ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Το λέω επειδή στα μάγκια του Κακαλιού έχουμε βάλει και ροκιές, ουκ ολίγες φορές.

Μια χαρά κοπανούσαν, αν θες τη γνώμη μου...

Εξαρτάται τι εννοείς "κοπανούσαν"
Κι ένας φίλος νόμιζε ότι κοπανούσαν τα ηχεία του, μέχρι που άκουσε τα 802D.

Εμ.., αναφέρετε εταιρείες,τύπους, μοντέλα, προσωπικές απόψεις και χάνουμε την ουσία.

Αυτή η κατηγοριοποίηση (λινκ) αυτό ακριβώς λέει.
Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του αναπαραγόμενου ήχου.
Κατασκευαστικά λοιπόν, γίνονται κάποιες επιλογές για τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν.
Η γνώμη μου είναι ότι βασίζεται στο είδος μουσικής.
Όπως χρειάζεσαι άλλο μικρόφωνο για να ηχογραφήσεις μια φωνή και άλλο για ένα κρουστό, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα ηχεία.
Δεν υπάρχει ένα μικρόφωνο που να ηχογραφεί* τα πάντα καλά !

Δεν υπάρχει σύγκριση, υπάρχει διαφορά.

*
Ο παραλληλισμός ηχείου-μικροφωνου, γίνεται γιατί και τα δύο κάνουν την ίδια δουλειά (μετατροπείς), αλλά αντίστροφα.

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Εξαρτάται τι εννοείς "κοπανούσαν"
Κι ένας φίλος νόμιζε ότι κοπανούσαν τα ηχεία του, μέχρι που άκουσε τα 802D.

Έχουμε ακούσει και 802D...

Αλλά εδώ μιλάμε για το 1/10 της τιμής των 802D...

Εμ.., αναφέρετε εταιρείες,τύπους, μοντέλα, προσωπικές απόψεις και χάνουμε την ουσία.

Αυτή η κατηγοριοποίηση (λινκ) αυτό ακριβώς λέει.
Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του αναπαραγόμενου ήχου.
Κατασκευαστικά λοιπόν, γίνονται κάποιες επιλογές για τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν.
Η γνώμη μου είναι ότι βασίζεται στο είδος μουσικής.
Όπως χρειάζεσαι άλλο μικρόφωνο για να ηχογραφήσεις μια φωνή και άλλο για ένα κρουστό, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα ηχεία.
Δεν υπάρχει ένα μικρόφωνο που να ηχογραφεί* τα πάντα καλά !

Δεν υπάρχει σύγκριση, υπάρχει διαφορά.

*Ο παραλληλισμός ηχείου-μικροφωνου, γίνεται γιατί και τα δύο κάνουν την ίδια δουλειά (μετατροπείς), αλλά αντίστροφα.

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα...

Με τον κινδυνο να εκτεθω εξαιτιας των ελαχιστων γνωσεων που εχω συγκριτικα με εσας στο θεμα, μου φαινεται λογικο ο κατασκευαστης να ταιριαζει το ηχειο κυριως με τον τροπο που ειναι φτιαγμενα τα δωματια των πελατων που στοχευει....δηλαδη οσα αγγλικα ηχεια ειχα την τυχη να ακουσω, κυριως mission, σε ενα τυπικο εγγλεζικο σπιτι με μοκετα ακομα και στο μπανιο και ψευδοτοιχιες ακουγονταν μια χαρα...σε ελληνικο σπιτι με μαρμαρο μεχρι και στο τασακι και ηχομωνοση τα σεμεδακια απ την προικα, παντα τα ακουγα τσιριχτα...μου φαινεται λογικο και για αυτο προσωπικα αγοραζω μονο ελληνικα ηχεια.

Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Με τον κινδυνο να εκτεθω εξαιτιας των ελαχιστων γνωσεων που εχω συγκριτικα με εσας στο θεμα, μου φαινεται λογικο ο κατασκευαστης να ταιριαζει το ηχειο κυριως με τον τροπο που ειναι φτιαγμενα τα δωματια των πελατων που στοχευει....δηλαδη οσα αγγλικα ηχεια ειχα την τυχη να ακουσω, κυριως mission, σε ενα τυπικο εγγλεζικο σπιτι με μοκετα ακομα και στο μπανιο και ψευδοτοιχιες ακουγονταν μια χαρα...σε ελληνικο σπιτι με μαρμαρο μεχρι και στο τασακι και ηχομωνοση τα σεμεδακια απ την προικα, παντα τα ακουγα τσιριχτα...μου φαινεται λογικο και για αυτο προσωπικα αγοραζω μονο ελληνικα ηχεια.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.Να γράφεις ελεύθερα.-bye-

Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

κάτι αντίστοιχο πάθανε και οι κατασκευαστές της audio spectrum , ακούγοντας τα ηχεία τους σε εγγλέζικο περιβάλλον , προς το καλύτερο ώμος !
(διορθώστε με εάν κάνω λάθος αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος για το γεγονός )

Υποτιθεται οτι μιλαμε με απολυτα κριτηρια και οχι με κατηγορια τιμης.
100.000$ να εχει ενα ηλεκτροστατικο, metallica σε εντασεις 110-115 db δεν προκειται να ακουσεις και με ρεαλιστικα drums. Εκτος αν ειναι η τελευταια φορα που θα θες να τα χρησιμοποιησεις.:smash:

Οσα χρειαζονται για να βγαλω συμπερασμα.
Αλλα ξερω τα Soundlab ειναι διαφορετικα, δεν υποκυνται στους νομους της φυσικης που εμαθα στο πανεπιστημιο.
Ο Dr West έχει στηρίξει την σχεδίαση των Soundlab ακριβώς στους νόμους της φυσικής, γι' αυτό και θεωρείται ως το πλέον αποδεκτό απο τον ανθρώπινο οργανισμό ηχείο. Μάλλον δεν θα το γνωρίζεις.
Αλλά αποφεύγεις την ερώτησή μου που την έχω υποβάλλει αρκετές φορές. Απλά για να μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα στα γραφόμενά μας. Λ.Σ.

Pai Mei ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο ή δύο μονοφωνικά αρκούν για να κάνεις την καλύτερη ηχογράφηση. Ακόμη και ολόκληρη όπερα μπορείς να ηχογραφήσεις. Λ.Σ.

Οκ.Ειπώθηκαν τα χίλια-μύρια περί ηχείων κι δή των ηλεκτροστατικών.

Γιατί τα ενισχυτικά κι οι πηγές(ίδιας κατηγορίας τιμής κι ακόμα και παρόμοιας φιλοσοφίας κατασκευής)παίζουν ίδια;Αναπαράγουν ίδιες μεσαίες,μπάσσα κι υψηλές;

Ενταξει, τα Soundlab ειναι τα καλυτερα ηχεια στο κοσμο και παιζουν τελεια ολα τα ειδη μουσσικης.
Δεν μας χρειάζονται αυτού του είδους οι απαντήσεις.
Σημείωση: Αν ήταν όντως τόσο καλά θα τα αγόραζε και ο Kharmacorma. Λ.Σ.