Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Βεβαια ακούς ´παρατηρήσεις´από τον οικογενειακό περίγυρο γι´αυτά πού βάζεις αλλά τότε παριστάνεις τον Μπετόβεν(δυστυχώς όχι μουσικά ,μόνον στην ακοή.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:)

:flipout::flipout:...καλό...

Λοιπόν εμένα οι ακροάσεις μου μοιράζονται σε δύο κομμάτια:
Το ένα είναι οι ακροάσεις που επιλέγω καθημερινά από τη στιγμή που θα γυρίσω σπίτι μέχρι το βράδυ στο κυρίως σύστημα ή δευτερευόντως στο...αναπληρωματικό που βρίσκεται στο γραφείο με τον υπολογιστή. Επίσης παίζει πολύ ραδιόφωνο ειδικά τα Σ/Κ κλείνει 8ωρο. Το άλλο κομμάτι είναι οι...αναγκαστικές ακροάσεις όταν διαβάζει πιάνο η γυναίκα μου. Δεν θα έλεγα ότι τις ευχαριστιέμαι πάντα και όποιος έχει συζήσει με μουσικό καταλαβαίνει...:HTEHEH56:
Με ακουστικά ακούω μόνο στις λεγόμενες ώρες κοινής ησυχίας.
Δεν έχω συνδέσει πάντως τη διάθεσή μου για μουσική με συναισθηματική ή άλλη κατάσταση αλλά μόνο με τον διαθέσιμο χρόνο γιατί μουσική υπάρχει για όλες τις διαθέσεις.

Στο αυτοκίνητο ακούω σπάνια, κυρίως γιατί δεν έχω αυτοκίνητο. :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Στο αυτοκίνητο ακούω σπάνια, κυρίως γιατί δεν έχω αυτοκίνητο. :Banane0:

Εμ αφού τά τρώς στά high-end και στίς παρτιτούρες???:flipout::flipout:

Y.Γ.
Εχεις δεί τό έργο:'Το Αγόρι πού γύριζε τίς Σελίδες´???
Toν παράφρασα λιγάκι τον τίτλο..:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Εμ αφού τά τρώς στά high-end και στίς παρτιτούρες???:flipout::flipout:

Y.Γ.
Εχεις δεί τό έργο:'Το Αγόρι πού γύριζε τίς Σελίδες´???
Toν παράφρασα λιγάκι τον τίτλο..:flipout::flipout:

Άσε, ετοιμαζόμαστε για "ουρά" τώρα οπότε οι ενισχυτές μπορούν να περιμένουν...

Όσο για το γύρισμα, εγώ εκεί το παίζω Στίβι Γουόντερ αντί για Μπετόβεν...:flipout::flipout:

Να κάνω μια επισήμανση;
Κανείς δεν έγραψε με φίλους,σε γιορτές,σε πάρτυ....
Τελικά έχει αλλάξει πολύ η ζωή μας κι η χρήση της μουσικής...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική

Όσο για το γύρισμα, εγώ εκεί το παίζω Στίβι Γουόντερ αντί για Μπετόβεν...:flipout::flipout:

A,κατάλαβα:'Mα γιατί αγάπη μου το έκανες andante τό allegro στον Amadeus'??:flipout::flipout:

Παρασκευή απόγευμα,Σάββατο,Κυριακή αρκετά έως πολύ(φυσικά μετά τά παιδικά προγράμματα γύρο στίς 11) στά στερεοφωνικά..
Βεβαια ακούς ´παρατηρήσεις´από τον οικογενειακό περίγυρο γι´αυτά πού βάζεις αλλά τότε παριστάνεις τον Μπετόβεν(δυστυχώς όχι μουσικά ,μόνον στην ακοή.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:)

Εγώ όταν ξέρω ότι αυτό που ακούω , δεν αρέσει ή ακόμη χειρότερα, ενοχλεί τους άλλους (δηλαδή τα περισσότερα που ακούω) , δεν μπορώ να συνεχίσω να το ακούω. Γι'αυτό και αφενός το στερεοφωνικό παίζει κυρίως όταν είμαι μόνος στο σπίτι , αφετέρου χρησιμοποιώ αρκετά τα ακουστικά και μάλιστα μερικές φορές (όχι συχνά) κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι σαν το χαζό με το discman στη μέση και ακουστικά στ'αυτιά.
Είναι ανησυχητικά όλ'αυτά γιατρέ μου;
:confused:

Να κάνω μια επισήμανση;

Eχεις δίκιο.
Αν και χρειαζόμουν πάντα και προσωπικό χρόνο γιά την μουσική πού θά άκουγα μόνος μου,τό άλλο κομμάτι (τής μάζωξης)έχει μειωθεί.

Εγώ όταν ξέρω ότι αυτό που ακούω , δεν αρέσει ή ακόμη χειρότερα, ενοχλεί τους άλλους (δηλαδή τα περισσότερα που ακούω) , δεν μπορώ να συνεχίσω να το ακούω. Γι'αυτό και αφενός το στερεοφωνικό παίζει κυρίως όταν είμαι μόνος στο σπίτι , αφετέρου χρησιμοποιώ αρκετά τα ακουστικά και μάλιστα μερικές φορές (όχι συχνά) κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι σαν το χαζό με το discman στη μέση και ακουστικά στ'αυτιά.
Είναι ανησυχητικά όλ'αυτά γιατρέ μου;
:confused:

Τέτοιες απαντήσεις μόνον σέ p.m.
Μονολεκτικά δημοσίως:NAI:flipout::flipout:
Είσαι πολύ καλός άνθρωπος φαίνεται...............

Να κάνω μια επισήμανση;

Σε γιορτές και πάρτι, ανάλογα τις παρέες...

Άντε όμως βρες μου εσύ σε 20-30 άτομα ένα κοινό παρονομαστή στις μουσικές.

Ειδικά όταν για τους περισσότερους η σχέση με τη μουσική είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή...

Το άλλο κομμάτι είναι οι...αναγκαστικές ακροάσεις όταν διαβάζει πιάνο η γυναίκα μου. Δεν θα έλεγα ότι τις ευχαριστιέμαι πάντα και όποιος έχει συζήσει με μουσικό καταλαβαίνει...:HTEHEH56:
Με ακουστικά ακούω μόνο στις λεγόμενες ώρες κοινής ησυχίας.

Για τις αναγκαστικές ακροάσεις υπάρχουν και οι ωτασπίδες (μάλλον όμως δεν επαρκούν) αλλά μπορείς να επεκτείνεις τη χρήση των ακουστικών σου...
:smile:

Να κάνω μια επισήμανση;

Σωστή παρατήρηση.
Προφανώς κι έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής επί το συνθετότερο αλλά μην ξεχνάμε ότι σε γιορτές ,πάρτυ κλπ το εύρος των μουσικών ειδών που μπορεί να ακουστεί με κοινή αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος της ομήγυρης είναι πολύ στενό.
Δεν μπορώ να φανταστώ πάρτυ με τα σόλο ή έστω τα trio του Keith Jarrett ή με Bacn,Mahler,Stravinsky κλπ για να αντλήσω παραδείγματα από τα δικά μου γούστα. Κάτι ανάλογο θα συμβαίνει με τους περισσότερους εξ ημών αφού ψάχνουμε τη μουσική λίγο περισσότερο από το μέσο όρο.

Σωστή παρατήρηση.
Προφανώς κι έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής επί το συνθετότερο αλλά μην ξεχνάμε ότι σε γιορτές ,πάρτυ κλπ το εύρος των μουσικών ειδών που μπορεί να ακουστεί με κοινή αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος της ομήγυρης είναι πολύ στενό.
Δεν μπορώ να φανταστώ πάρτυ με τα σόλο ή έστω τα trio του Keith Jarrett ή με Bacn,Mahler,Stravinsky κλπ για να αντλήσω παραδείγματα από τα δικά μου γούστα. Κάτι ανάλογο θα συμβαίνει με τους περισσότερους εξ ημών αφού ψάχνουμε τη μουσική λίγο περισσότερο από το μέσο όρο.

Τα μεγάλα πάρτυ στίς ηλικίες μας έχουν μειωθεί...
Πάντως όταν βρεθώ,σπανίως πλέον την τελευταία πενταετία,με αρκετό κόσμο δέν μέ πειράζει η μουσική που ακούγεται-αν και λειτουργεί μάλλον σάν υπόκρουση-.
Τα τελευταία γερά πάρτυ πού συμμετείχα ήταν πρό δεκαετίας περίπου...:bigcry::bigcry:
Τώρα είναι δύσκολο να συναντηθείς μέ πάνω από δυό ζευγάρια δυστυχώς.

Τέτοιες απαντήσεις μόνον σέ p.m.
Μονολεκτικά δημοσίως:NAI:flipout::flipout:
Είσαι πολύ καλός άνθρωπος φαίνεται...............

Ωχ!!!
:speechless-smiley-0
Μάλλον πρέπει να ξαπλώσω "στο ντιβάνι" το συντομότερο...

Nαι, αλλά με το κόστος μιας ουράς, και δεδομένου οτι έχεις δικαίωμα να ζητήσεις κατι αναλόγου αξίας, πας για βαρυ hi-end :ADFADF1::award::flipout:

Να κάνω μια επισήμανση;

H μουσική είναι μοναχικό σπορ...

άντε ένας ακόμα.
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.

two's company, three disaster...

ακούω μουσική σχεδον 24 ώρες το 24ωρο...

Στο γραφείο παίζει internet radio (συνήθως soma fm, lounge radio) & mp3.

Στο αυτοκίνητο παίζει (συνήθως δυνατά) το Ipod που έχει γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος του ντουλαπάκι μιας και είναι συνδεμένο με το Pioneer p88rs.

Στο σπίτι ακούω το φρέσκο υλικό πρίν αυτό το μεταφέρω στο Ipod ή στο PS3 για ακούω στο stereo στο καθιστικό. Οταν διαβάζω επίσης πάντα παίζει κάτι στο background.

Πριν κοιμηθώ παίζουν συνήθως chillout / ambient internetικοι σταθμοί οι οποίοι συνεχίζουν να παίζουν μέχρι το επόμενο πρωι.

Οταν βγαίνω ακούω μουσική σε διάφορα μπαρ...εκεί είναι λαχείο...συνήθως προσέχω που πάω. (εκτός αν με τραβήξουν σε κάνα ελληνικό μπουζοκο φαση που εκει πλέον σταματάω να ακούω μουσική...:p)

Ipod στο δρομο για δουλεια και πισω. Στη δουλεια ψαξιμο για καινουρια μουσικη στα blogz οταν δεν εχει δουλεια , και υπαρχει ορεξη:). Και τα βραδια μερικες φορες, οταν δεν εχω τιποτα αλλο να κανω, ιδιως τωρα το χειμωνα. Αλλα η καλυτερα μερα για μουσικη για μενα ειναι η κυριακη μετα τα ξενυχτια:)Βαριεσαι να κανεις τιποτα αλλα και απλα ακους.Εγινα και Established:)

Ipod στο δρομο για δουλεια και πισω. Στη δουλεια ψαξιμο για καινουρια μουσικη στα blogz οταν δεν εχει δουλεια , και υπαρχει ορεξη:). Και τα βραδια μερικες φορες, οταν δεν εχω τιποτα αλλο να κανω, ιδιως τωρα το χειμωνα. Αλλα η καλυτερα μερα για μουσικη για μενα ειναι η κυριακη μετα τα ξενυχτια:)Βαριεσαι να κανεις τιποτα αλλα και απλα ακους.Εγινα και Established:)

:blink: :speechless-smiley-0 :bang:

Τι άλλο θ ακούσουμε εδώ μέσα, βρε σείς;

Εγώ κάνω γύρω στα 35 λεπτά να πάω στην δουλειά και άλλο τόσο το μεσιμέρι για να γυρίσω σπίτι (με Μετρό και λεωφορείο) Εκεί με συνοδεύει το Creative MuVo, ραδιόφωνο FM στο λεωφορείο, MP3 στο Μετρό που δεν πιάνει το ραδιόφωνο.
Στο γραφείο μία συνάδερφος που είμαστε μαζί έχει το τρανζιστοράκι και παίζει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι κυρίως ανάμεσα σε Kosmos και Red και πιο σπάνια σε Galaxy.
O χρόνος που μπορώ να χαρώ το στερεοφωνικό μου είναι από τις 18:00 έως τις 19:10 περίπου όπου πάει για ύπνο ο μικρός οπότε η μουσική πρέπει να κλείσει... Κι αυτό όχι πάντα γιατί πολλές φορές θέλει να παίξουμε κλπ. Αστε που φέρνει και τα CDs με τα στρουμφάκια του και τα παιδικά τραγούδια να τα ακούσει στο στερεοφωνικό του μπαμπά!
Τελικά είναι πολύ λίγος ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε στην διάθεσή μας για τέτοιου είδους ασχολίες...