PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Απάντηση: Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Δημητρη, με γεια, να το ευχαριστηθεις και να το χαρεις (ελπιζω να μη σου βγαλει προβληματα)
Ευχαριστώ knick.

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι δεν μου άρεσε που δεν έχει έναν κεντρικό διακόπτη στο πίσω μέρος που να απενεργοποιεί τα πάντα. Ο σκληρός που είναι συνδεδεμένος στην usb, συνεχίζει να "γυρνάει" παρά την ασφαλή κατάργηση. Βέβαια μπορεί να σταματάει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. αλλά αυτό δεν το έχω τσεκάρει ακόμη. Τον εσωτερικό, μετά την ασφαλή κατάργηση, δεν τον "βλέπει", ακόμη και μετά από reboot. Μάλλον πρέπει να τραβήξω το συρταράκι και να τον "ξανακουμπώσω". Επίσης, μου άρεσε πολύ που το καλώδιο τροφοδοσίας είναι προδιαγραφών ενισχυτού. Μάλιστα με το βύσμα που έχει, άνετα βάζεις και after market βελτιωτικό (!). Αν ήταν και το τμήμα του καλωδίου από τον μετασχηματιστή, στη συσκευή, της ίδιας διατομής, όλα θα ήταν τέλεια...

Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Δημητρη, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, με καλυψες σε ολα. Περιττο να σου πω ΠΟΣΟ πολυ ψηνομαι.
Μια τελευταια παρατηρηση: στα dsd ειπες, κανει downsampling στα 172 ΚHz, οταν τα αρχεια αυτα ειναι συνηθως στα 2.8-5.6 ΜΗz, μεγαλη διαφορά δλδ, αλλα σκεψου οτι αυτα τα κανει ενα τοσο προσιτο πολυμηχανακι, ενω αλλα πανακριβα δεν μπορουν. Το ενδιαφερον θα ηταν να ειχες μια προσωπικη υποκειμενικη συγκριση της ποιοτητας ηχου που δινει ενα HD audio αρχειο (εως 192 ΚΗz) απο το Α400 συγκριτικά με καποιο αλλο συστημα (πχ PC - επώνυμο audio DAC), ενω το υπολοιπο συστημα θα ηταν το ιδιο (ενισχυτης - ηχεία).

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Καλορίζικο και καλές θεάσεις και ακροάσεις εύχομαι.

Για πλήρη απενεργοποίηση των πάντων απλά κράτησε πατημένο το on/off στο χειριστήριο για 5-6 δευτερόλεπτα, τότε θα δείς το λαμπάκι στο Player να αναβοσβήνει, μόλις τελειώσει κλείνουν τα πάντα, αν απλά πατήσεις το on/off τότε απλά μπαίνει σε stand by mode και δεν κλείνει.

Καλορίζικο και καλές θεάσεις και ακροάσεις εύχομαι.

Για πλήρη απενεργοποίηση των πάντων απλά κράτησε πατημένο το on/off στο χειριστήριο για 5-6 δευτερόλεπτα, τότε θα δείς το λαμπάκι στο Player να αναβοσβήνει, μόλις τελειώσει κλείνουν τα πάντα, αν απλά πατήσεις το on/off τότε απλά μπαίνει σε stand by mode και δεν κλείνει.

Ευχαριστώ Madpax.

Δημητρη, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, με καλυψες σε ολα. Περιττο να σου πω ΠΟΣΟ πολυ ψηνομαι.
Μια τελευταια παρατηρηση: στα dsd ειπες, κανει downsampling στα 172 ΚHz, οταν τα αρχεια αυτα ειναι συνηθως στα 2.8-5.6 ΜΗz, μεγαλη διαφορά δλδ, αλλα σκεψου οτι αυτα τα κανει ενα τοσο προσιτο πολυμηχανακι, ενω αλλα πανακριβα δεν μπορουν. Το ενδιαφερον θα ηταν να ειχες μια προσωπικη υποκειμενικη συγκριση της ποιοτητας ηχου που δινει ενα HD audio αρχειο (εως 192 ΚΗz) απο το Α400 συγκριτικά με καποιο αλλο συστημα (πχ PC - επώνυμο audio DAC), ενω το υπολοιπο συστημα θα ηταν το ιδιο (ενισχυτης - ηχεία).

