Ποιότητα εικόνας στη Nova

Μοντέλο πρέπει να αλλάξει η εταιρία. Κάποτε είχε διαφορετικό αθλητικό περιεχόμενο, πλέον ο ανταγωνισμός της έχει δώσει κάποια γερά χτυπήματα. Ο νοητός διαχωρισμός των μεταδόσεων είναι παρωχημένος και πρέπει να αλλάξει.

Ας φτιάξει π.χ nova superleague κανάλια και να αφήσει τα υπόλοιπα γεγονότα στα novasports. Μεγαλύτερη ευελιξία, ξεχωρίζεις το premium περιεχόμενό σου ως εταιρία και φυσικά ξεχωριστή τιμολόγηση, όπως δηλαδή (πάνω - κάτω) έχουν μεγάλα ξένα πακέτα.

Ναι, αλλά ακόμα κι αυτό να γινόταν, αν δεν αυξάνονταν τα HD κανάλια και πάλι σε SD θα μεταδίδονταν τα υπόλοιπα γεγονότα. Δηλαδή, το premium περιεχόμενο θα μεταδίδονταν σε HD, αλλά τα υπόλοιπα γεγονότα πώς θα μεταδίδονταν σε HD αν δεν υπήρχαν επιπλέον κανάλια? Άρα λοιπόν, πάλι στον ίδιο παρονομαστή θα ήμασταν. Μόνο με την αύξηση των HD καναλιών θα λυνόταν το πρόβλημα.

Από όσο θυμάμαι όταν είχα συνδρομή, πριν αρχίσουν να δίνουν ξεχωριστά ns1 στα πακέτα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Φαντάζομαι είναι λόγω marketing το να μην χρησιμοποιούν το ns1 τόσο τακτικά και έχουν παρατηρήσει ότι με αυτή την τακτική αυξάνονται οι αλλαγές συνδρομών σε sports pack.

Ναι, αλλά ακόμα κι αυτό να γινόταν, αν δεν αυξάνονταν τα HD κανάλια και πάλι σε SD θα μεταδίδονταν τα υπόλοιπα γεγονότα. Δηλαδή, το premium περιεχόμενο θα μεταδίδονταν σε HD, αλλά τα υπόλοιπα γεγονότα πώς θα μεταδίδονταν σε HD αν δεν υπήρχαν επιπλέον κανάλια? Άρα λοιπόν, πάλι στον ίδιο παρονομαστή θα ήμασταν. Μόνο με την αύξηση των HD καναλιών θα λυνόταν το πρόβλημα.
Και με παράλληλη κατάργηση προγραμμάτων με προσθήκη του novasports1 γιατί με αυτό τον τρόπο ο προγραμματισμός επηρεάζεται.

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι από σήμερα ξανα συνδρομητής Nova, μόνο του Sports Pack μαζί με τα HD κανάλια.

Ήμουν συνδρομητής Nova από το 2001 (από το 1997 αν βάλουμε και το FilmNet) μέχρι το 2011 που το γύρισα σε ΟΤΕ. Τον ΟΤΕ δεν τον έκοψα, ούτε έχω σκοπό να τον κόψω, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με πήραν,λοιπόν, από τη Nova, μου έκαναν μια προσφορά για το Sports Pack και αποφάσισα να βάλω και Nova για κανένα χρόνο αφού του χρόνου η Euroleague θα είναι πρωτάθλημα κανονικό.

Παρεπιπτόντως επειδή μένω σε μονοκατοικία, έχω το ίδιο πιάτο, το παλιό, το 60-άρι της Nova, το οποίο πλέον χρησιμοποιώ για τον ΟΤΕ. Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω στα κεραμίδια, που όμως είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο, απέχει μισό μέτρο από το μπαλκόνι μιας μικρής σοφίτας που έχω.

Έρχεται σήμερα ο τεχνικός να κάνει την εγκατάσταση, μου φέρνει 80-άρι πιάτο. Του λέω ότι θέλω να μπει δίπλα στο παλιό του ΟΤΕ στα κεραμίδια.Υπάρχει αρκετός χώρος για να στερεωθεί όπως και το άλλο πιάτο σε τοίχο). Μου λέει ότι προτιμάει να το βάλει σε ένα μπαλκόνι που έχω στον κάτω όροφο και όχι στα κεραμίδια γιατί λέει μπορεί να κάνει παρεμβολές με το άλλο.

