Power Plus HD 2000

Καλά έκανες και ρώτησες, ήταν κάτι που δεν είχα τσεκάρει.

Δεν το θεωρώ φοβερό πρόβλημα, τώρα που κατάλαβα γιατί μου κόλλαγε μια στο τόσο ο δέκτης, αλλά καλό είναι τώρα που αναφέρθηκε να διορθωθεί κι αυτό σε μια επόμενη σοβαρή αναβάθμιση, αν ποτέ υπάρξει στο μέλλον.

Καλη εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους! :smile:
Σημείωση: Είδα ότι βγήκε το 914 firmware αν δεν κάνω λάθος. Οι δοκιμές που αναφέρω έχουν γίνει με το C80, δεν ξέρω τί ισχύει με το νέο fw.

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ:

1) Επαναφορά αποκωδικοποίησης για DivX .avi αρχεία που φαίνεται χαλασμένη.

Όπως είπαμε, δυστυχώς δεν παίζει πλέον DivX σε .avi

2) Να επιτρέπεται η αναπαραγωγή αρχείων .mts όχι μόνο σε λειτουργία PVR, αλλά και ως Media Player (λειτουργία πολυμέσα).
Το θεωρώ λίγο τρελό ο δέκτης να μην μπορεί να δει και να παίξει τα αρχεία (.mts) που γράφει ο ίδιος σε λειτουργία Media Player και να πρέπει να μπεις σε λειτουργία PVR για να μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή αρχείων με extension .mts (ή θα πρέπει να τα κάνεις rename σε .m2ts)

Επίσης τσεκαρισμένο ότι δεν βλέπει τα mts στην λειτουργία "Ταινία" ούτε άλλα αρχεία στην λειτουργία "PVR".

Θέλω εδώ, μιας και σχολιάζω το ζήτημα mts, να σε ρωτήσω κάτι Νίκο και όποιον άλλον έχει ιδέα. Από το site http://hdcam.web-pda.info/ κατάφερες να παίξεις κάποιο αρχείο mts? Εγώ δεν τα κατάφερα, όχι μόνο ως είχαν τα αρχεία αλλά και αν τα μετέτρεπα ακόμη - πάντα σε mts. Δεν μου έβγαζε το μήνυμα "Μη Υποστηριζόμενο Αρχείο" όπως στα αρχεία που δεν δύναται να κάνει αναπαραγωγή, απλώς πήγαινε να τα παίξει και ενώ άκουγα τον σκληρό δίσκο ότι κάτι διάβαζε μετά από 3-4" τα προσπερνούσε. Τα αρχεία που δοκίμασα ήταν Η4.2, 4ReF, 28Mbps, 1920*1080 και 59.94 fps, το φορμάτ δλδ που γράφουν αυτές οι βιντεοκάμερες ενώ με τα ίδια χαρακτηριστικά (εκτός fps αντί 59,94 -->23,976) μετατροπή σε .mkv όλα τέλεια! Μα, θα πει κάποιος, είναι προφανές ότι φταίει το framerate. Αμ δε! Το framerate το έριξα μόνο και μόνο γιατί (όπως θα δείτε και παρακάτω) δεν υποστηρίζεται τόσο υψηλό στα mkv σε 1080p. Ένα συγκεκριμένο mts το ξετίναξα και βήμα-βήμα το έφτασα στις εξής ρυθμισεις: Μ3.0, 1ReF, 2.5MBps, 25fps, 384p όπου και πάλι δεν έπαιζε και το άφησα. Το παράξενο είναι ότι την ΕΡΤΗD την γράφει στα H4.0, 5ReF, 1080p, 25fps και εννοείται ότι την αναπαράγει. Εκτός αυτών των mts (από αυτό το site εννοώ) έχετε παίξει άλλα mts?

Για να είμαι ειλικρινής, το κολπάκι με την μετονομασία σε .m2ts δεν το είχα προσέξει παρά μόνο τώρα που γράφω την απάντηση αλλά δεν έχω τον δέκτη πια στα χέρια μου για να το δοκιμάσω. Δουλεύει αυτός ο τρόπος εφόσον δεν σου παίζουν τα .mts απευθείας? (Σε m2ts πάντως μου είχε παίξει ένα αρχείο 1080p στα Η4.1, 3ReF, 20Mbps.)

3) Να επεκταθεί η αναπαραγωγή αρχείων H.264 σε Level πάνω από 4.1 και σε High Profile - L5.1, 16 ReF, High

Ειδικά τα αρχεία L4.2 που φτιάχνονται συνήθως από κάμερες που υποστηρίζουν AVCHD είναι σχετικά συνηθισμένα και πιστεύω από άποψη επεξεργαστή θα μπορούσε να τα παίξει - όπως και τα L5.1

Λοιπόν, αρχεία mkv+mp4 ανάλυσης 1080p σε Η.264 και προφίλ Η4.2, Η5.0 και Η5.1 τα έπαιξε κανονικά. Όμως, υπήρχε κάθε φορά ένα όριο σχετικά με τα reference frames και το frame rate. Το bit-rate δεν φαίνεται να το πτοούσε ωστόσο - έγιναν δοκιμές και σε 5MBps και σε 30MBps. Οι δοκιμές έγιναν με βάση 2 διαφορετικά αρχεία mkv τα οποία κατά περίπτωση έκανα μετατροπή "πειράζοντας" συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάθε φορά με τα αρχικά τους χαρακτηριστικά να είναι αυτά: 1080p (το ένα βίντεο είχε ratio 2,35:1), Η.264, H5.1, 16ReF, 24fps και είχαν μόνο διαφορετικό bit-rate, το ένα 11,3 και το άλλο 34MBps. Να τονίσω ότι κανένα από αυτά δεν τα έπαιξε χωρίς μετατροπή.

Παρακάτω είναι το maximum που κατάφερα να γίνει αναπαραγωγή κατά περίπτωση:

Profile___ReF_____framerate____Resolution
===================================

M4.0____5______έως & 30_____1920*1080
Μ4.1____5______έως & 30_____1920*1080
M4.2____5______έως & 30_____1920*1080
M5.0____4______έως & 30_____1920*1080
M5.1____3______έως & 30_____1920*1080

Profile___ReF____framerate_____Resolution
===================================

H4.0____5______έως & 30_____1920*1080
H4.1____4______έως & 30_____1920*1080
H4.2____4______έως & 30_____1920*1080
H5.0____3______έως & 30_____1920*1080
H5.1____3______έως & 30_____1920*1080

Profile___ReF____framerate_____Resolution
==================================

H4.0____6______έως & 30_____1920*800
H4.1____6______έως & 30_____1920*800
H4.2____6______έως & 30_____1920*800
H5.0____5______έως & 30_____1920*800
H5.1____5______έως & 30_____1920*800

Σε 720p δεν έκανα τόσες πολλές δοκιμές αλλά το maximum ήταν

Profile___ReF____framerate____Resolution
=====================================
H5.1____13______έως & 60____1248*704

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ:

1) Διόρθωση Ελληνικών υπότιτλων UTF-8 ώστε να αναπαράγονται κανονικά καθόλη την διάρκεια της ταινίας - έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα από άλλο δέκτη με Mstar;

Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σε μένα, κόβονται μετά από κάποιο σημείο. Σε ANSI + Unicode ενημερωτικά κανένα πρόβλημα. Για το ερώτημα σου δεν γνωρίζω.

2) Παραμένει το θέμα με τις ταινίες που έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους άλλων γλωσσών π.χ Αγγλικά και εσύ έχεις εξωτερικό αρχείο .srt με Ελληνικά.
Στην περίπτωση αυτή, ο δέκτης αγνοεί το εξωτερικό αρχείο (δεν το εμφανίζει ως επιλογή) και σου δείχνει μόνο τις επιλογές των ενσωματωμένων υπότιτλων

Ακριβώς, οποιοδήποτε αρχείο και αν είχε ενσωματωμένο και έβαζα εξωτερικό αρχείο στον ίδιο φάκελο δεν "έβλεπε" το τελευταίο.

3) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι αρχίζουν την αρίθμηση από το 0 και όχι από το 1 - μικρό το κακό αλλά μπερδεύει.
Επίσης όταν οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι είναι διψήφιος αριθμός - δηλαδή πάνω από 10 - τότε η αρίθμηση πάνω από το 9, δηλαδή το 10, 11, 12 δεν εμφανίζονται με αριθμούς αλλά με σύμβολα. Δηλαδή ...7 8 9 < , > = κτλ.
Τελειώνουν τα αριθμητικά σύμβολα στο 9 και μετά δείχνει σύμβολα!

Σωστός και εδώ, μετά το #9 (τον 10ο δηλαδή υπότιτλο) χρησιμοποιεί σύμβολα!

Ελπίζω να καλύφθηκαν κάποια κενά και βλέπουμε τα υπόλοιπα. :ernaehrung004:

Edit: Μερικά αρχειάκια 1080p για τεστ αν και δεν αναφέρει ποιό είναι τί ακριβώς.

Last edited by a moderator:
Πολύ αναλυτική η περιγραφή και η δουλειά σου στο κομμάτι της συμβατότητας με τα Η.264.

Απ' ότι φαίνεται καθαρά μετά τις δοκιμές σου, υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στα 1080p H.264 στα ReF και στο fps, παρόλο που παίζει μέχρι και L5.1

Δεν μιλάω για τα test file που έχω με ReF 16, 70Mbps σε L5.1 1080p - αυτά προφανώς δεν θα παίξουν.

Πέρα από τα test files που χρησιμοποιώ - που ομολογώ έχω μαζέψει πολλά extreme video - όσες λίγες ταινίες έχω σε L5.1 δεν έχουν παίξει (ευτυχώς οι περισσότερες ταινίες μου είναι σε L4.1) , παρόλο που αυτές οι L5.1 δεν είναι extreme ούτε σε fps, ούτε σε ReF, ούτε σε bitrate.
Ο πίνακας σου μου έδωσε την εξήγηση. Έχει πολύ μικρό όριο ο δέκτης στα ReF σε L5.1 γι' αυτό δεν παίζουν οι συγκεκριμένες ταινίες μου.

Για τα L4.2 και τα .mts και .m2ts αν θυμάμαι καλά δεν παίζει σχεδόν κανένα από αυτά που έχει το site, μάλλον λόγω των περιορισμών που αναφέρεις και εσύ ο ίδιος. Έχω πολύ καιρό να τα τσεκάρω.

Χαίρομαι που συμφωνούμε σε όλα από τις δοκιμές μας.

Σε περιμένω για το Fast Forward των .flv με H.264 codec και αν έχεις τρόπο να τσεκάρεις το HDMI bug (που πιστεύω ότι έχει o δέκτης)

Με το καινούργιο firmware δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς, αν και είμαι σίγουρος ότι από περιέργεια και μόνο θα το κάνεις :)

Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην ασχοληθεί κάποιος με το νέο λογισμικό τι στιγμή που υπάρχουν -έστω και αισθητικές - διορθώσεις.
Μου έσπαγε τα νεύρα να βλέπω την ημερομηνία ανάποδα και πραγματικά θα ήθελα και οι εγγραφές να μπορούν να σορταριστούν ανά ημερομηνία.

Πάντως ενημερώθηκα ότι θα βγει νέο λογισμικό σύντομα που θα διορθώνει κάποια ακόμα πραγματάκια π.χ. το πρόβλημα με το μενού φωτογραφιών. Για λειτουργικά θέματα δεν νομίζω να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα παρτίδα αυτών των δεκτών. Η νέα αναβάθμιση θα βγει μετά τις διακοπές των Κινέζων (έχουν ή μούσι μου πούλησαν;)

Αν υποθέσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το remote control (βάζουμε ένα Tele-300) και δεν μας ενδιαφέρει το display (το ξεκολλάω) υπάρχει κάποιο άλλο λογισμικό που να τρέχει σε αυτό το δέκτη και να είναι καλύτερο;

Αφού ρωτάς σου απαντώ:

Όταν έγραψες αρχικά πριν βγει η "αναβάθμιση" ότι περιμένουμε καινούργιο firmware, θέωρησα ότι θα έβγαινε επίσημα από τον αντιπρόσωπο και ότι θα ήταν κάποια major αναβάθμιση όπως η C80.

Όταν διαπίστωσα αρχικά από το link που έδωσες ότι η αναβάθμιση προσφερόταν από ένα πωλητή/ μεταπωλητή, ένα μαγαζί δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, δεν μου πολυάρεσε.

Όταν το δοκίμασα, διαπίστωσα ότι η μεγαλύτερη αλλαγή του νέου firmware και της "αναβάθμισης" ήταν η διαφήμιση του service του καταστήματος με το τηλέφωνο τους στην αρχική οθόνη, άρα μιλάμε καθαρά για γκρίζα διαφήμιση μέσω του avclub.gr το οποίο είναι εκνευριστικό και απωθητικό για την όλη κίνηση.

Εγώ θα το είχα κόψει τελείως το link και την αναφορά στο κατάστημα, αν ήμουν administrator εδώ.

Για να ξαναμιλήσω για το firmware αυτό εδώ μέσα, θα αφαιρέσουν την αρχική εικόνα με την διαφήμιση του μαγαζιού τους.

Όταν διαπίστωσα αρχικά από το link που έδωσες ότι η αναβάθμιση προσφερόταν από ένα πωλητή/ μεταπωλητή, ένα μαγαζί δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, δεν μου πολυάρεσε.

Για να ξαναμιλήσω για το firmware αυτό εδώ μέσα, θα αφαιρέσουν την αρχική εικόνα με την διαφήμιση του μαγαζιού τους.

Τον τελικο ενδιαφερομενο δεν τον ενδιαφερει τιποτα αλλο απο την διορθωση προβληματων της συσκευης του. Οποτε δεν τον νοιαζει αν υπαρχει προβολη στοιχειων του δημιουργου/κατοχου της αναβαθμισης. Μαλλον θετικο το βρισκω καποιος να ενδιαφερεται και πολυ περισσοτερο οταν καποιος ειναι προμηθευτης/πωλητης την στιγμη που οι κατασκευαστες κανουν τους κινεζους...
Το κακο στην υποθεση ειναι μονο ενα. Οτι δεν θα ισχυει η εγγυηση δια μεσου του αλλου/αλλων αντιπροσωπειων/μεταπωλητων.

Εγω δεν το βλεπω ως διαφημιση αλλά ως προσφορα.

ΥΓ. δεν εχω τον δεκτη ουτε και καμια σχεση με το λογισμικο.

Το ερώτημα -για εμένα- είναι, μπορεί αυτός ο κύριος να πάρει τα bugs και να ζητήσει λύση από το εργοστάσιο; Αν ναι, ας βάλει ότι θέλει στην αρχική οθόνη και θα του αξίζει αν δώσει ένα καλύτερο λογισμικό. Αν όχι, απλά τον αγνοούμε.

Δεν έχω καταλάβει ποιός είναι τελικά ο εισαγωγέας που έφερε την προηγούμενη αναβάθμιση. Να μαζευτούν τα προβλήματα, να του τα δώσουμε και να ελπίζουμε να λυθούν κάποια.

Οι εισαγωγείς είναι γείτονες οπότε δεν αποκλείω συνεργασία.

Να μαζευτούν τα προβλήματα, να του τα δώσουμε και να ελπίζουμε να λυθούν κάποια.

Δεν ακούγεται κακό. Απλά το ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο. Δηλ. δίνω των HD2000 στη μάνα μου που θα κάνει απλό ζάππινγ και παίρνω π.χ. ένα ακόμα T65 ferguson.
Πάντως αν υπάρχει λίστα προβλημάτων μπορώ να την προωθήσω στο κατάλληλο άτομο να την στείλει στους κατασκευαστές.

3 παρατήρησα εγώ και τα έδωσα.
α. Υπάρχει όντως πρόβλημα με την c914 και το HDMI. Συγκεκριμένα μου έτυχε σε LG TV να την "γονατίζει" - η ΤιΒι έκανε πολύ ώρα να ξεκινήσει / να αλλάξει κανάλι / να μπει στα μενού κλπ. Μόλις πέρασα το παλαιότερο λογισμικό η TV έστρωσε. Έκανα 2 φορές την αναβάθμιση / υποβάθμιση χωρίς να αλλάξω την συνδεσμολογία για να βεβαιωθώ.
β. στο μενού PVR δεν υπάρχει η διαγραφή. Λείπει το κίτρινο πλήκτρο και η λεζάντα του. Πατώντας το κίτρινο πλήκτρο μαρκάρετε τα αρχεία και με το OK διαγράφονται.
γ. στο μενού φωτογραφία το footer έχει τα χάλια του σε όλες τις γλώσσες.

Όπως έχω αναφέρει παραπάνω τον HD2000 τον έχω μόνο για zapping και δεν έχω ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα Multimedia. Οπότε αν θέλετε να συντάξετε λίστα, ευχαρίστως να την πασάρω εκεί που πρέπει.

Παίδες, ως γνωστόν στην τελευταία έκδοση πατώντας 2η φορά το κουμπί rec ,βγαίνει μενού που σου λέει πόση ώρα θες να γράψεις, και όταν η εγγραφή τελειώσει το μηχάνημα μένει "ανοιχτό". Υπάρχει περίπτωση - σε αναβάθμιση- να κλείνει για να μην μένει ανοιχτό ??

Το νέο λογισμικό αν μπορεί να το ανεβασει κανείς για δοκιμή κάπου, για όσους ενδιαφέρονται,αν δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω του άλλου εισαγωγεα .

Πριν από λίγο, ο δέκτης έχασε για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ το τελευταίο διάστημα την σειρά των καναλιών, κατά την διάρκεια αλλαγής των καναλιών από το τηλεκοντρόλ.

Θα πρέπει πάλι να το αποδώσουμε σε αλλαγές που κάνει η Digea ή είναι τελικά πρόβλημα του δέκτη ;

Τις τελευταίες ημέρες και άλλοι δέκτες με Mstar έχασαν την σειρά τους.
Μήπως πρόσεξες σε ποιό κανάλι το έκανε;

Όχι δεν το πρόσεξα, γιατί δεν είχα το νου μου.
Είχα φτάσει προς το τέλος των καναλιών - απλά zapping έκανα -οπότε ήταν αδιάφορα κανάλια.

Την επόμενη φορά θα το προσέξω, αλλά έχει σημασία ;
Έχεις παρατηρήσει κάτι συγκεκριμένο ;

Έχω βάλει τη γνωστή λίστα καναλιών. Και παρατήρησα το εξής.
Στο προτελευταίο κανάλι -που έχει το όνομα του δημιουργού της λίστας- αν το αφήσεις επάνω σε λίγη ώρα αλλάζει το όνομα με το κανονικό.
Αυτό δηλώνει ότι ο δέκτης ενημερώνει τα κανάλια πολύ συχνά χωρίς να αλλάζει τη σειρά τους.

Όμως τη τελευταία εβδομάδα η σειρά άλλαξε 2 φορές. Το παράξενο είναι ότι δεν αλλάζει την σειρά των κρατικών καναλιών που είναι στις πρώτες θέσεις.

Στον αντίποδα έχω παρόμοιο πρόβλημα με έναν DOOP από το Πλαίσιο με τη διαφορά ότι όταν κάνει την αλλαγή η Digea στη σειρά, αυτός διαγράφει όλα τα κανάλια μετά τον αριθμό 9 και φυσικά είναι άχρηστος.

Εχω μια αναφορά ότι μ'αριθμο θεσης 5 τον Αντ1 μπαίνει στην θέση του κάποια απο τα ξενα κανάλια της ΕΡΤ συνήθως 2-3 '' όταν ανοιγει αρχικά ο δέκτης ή όταν άμεσα γίνεται αλλαγή καναλιού.Τότε εμφανίζονται στην λίστα και τα κλειδωμένα της Nova ενώ πριν δεν υπήρχαν καθώς τα έχουν διαγράψει οι κάτοχοι.

Last edited:
Ενημερώθηκα ότι θα βγει αναβάθμιση που θα αγνοεί τις αλλαγές στο PMT.

Aπό ποιον εισαγωγεα ; γιατί ό ένας εχει βγαλει τις αναβαθμίσεις για επίγειους δέκτες από την αρχική σελίδα υποστήριξης των προιόντων του.

Πριν από λίγο, ο δέκτης έχασε για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ το τελευταίο διάστημα την σειρά των καναλιών, κατά την διάρκεια αλλαγής των καναλιών από το τηλεκοντρόλ.

Θα πρέπει πάλι να το αποδώσουμε σε αλλαγές που κάνει η Digea ή είναι τελικά πρόβλημα του δέκτη ;

Την ίδια ημέρα και ώρα, ο δικός μου δέκτης έχασε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. (παρέμειναν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί)
Δεν το έχει ξαναπαρουσιάσει από 19/7/2012 που τον χρησιμοποιώ.