Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι από σήμερα ξανα συνδρομητής Nova, μόνο του Sports Pack μαζί με τα HD κανάλια.
Ήμουν συνδρομητής Nova από το 2001 (από το 1997 αν βάλουμε και το FilmNet) μέχρι το 2011 που το γύρισα σε ΟΤΕ. Τον ΟΤΕ δεν τον έκοψα, ούτε έχω σκοπό να τον κόψω, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με πήραν,λοιπόν, από τη Nova, μου έκαναν μια προσφορά για το Sports Pack και αποφάσισα να βάλω και Nova για κανένα χρόνο αφού του χρόνου η Euroleague θα είναι πρωτάθλημα κανονικό.
Παρεπιπτόντως επειδή μένω σε μονοκατοικία, έχω το ίδιο πιάτο, το παλιό, το 60-άρι της Nova, το οποίο πλέον χρησιμοποιώ για τον ΟΤΕ. Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω στα κεραμίδια, που όμως είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο, απέχει μισό μέτρο από το μπαλκόνι μιας μικρής σοφίτας που έχω.
Έρχεται σήμερα ο τεχνικός να κάνει την εγκατάσταση, μου φέρνει 80-άρι πιάτο. Του λέω ότι θέλω να μπει δίπλα στο παλιό του ΟΤΕ στα κεραμίδια.Υπάρχει αρκετός χώρος για να στερεωθεί όπως και το άλλο πιάτο σε τοίχο). Μου λέει ότι προτιμάει να το βάλει σε ένα μπαλκόνι που έχω στον κάτω όροφο και όχι στα κεραμίδια γιατί λέει μπορεί να κάνει παρεμβολές με το άλλο.
Του αναφέρω ότι έχω σκοπό κάποια στιγμή να αλλάξω το παλιό το 60-άρι (του ΟΤΕ) με καινούργιο και μεγαλύτερο (το ήδη υπάρχον είναι δεκαπενταετίας αυτούσιο). Μου λέει αν θέλω και το αποφασίσω, μπορώ να βλέπω και ΟΤΕ και Nova από το ίδιο πιάτο.
Τον ρωτάω πως γίνεται να έχουμε παρεμβολές αν βάλουμε και τα δύο πιάτα στα κεραμίδια σε απόσταση 2-3 μέτρων αλλά δε θα έχουν παρεμβολές τα δύο "μάτια" αν είναι μαζί στο ίδιο πιάτο; Από ότι ξέρω σε τέτοια περίπτωση πιάνεις τον έναν δορυφόρο κεντρικά και τον άλλον παράκεντρα. Μου λέει ότι τα διαφορετικά πιάτα κάνουν τις παρεμβολές.
Εντωμεταξύ επειδή έχει πολλά ψηλά δένδρα γύρω γύρω από το σπίτι περιμετρικά, μου λέει πριν την εγκατάσταση ότι ένα δένδρο παίζει να δημιουργήσει πρόβλημα στο καινούργιο πιάτο και στην ευθεία με Hotbird, αλλά αυτό θα φανεί στη μέτρηση.
Κάνει την τοποθέτηση του πιάτου στα κάγκελα του μπαλκονιού. Βλέπω ότι στο μηχάνημα του έπιανε Στάθμη Σήματος 95% και Ποιότητα Σήματος 74% που παλατζάρισε μερικές φορές στο 70% και μετά ξανακάθισε στο 74%.
Του λέω ότι στον ΟΤΕ πιάνω καλύτερη ποιότητα, μου λέει αυτές οι ενδείξεις είναι διαφορετικής κλίμακας από αυτές που δείχνουν οι αποκωδικοποιητές και ότι οι μετρήσεις αυτές είναι σούπερ. Όντως βλέπω μετά στον αποκωδικοποιητή της Nova σχεδόν όλα τα κανάλια να έχουν Ποιότητα Σήματος 100% και Ισχύ σήματος 96% με 97%.
Το θέμα είναι το εξής.
Η εικόνα της Nova δεν είναι εφάμιλλη του ΟΤΕ. Ακόμα και τα NS1HD και NS2HD σε σύγκριση με τα αθλητικά του ΟΤΕ (που είναι όλα HD) έχουν διαφορά. Πιό καθαρή εικόνα έχει ο ΟΤΕ.
Τα υπόλοιπα NS είναι σαν να βλέπω τηλεόραση δεκαετίας 90. Και αρκετές φορές εμφανίζονται και πιξελιάσματα τόσο στην εικόνα όσο και γύρω από το σήμα του novasports.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κανάλια που προσφέρει το πακέτο (συμβατικά, ντοκιμαντέρ, σειρών) υπάρχουν μερικά κανάλια που η ποιότητα είναι υποφερτή ή και ικανοποιητική. Υπάρχουν όμως και κανάλια που είναι κουραστική.
Όσα όμως είναι κοινά με τον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ έχει καλύτερη εικόνα.
Και μου κάνει τεράστια εντύπωση γιατί ο αποκωδικοποιητής σε όλα σχεδόν τα κανάλια εμφανίζει Ποιότητα Σήματος 100% και Ισχύ Σήματος 96-97%.
Είναι τελικά τέτοια η διαφορά της εικόνας ΟΤΕ και Nova;
Ή μήπως κάτι δημιουργεί πρόβλημα και είναι προτιμότερο να μεταφέρω το πιάτο σε άλλη θέση, πιθανότατα στα κεραμίδια που είναι σε μεγαλύτερο ύψος;
Αλλά εάν κάτι δημιουργούσε πρόβλημα στο σήμα (π.χ. ένα δένδρο ή ο τοίχος του μπαλκονιού), οι μετρήσεις σήματος του αποκωδικοποιητή δε θα ήταν διαφορετικές - προβληματικές;
Τι γνώμη έχετε; Και τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Ελπίζω να μην κούρασα με το μεγάλο ποστ και να άντεξε κάποιος να το διαβάσει.
Υ.Γ. Να σημειώσω ότι η τηλεόραση μου είναι σαραντάρα (Samsung 40J6200) και έχω απόσταση θέασης περίπου 2 μέτρα.
Παρεπιπτόντως την αγόρασα μετά από παρότρυνση μελών του forum (άλλη σχεδίαζα να πάρω) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την επολογή της.