Λοιπον, ακουω ποια εικονα ειναι καλυτερη:View attachment 98267View attachment 98269
Κι αλλα δειγματα:View attachment 98273View attachment 98275
Απο οτι ομως διαπιστωσα η μηχανη (ΝΙΚΟΝ coolpix L820) ενεργωντας...αυθαιρετα προσθετει φως!

Για να μην σας κρατω σε αγωνια ολες οι πρωτες ειναι σε 1080i. Αλλα, επαναλαμβανω, η μηχανη βαζει αυτοματα φως στην εικονα των δευτερων μονο!!! Κι αυτο φαινεται στην οθονη και στο μισοπατημα του κουμπιου! Οι φωτο ειναι τραβηγμενες με παγωμενη την εικονα.
Νομίζω ότι σύγκριση με φωτογραφίες δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Κατανοητό φαντάζομαι.
Νομίζω ότι σύγκριση με φωτογραφίες δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Κατανοητό φαντάζομαι.
Κάθε χρόνο γίνεται μία έκθεση στο Αμστερνταμ (για την Ευρώπη) και μία στο Las Vegas (για Αμερική) IBC & NAB αντίστοιχα, για broadcasters, engineers, εταιρείες κλπ.
Κάθε χρόνο γίνεται τουλάχιστον μία παρόμοια συζήτηση αναφορικά με το πιο φορμάτ είναι καλύτερο.
Για τους broadcasters δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα, αλλά και με το κόστος μετάδοσης.
Στο film τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, τους ενδιαφέρει η ποιότητα.
Σε μία από αυτές , η EBU, το 2006, έκανε κάποιες συγκρίσεις (στο ίδιο bit rate) και το 720p/50 είναι καλύτερο από το 1080i/25
Για όποιον θέλει υπάρχει εδώ
Στην πράξη έχει να κάνει με τι setbox και τι TV set έχεις.
Σαφέστατα ότι είναι "p" είναι καλύτερο από 'i'
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το παίρνεις μόνο όταν όλα σου τα μηχανήματα ακολουθούν το πρωτογεννές υλικό.
Το "up" είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Αν πρέπει να κάνεις κάτι, τότε είναι καλύτερα να κάνεις "down"
Η LCD/PLASMA τηλεόραση δουλεύει progressive, οπότε κάνει πάντα deinterlace, είτε απλό BOB είτε με interpolation. Δεν κάνει όταν δέχεται progressive σήμα.@malakudi , γιατί εμπλέκεις την τηλεόραση με το 1080p? Η τηλεόραση διαβάζει ότι της δώσεις. Αν την αφήσεις απ' έξω έχεις μία επεξεργασία λιγότερη. Εκτός αν η VT είναι μόνο 1080p
Κύριε Βιανιτάκη , το "ανίδεος" ήταν σε εισαγωγικά .Εμένα αν θέλετε, αφήστε με απ' έξω απ' όλη την αντιπαράθεση.
Αυτό που είπα είναι απλά η άποψη μου και μόνο και δεν ζήτησα από κανέναν να την ασπαστεί.
Άλλωστε θα ήταν λάθος να δίνεται σημασία στα γραφόμενα ενός ανίδεου, όπως χαρακτήρισε ο macron
Είναι γνωστό άλλωστε ότι, εγώ διατηρώ κομμωτήριο*, για να βγάλω τα προς το ζην.
*Δεν έχω τίποτα με το συγκεκριμένο επάγγελμα
@malakudi , γιατί εμπλέκεις την τηλεόραση με το 1080p? Η τηλεόραση διαβάζει ότι της δώσεις. Αν την αφήσεις απ' έξω έχεις μία επεξεργασία λιγότερη. Εκτός αν η VT είναι μόνο 1080p
Σίγουρα αν το πρωτογενές υλικό ήταν progressive, θα ήταν καλύτερο αφού οι αλγόριθμοι deinterlacing και interpolation πάντα δημιουργούν artifacts. Όμως εδώ μιλάμε για πρωτογενές υλικό 1080i, και σε αυτή την περίπτωση ένα deinterlacing θα γίνει, είτε στο δέκτη, είτε στην TV. Αν ρυθμίσεις το δέκτη να δίνει 720p, τότε κάνει αυτός το deinterlacing και έχεις και δύο βύματα scaling, ένα down και ένα up. Να σημειώσουμε εδώ πως το downscale εξαφανίζει πολλά από τα artifacts του deinterlacing. Συνεπώς, όπως είπα και παραπάνω, η μόνη περίπτωση να δείχνει καλύτερα μία τηλεόραση με 1080 panel, με πρωτογενές υλικό 1080i και με ρυθμισμένη έξοδο στην πηγή 720p, είναι να έχει σοβαρό πρόβλημα στο deinterlacing κομμάτι της.Οκ, τότε το καλύτερο θα ήταν μα την πας ένα σκαλί πιο κάτω.
Το 1080i σε 720p και ας έχεις μικρότερο κάδρο. Τώρα ποιος θα στο κάνει, είναι θέμα ποιον εμπιστεύσαι περισσότερο και ποιος έχει τα καλύτερα specs .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.