Δαμιανός Δημητριάδης
Supreme Member
... η οποία κατα την άποψή μου δεν είναι πειστική για 2 τινά)
Χρησιμοποιείς λάθος κριτήρια που εξετάζουν τους μετανάστες ως 'αφηρημένη' οντότητα, σαν 'καταναλωτές' και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.

Παρ' το αλλιώς και ξεκίνα από εδώ:
Δεν πρόκειται ποτέ να έχεις σαν μετανάστης πρώτης γενιάς την κοινωνική αποδοχή που έχουν οι ντόπιοι, όσο και να προσπαθήσεις. Εδώ η ελληνική κοινωνία είναι πολύ μπροστά (μιλάω σοβαρά).
πέρνα από εδώ:
Δεν υπαρχει μεταναστευτικη ομαδα που να εχει υποφερει περισσοτερο απο το ρατσισμο οσο οι μαυροι στην αμερικη. Αυτα που τραβανε οι μεταναστες στην ευρωπη ειναι πταισματα μπροστα σε εγκληματα (συνολικα μιλωντας, ετσι?)
Και ομως σημερα οι περισσοτεροι απο οσουν εχουν ζησει στον πολιτικα ορθο βορρα και στον τοπο του μαρτυριου, το νοτο, επιλεγουν το δευτερο. Πως συμβαινει αυτο το παραδοξο?
Γιατι οπως μου ειχε πει καποτε ενας ηλικιωμενος μαυρος δεν αντεχω να ζω καθε μερα με την υποκρισια των βορειων. Προτιμω ο ρατσισμος να φτανει μεχρι το πετσι και οχι να περνα κατω απο αυτο.
Και κατάληξε εδώ:

Πρωτα απ'ολα Σουηδια, Αγγλια και Γαλλια ειναι χωρες με πολυ ψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απο το δικο μας,
ακομα και το προ κρισης. Αυτο σημαινει αντιστοιχα πολυ μεγαλυτερη διαφορα στο βιοτικο επιπεδο
αυτου που ειναι ανεργος και δυσκολευεται να βρει τα βασικα (σπιτι, τροφη κτλ) σε σχεση με το μεσο
ορο των Σουηδων ας πουμε που ζουν στο ζεστο διαμερισμα τους με την τηλεορασαρα τους και ολες τις
ανεσεις τους. Η διαφορα αυτη επιτεινει το αισθημα της κοινωνικης αδικιας. Απο κει και περα φανταζομαι
πιανεις το συλλογισμο μου. Γι'αυτο και ειχε λογικοτατη βαση η δηλωση της Σουηδεζας υπουργου.
Οσο καιρο το κρατος εδινε στοιχειωδεις κοινωνικες παροχες οι ανθρωποι αυτοι μολονοτι δεν ζουσαν
σαν το μεσο Σουηδο, τουλαχιστον τα εβγαζαν περα. Τωρα οι φτωχοι εξαθλιωθηκαν και η κατασταση εφτασε
προφανως σε μια κρισιμη μαζα.