Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Ακουω μουσικη οπου μπορω.
Ειναι σαν δευτερη φυση.
Και δεν μπορω να σας περιγραψω ποσο εκνευριζομαι οταν ,και πολλες φορες δικαιολογημενα, μου λενε "κλειστο το ρημαδι".

...Αστε που φέρνει και τα CDs με τα στρουμφάκια του και τα παιδικά τραγούδια να τα ακούσει στο στερεοφωνικό του μπαμπά!

αααααααααααααα, τέτοια ακους και έχεις φαγωθεί με τα άρτεμις!

είπα κι εγώ...

:flipout:

Ο μεγάλος γυιός είναι στη Γ Λυκείου και φέτος γράφει Πανελλαδικές.
Ο μικρός στη ΣΤ Δημοτικού.
Χρόνος μηδενικός: είτε διαβάζουν, είτε κοιμούνται, είτε έχουν ιδιαίτερα.

Τέτοια να διαβάζω να μου φτιάχνει η διάθεση...;)
Το λέω γιατί και εγώ δύο γυιούς έχω, μικρούληδες, ό ένας 2,5 και ο άλλος μόλις λίγων μηνών. Τώρα τελευταία σκέφτομαι πόσα πράγματα τελικά πρέπει να κόψεις για να μεγαλώσεις παιδιά... και διαβάζω και το δικό σου ποστ.....
ω θεοί, τι μας περιμένει ακόμα!! Με αυτά και με άλλα είμαι αρκετά "πεσμένος" αλλά μην κουράζω εσάς, θα τα πω στον... ψυχολόγο μου:smile:
Λοιπόν μετά τη εισβολή των πιτσιρικάδων η υπόθεση "ακρόαση μουσικής" δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα αλλα, με τη σύζηγο σύμμαχο, τους μεγαλώνουμε με μουσική, όσο γίνετε βέβαια. Τηλεόραση δεν υπάρχει στο σαλόνι. Τα απογεύματα ακούμε κανα δύωρο σίγουρα, πάντα από το στερεωφωνικό, τα ακουστικά δεν μου αρέσουν αλλα είναι σίγουρο ότι θα τα χρησιμοποιήσω στο μέλλον. Στον υπολογιστή mp3 που παίρνω από φίλους και πιο σπάνια ραδιόφωνο. Στη δουλειά ακούμε πάντα ιντερνετικό ραδιόφωνο αλλά μόνο σα μουσική υπόκρουση, ηλεκτρονική κυρίως από ambient μέχρι progressive

Ναι! Ξέρεις πόσο καλά ακούγονται τα Στρουμφάκια και το "Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ" στα Artemis με τον Accuphase; ;)

:blink: :speechless-smiley-0 :bang:

Τι άλλο θ ακούσουμε εδώ μέσα, βρε σείς;

EEEE δεω ξερω εγω μετα τα ξενυχτια δεν εχω ουτε δυναμη ουτε διαθεση να κανω τιποτε αλλο απο τα να ακουσω μουσικη η να διαβασω κανα βιβλιο.Ο καθενας με τα βιτσια του:)

Ακούω μουσική κατά μεγάλο ποσοστό του χρόνου που είμαι ξύπνιος και κάποιες φορές σε ορισμένες φάσεις του ύπνου. :sleepey: Την ακούω χωρίς να χρησιμοποιώ τ' αυτιά, γιατί αναπαράγεται ως ακουστική μνήμη, στο μυαλό μου. ;)

Από κει κι ύστερα, ακούω κατά μέσο όρο μισή ώρα μουσική την ημέρα, όταν γυρίζω από τη δουλειά, στο διάστημα 10 με 11 το βράδυ, πάντα μπροστά στο στερεοφωνικό, χωρίς να ασχολούμαι με τίποτε άλλο.

Τα σαββατοκύριακα, όταν είμαι στον υπολογιστή έχω συνήθως το ραδιόφωνο να παίζει, είτε ενημερωτικές εκπομπές, είτε μουσική από το Τρίτο. Αποκλειστική ακρόαση μουσικής στο στερεοφωνικό κάνω κατά μέσο όρο για μιάμισυ ώρα την ημέρα, το Σάββατο και την Κυριακή.

Ορισμένες φορές ακούω και με ακουστικά, πριν κοιμηθώ.

Λοιπόν μετά τη εισβολή των πιτσιρικάδων η υπόθεση "ακρόαση μουσικής" δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα αλλα, με τη σύζηγο σύμμαχο, τους μεγαλώνουμε με μουσική, όσο γίνετε βέβαια.

καλά...
μη φάς. Όσο και να τους μεγαλώνεις με την καλύτερη μουσική τόσο θα ξεπηδήσουν αργότερα οι....άντε να μην πω ονόματα...

Γι αυτό μάζευε από τώρα λεφτά γιά να αγοράσεις εκείνα τα εμφυτεύματα που θα βγούν τότε και θα μπαίνουν στον κρόταφό σου με 8 Mb....:furious3:

Δυστυχώς πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να μεγαλώσεις παιδιά. Η γυναίκα είναι για πρώτη φορά έγκυος και μ'έχει πιάσει ήδη κατάθλιψη... Γιατί αν είχες λίγο ελεύθερο χρόνο για να ασχολείσαι με τα αγαπημένα σου χόμπυ (μουσική, games, η/υ) μετά τη γέννα πάει κι αυτός! Ένα κομμάτι (μεγάλο) του εαυτού σου πεθαίνει προς χάρη των παιδιών. Βέβαια έχεις άλλες χαρές μετά αλλά όσο να'ναι δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Είσαι ένας πατέρας με ευθύνες!
Μ'εχει πάρει λίγο από κάτω όπως καταλαβαίνετε...

Δυστυχώς πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να μεγαλώσεις παιδιά. Η γυναίκα είναι για πρώτη φορά έγκυος και μ'έχει πιάσει ήδη κατάθλιψη... Γιατί αν είχες λίγο ελεύθερο χρόνο για να ασχολείσαι με τα αγαπημένα σου χόμπυ (μουσική, games, η/υ) μετά τη γέννα πάει κι αυτός! Ένα κομμάτι (μεγάλο) του εαυτού σου πεθαίνει προς χάρη των παιδιών. Βέβαια έχεις άλλες χαρές μετά αλλά όσο να'ναι δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Είσαι ένας πατέρας με ευθύνες!

Φίλε μου να μη σε πάρει καθόλου από κάτω (αν και είναι φυσιολογικό ως ένα βαθμό). Θα βρεις τις ισορροπίες σου και μετα τον ερχομό του τέκνου. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Απάντηση: Re: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Σε καταλαβαίνουμε και μη το βάζεις κάτω.Η χαρά που θα νιώσεις όταν θα έρθει το μωρό, η νέα ζωή θα σε αποζημιώσει.Τα χόμπυ θα τα ξαναβρείς.Η ζωή μετράει και πώς την ζείς.
Και εγώ θυσίασα για αρκετό καιρό πολλά απ τα χόμπυ μου, είτε λόγω δουλειάς ,είτε λόγω "οικογένειας".

Μου πήρε καιρό αλλά τώρα πάλι ανοίγομαι στα ενδιαφέροντά μου.
Το ίδιο θα συμβεί σταδιακά και σε εσένα.

Ελα, δεν θέλω μιζέριες..Μωράκι έρχεται !!:2thumb22sup:

Επί του Θέματος ακουω μουσική απ το τρελλό μου ηχοσύστημα(:flipout:)οταν είμαι στο σπίτι,στον δρόμο ποτέ, ενίοτε και απ τον υπολογιστή όταν παίζω και ψάχνω στο ιντερνετ.(έχω και στο πι σι μου καλό ηχοσύστημα)

Βέβαια στις διακοπές μου αναλαμβάνει δουλειά το Αϊ Πόδι ..:firstprize:

καλά...
μη φάς. Όσο και να τους μεγαλώνεις με την καλύτερη μουσική τόσο θα ξεπηδήσουν αργότερα οι....άντε να μην πω ονόματα...
Α, δεν εννοώ αυτό.
Έγραψα ότι τους μεγαλώνω με μουσική όχι για να εκπαιδευτούν τα παιδιά σε "καλά" ακούσματα και να αποφύγουν την σαβούρα στο μέλλον.
Ακούω μουσική για δική μου ευχαρίστηση και αναγκαστικά ακούνε και αυτά :grinning-smiley-043

Η καθιερωμένη ακρόαση μουσικής..
Κάθε βράδυ μαζι με την κουραση της ημέρας,καθομαι στην πολυθρόνα κ βάζω τα αγαπημενα μου cd.
(solo piano, κλασική k jazz εως chill out κ διάφορα ατμοσφαιρικά ακούσματα).
Μετα απο μια ώρα ακρόασης νιώθω αλλος άνθρωπος...
Αυτή η ικανοποίηση με κάνει να νιώθω πολυ τυχερός που ασχολούμε με αυτο το χομπι(και κατι παραπανω-τροπος ζωης).
Κλέβω χρονο απο τον ύπνο κ τον αφιερώνω στη μουσική.Μόνο απο´κει μπορώ πια.
Προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη μουσική που αγαπατε κ αυτή θα σας το ανταποδόσει. Πάντα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Για πες, για πες...

Αυτά που ξέρει ο Νίκος δεν τα ξέρει ο Δήμος :BDGBGDB55:

και επι του θέματος:

ακούω κάθε μέρα στο γραφείο του μαγαζιού ραδιόφωνο. 92 και 95,8 fm. Ο ήχος είναι τζαμάουα, καμπανιάζει λέμε...

Τα καλύτερα των FM !!!

Πολύ πιό σπάνια τα rock-άδικα 105.5, 89.7 & 104.7 (περισσότερο γιά φραμπαλά)
Σπανιότατα και 100.5 (=> αν και ρεπουμπλικανικό, έχει εκεί μέσα κάποιους δημοκρατικούς, ΛΕΜΕ!) -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Τα μεγάλα πάρτυ στίς ηλικίες μας έχουν μειωθεί...

Πάνε, πέρασαν τα παρεϊστικα events & οι δεκάωρες ακροάσεις :bigcry:

Τώρα τα πάρτυ είναι μονοπρόσωπα... μπουάάά :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Πότε, πού και υπό ποιές συνθήκες ακούτε μουσική;

Σε καταλαβαίνουμε και μη το βάζεις κάτω.Η χαρά που θα νιώσεις όταν θα έρθει το μωρό, η νέα ζωή θα σε αποζημιώσει.Τα χόμπυ θα τα ξαναβρείς.Η ζωή μετράει και πώς την ζείς.
Και εγώ θυσίασα για αρκετό καιρό πολλά απ τα χόμπυ μου, είτε λόγω δουλειάς ,είτε λόγω "οικογένειας".

Μου πήρε καιρό αλλά τώρα πάλι ανοίγομαι στα ενδιαφέροντά μου.
Το ίδιο θα συμβεί σταδιακά και σε εσένα.
Eυχαριστώ για τη συμπαράσταση... Και εσένα και τον shakinen...
Κάπως έτσι τα φαντάζομαι κι εγώ τα πράγματα απλά δεν μου'χει ξανατύχει κι ανησυχώ πως θα το πάρω... Σίγουρα θα προσαρμοστώ, όπως όλοι μας άλλωστε...

Συνήθως μουσική ακούω σπίτι μετά τις 9.00 το βράδυ.Οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα θα έχει προηγηθεί κάποια βόλτα το απόγευμα στο Μοναστηράκι ή αλλού και οπότε συνήθως το ίδιο βράδυ γίνεται και η πρώτη ακρόαση.Κάποιες φορές πάει αρκετά αργά.Η διαδικασία αυτή συχνά συμβαίνει και τις Κυριακές με την διαφορά οτι οι βόλτες γίνονται το πρωί και οι ακροάσεις το απόγευμα.Σχεδόν πάντα την Κυριακή βράδυ την αφήνω για κάποια ταινία.Τηλεόραση ούτως ή άλλως βλέπω παρα πολύ σπάνια τώρα πια.
Στη δουλειά πάρα πολύ σπάνια και κυρίως όταν μένω εως αργά το απόγευμα μπορεί να ακούσω κάποια mp3 που υπάρχουν στον υπολογιστή.

Δεδομένου οτι δεν υπάρχει, ακόμα, σύστημα της προκοπής στο σπίτι ακούω μόνο στον υπολογιστή και στο αυτοκίνητο.
Όχι οτι είναι τίποτα ιδιαίτερα τα συστήματα που έχω αλλά ακούγονται αξιοπρεπέστατα, ειδικά αυτό του αυτοκινήτου ακόμα και σε δυνατές εντάσεις παίζει καλά!

υ.γ όσο για τα μωρά, ναι είναι λογικό να φρικάρετε με τις εγκυμοσύνες και την έλευση των μικρών, όμως έχει ο καιρός γυρίσματα......
εγώ π.χ όταν είμαι με τον μιρκούλη μου, είτε στο αυτοκίνητο είτε αγκαλιά στο pc, την μουσική μου θα την ακούσω-σε χαμηλές εντάσεις εννοείται-όπως και να'χει!

υ.γ2 και επειδή ακούω dance μουσική, ένα θα πω, είναι απίστευτη φάση να έχεις το πιτσιρίκι αγκαλιά, να χορεύεις μαζί του και η μαμά να κοιτάει απορημένη.............:flipout:

Ακούω μουσική στη δουλειά μου.
Από τις 8:30 έως τις 15:30 όλο και κάτι θα παίζει.Αυτήν την εβδομάδα είχαν την τιμητική τους οι Grateful Dead-Mandrake Memorial.
Σε αυτή τη δουλειά έχω ακούσει πάρα πολλά cd.
Τα φορτώνω στον Η/Υ για να έχω ποικιλία (μέχρι τώρα έχω φορτώσει 40GB)
Kαι έχει μέλλον. Κάθε ημέρα την εμπλουτίζω...
Στο σπίτι ψιλά πράγματα.
Ο Σωκράτης (ο 2ος γιος μου 4 ετών)μου κλείνει τον ενισχυτή και με τσακίζει.
Στο αυτοκίνητο θα ακούσω ΕΡΑ ΣΠΟΡ (δέκα λεπτά μέχρι να φτάσω στη δουλειά).
Σ/Κ θα ακούσω κανένα βινύλιο και αυτό σχετικά νωρίς (Μέχρι να ξυπνήσει ο Σωκράτης).