Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

HI.END.jimaras

Established Member
30 May 2011
180
Μετά την επιστροφή μου στο βινύλιο με την αγορά ενος Gyrodek το επόμενο βήμα ηταν η αντικατάσταση του τελικού μου με έναν παλαιότερο αλλα ανώτερης κλάσης. Ειχα τον Gamut D-200 και τον άλλαξα με τον Audio Research D-400. Ειχα μέγάλες διαφορές στα δύο άκρα του φάσματος. Μετά απο συμβουλές που μου εδωσαν οι φίλοι εδω στο forum για αλλαγη κεφαλής στο πικάπ (απο DENON DL-103R σε BLUE NOTE boboli)
είδα πάλι διαφορές προς το καλύτερο.
Αυτό που με προβλημάτησε ομως ειναι κάποιες γνώμες (μια και απο το forum) για την παλαιότητα του ενισχυτη.
Τον έστηλα λοιπόν στον Χάιτα NEXUS ACOUSTICS να μου τον μετρήσει και μου είπε οτι είναι σε άριστη κατάσταση και οτι η Audio Research κανει χρήση των καλύτερων υλικών και οτι απροβλημάτιστα μπορει να δουλέψει για πολλά χρονια ακόμα.
Ανοιχτός στις απόξεις σας.

Υπάρχουν καταπληκτικά μηχανάκια παλαιότερων εποχών που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τα σημερινά.

Το αντίθετο συμβαίνει θα έλεγα.

Και στα δύο που είπατε συμφωνώ και για αυτό διάλεξα ενα μηχάνημα ""παλιό""
Ο Χρόνος όμως επηρεάζει και άλλα πραγματα εκτός απο τους πυκνωτές που μπορόυμε να μετρήσουμε?

Απάντηση: Re: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Ο Χρόνος όμως επηρεάζει και άλλα πραγματα εκτός απο τους πυκνωτές που μπορόυμε να μετρήσουμε?

Ναι.

Την σχεδίαση και κατασκευή στην Κίνα.-bye--bye-

Μην ψαρώνεις με φρου φρου και αρώματα.

Ελάχιστα (αν) έχουν αλλάξει στην τεχνολογία των ενισχυτών - ηχείων τα τελευταία 20 χρόνια.

Μόνο τα αλουμίνια έχουν γίνει πιο παχιά!!!

Α σίγουρα το κινέζικο copy paste ιδέων και σχεδίων ειναι βασικός λογος επιστροφής σε πιο παλια μηχανήματα.

ο χρόνος αγαπητέ επηρεάζει πρώτιστα τον εαυτό μας.
νομίζω ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς τέτοιες αμφιβολίες τα επόμενα 4-5 χρόνια τουλάχιστον, όπου θα σε (μας) απασχολήσουν άλλα σοβαρότερα.

Συμφωνώ με τον supersonic
Ο χρόνος θα σου φανερώσει τα πάντα...εχε υπομονή και αυτιά και το hi end θα το ανακαλύψεις μόνος σου σιγά σιγά και στο μέλλον θα λύσεις μόνος σου αυτό που σήμερα ρωτάς

Για να κάνουμε και λιγο πλάκα
Αν ακολουθήσω την συμβουλή σας ο χρόνος θα επηρεασει και τα οργανα μέτρησης (τα αυτιά μου απο γήρανση ) αρα δεν θα καταλάβω καμία διαφορά

Re: Απάντηση: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Υπάρχουν καταπληκτικά μηχανάκια παλαιότερων εποχών που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τα σημερινά.

Το αντίθετο συμβαίνει θα έλεγα.

Συμφωνώ.

Για να κάνουμε και λιγο πλάκα
Αν ακολουθήσω την συμβουλή σας ο χρόνος θα επηρεασει και τα οργανα μέτρησης (τα αυτιά μου απο γήρανση ) αρα δεν θα καταλάβω καμία διαφορά

αν δεν είμαι αδιάκριτος πόσων ετών είσαι?
(btw εγώ ξεπέρασα τα 50...):grandpa:

Ειπαμε η κίνα κατεβάζει το κοστος αλλα τι γινετε με την ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο?

Μολις 38 αγαπητέ.
Ξερω εχω ακομα καιρο για τη γήρανση που λέω παραπάνω.
Πλακα εκανα

τα πρώτα προβλήματα στην ακοή τα αντιλαμβάνεσαι στα 30.
Και σίγουρα τα μηχανήματα γερνάν πιό αργά από εμάς.

τα νέα προϊόντα έχουν το μισό βάρος από τα παλιά...και δεν νομίζω μόνο να οφείλεται στη χρήση νέων υλικών.... το πρώτο μου dvd player έχει το διπλάσιο βάρος από τα σημερινά, ακόμη παίζει...βέβαια το είχα πάρει τότε 160 ευρώ και ας πάιζει μόνο dvd...η οθόνη του υπολογιστή το ίδιο...δυο philips 19in μεγάλη διαφορά στο βάρος, το ίδιο και στην τιμή, έχω πάρα πολλά παραδείγματα. το χαμηλό κόστος οδήγησε και σε χαμηλότερη ποιότητα..σε πολλές περιπτώσεις ισχύει το κάθε πέρυσι κ καλύτερα.

Αρχικά να πούμε οτι ο ανθρωπος αρχιζει να "παλιώνει" στα 34-35.
Ειναι η ηλικία που σταματάει να αυξάνεται η ταχύτητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων. (Ας μας πει κάποιος σχετικός με την ιατρική πως ακριβώς λέγετε η διαδικασία).

Στο αν η τεχνολογική βελτίωση τωρα μπορεί να καλύψει την οικονομία
στα υλικά που γίνετε πλέων στα μηχανήματα μας . Προσωπικά νομίζω πως όχι.
Όπως έχει ακουστεί πολλές φορές σε αυτό το forum η τεχνολογία ενισχυτών και ηχείων προχωρά αργά για να μπορέσει να υπερκαλύψει τη διαφορά.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τα μηχανήματα ήχου είναι οι ίδιοι με εκείνους που επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα... και συγκεκριμένα ότι αλλάζει τα χαρακτηριστικά των τμημάτων που τα απαρτίζουν.

Σύνηθες είναι να αλλάζονται οι πυκνωτές διότι αυτοί είναι μάλλον πιο ευαίσθητοι στην γήρανση.

Πρόσφατα άλλαξα τους πυκνωτές του προενισχυτή μου, και διαπίστωσα (μετά το στρώσιμο περίπου 400 ωρών, αλλά και ενώ ακόμα τον έστρωνα), μεγάλη βελτίωση ως προς το εύρος συχνοτήτων κυρίως της χαμηλής περιοχής αλλά και μεγαλύτερη διαφάνεια.

Τα άλλα τμήματα όπως πχ αντιστάσεις είναι λιγότερο ευαίσθητα, αν δεν αναπτύσσουν θερμοκρασίες. Ότι αναπτύσσει θερμοκρασία θα πρέπει να αλλάζει μετά από μια ή μερικές δεκαετίες... το κάθε μηχάνημα (εννοείται ότι μιλάμε για Hi-End υψηλής πιστότητας και όχι φτηνά consumer) έχει την υποστήριξη του επίσημου σέρβις αλλά και των μερακλήδων που ασχολούνται...οπότε το τι θα αλλαχθεί πότε, είναι λίγο πολύ γνωστό...

Πρόσφατα άλλαξα τους πυκνωτές του προενισχυτή μου, και διαπίστωσα (μετά το στρώσιμο περίπου 400 ωρών, αλλά και ενώ ακόμα τον έστρωνα), μεγάλη βελτίωση ως προς το εύρος συχνοτήτων κυρίως της χαμηλής περιοχής αλλά και μεγαλύτερη διαφάνεια.

Ποσο καιρό είχες τον προ σου και με πόσες ώρες λειτουργίας περίπου?

Τον Musical FIdelity MX τον αγόρασα μεταχειρισμένο το 1992, αφού τον αντάλλαξα με τον Musical Fidelity P173 τον οποίο είχα αγοράσει καινούργιο μερικούς μήνες πιο πριν...

Από τότε έχει παίξει πάρα πολύ αλλά έχει μείνει και ανενεργός επίσης για χρόνια...

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ώρες αλλά έχει παίξει ας πούμε χονδρικά 2 ώρες ημερησίως για τα μισά του χρόνια πες 10 χρόνια βάλε μόνο 250 μέρες τον χρόνο ... σίγουρα έχει συμπληρώσει πάνω από 5.000 ώρες λειτουργίας...

Σημειώστε ότι δεν τον επισκεύασα προληπτικά, τα έπαιξε το phono stage πριν κανά μήνα οπότε προχώρησα σε ολικό σέρβις...

Ο κ. Ιωνάς στην Exclusive έκανε πάλι το θαύμα του...

Last edited: