Προσωπικά νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε λιγάκι την υπόθεση βιομηχανία ήχου ως βιομηχανία πρώτα και στη συνέχεια ως κάτι άλλο. Έστω ότι κάτι θέλεις να κάνεις σε μεγαλούτσικη παραγωγή.... τί χρειάζεσαι; Ένα ταλαντούχο σχεδιαστή, έναν μηχανικό με γνώσεις - μεταπτυχιακό στα οικονομικά ή στη διοίκηση επιχειρήσεων και εξωτερική χρηματοδότηση. Ειδικά στον ήχο δεν πιστεύω ότι το κράτος είναι το κύριο εμπόδιο κι αυτό επειδή δεν χρειάζεται το προιόν ήχου να πάρει κάποια πιστοποίηση από το δικό μας κράτος για να εμφανιστεί στην αγορά - κατανάλωση, όπως γίνεται π.χ. στα αυτοκίνητα ή στα σκάφη.
Αλήθεια με τη χρηματοδότηση πώς τα πάμε;; Πιστεύετε ότι υπάρχουν ή έστω υπήρξαν τράπεζες που να χρηματοδοτούν (όχι γενναιόδωρα, αλλά έστω σφιχτά) τέτοια επενδυτικά σχέδια; Και μάλιστα για εξαγωγές;
Στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο τα Analysis και τα άλλα κορυφαία, αλλά έχουμε και τους Tsikirides, είχαμε και τη Roister είχαμε και την Audio Spectrum. Εταιρείες με προιόντα αξιόλογα σε απόλυτο βαθμό και με σημαντική παραγωγή. Και τουλάχιστον για AS θυμάμαι όταν επισκεφθήκαμε πριν πολλά χρόνια είδαμε στοκαρισμένα στην αποθήκη μεγάφωνα, κροσόβερ κλπ. για εκατοντάδες ηχεία, για όλα τα μοντέλα, άρα η εταιρεία εγγυώνταν ένα υποδειγματικό σέρβις και τα επόμενα χρόνια. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες αντί να κάνουν το άλμα προς τα πάνω, γιατί έπεσαν;
Προσωπικά νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε λιγάκι την υπόθεση βιομηχανία ήχου ως βιομηχανία πρώτα και στη συνέχεια ως κάτι άλλο. Έστω ότι κάτι θέλεις να κάνεις σε μεγαλούτσικη παραγωγή.... τί χρειάζεσαι; Ένα ταλαντούχο σχεδιαστή, έναν μηχανικό με γνώσεις - μεταπτυχιακό στα οικονομικά ή στη διοίκηση επιχειρήσεων και εξωτερική χρηματοδότηση. Ειδικά στον ήχο δεν πιστεύω ότι το κράτος είναι το κύριο εμπόδιο κι αυτό επειδή δεν χρειάζεται το προιόν ήχου να πάρει κάποια πιστοποίηση από το δικό μας κράτος για να εμφανιστεί στην αγορά - κατανάλωση, όπως γίνεται π.χ. στα αυτοκίνητα ή στα σκάφη.
Αλήθεια με τη χρηματοδότηση πώς τα πάμε;; Πιστεύετε ότι υπάρχουν ή έστω υπήρξαν τράπεζες που να χρηματοδοτούν (όχι γενναιόδωρα, αλλά έστω σφιχτά) τέτοια επενδυτικά σχέδια; Και μάλιστα για εξαγωγές;
Στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο τα Analysis και τα άλλα κορυφαία, αλλά έχουμε και τους Tsikirides, είχαμε και τη Roister είχαμε και την Audio Spectrum. Εταιρείες με προιόντα αξιόλογα σε απόλυτο βαθμό και με σημαντική παραγωγή. Και τουλάχιστον για AS θυμάμαι όταν επισκεφθήκαμε πριν πολλά χρόνια είδαμε στοκαρισμένα στην αποθήκη μεγάφωνα, κροσόβερ κλπ. για εκατοντάδες ηχεία, για όλα τα μοντέλα, άρα η εταιρεία εγγυώνταν ένα υποδειγματικό σέρβις και τα επόμενα χρόνια. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες αντί να κάνουν το άλμα προς τα πάνω, γιατί έπεσαν;
Υπάρχουν, αλλά δεν είναι τόσο φτηνές υλοποιήσεις.
Π.χ. http://www.geometricharmony.com/ (μου αρέσει πολύ το front end στο web)..
Εξωστρέφεια, θράσος και πρακτικές "me too". Τίποτα παραπάνω.
Όπως για παράδειγμα αυτό εδώ: http://www.anakrousis.gr/
Αγαπητέ φίλε μιας και μιλάς για το site μου σε πληροφορώ ότι είναι έτσι φτιαγμένο που μπορώ και το ανανεώνω ανά πάσα στιγμή. Αναφέρομαι στις σελίδες στα Αγγλικά. Όποιος το επισκέπτεται, γνωρίζει και τις κάθε φορά αλλαγές και νέες προσθήκες. Το αν δεν επιθυμώ να αλλάξω τελείως την αρχική σελίδα, αλλά μόνο μερικώς, αυτό αφορά εμένα, τα γούστα μου και κανέναν άλλο. Πάντως σε πληροφορώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, αν αυτό σε ανησυχήσε, και άνετα επικοινωνούν πελάτες μου από όλον τον κόσμο.Όντως, κλασικό παράδειγμα site που φτιάχτηκε πριν σχεδόν 15 χρόνια και από τότε έχει μείνει στάσιμο, σαν εγκαταλελειμμένο (τουλάχιστον σχεδιαστικά).
Πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί πως το site δεν είναι πολυκατοικία, να το χτίζεις μια φορά και τέρμα.
Αγαπητέ φίλε μιας και μιλάς για το site μου σε πληροφορώ ότι είναι έτσι φτιαγμένο που μπορώ και το ανανεώνω ανά πάσα στιγμή. Αναφέρομαι στις σελίδες στα Αγγλικά. Όποιος το επισκέπτεται, γνωρίζει και τις κάθε φορά αλλαγές και νέες προσθήκες. Το αν δεν επιθυμώ να αλλάξω τελείως την αρχική σελίδα, αλλά μόνο μερικώς, αυτό αφορά εμένα, τα γούστα μου και κανέναν άλλο. Πάντως σε πληροφορώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, αν αυτό σε ανησυχήσε, και άνετα επικοινωνούν πελάτες μου από όλον τον κόσμο.
[Συγνώμη για το εκτός θέματος]. Λ.Σ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.