Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Αυτη ειναι η μιση αληθεια. Η αλλη μιση βρισκεται στο τι κανει ο οτε με την εικονα που παιρνει.

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

δεν εχω καμια τεχνικη γνωση αλλα εχω το digitalb hd το οποιο και αυτο το ιδιο κανει!οταν η παραγωγη ειναι απο γερμανια η ιταλια σε full hd απο τον εκει παραγωγο κ η ποιοτητα που εχω εγω ειναι απιστευτη!οταν ειναι upscale δεν μπορει να κανει κατι!τωρα αν παιζει κατι αλλο να μας διαφωτισουν πιο καταρτισμενα ατομα

τα ειπαμε εκατο φορες για την εικονα του οτε
υπαρχει συμπιεση στην εικονα που βλεπουμε εμεις οι τηλεθεατες
υπαρχουν πολλα εργαλεια για να την μετρησετε
οσο πιο μεγαλη ειναι η συμπιεση που κανει ο οτε τοσο πιο εμφανη τα σπασιματα και τα πιξελ στην εικονα
τωρα γιατι γινεται αυτο ρωτηστε τον οτε και τους transpoders που χρησιμοποιει
οταν στριμωχνεις 10-20 καναλια σε εναν transpoder αυτο ειναι φυσικο επακολουθο να συμβει
τωρα καποιοι θα απαντησουν στην ελλαδα ζεις ρε φιλε μην εχεις απαιτησεις με 22 ευρω
δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα για καποιον που εχει τεχνικες γνωσεις και ξερει τι γινεται και πως μπορει να λυθει το ζητημα

Κριμα παντως αν ισχυει για την συμπιεση στον οτε ειδικα οταν παιρνεις παραγωγη απο την αγγλια χανει παρα πολυ!

Θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός. Η εικόνα που έβλεπα στο abu dhabi sports και αυτή που βλέπω στον ΟΤΕ (premiere league) είναι η μέρα με την νύχτα! Ας κάνουν κάτι εκεί στον ΟΤΕ όσο είναι νωρίς ακόμα. Εγώ προσωπικά προτίμησα τον ΟΤΕ απο το al jazeera sports μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσα να πιάσω τα HD του al jazeera. Αλλά τελικά και τα HD του ΟΤΕ κάτι σαν upscaling είναι μέχρι στιγμής!

Τα έχουμε ξαναπεί για τα hd.
Το sky uk δίνει hd με 22mbs αλλά τι να κάνουμε οι Άγγλοι έχουν χώρο δεν έχουν κωλοπετινίτσα tv και σταρ άνω ραχούλας.

Θεωρώ το λιγότερο αστείες οι απαιτήσεις να έχει ο ΟΤΕ στο 1/3 του κόστους του Sky και με το 1/10 και αν της πελατειακής βάσης, την ίδια ποιότητα. Για όποιον νομίζει ότι στην Αγγλία τα δίνουνε τσάμπα, τα Skysports HD διατίθενται προς 57 λίρες το μήνα δηλαδή ~ 70 ευρώ. Όποιος χρειάζεται 22 mbps ας τρέξει...

Πρωτον 42,50 λιρες εχει το πακετο και δευτερον το να ζηταει ο φιλος (που δεν ζηταει ακριβως) 22 mbps ειναι παραλογο αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να ανεχομαστε και τετοια εικονα οταν παρουσιαζεται σε hd (παντως στα αγγλικα εμενα η εικονα μια χαρα μου φανηκε,ισως γιατι δεν εχω εμπειρια απο ξενα πακετα).Και τελος θεωρω οτι τα ελληνικα πακετα πρεπει να χουν σαν προτυπο τα μεγαλα ξενα και οχι απλα να ναι καλυτερα απο κατι βαλκανικα.Οσο για τα περιφερειακα καναλια εχει απολυτο δικιο,αν προστεθουν και αλλα (για να αφαιρουν ειναι η κατασταση) για να λεμε οτι μπαινουν καναλια,καληνυχτα...

Κανεις δεν ζητησε 22mb/s. Αυτο που ζηταμε ειναι μια αξιοπρεπη εικονα χωρις πιξελιασματα, πραγμα το οποιο απ'οτι φαινεται δεν γινεται με 6-7mb/s average bitrate. Τουλαχιστον οχι στα ποδοσφαιρικα παιχνιδια, γιατι στο motogp η κατασταση ειναι καλυτερη.

εμενα η αποψη μου ειναι γνωστη οτι τα hd ειναι πολυ μετρια μεχρι που εχω παρεξηγηθει απο αρκετους εδω μεσα πως λεω τα ιδια και τα ιδια! Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ για αυτους που θελουμε ποιοτητα εικονας. μην κανουμε τα παραπονα μας εδω βομβαρδιστε τους με μηνυματα και στο σαιτ του οτε και στο φεισμπουκ παντου μπας και αλλαξει κατι !

Θεωρώ το λιγότερο αστείες οι απαιτήσεις να έχει ο ΟΤΕ στο 1/3 του κόστους του Sky και με το 1/10 και αν της πελατειακής βάσης, την ίδια ποιότητα. Για όποιον νομίζει ότι στην Αγγλία τα δίνουνε τσάμπα, τα Skysports HD διατίθενται προς 57 λίρες το μήνα δηλαδή ~ 70 ευρώ. Όποιος χρειάζεται 22 mbps ας τρέξει...

70 ευρώ στην Αγγλία είναι σαν 20 ευρώ στην Ελλάδα.
Άλλοι μισθοί εκεί αλλιώς κινείται η αγορά.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Πρωτον 42,50 λιρες εχει το πακετο και δευτερον το να ζηταει ο φιλος (που δεν ζηταει ακριβως) 22 mbps ειναι παραλογο αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να ανεχομαστε και τετοια εικονα οταν παρουσιαζεται σε hd (παντως στα αγγλικα εμενα η εικονα μια χαρα μου φανηκε,ισως γιατι δεν εχω εμπειρια απο ξενα πακετα).

Δηλαδή εσύ τη βρήκες μια χαρά αλλά από την άλλη λες και ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τέτοια εικόνα! Ποια εικόνα εννοείς; την ίδια που εσύ βρίσκεις μια χαρά; Δε βγαίνει νόημα.

Το 42,50 είναι χωρίς το HD για το οποίο συζητάμε. Για να προσθέσεις το HD όμως απαιτεί να αναβαθμίσεις και σε Entertainment Extra+. Μόλις μπουν και αυτά, το σύνολο πάει 57,50 λίρες.

Κανεις δεν ζητησε 22mb/s. Αυτο που ζηταμε ειναι μια αξιοπρεπη εικονα χωρις πιξελιασματα, πραγμα το οποιο απ'οτι φαινεται δεν γινεται με 6-7mb/s average bitrate. Τουλαχιστον οχι στα ποδοσφαιρικα παιχνιδια, γιατι στο motogp η κατασταση ειναι καλυτερη.

Το ότι δε φαίνεται να γίνεται από που προκύπτει; Γιατί εγώ κρίνω με βάση τους 14 μήνες τώρα στους οποίους έχω δει Primera, Bundesliga, F1 άψογα ως επί το πλείστον. Αν είναι να το κρίνουμε από ένα Σ/Κ όπου και στο Sky UK είχαν τα ίδια σπασίματα λόγω παραγωγής τότε πάσο...

HD δεν ειναι μονο το οτεsport1 (και γι αυτο ειπα για το αγγλικο γιατι μετα στην μπαρτσελονα αστα)...τα αλλα τα χεις δει πως ειναι;

Όπως έγραψα και πιο πριν παρακολουθώ ένα χρόνο ήδη την υπηρεσία οπότε τα έχω δεί. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι χωρά κι άλλη βελτίωση, η παρατήρηση μου αφορούσε συγκεκριμένα την ατυχή σύγκριση με το Sky Sports. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

70 ευρώ στην Αγγλία είναι σαν 20 ευρώ στην Ελλάδα.
Άλλοι μισθοί εκεί αλλιώς κινείται η αγορά.

Τέτοιες αναλογίες που ακούγονται αρκετά τον τελευταίο καιρό με αφορμή και τον αυξανόμενο κόσμο που φεύγει έξω, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Έχω αρκετούς φίλους που μένουν στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και σου το υπογράφω ότι κανένας Άγγλος/Γάλλος/Γερμανός της λεγόμενης μεσαίας τάξης δεν δίνει με άνεση 70 ευρώ ή έστω όπως δίνουμε εμείς 20. Το ότι κάποιος παίρνει 3-4 φορές τον αντίστοιχο ελληνικό μισθό δεν σημαίνει ότι δικαιολογεί στον εαυτό του να πληρώνει ανάλογα 3-4 φορές πιο ακριβή την έξοδό του/την τηλεόραση του/το αυτοκίνητό του. Για την ακρίβεια είναι περισσότερο τσιγγούνιδες (ή οικονόμοι...) από τον μέσο Έλληνα και το διπλο-τριπλο σκέφτονται πριν πληρώσουν το οτιδήποτε. Αυτό ισχύει και για τους 3 παραπάνω λαούς από προσωπικές εμπειρίες.

Last edited by a moderator:

Οταν το λογοτυπο του σταθμου πανω δεξια πιξελιαζει περιμετρικα με την παραμικρη κινηση της καμερας δεν σου φταιει κανενας sky και καμια παραγωγη, ειναι καθαρα προβλημα δικο σου. Ουτε χρειαζεται να περασουν 14 μηνες για να βγαλεις συμπερασμα για την ποιοτητα της εικονας.

Πιξελιασμα του λογοτυπου δεν εχω παρατηρησει, αλλα συνηθως κοιταω τον αγωνα κ οχι το logo. Και βεβαια προσωπικα θα κρινω την ποιοτητα σε ενα βαθος χρονου, οπου το δειγμα γραφης ειναι οπωσδηποτε πιο αντιπροσωπευτικο απο μια μεμονωμενα καλη η κακη μεταδοση. Καποιος αλλος μπορει να βγαλει συμπερασμα με ενα λεπτο η μια ωρα παρακολουθησης, ουτε αυτο απαγορευεται. Ο καθενας κανει τις επιλογες του προφανως...

ειναι ακομα πολυ πισω τα παιδια!εν ετη 2013 εχουμε μολις 2 hd καναλια (αθλητικα) οταν αλλες πλατφορμες εχουν τουλαχιστον 6(μην συγκρινω την ποιοτητα που εχουν κ τα sd τους)κ το διαφημιζουν λες κ εφεραν επανασταση σε ολο τον κοσμο!ας σταματησουμε λοιπον ολοι τις δικαιολογιες κ ας παραδεχτουμε οτι αυτο που μας σερβιρουν ειναι απλα μετριο!

Yes sir! Την συνδρομή να την κρατήσουμε ή όχι; αναμένουμε οδηγίες!

Εγώ χτες είδα λίγη απονομή κυπέλλου ιταλίας στο sports 2 HD και η εικόνα ήταν άψογη.

Επίσης είδα ποδηλασία στο eurosport HD και η εικόνα ήταν όλο σπασίματα, το οποίο θεωρώ όμως ότι οφείλεται στην κινούμενη κάμερα γιατί τα στατιστικά στο κάτω μέρος και ο ήχος δεν είχαν σπασίματα...

Αυτή τη στιγμή στο Sports1 (Τσέλσι - Βίλλα) η εικόνα είναι καλή, χωρίς σπασίματα και pixels. Οπότε είναι και θέμα παραγωγής / μετάδοσης.