Του αναφέρω ότι έχω σκοπό κάποια στιγμή να αλλάξω το παλιό το 60-άρι (του ΟΤΕ) με καινούργιο και μεγαλύτερο (το ήδη υπάρχον είναι δεκαπενταετίας αυτούσιο). Μου λέει αν θέλω και το αποφασίσω, μπορώ να βλέπω και ΟΤΕ και Nova από το ίδιο πιάτο.

Τον ρωτάω πως γίνεται να έχουμε παρεμβολές αν βάλουμε και τα δύο πιάτα στα κεραμίδια σε απόσταση 2-3 μέτρων αλλά δε θα έχουν παρεμβολές τα δύο "μάτια" αν είναι μαζί στο ίδιο πιάτο; Από ότι ξέρω σε τέτοια περίπτωση πιάνεις τον έναν δορυφόρο κεντρικά και τον άλλον παράκεντρα. Μου λέει ότι τα διαφορετικά πιάτα κάνουν τις παρεμβολές.

Εντωμεταξύ επειδή έχει πολλά ψηλά δένδρα γύρω γύρω από το σπίτι περιμετρικά, μου λέει πριν την εγκατάσταση ότι ένα δένδρο παίζει να δημιουργήσει πρόβλημα στο καινούργιο πιάτο και στην ευθεία με Hotbird, αλλά αυτό θα φανεί στη μέτρηση.

Κάνει την τοποθέτηση του πιάτου στα κάγκελα του μπαλκονιού. Βλέπω ότι στο μηχάνημα του έπιανε Στάθμη Σήματος 95% και Ποιότητα Σήματος 74% που παλατζάρισε μερικές φορές στο 70% και μετά ξανακάθισε στο 74%.

Του λέω ότι στον ΟΤΕ πιάνω καλύτερη ποιότητα, μου λέει αυτές οι ενδείξεις είναι διαφορετικής κλίμακας από αυτές που δείχνουν οι αποκωδικοποιητές και ότι οι μετρήσεις αυτές είναι σούπερ. Όντως βλέπω μετά στον αποκωδικοποιητή της Nova σχεδόν όλα τα κανάλια να έχουν Ποιότητα Σήματος 100% και Ισχύ σήματος 96% με 97%.

Το θέμα είναι το εξής.

Η εικόνα της Nova δεν είναι εφάμιλλη του ΟΤΕ. Ακόμα και τα NS1HD και NS2HD σε σύγκριση με τα αθλητικά του ΟΤΕ (που είναι όλα HD) έχουν διαφορά. Πιό καθαρή εικόνα έχει ο ΟΤΕ.

Τα υπόλοιπα NS είναι σαν να βλέπω τηλεόραση δεκαετίας 90. Και αρκετές φορές εμφανίζονται και πιξελιάσματα τόσο στην εικόνα όσο και γύρω από το σήμα του novasports.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κανάλια που προσφέρει το πακέτο (συμβατικά, ντοκιμαντέρ, σειρών) υπάρχουν μερικά κανάλια που η ποιότητα είναι υποφερτή ή και ικανοποιητική. Υπάρχουν όμως και κανάλια που είναι κουραστική.

Όσα όμως είναι κοινά με τον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ έχει καλύτερη εικόνα.

Και μου κάνει τεράστια εντύπωση γιατί ο αποκωδικοποιητής σε όλα σχεδόν τα κανάλια εμφανίζει Ποιότητα Σήματος 100% και Ισχύ Σήματος 96-97%.

Είναι τελικά τέτοια η διαφορά της εικόνας ΟΤΕ και Nova;

Ή μήπως κάτι δημιουργεί πρόβλημα και είναι προτιμότερο να μεταφέρω το πιάτο σε άλλη θέση, πιθανότατα στα κεραμίδια που είναι σε μεγαλύτερο ύψος;

Αλλά εάν κάτι δημιουργούσε πρόβλημα στο σήμα (π.χ. ένα δένδρο ή ο τοίχος του μπαλκονιού), οι μετρήσεις σήματος του αποκωδικοποιητή δε θα ήταν διαφορετικές - προβληματικές;

Τι γνώμη έχετε; Και τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Ελπίζω να μην κούρασα με το μεγάλο ποστ και να άντεξε κάποιος να το διαβάσει.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι η τηλεόραση μου είναι σαραντάρα (Samsung 40J6200) και έχω απόσταση θέασης περίπου 2 μέτρα.
Παρεπιπτόντως την αγόρασα μετά από παρότρυνση μελών του forum (άλλη σχεδίαζα να πάρω) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την επολογή της.

Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι o OTE TV έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από τη Nova. Μη ξεχνάμε ότι ο OTE TV ξεκίνησε πολλά χρόνια αργότερα από τη Nova με ποιο καινούργιο εξοπλισμό και τεχνολογία (DVB-S2) ενώ η Nova έκανε μετάβαση από DVB-S σε DVB-S2. Ο ΟΤΕ TV παίρνει τα ελληνικά κανάλια μέσω οπτικής ίνας ενώ η Nova με ψηφιακή λήψη (πλέον, παλιά αναλογικά) από Υμηττό/ Πάρνηθα κι από MPEG-4 που είναι τα μετατρέπει σε MPEG-2 για να τα εκπέμψει κι αυτό γιατί τροφοδοτούσε παλιά όλα τα αναλογικά κέντρα εκπομπής με μονοκάναλες κάρτες... Ίσως να έχει αλλάξει αυτό πλέον βέβαια...

Τα πιξελιάσματα που εμφανίζονται κατά καιρούς τόσο σε Nova όσο και σε OTE TV αποτελούν ένδειξη χαμηλής ποιότητας σήματος... Όμως έχει αναφερθεί και το έχω διαπιστώσει κι ο ίδιος (μόνο σε ΟΤΕ TV) ότι γίνονται από τα κεντρικά της κάθε εταιρίας, δηλαδή είναι θέμα ποιότητας εικόνας κι όχι σήματος. Εγώ προσωπικά Nova έχω και μάλιστα μέσω ΧΕΓ γιατί συνδυαστικά μου έρχεται φθηνότερα σε σχέση με τον ΟΤΕ...

Έχετε καμία ιδέα παιδιά, τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να έχω εικόνα στη NOVA εφάμιλλη του ΟΤΕ (στα HD αθλητικά αναφέρομαι)

Γιατί 15 χρόνια συνδρομητής από το 1997-2001 στο Filmnet και απο 2001-2011 στη NOVA, μια χαρά εικόνα είχα. Βέβαια δεν είχα ποτέ HD. Αλλά από ότι θυμάμαι τα SD της ήταν καλύτερα από αυτά που βλέπω τώρα.

Εκτός και αν έχει συνηθίσει το μάτι μου στο HD και έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις μου, χωρίς να το καταλαβαίνω.

Τι να δοκιμάσω λοιπόν. Σκέφτομαι να καλέσω τεχνικό.

Να αλλάξω θέση στο πιάτο;

Μπορεί να είναι ελλατωματικό το LNB;

Υ.Γ. Να αναφέρω ότι η εικόνα μια χαρά βλέπεται, δεν έχει πρόβλημα. Απλά στον ΟΤΕ είναι λες και είσαι μέσα στο γήπεδο. Ζωντανότατη και Ευκρινέστατη. Φαντάζομαι ότι και η NOVA με 20 χρόνια εμπειρία δε γίνεται να μην έχει σούπερ εικόνα στα HD της τουλάχιστον.

Οπότε, αυτό που ρωτάω, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό ίσως, είναι πως θα μπορούσα να έχω τέτοια εικόνα και στη NOVA.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στη Nova

Μου κάνει εντύπωση που λες ότι πριν το 2011 είχες καλύτερη εικονα από τώρα.Εγω που είχα nova απ το 2013 μέχρι το 2015 θυμάμαι που κάποια στιγμή αναβάθμισαν την ποιότητα των καναλιων σε mpeg4.πριν το 2011 ήταν mpeg2 άρα χειρότερη εικόνα.Δοκιμασε να Βάλεις το δεκτη της nova στην υποδοχή που έχεις τον otetv μήπως φταίει η υποδοχή η το καλωδιο και κοιτα τις ρυθμίσεις του δεκτη μήπως είναι κατά λάθος ρυθμισμένο σε 576p και καν το 1080i.

Η συμπίεση δεν σημαίνει ντε και καλά καλύτερη εικόνα. Μπορεί να έχω μια λήψη mpeg4 και bitrate 1000kbps και να γίνεται του κουτιού το # και να έχω μια λήψη mpeg2 με bitrate 5000 και να είναι πολύ καλύτερη. Το θέμα είναι πόσα κανάλια χωράει ο πάροχος στο συνολικό bandwidth που έχει και ποιο συγκριτικά το όφελος μεταξύ των δύο συμπιέσεων αναλογικά με το bitrate του εκάστοτε καναλιού.

Πείτε στον άνθρωπο οτι η εικόνα που εχει ειναι αυτη που εκπέμπει ο πάροχος και οτι και να αλλάξει δεν θα δει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και οτι πρέπει να ξεχάσει αυτα που ήξερε απο το αναλογικό σήμα.

αν συγκρινουμε την ποιοτητα των HD καναλιων της NOVA (αθλητικων) με τα αντιστοιχα του ΟΤΕ οταν η NOVA μεταδιδει πρωταθλημα Α1 μπασκετ ή superleague και ο ΟΤΕ TV premier league ή La Liga , η σύγκριση ειναι απλα ατυχής λόγω μεγάλη διαφοράς στην ποιοτητα παραγωγής.

Δεν έχει να κάνει, το ίδιο καλές είναι και οι εδώ μεταδόσεις, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο φωτισμός του γηπέδου εάν μιλάμε για αθλητικά και η ομοιομορφία αυτού.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στη Nova

Δεν ισχύουν αυτά που λες

Τουλάχιστον τεκμηρίωσέ το... Το παραπάνω δεν είναι απάντηση αποδεκτή! Θα ήθελα να μου πεις που ακριβώς έχω λάθος στα λεγόμενά μου κι εγώ θα δεχτώ το λάθος μου. Όντως μπορεί κάτι να λέω λάθος αλλά να μη το ξέρω. Λέγοντας όμως ένα ξερό "Δεν ισχύουν αυτά που λες" με ακυρώνεις σαν άτομο!

Αυτή τη στιγμή όσοι βλέπετε σταρ και την κιβωτό του Νώε βλέπετε κάτω αριστερά μία γραμμή λευκή να τρεμοπαίζει κάπως?

Εδώ και εικόνες για να καταλάβετε τι εννοώ.

Attachments

• IMG_2870.jpg
    IMG_2870.jpg
    100.6 KB · Views: 532
  • IMG_2871.jpg
    IMG_2871.jpg
    43.7 KB · Views: 524
  • IMG_2872.jpg
    IMG_2872.jpg
    92.1 KB · Views: 529
Και εγω εχω τους 2 παροχους. Σε HD μεταδοση οταν βλεπω απο εξωτερικο αγωνα η ποιοτητα ειναι ελαφρως καλλιτερη στην NOVA. Οταν βλεπω HD απο Ελληνικο γηπεδο σαφως ειναι χειροτερη (εκτος Ολυμπιακο σταδιο- Καραϊσκακη) απο ξενα γηπεδα. Αρα πιστευω οτι ειναι θεμα συνθηκων παραγωγης. (Φωτισμος μαλλον)

Κάνει τώρα 22.34 πιξελιασμα στο eurosport 1 HD
σημα 80+ 85 σταθερά
Έκανα ρεσετ αλλά συνεχίζει.
Το παρατηρεί κάποιος άλλος;

Εν τέλει τα ίδια κάνει και στην πλατφόρμα του ΟΤΕ οπότε έχει θέμα το κανάλι

Last edited: