Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Μη γελάς Νίκο, θα αναγκαστώ να αναρτήσω χιλιάδες τριγλυκερίδια!

Ρε τι σουβλάκια και τρίχες, βουλωτό έχετε φάει;
Κόκκορα με γκόγκλιες;

Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Ιούνιος 1993. Πρώτη φορά μόνος μου, πρωτοετής φοιτητής μόλις να έχω κλείσει τα 18, πηγάινω Αθήνα.
Μπαίνω σε σουβλατζίδικο (δεν είχε βγει ακόμη ο Κωστόπουλος να μας εκπολιτίσει την καραβλαχουριά) κάπου κοντά στην Ομόνοια και ζητάω "ένα σάντουϊτς, πίτα σουβλάκι" και μου απαντούν "ποιο από τα τρία"

Re: Που πάει η χώρα;

Θυμάμαι και λιώνω στο γέλιο, ολόκληρη πρόβα στο σπίτι πριν πάω στο σουβλατζίδικο. Νίκο, έχουμε και λέμε, θα πεις ένα σάντουιτς με πίτα (το τυλιχτό σουβλάκι) με σουβλάκι (το καλαμάκι). Πήγαινα, γειά σας, εεεεε, ένα σαντουιτς με καλαμάκι έλεγα, ένα πίτα με καλαμάκι έλεγα, τα πάντα πλην σάντουιτς με πίτα και σουβλάκι..οκ μου έλεγε ο υπάλληλος, κατάλαβα φίλε, δεν είσαι από Θεσσαλονίκη ε? :flipout:

Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Ιούνιος 1993. Πρώτη φορά μόνος μου πηγάινω Αθήνα.
Μπαίνω σε σουβλατζίδικο (δεν είχε βγει ακόμη ο Κωστόπουλος να μας εκπολιτίσει την καραβλαχουριά) κάπου κοντά στην Ομόνοια και ζητάω "ένα σάντουϊτς, πίτα σουβλάκι" και μου απαντούν "ποιο από τα τρία"

:flipout::flipout:

Ιούνιος 1993. Πρώτη φορά μόνος μου πηγάινω Αθήνα.

Ε τι;
Αν και δικηγόρος δεν ήσουν σαφής! :p

ή το άλλο, στο τυλιχτό με γύρο (σάντουτις με πίτα με γύρο) στην Θεσσαλονίκη βάζανε μόνο γύρο αν θυμάμαι καλά (και ντομάτα?κάτι τέτοιο..). Οπότε τους έλεγα με τζατζίκι, πατάτες ντομάτα και κρεμμύδι το "σάντουιτς" παρακαλώ. Ρε φιλααράακι από Αθήνα ε? :flipout::flipout:

οκ, το ξεσκίσαμε το νήμα.. :flipout:

Ιούνιος 1993. Πρώτη φορά μόνος μου, πρωτοετής φοιτητής μόλις να έχω κλείσει τα 18, πηγάινω Αθήνα.

Πως το ζήτησες ακριβώς?

"παρακαλώ να με κάνετε ένα σάντουϊτς, πίτα σουβλάκι"

:flipout:

Ακούστε... Εχουμε Καναδό, Μεξικάνο ή Κολομβιανό, αλλά δεν έχουμε Ηνωμενοπολίτη. Ε, λοιπόν το σουβλάκι είναι ο Αμερικάνoς του ελληνικού φαστ φουντ...:)
Oι περισσότεροι (αν όχι όλοι) ξέρουμε σε ποιό πράγμα αναφερόμαστε...

Οι βόρειοι το λένε σάντουιτς (εγγλέζικη λέξη). Αλλά κι αυτό λάθος είναι. Το σάντουιτς προυποθέτει 2 φέτες ψωμιού που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν...

Το σάντουιτς αναφέρεται σε παρασκεύασμα συμπιεζόμενο μεταξύ δύο τεμαχίων άρτου. Όχι απαραίτητα μεταξύ δύο φετών άρτου. Γκούγκλαρε τη λέξη (στην αγγλική) και θα δεις ότι τουλάχιστον το 1/3 των απεικονίσεων περιλαμβάνει γαλλικές μπαγκέτες, ψωμάκια κλπ. Διχοτομούμενο το ψωμάκι, έστω με λεπτή ένωση των ημιτεμαχίων κατά μήκος της μιας τους πλευράς (χάριν καλύτερης συνοχής του όλου παρασκευάσματος), καλύπτει πλήρως τον παραπάνω ορισμό. Οι Άγγλοι αφού καθιέρωσαν τον όρο (αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την πατρότητα της αρχικής ιδέας), τράβηξαν τον δρόμο τους. Κι εμείς τον δικό μας. Δουλειά τους, δουλειά μας.

Δεν ξέρω εάν η προτίμηση στον όρο ανάγεται στα χρόνια του Α ΠΠ´, κατά τα οποία βρίσκονταν στην πόλη μας πλήθος στατιωτών της κοινοπολιτείας.

Εμείς πάντως εδώ πάνω, ό,τι περιλαμβάνεται μεταξύ δύο λεπτών τετράγωνων φετών άρτου, το λέμε απλώς "τοστ", καταχρηστικώς μάλιστα ακόμη και εάν πρόκειται για άψητο.

επιβεβαιώνω και εγώ ως Λαρισαίος, για το σουβλάκι :ernaehrung004:

Θέλουμε διευκρίνηση!Σουβλάκι?Εννοείς το καλαμάκι?Το τυλιχτό πως είναι στην Λάρισα?Σαντουιτς με πίτα?σουβλάκι?πίτα με..?Γιατί αν το καλαμάκι είναι σουβλάκι άλλα το τυλιχτό είναι πίτα με..., μιλάμε για αιμομιξία!:flipout:

Το σάντουιτς αναφέρεται σε παρασκεύασμα συμπιεζόμενο μεταξύ δύο τεμαχίων άρτου. Όχι απαραίτητα μεταξύ δύο φετών άρτου. Γκούγκλαρε τη λέξη (στην αγγλική) και θα δεις ότι τουλάχιστον το 1/3 των απεικονίσεων περιλαμβάνει γαλλικές μπαγκέτες, ψωμάκια κλπ. Διχοτομούμενο το ψωμάκι, έστω με λεπτή ένωση των ημιτεμαχίων κατά μήκος της μιας τους πλευράς (χάριν καλύτερης συνοχής του όλου παρασκευάσματος), καλύπτει πλήρως τον παραπάνω ορισμό. Οι Άγγλοι αφού καθιέρωσαν τον όρο (αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την πατρότητα της αρχικής ιδέας), τράβηξαν τον δρόμο τους. Κι εμείς τον δικό μας. Δουλειά τους, δουλειά μας.

Δεν ξέρω εάν η προτίμηση στον όρο ανάγεται στα χρόνια του Α ΠΠ´, κατά τα οποία βρίσκονταν στην πόλη μας πλήθος στατιωτών της κοινοπολιτείας.

Εμείς πάντως εδώ πάνω, ό,τι περιλαμβάνεται μεταξύ δύο λεπτών τετράγωνων φετών άρτου, το λέμε απλώς "τοστ", καταχρηστικώς μάλιστα ακόμη και εάν πρόκειται για άψητο.

Σε κάθε περίπτωση σάντουιτς δεν μπορείς να πεις μια τυλιχτή πίτα, αν εκεί θέλεις να καταλήξεις, άλλα αν θες να φας τυλιχτό στην Θεσσαλονίκη έτσι πρέπει να το πεις. Και όμως το σάντουιτς στην Αμερική είναι φέτα σκέτο ψωμί αν δεν απατώμαι..χωρίς τίποτα μέσα (μου το έλεγε φίλη μου Αμερικανίδα και γέλαγα...).

Πάντως εδώ ο όρος είναι σαφής για το "ξυλάκι με κρέας": Skewer. Το ίδιο και στην Κίνα, το σχετικό ξυλάκι έχει συγκεκριμένο όνομα.

Αν είστε καλά παιδιά θα σας δώσω και τον Κινέζικο χαρακτήρα.

Αυτό με το σάντουιτς το λέμε εδώ αν και όχι πάντα, και όντως το βρίσκω άσκοπο και δεν το χρησιμοποιώ τουλάχιστον όταν πας να παραγγείλεις.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως σαν γενικός όρος. "Τι ζώων! Δέκα σάντουιτς έφαγε το βόδι" (Μπορεί να ήταν οτιδήποτε δλδ δέκα τυλιχτά) μια και στη συγκεκριμένη κουβέντα εξετάζουμε την ποσότητα και δεν χρειάζεται να μακρηγορούμε με πλήρεις περιγραφές.

Τρίτη λυκείου πάμε 8ήμερη εκδρομή στην Κρήτη. Μπαίνουμε σε ένα μαγαζί, μια κοπέλα ένας άλλος και εγώ. Ο άλλος το έπιασε το νόημα και μας ρωτάει τι θέλουμε.
Λέω εγώ μια μερίδα γύρο, αυτός το ίδιο, και η κοπέλα ήθελε γύρο σε πίτα.

Δίνει παραγκελεία ο φίλος "δύο μερίδες γύρο και ένα σουβλάκι"
-Μα εγώ ήθελα γύρο, λέει η κοπέλα.
-Σκάσε βρε, γύρο θα φας στο τέλος της λέει ο άλλος...

Πάντως εδώ ο όρος είναι σαφής για το "ξυλάκι με κρέας": Skewer. Το ίδιο και στην Κίνα, το σχετικό ξυλάκι έχει συγκεκριμένο όνομα.

Αν είστε καλά παιδιά θα σας δώσω και τον Κινέζικο χαρακτήρα.

:D

... "Τι ζώων! Δέκα σάντουιτς έφαγε το βόδι" (Μπορεί να ήταν οτιδήποτε δλδ δέκα τυλιχτά) μια και στη συγκεκριμένη κουβέντα εξετάζουμε την ποσότητα και δεν χρειάζεται να μακρηγορούμε με πλήρεις περιγραφές.

...

Εγώ ξέρω μόνο το "Ποιό ζώο επέταξε το νερατζάκι??"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κανονίστε!
Μόλις η LDL ξεπεράσει τα 240 mg/dl το νήμα θα κλειδωθεί!

Πως το ζήτησες ακριβώς?

παρακαλώ να με κάνετε ένα σάντουϊτς, πίτα σουβλάκι

:flipout:

Αυτο το τελευταιο (να... τον κανουν σαντουιτς) παραπεμπει μεχρι και σε σεξουαλικη κακοποιηση. Να τα προσεχετε αυτα! :flipout: