Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

νεοπτόλεμε.....

εμπιστεύσου τα αυτάκια σου....
Αμα παίζουν καλά, τι σε νοιάζει τι λένε οι 29,
Αν σου μπούνε ψύλλοι, ρώτα κανα δυό, αλλά πρόσεξε: όχι ειδικούς. Φιλαράκια...

Πολύ καλή η ερώτηση ποιους ενοούμε ειδικούς μου άρεσε πολύ.
Απαντώ αμέσως.
Νομίζω αυτούς που άσχετα με πανεπιστήμια και διδακτορικά εχουν κάνει την αγάπη τους, το πάθος τους, την τρέλλα τους και το μεράκι τους επάγγελμα.
Δεν είμαι σίγουρος για όλους εκεί έξω αλλα αυτούς που εχω διαλέξει πραγματικά τους ζηλέυω κάνουν αυτό που αγαπούν.
Πιστέυω οτι οι αυθεντικοί απο αυτούς θα είναι και οι μόνοι που θα επιβιώσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πολύ καλή η ερώτηση ποιους ενοούμε ειδικούς μου άρεσε πολύ.
Απαντώ αμέσως.
Νομίζω αυτούς που άσχετα με πανεπιστήμια και διδακτορικά εχουν κάνει την αγάπη τους, το πάθος τους, την τρέλλα τους και το μεράκι τους επάγγελμα.

Και αυτους με πολλη προσοχη.-bye-

Δηλαδή ειδικοί είναι όσοι τελικά το έκαναν επάγγελμα... !?

Όπως και να έχει εδώ είμαστε guru free zone :-)

Δηλαδή ειδικοί είναι όσοι τελικά το έκαναν επάγγελμα... !?

Όπως και να έχει εδώ είμαστε guru free zone :-)

:award::award::award::award::award::award::award::award::award::award::award::award:

Mια που έχω αυπνίες και μερικοί μερικοί θα πλακωθείτε, όχι για τα μάτια μιας γκόμενας ή για μία θέση (παληά στο Δημόσιο και τώρα) στον Ήλιο αλλά για πυκνωτές και αντιστάσεις να διευρύνω το ερώτημα:
Οι μετασχηματιστές τροφοδοσίας/εξόδου πότε κατά προσέγγιση πάνε στα Καπή?

Θα το καταλάβεις, μην ανησυχείς...Ειδικά στις ανηφόρες!
Οταν πιά δεν θα υπάρχει η δύναμη και ο τσαμπουκάς που ήξερες από τον ενισχυτή σου, ε, τότε θα χρειάζεται ένα σέρβις...Κατά προσέγγυση ( και ανάλογα το μηχάνημα και την χρήση) μια 10-12ετία την βγάζουν..

Αντιστάσεις, πηνία choke και λοιπά ηλεκτρολογικά υλικά;

Αγνωσται αι βουλαί( υπάρχουν σαφώς πιό κατάλληλοι από εμένα για να πάρεις σαφέστερες απαντήσεις) αλλά μπορεί μια αστοχία υλικού ή μια μέτρια κατασκευή να παραδώσει πνεύμα πολύ νωρίτερα..

Τα γόύφερ τουίτια και κροσοβεράκια των αγαπημένων μου πεντάχρονων Harbeth ηχείων πότε να τα κλαίω?

Λογικά αν δεν τους βγάλει κάποιος τα μάτια από κακή χρήση, είναι
από τα πιό μακρόβια εξαρτήματα..

Και να αγανακτούμε όλοι με τα άξια αγανακτήσεως παίδες.... όχι με το κέφι μας.

Ετσι!

Last edited:
νεοπτόλεμε.....

εμπιστεύσου τα αυτάκια σου....
Αμα παίζουν καλά, τι σε νοιάζει τι λένε οι 29,
Αν σου μπούνε ψύλλοι, ρώτα κανα δυό, αλλά πρόσεξε: όχι ειδικούς. Φιλαράκια...

Εμείς τώρα, που έχουμε φιλαράκια, που είναι και ειδικοί τι κάνουμε?

Οποία η θέση μας?:smash:

Λογικά αν δεν τους βγάλει κάποιος τα μάτια από κακή χρήση, είναι
από τα πιό μακρόβια εξαρτήματα..

Με εξαιρεση ισως μερικα mid η woofer με αναρτηση απο σφουγγαρι,τα οποια παραδιδουν το πνευμα ουτως η αλλως σε 6-7 χρονια

Με εξαιρεση ισως μερικα mid η woofer με αναρτηση απο σφουγγαρι,τα οποια παραδιδουν το πνευμα ουτως η αλλως σε 6-7 χρονια

Ναι, αν και σπανίζουν πια τέτοιες κατασκευές Πάνο...

Αλλαξε τους ηλεκτρολυτικους,για να μη σου λενε :laugh:
.....εεεεε.......το λεω σαν παθων οχι σαν "ειδικος"....... χαχαχα

Αλλαξε τους ηλεκτρολυτικους,για να μη σου λενε :laugh:
.....εεεεε.......το λεω σαν παθων οχι σαν "ειδικος"....... χαχαχα

Δηλαδή να τους αλλάξω ακομα και αν είμαι απολύτος ικανοποιημένος με τον ηχο?

Δηλαδή να τους αλλάξω ακομα και αν είμαι απολύτος ικανοποιημένος με τον ηχο?

Θα ηταν μια καλη κινηση μιας και εχουν τα χρονακια τους.Εξ'αλλου δεν νομιζω να εχει και πολλους,οποτε το κοστος δεν θα ειναι και μεγαλο.Πιστευω οτι θα ακουσεις και διαφορα προς το καλυτερο,αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν θα ασχοληθεις ξανα μ'αυτους για χρονια.

Αν το παρουμε πολυ αυστηρα το θεμα,αφου δεν εχουν προβλημα,δεν τους αλλαζεις.

Last edited:
Θα ηταν μια καλη κινηση μιας και εχουν τα χρονακια τους.Εξ'αλλου δεν νομιζω να εχει και πολλους,οποτε το κοστος δεν θα ειναι και μεγαλο.Πιστευω οτι θα ακουσεις και διαφορα προς το καλυτερο,αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν θα ασχοληθεις ξανα μ'αυτους για χρονια.

Το είχα στο μυαλό μου να το κάνω αλλα διστάζω γιατι μου αρέσει ο ήχος του πολύ και αν αλλαξει θα μου αρέσει ακόμα?

Το είχα στο μυαλό μου να το κάνω αλλα διστάζω γιατι μου αρέσει ο ήχος του πολύ και αν αλλαξει θα μου αρέσει ακόμα?
H audio research συνηθως χρησιμοποιει πυκνωτες nichicon και nichicon muse οπου αυτοι ειναι σε audio signal path.Οι nichicon χαρακτηριζονται για μαλακο ανετο ηχο,σε αντιθεση με π.χ τους rubycon black gate που ειναι πιο οξεις,στεγνοι κλπ. Καπου στο μεσον ειναι οι elna silmic,panasonic ECA.

Με βαση (οχι ως ευαγγελιο :laugh: ) τα πιο πανω,θα κανεις σωστη επιλογη.

H audio research συνηθως χρησιμοποιει πυκνωτες nichicon και nichicon muse οπου αυτοι ειναι σε audio signal path.Οι nichicon χαρακτηριζονται για μαλακο ανετο ηχο,σε αντιθεση με π.χ τους rubycon black gate που ειναι πιο οξεις,στεγνοι κλπ. Καπου στο μεσον ειναι οι elna silmic,panasonic ECA.

Με βαση (οχι ως ευαγγελιο :laugh: ) τα πιο πανω,θα κανεις σωστη επιλογη.

Σε ακουω με προσοχή αλλα ακόμα διστάζω.
Θα τον δουλέψω λίγο ακόμα και μετα θα τον ξαναμετρήσω