Να σαι καλά knick. Σχετικά με τη δειγματοληψία τώρα (στα 176). Έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλα μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας, ούτε καν τα βλέπουν αυτά τα αρχεία. Όσον αφορά την σύγκριση, θα μπορούσα να κάνω με το usb dac του pioneer A-70. Ναι μεν ο A-70 δεν είναι hi-end, το τμήμα του dac όμως βρίσκεται σε ξεχωριστό/απομονωμένο χώρο και έχει και ξεχωριστό δικό του τροφοδοτικό. Για τον μετατροπέα (ESS9018 sabre32) νομίζω ότι είναι περιττό να αναφέρω κάτι. Έχει τοποθετηθεί σε μηχανάκια των 450 euro, αλλά και σε μηχανήματα μερικών χιλιάδων euro. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία και θα γράψω εντυπώσεις, αν και νομίζω ότι δεν έχει και πολύ σημασία. Η αναπαραγωγή DSD στο συγκεκριμένο μηχανηματάκι, είναι κάτι σαν bonus και έτσι πρέπει να το αξιολογούμε.

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Καλημέρα παιδιά. Προσπάθησα να συνδέσω το a-400 με το pc μέσω usb slave, αλλά παρόλο που έκανε εγκατάσταση λογισμικού οδήγησης της συσκευής, απλά βλέπει την συσκευή και τίποτα περισσότερο. Θέλει μήπως εγκατάσταση οδηγών για EXT 3; Αν "ναι" από που θα τους κατεβάσω για windows 7 x64; Φοβάμαι μην κάνω καμιά γκάφα με το pc.

Χρονια πολλα σε ολους

Σημερα παρελαβα το Α400 και εγω και δειχνει μια χαρα.Update firmware μεσω συνδεσης με pc γινεται?Επισης εχει καποιο μελος ενα αρχειο DSD να δοκιμασω γιατι δεν βρισκω πουθενα?

Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Χρονια πολλα σε ολους

Σημερα παρελαβα το Α400 και εγω και δειχνει μια χαρα.Update firmware μεσω συνδεσης με pc γινεται?Επισης εχει καποιο μελος ενα αρχειο DSD να δοκιμασω γιατι δεν βρισκω πουθενα?

Κατέβαζεις σε PC το firmware και το αποσυμπιεζεις στο root του usb.
Μετα βάζεις το USB στο a400 και κανεις το update .

Χρονια πολλα σε ολους

Εδώ θα βρεις man:http://dsd-guide.com/blue-coast-records-offer-free-trial-download-double-dsd

new fw

Release date: 27 December 2013
Firmware version: 05-05-131224-25-POP-422-802 (Forum Release)

1. Firmware
- New Playback engine
- Fixed missing Audio at the beginning for Video and Music
- Improved recovering from Chapter change
- Improved recovering from Audio/Subtitle switching
- Improved recovering from Timeseek
- Improved Starting and Stopping
- Improved frameratesync
- Fixed mkv with DTSHD outputs only the DTS Core
- with mkv and DTSHD you will loose first seconds of audio on start, because it first has to start the stream to detect DTSHD, we will try to improve this later
- Fixed A400 direct to TV has no audio with dts if set to passtrough
- Fixed 3DBD iso only 2x Rewind works
- Fixed BD ISO with TrueHD track issue
- Fixed .3DRL for BD ISO/folder has no function
- Fixed wrong fps output 23.976-->23.976, 24.000-->23.976, 59.940-->59.940, 60.000-->59.940 (please confirm)
- Fixed Framework Crash on playback when pressing Info, FF, RW, Title,..........
- Fixed at one file were it was reproduceable dm800_hd.ts
- Fixed playback of FLAC is done as multichannel over HDMI but effectively just come from left and right speakers
- Fixed DTS / DTS-HD / AC3 is broken over SPDIF passthrough, only getting PCM Stereo
- Fixed 24fps mkvs are still played at 23.976fps
- Fixed stutter issue with vxp on, 1080p59/60. need to reconfirm about the Onkyo-TX-SR508 issue reported by Padavan
- Fixed Subtitle Issue when turning it off in Simple menu it will give a framework reboot.
- Fixed Subtitle encoding is not working correct
- Fixed high definition PINK NOISE wav files from http://www.audiocheck.net/testtones_highdefinitionaudio.php have no audio over HDMI
- Fixed Flac issue, some files are not able to get total time and will get skipped after long time
- Fixed again HDMI Audio Off has no function
- Fixed 50Hz tvmode regression
- Fixed FLAC playing from 1 to 18 track crashes
- Fixed PCM multi channel issue
- Fixed MKV embedded vob sub issues
- Fixed M4V stream over http hangs at 47 secs
- Improved stability during subtitle change

2. System
- Removed SMB2 because of to many issues
- Fixed DSD files (.dsf and .dff) not showing up in filebrowser
- Fixed Samba Server hangs on Starting

RELEASENOTES NMT Apps

NMT Apps Version : 05-01-131121-25-POP-422

Release Notes :
1. Fixed myihome lite is running
2. Transmission Scheduling is not working correct in this build, will get fixed in next build

Του πέρασα το νέο fw πριν μερικές ώρες. Όλα φαίνονται ok με μια πρώτη ματιά. Όσον αφορά τις βελτιώσεις που αναφέρει η cloudmedia για το νέο fw (27-12-13), δεν έχω τσεκάρει ακόμη. Αν κάποιος φίλος έχει παρατηρήσει βελτιώσεις, ας μας γράψει σχετικά. Επίσης θα κάνω c/p προηγούμενο post, μήπως και μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει:
Προσπάθησα να συνδέσω το a-400 με το pc μέσω usb slave, αλλά παρόλο που έκανε εγκατάσταση λογισμικού οδήγησης της συσκευής, απλά βλέπει την συσκευή και τίποτα περισσότερο. Θέλει μήπως εγκατάσταση οδηγών για EXT 3; Αν "ναι" από που θα τους κατεβάσω για windows 7 x64; Φοβάμαι μην κάνω καμιά γκάφα με το pc.

Εβαλα το popcorn,αριστη η εικονα στον προτζεκτορα+καταπληκτικος ηχος ειδικα στα dsd αρχεια.Πολυ καλο επισης και το κατεβασμα εξωφυλλου σε ολο το υλικο αλλα εχω ενα προβλημα με το δικτυο.Δεν μπορει ουτε το προγραμματακι που εχει στο site η εταιρεια το remoterc ουτε και το nmj explorer που αγορασα για το iphone να εντωπυσει το popcorn ωστε να μπορω να το χειριζομαι απο εκει.Εχει καποιος συναντησει και λυση τετοιο προβλημα?

Εβαλα το popcorn,αριστη η εικονα στον προτζεκτορα+καταπληκτικος ηχος ειδικα στα dsd αρχεια.Πολυ καλο επισης και το κατεβασμα εξωφυλλου σε ολο το υλικο αλλα εχω ενα προβλημα με το δικτυο.Δεν μπορει ουτε το προγραμματακι που εχει στο site η εταιρεια το remoterc ουτε και το nmj explorer που αγορασα για το iphone να εντωπυσει το popcorn ωστε να μπορω να το χειριζομαι απο εκει.Εχει καποιος συναντησει και λυση τετοιο προβλημα?
Δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα με κανένα από τα δύο. Έγιναν όλα τόσο εύκολα που δεν θυμάμαι καν. Μία που έκανα την εγκατάσταση από το google play και μία που τα χρησιμοποίησα. Έτσι απλά. Αν κάποιος άλλος φίλος θυμάται...

Ναι απο ποιοτητα δεν παιζεται απλα αυτο με εχει προβληματισει με το προγραμματακι που ειναι πολυ βολικο.Να ειναι καποιο θεμα του router αραγε?Δεν εχει και κανενα οδηγο αντιμετωπισης τετοιων προβληματων καπου απο την εταιρεια.Εκανες καποιες περιεργες ρυθμισεις πανω στο network ή network share Που εχει το popcorn για να σου δουλεψουν ή μια και εξω σου εκατσε εσενα?

Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Ναι απο ποιοτητα δεν παιζεται απλα αυτο με εχει προβληματισει με το προγραμματακι που ειναι πολυ βολικο.Να ειναι καποιο θεμα του router αραγε?Δεν εχει και κανενα οδηγο αντιμετωπισης τετοιων προβληματων καπου απο την εταιρεια.Εκανες καποιες περιεργες ρυθμισεις πανω στο network ή network share Που εχει το popcorn για να σου δουλεψουν ή μια και εξω σου εκατσε εσενα?
Και σε μένα το remoterc δούλεψε με την πρώτη.Δοκίμασε να δώσεις σταθερή ip στο Α-400 μηπως και το ανιχνεύσει.

Re: Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Και σε μένα το remoterc δούλεψε με την πρώτη.Δοκίμασε να δώσεις σταθερή ip στο Α-400 μηπως και το ανιχνεύσει.
Κι εγώ είχα κάνει κάποια διόρθωση στην ip που βρίσκει αυτόματα, δεν είμαι σίγουρος όμως ότι είναι αυτό. Επίσης, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μου ζήτησε το wpKey και το έβαλα. Πάντως μην σε ανησυχεί αυτό. Αργά ή γρήγορα θα το βρεις. Κι εγώ που δεν είχα πρόβλημα μήπως τα χρησιμοποιώ; Είναι τόσο βολικό το rc που διατίθεται, ώστε δεν σου λείπουν οι συγκεκριμένες εφαρμογές. Να ξέρεις όμως ότι δουλεύουν άψογα κατα την γνώμη μου και οι δύο. Το smartphone μου φάνηκε πιο πολύ χρήσιμο στην εφαρμογή youtube του pchour, γιατί έβρισκα πανεύκολα το video που ήθελα στο smartphone και η αναπαραγωγή γινόταν στην tv.

Re: Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Κι εγώ είχα κάνει κάποια διόρθωση στην ip που βρίσκει αυτόματα, δεν είμαι σίγουρος όμως ότι είναι αυτό. Επίσης, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μου ζήτησε το wpKey και το έβαλα. Πάντως μην σε ανησυχεί αυτό. Αργά ή γρήγορα θα το βρεις. Κι εγώ που δεν είχα πρόβλημα μήπως τα χρησιμοποιώ; Είναι τόσο βολικό το rc που διατίθεται, ώστε δεν σου λείπουν οι συγκεκριμένες εφαρμογές. Να ξέρεις όμως ότι δουλεύουν άψογα κατα την γνώμη μου και οι δύο. Το smartphone μου φάνηκε πιο πολύ χρήσιμο στην εφαρμογή youtube του pchour, γιατί έβρισκα πανεύκολα το video που ήθελα στο smartphone και η αναπαραγωγή γινόταν στην tv.

Δεν μπορω με τιποτα να το συνδεσω ουτε με το remote rc ουτε με το nmj explorer.Ακολουθησα καποια βηματα που ελεγε ο κατασκευστης καπου αλλα παλι τιποτα.Κατεβασα και ενα προγραμμα για να κανει ping στο ip του popcorn ματαια.DHCP ενεργοποιησα-απενεργοποιησα και εβαλα εγω τα ip τιποτα.Το PC κανει δινοντας αυτη την εντολη http://192.168.1.5:8008/system?arg0=get_mac_address (ip ειναι του popcorn) ανταποκριση με το popcorn και το popcorn δινει ως απαντηση την mac adress.Μολις δωσω την ιδια εντολη απο το safari στο iphone τιποτα.Δεν μπορω να καταλαβω τι μου ξεφευγει.Μηπως εχει καποιο θεμα το zxdsl 931wii της wind που μου εδωσε με το vdsl?Θα δοκιμασω να συνδεθω με το παλιο καλο σκυλι το usrs 9108 να μυ φυγει και αυτη η απορια.Εν τω μεταξυ οποιαδηποτε αλλη πιθανη αιτια σας περναει απο το μυαλο να την εξετασω και να σας πω.Το θεωρω βασικο προβλημα το να μη λειτουργει το iphone με αυτο καθως το εχω συνδεδεμενο σε προβολεα αλλα θελω να το χρησιμοποιησω καθως εχει πολυ καλη ποιοτητα στον ηχο και ως πηγη για ολα τα μουσικα μου αρχεια τα οποια θελω να διαχειριζομαι χωρις να εχω ανοιχτο προτζεκτορα ή τηλεοραση.Απο τους βασικου λογους μπορω να πω αγορας του συγκεκριμενου καθως ειναι επισης και αθορυβο και ειναι σουπερ καταλληλο για τετοια εφαρμογη που το εχω υπολογισει.

Last edited: