Οταν καποιοι αναφερουν οτι θα προβαλουν σε 130 ιντσες εννοουν οτι η καθαρη(λευκη) διαγωνιος θα ειναι ~340cm ή απλα μπερδευουν τη "μικτη" διασταση ενος πανιου με τη πραγματικη? (πολλοι το παθαινουν αυτο και νομιζουν οτι βλεπουν περισσοτερες ιντσες απο οτι βλεπουν πραγματικα).
Σιγουρα σε 130 πραγματικες ιντσες δε θα προβαλει καλα ο συγκεκριμενος προτζεκτορας.
Ο μονος λογος που εκανα αυτο το off-topic post ηταν μονο και μονο για να μη βρεθουν προ-εκλπληξεως καποιοι συμφορουμιτες νομιζοντας οτι θα παρουν την ιδια εικονα οταν ειδαν το συγκεκριμενο μηχανημα να παιζει σε 90αρι πανι.
Και παλι sorry για το off-topic
Σε λευκό τοίχο, 3,40 m είναι η πραγματική διαγώνιος. Βέβαια θεωρώ τον εαυτό μου λίγο άσχετο με τους projectores και ας είχα έναν τα τελευταία 2-3 χρόνια να προβάλει στον παραπάνω τοίχο. Τώρα που έχω διαβάσει και 5 πράγματα στο forum θα το ψάξω αρκετά ώστε να έχω ιδανική προβολή. Και να μειωθούν οι ιντσες δε χάθηκε ο κόσμος, όταν κερδίζεις σε φως, χρώμα και μαύρο.
Δεν ήταν off-topic η απάντηση, γιατί κυκλοφορούν κ άτομα σαν εμένα που δεν ξέρουν πολλά. Πιστεύω πάντως ότι με κατάλληλες ρυθμίσεις το μηχάνημα αυτό θα ανταποδώσει την αξία του σε ευχαρίστηση ποιοτικής προβολής :grandpa: