Που πας με το δεκαποντο ....

Απάντηση: Re: Που πας με το δεκαποντο ....

Και όχι μόνο... δε λέω παραπάνω μη μπαναριστώ από κάναν.... εισαγγελέα... :D:D:D

Τώρα τελευταία έχει πέσει πολλή εγκράτεια στο φόρουμ...

Μ' αρέσει!!! Η εγκράτεια θεωρείται ύψιστη αρετή...:D:D:ciao::ciao:

Re: Απάντηση: Re: Που πας με το δεκαποντο ....

Τώρα τελευταία έχει πέσει πολλή εγκράτεια στο φόρουμ...

Μ' αρέσει!!! Η εγκράτεια θεωρείται ύψιστη αρετή...:D:D:ciao::ciao:

Πάντως μου'λεγε ένας συμφοιτητής, κλασσικός επισκέπτης.... Λυκείων, ότι τα 17 λέει είναι απολύτως σεβαστή απ'τον νόμο ηλικία.....

οπότε τσεκάρετε άφοβα σημαιοφόρους...:D:D:D

(Για τις πιο πίσω σειρές... proceed with caution... )

Μια παλιά ελληνική παροιμία λέει, ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.

Όταν θα έχεις παιδιά σε ηλικίες γυμνασίου λυκείου και θα είναι έτσι όπως το ορίζεις εσύ, και πιστεύεις και τότε τα ίδια, τότε θα σου δώσουμε πολλά εύσημα. Μέχρι τότε μένει η παροιμία μόνο.

Δε με απασχολεί να πάρω τα εύσημα.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι θα κάνω παιδιά και για να τα μεγαλώσω με τις αρχες που θέλω και πρέπει, θα φτύσω αίμα, επειδή κάποιοι έχουν κάνει τα δικά τους σαν τα μούτρα τους και θα επηρεάζουν και τα δικά μου.

Επειδή επίσης έχουν καταφέρει στην κοινωνία μας να δουλεύουν υποχρεωτικά και οι γυναίκες (αντί να τα μεγαλώνουν και να είναι κοντά στο παιδιά), οπότε τα παιδιά μεγαλώνουν στον αυτόματο !

Εύχομαι να με βοηθήσει ο Θεός και να τα καταφέρω γιατί εμένα δεν μου αρκεί να λένε το παιδί μου "καλό παιδί" επειδή δεν παίρνει ναρκωτικά, δεν βρίζει και φέρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο.

Θέλω να μάθει να σέβεται τους άλλους και όποιος δεν τον σέβεται να τον βάζει στη θέση του.

Να σκέφτεται τις συνέπειες πριν κάνει κάτι και αν αποφασίσει πως δεν τον νοιάζουν (για δικούς του λόγους) τότε να πράτει και όχι επειδή του το είπε ο δίπλα ή επειδή νιώθει αμηχανία.

Να μάθει να ζήσει τη ζωή του χωρίς να χρειάζεται να καταστραφεί για να δοκιμάσει πράγματα που αποδεδειγμένα θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή και τίποτα άλλο.

Ζωή του θα είναι και ας κάνει ότι θέλει αλλά με τις αρχές τις δικές μου.

Όπως έζησα και εγώ τη ζωή μου, με τις αρχές των δικών μου γονιών και δόξα τον Θεό δεν έχασα σε κάτι που τις ακολούθησα.

Επίσης θα προτιμούσα να τις καταργούσαν τις μαθητικές παρελάσεις αν είναι να γίνονται νυφοπάζαρα !

Υπάρχουν και οι πλατείες με τα cafe αν θέλει κάποιος νυφοπάζαρο, έτσι και αλλιώς μετά την παρέλαση το 80% του κόσμου εκεί καταλήγει !

Ο σκοπός της παρέλασης πάντως δεν είναι το να δείξουμε τα "κάλη" μας.

Last edited:

Parelasi1.jpg

και εδώ δέστε το ύφος της γιαγιάς...
Πω πω πω μαναμ........το βλεπω το βλεπω:worshippy:

πάντως χωρίς αστεία

εάν δω τα παιδιά μου με 10ποντο και μίνι φούστα
θα στραβώσω χοντρά !!!!!

θα τα κοπανήσω κάτω !!!

και τα 2 !

και τον Θωμά και τον Μιχάλη

:flipout::flipout::elefant:
Αμ για να σε δω θα το κανεις??????:music-smiley-005:

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι θα κάνω παιδιά και για να τα μεγαλώσω με τις αρχες που θέλω και πρέπει, θα φτύσω αίμα, επειδή κάποιοι έχουν κάνει τα δικά τους σαν τα μούτρα τους και θα επηρεάζουν και τα δικά μου.

Επειδή επίσης έχουν καταφέρει στην κοινωνία μας να δουλεύουν υποχρεωτικά και οι γυναίκες (αντί να τα μεγαλώνουν και να είναι κοντά στο παιδιά), οπότε τα παιδιά μεγαλώνουν στον αυτόματο !

Εύχομαι να με βοηθήσει ο Θεός και να τα καταφέρω γιατί εμένα δεν μου αρκεί να λένε το παιδί μου "καλό παιδί" επειδή δεν παίρνει ναρκωτικά, δεν βρίζει και φέρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο.

Θέλω να μάθει να σέβεται τους άλλους και όποιος δεν τον σέβεται να τον βάζει στη θέση του.

Να σκέφτεται τις συνέπειες πριν κάνει κάτι και αν αποφασίσει πως δεν τον νοιάζουν (για δικούς του λόγους) τότε να πράτει και όχι επειδή του το είπε ο δίπλα ή επειδή νιώθει αμηχανία.

Να μάθει να ζήσει τη ζωή του χωρίς να χρειάζεται να καταστραφεί για να δοκιμάσει πράγματα που αποδεδειγμένα θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή και τίποτα άλλο.

Όπως έζησα και εγώ τη ζωή μου, με τις αρχές των δικών μου γονιών και δόξα τον Θεό δεν έχασα σε κάτι που τις ακολούθησα.

Επίσης θα προτιμούσα να τις καταργούσαν τις μαθητικές παρελάσεις αν είναι να γίνονται νυφοπάζαρα !

Υπάρχουν και οι πλατείες με τα cafe αν θέλει κάποιος νυφοπάζαρο, έτσι και αλλιώς μετά την παρέλαση το 80% του κόσμου εκεί καταλήγει !

συμφωνούμε απόλυτα, εκτός από το 80% θα πάνε στην καφετέρια μετά την παρέλαση. Ίσως το 30% να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ......

ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ ΝΑΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ.....

Θεωρω βασικο λαθος το να προσδοκουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια οπως θελουμε εμεις.
Αυτο που προσπαθω να κανω με τον γιο μου (και την κορη μου) ειναι να του δωσω τα εφοδια ωστε να κρινει πως θα επιλεξει να μεγαλωσει ο ιδιος.
Αν περιμενουμε οτι δεν θα παει στην καφετερια μετα την παρελαση κανουμε λαθος...
Αν περιμενουμε να μην ακουσει τα φιλαρακια του αλλα εμας παλι κανουμε λαθος...
Αν πετυχουμε ομως να ακουσει κριτικα -και οχι να αντιγραψει- τους φιλους και ακομα-ακομα να κουβεντιασει μαζι μας πραγματα που του δημιουργουν αμφιβολιες τοτε εχουμε σκοραρει.
Ειναι τοσο μεγαλη η αγωνια μου για το πως θα μεγαλωσει ο γιος μου (και η κορη μου) στον αθλιο κοσμο που εγω τους παραδιδω που πραγματικα ευχομαι να εχουν τουλαχιστον την τυχη μαζι και την ικανοτητα να κρινουν τα πραγματα καλυτερα απο εμενα....

Αν εγω μεγαλωσα με τις αρχες των δικων μου και αυτοι με τις αρχες των δικων τους και αυτοι με τη σειρα τους των δικων τους λογικα θα εχω αρχες που θα αντιπροσωπευουν την κοινωνια του 1878. Και δε το θελουμε αυτο, το θελουμε;

Αν εγω μεγαλωσα με τις αρχες των δικων μου και αυτοι με τις αρχες των δικων τους και αυτοι με τη σειρα τους των δικων τους λογικα θα εχω αρχες που θα αντιπροσωπευουν την κοινωνια του 1878. Και δε το θελουμε αυτο, το θελουμε;
kiralfybroslg.jpg

:bigcry::bigcry:

συμφωνούμε απόλυτα, εκτός από το 80% θα πάνε στην καφετέρια μετά την παρέλαση. Ίσως το 30% να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Εδώ που μένω εγώ στα Δ. Προάστια πίστεψε με και λίγο είναι το 80% που έβαλα.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ......

ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ ΝΑΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ.....

Άλλο το ότι βάζω το παιδί και κάνει ότι θέλω χωρίς να του δίνω επιλογές και άλλο αυτό που είπα εγώ. Γιατί συνεχώς διαστρεβλώνετε αυτά που γράφω;
Τις αρχές μου θέλω να τους δώσω όχι να επιβάλω το τι θα κάνουν.
Με ποιο τρόπο θα δώσω τις αρχές μου στα παιδιά μου δεν το ανάφερα.
Εκτός αν κάνω λάθος.

Θεωρω βασικο λαθος το να προσδοκουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια οπως θελουμε εμεις.
Αυτο που προσπαθω να κανω με τον γιο μου (και την κορη μου) ειναι να του δωσω τα εφοδια ωστε να κρινει πως θα επιλεξει να μεγαλωσει ο ιδιος.
Αν περιμενουμε οτι δεν θα παει στην καφετερια μετα την παρελαση κανουμε λαθος...
Αν πετυχουμε ομως να ακουσει κριτικα -και οχι να αντιγραψει- τους φιλους και ακομα-ακομα να κουβεντιασει μαζι μας πραγματα που του δημιουργουν αμφιβολιες τοτε εχουμε σκοραρει.
Ειναι τοσο μεγαλη η αγωνια μου για το πως θα μεγαλωσει ο γιος μου (και η κορη μου) στον αθλιο κοσμο που εγω τους παραδιδω που πραγματικα ευχομαι να εχουν τουλαχιστον την τυχη μαζι και την ικανοτητα να κρινουν τα πραγματα καλυτερα απο εμενα....

Τα φιλαράκια του ας τα ακούσει, να μην κάνει αυτά που θα του λένε τα φιλαράκια του. και εμένα οι φίλοι μου έλεγαν να καπνίσω αλλά δεν κάπνισα γιατί με είχε μάθει η μάνα μου πως το τσιγάρο είναι κάτι καταστροφικό παρόλο που κάπνιζε εκείνη.
Δεν είπα να μην πάει στην καφετέρια, αλλά να μην πάει στην παρέλαση με πρόσχημα για να πάει στην καφετέρια μετά.
Δεν είναι αυτός ο σκοπός της παρέλασης.

Δεν το θέλουμε, μα και εγώ δεν πήρα το 100% των αρχών των δικών μου, κράτησα όσα θεώρησα σωστά και όσο δεν τα θεώρησα δεν τα ακολούθησα.

Αν δεν κρατούσαμετις αρχές των προγόνων μας τώρα δεν θα μιλούσαμε, ούτε θα σουβίζαμε αρνί το Πάσχα, πιστεύω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Κάποια πράγματα τα ακολουθούμε στη ζωή είτε καλά είτε όχι ακόμα και σαν έθιμα. Δεν είναι άσχημο αυτό αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι, έτσι και αλλιώς με τα χρόνια όλο και αλλάζουμε κατι.
Έτσι και με τις αρχές αλλάζεις κάτι επειδή αλλάζει και η κοινωνία.

Εμένα μου έλεγαν να μην πάρω μηχανή να πηγαίνω στη δουλειά μου και δεν τους άκουγα γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική όταν έπρεπε να πάρω 3 συγκοινωνιες και το βράδυ δεν υπήρχαν για να επιστρέψω.

Τα παιδιά μου όμως έχουν μετρό τώρα και μπορούν να επιλέξουν να μην πάρουν μηχανή. Πιστεύω πως καταλαβαίνετε τις διαφορές έ;;;;

Re: Απάντηση: Που πας με το δεκαποντο ....

Συγγνώμη για το ανούσιο (φαινομενικά) quote.
Αλλά θέλω να ξαναγραφτεί άλλη μία φορά η άποψή σου.

Απο εμένα, μόνο ένα μπράβο. Απίστευτα μελετημένη άποψη (σωστή ή λάθος, ας την κρίνει ο καθένας ξεχωριστά).
Γιατί τελικά νομίζουμε οτι τα σκ/ά που τους παραδίδουμε εμείς είναι το σωστό και ρίχνουμε και μπατσάκια να συνετιστούν.

Και στο κάτω κάτω...ποιός είναι αυτός ο σκοπός της παρέλασης ;
Να τιμήσουμε τον πόλεμο ;
Να τιμήσουμε τους πολεμούντες που μας κράτησαν ελεύθερους ;
Είμαστε ελεύθεροι ;

Last edited:
FFC Παραμύθι

Όταν ήμουνα μικρός μου χανε πει ένα παραμύθι
Ότι αυτό που λέγεται φιλία υπάρχει και ζει σ’ αυτό τον πλανήτη
Μου χαν πει και για κάτι σπουδαίο που το λέγαν ιδεολογία
Και να με πιστός σε ιδανικά, όπως οικογένεια, πατρίδα θρησκεία
Μου ‛χαν πει για μια γενιά εκεί γύρω στο ’60 με ’70
Και μια επανάσταση αν χρειαζότανε η γενιά μου θα έκανε τα ίδια
Μου χαν πει και για κάτι παράξενους με καπέλο και μπλε στολή
Αυτοί θα μ’ έσωναν αν κάποιος κλέφτης στο σπίτι μου μέσα είχε μπει
Μου ‛χαν πει για μία χούντα και για μία αριστερά
Μου ‛παν για κάποιες χαμένες πατρίδες και 400 χρόνια σκλαβιά
Μου ‛παν οτ’ είμαι τυχερός, γιατί τώρα έχουμε δημοκρατία
Και για κάτι που το λέγαν σοσιαλισμό και έμοιαζε μ’ ελευθερία
Μου είπαν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει για τη δική μου τη γενιά
Και αφού έχουμε ένα πιάτο να φάμε όλα είναι μια χαρά
Μου είπαν να βάλω γρήγορα μυαλό και να συμβιβαστώ
Γιατί κάπου εκεί είναι το νόημα της ζωής, αν το ψάχνω θα το βρω

Όταν ήμουνα μικρός μου ‛χαν πει ένα παραμύθι
Μα είχε άσχημο τέλος και αυτό το ξέρω ήδη
Όταν ήμουνα μικρός μου χαν διδάξει μια ιστορία
Τώρα μου την λεν αλλιώς, μα εγώ μαθαίνω στην πορεία

Τώρα όμως που μεγάλωσα το παραμύθι έχει αλλάξει
Δε φοβάμαι πια τους εχθρούς μου γιατί οι φίλοι μ’ έχουνε κάψει
Και κείνο το σπουδαίο που το λένε ιδεολογία
Έχει καταντήσει γραφικό και ανήκει πια στη ιστορία
Κι όσο για την επανάσταση που θα έκανε η δική μου η γενιά
Την κάνει μέσα από ακριβά αμάξια, ρούχα, μόδα και λεφτά
Και αυτοί οι παράξενοι που λέγονται αστυνομικοί
Είναι οι περισσότεροι οι ίδιοι κλέφτες και επικίνδυνα κομπλεξικοί
Τώρα όλες οι πολιτικές παρατάξεις έχουνε γίνει ένα
Η εξουσία είναι γλυκιά κι ελκυστική για τον καθένα
Εμείς δε βιώσαμε τον πόλεμο, ούτε τη δικτατορία
Μήπως φταίει τελικά αυτό που ακόμα δε νοιώθω ελευθερία;
Κι αμφισβητώ ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για μας
Έχουμε υλικά αγαθά, αλλά μας λείπουνε άλλα πολλά
Μου λείπει κάτι αληθινό να μπορώ να πιστέψω άφοβα σε αυτό
Νοιώθω πως ήδη έχω γεράσει πριν προλάβω να μάθω να ζω

Δώσε μου φώτιση θεέ μου, υπάρχει εθνική συσκότιση
Χιλιάδες τα χτυπήματα σε κάθε μου ανόρθωση
Ή ο κόσμος έχει αλλάξει ή δε τον έμαθα ποτέ
Πουτανιά ψέμα κι απάτη θεωρούνται κυριλέ
Κάποτε πίστεψα σε κάτι και μια ιδεολογία
Πίστεψα στη μουσική μου σα να ήτανε θρησκεία
Τώρα πια με το hiphop κάνουν στριπτίζ μεσ’ τα πορνεία
Τόσα χρόνια μέσα στο ψέμα, τώρα νοιώθω αηδία
Ένα μάτσο εγωπαθείς κι επιεικώς κωλόπαιδα
Μια παράσταση κλισέ, αρνητικά όλα τα πρότυπα
Άμα κάτι δε μου κάνει εγώ φεύγω μακριά
Δεν ανήκω σε κανένα, δεν ανήκω πουθενά
Ο κόσμος έχει μολυνθεί, δεν τον νοιάζει ποια είναι η αλήθεια
Είναι λέξη ντεμοντέ και πια του έγινε συνήθεια
Η παράδοση πεθαίνει, η Ελλάδα που να ζει
Βάλανε στο φέρετρο της την ευρωπαϊκή επιγραφή
Η μασονία αλωνίζει μέσα στην ελληνική βουλή
Σοσιαλισμός και χούντα τώρα γίναν ασορτί
Ψεύτικες δημοσκοπήσεις κι αλλοδαποί σε απογραφή
Μα η κυβέρνηση θέλει ψήφους θέλει από κάπου να τους βρει
Σάπια λόγια και ιδέες, η πουτανιά σαν αρετή
Και μετά τα 15 η παρθενιά είναι ντροπή
Τι πειράζει όμως αυτό; Τώρα είμαστε ευρωπαίοι
Ψάξε να βρεις τον αντρισμό σου σε ένα αμάξι που να λέει
Βρες κι ένα καλό τσουλί για να συμπληρώσει την εικόνα
Γίνε λίγο κουνιστός, στην Ευρώπη είναι μόδα
Ας χαρούμε χωρίς λόγο, έχουμε 21ο αιώνα
Αν το ήξερε ο Σωκράτης τότε θα είχε αλλάξει χώρα

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν ταιριάζει περισσότερο εδώ η στο νήμα "Που πάει η χώρα"

Με αφορμή το ποστ του jousis όμως το βάζω εδώ...

και εμένα οι φίλοι μου έλεγαν να καπνίσω αλλά δεν κάπνισα γιατί με είχε μάθει η μάνα μου πως το τσιγάρο είναι κάτι καταστροφικό παρόλο που κάπνιζε εκείνη.

Για να παίξουμε και ένα παιχνιδάκι που αγαπώ πολύ.
Η μητέρα σου που κάπνιζε (!) σου έμαθε (!) οτι είναι βλαβερό (!).
Είναι ;
Είναι πιο βλαβερό απο την οδήγηση πχ ;
Είναι πιο βλαβερό απο το να παρακολουθείς λαμπίρη/ΜΜΕ (ζητώ συγγνώμη αλλά αυτή μου ήρθε σαν παράδειγμα) ;
Είναι πιο σημαντική η βλάβη στους πνεύμονες απο την πνευματική ;
Ένας που έζησε 30 χρόνια πνευματικά οξύς και ελεύθερος αλλά πέθανε απο καρκίνο μιας και κάπνιζε σαν φουγάρο είναι σε χειρότερη θέση απο ένα παιδί που δεν κάπνισε ποτέ αλλά ξέρει απ' έξω το panel της λαμπίρη ;

Υγ.δεν θέλω απαντήσεις (ούτε μπορώ να πω οτι τις έχω), παιχνιδάκι είναι για σκέψη, ο καθένας μόνος του ή με τους φίλους του.
Υγ2.σιχαίνομαι το κάπνισμα, δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν κάπνισαν ούτε οι γονείς μου ποτέ. Δεν μου είπαν ούτε ΜΙΑ φορά όμως μην καπνίσεις. Μου είπαν αυτά είναι τα + , αυτά είναι τα -. Αποφάσισε.

Είναι ;
Είναι πιο βλαβερό απο το να παρακολουθείς λαμπίρη/ΜΜΕ (ζητώ συγγνώμη αλλά αυτή μου ήρθε σαν παράδειγμα) ;
Ένας που έζησε 30 χρόνια πνευματικά οξύς και ελεύθερος αλλά πέθανε απο καρκίνο μιας και κάπνιζε σαν φουγάρο είναι σε χειρότερη θέση απο ένα παιδί που δεν κάπνισε ποτέ αλλά ξέρει απ' έξω το panel της λαμπίρη ;

Υγ.δεν θέλω απαντήσεις (ούτε μπορώ να πω οτι τις έχω), παιχνιδάκι είναι για σκέψη, ο καθένας μόνος του ή με τους φίλους του.
Υγ2.σιχαίνομαι το κάπνισμα, δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν κάπνισαν ούτε οι γονείς μου ποτέ. Δεν μου είπαν ούτε ΜΙΑ φορά όμως μην καπνίσεις. Μου είπαν αυτά είναι τα + , αυτά είναι τα -. Αποφάσισε.

Αν μου επιτρέπεις, το δίλημμά σου είναι κάπως αυθαίρετο: Γίνονται και τα 2: Και να μην καπνίζεις και να μη βλέπεις μεσημεράδικα.

Αλλά ακόμα και στο ερώτημά σου να μείνει κανείς, η απάντηση είναι προφανής: Ο ζωντανός είναι πάντοτε σε πλεονεκτική θέση από το νεκρό εξ ορισμού (εκτός και να το δούμε ότι ο δεύτερος "γλυτωσε από τα βάσανα της κακούργας κενωνίας").

Re: Απάντηση: Re: Που πας με το δεκαποντο ....

Αν μου επιτρέπεις,
Εννοείται !

το δίλημμά σου είναι κάπως αυθαίρετο: Γίνονται και τα 2: Και να μην καπνίζεις και να μη βλέπεις μεσημεράδικα.
Δεν είναι ακριβώς δίλλημα, προτροπή προς σύγκριση είναι. Και φυσικά γίνονται και τα δύο. Άσε που υπάρχουν 1000άδες "κακές" συνήθειες. Απλά διάλεξα δύο. :D :D :D

Αλλά ακόμα και στο ερώτημά σου να μείνει κανείς, η απάντηση είναι προφανής: Ο ζωντανός είναι πάντοτε σε πλεονεκτική θέση από το νεκρό εξ ορισμού (εκτός και να το δούμε ότι ο δεύτερος "γλυτωσε από τα βάσανα της κακούργας κενωνίας").
Χμ...προφανής ; Είναι τελικά τόσο εύκολα να διαλέξεις την διάρκεια έναντι της ποιότητας (αν δεν μπορείς να έχεις και τα δύο - εδώ έβαλα δίλημμα)

Εγώ πάντως έχω πειστεί (μέσα μου) οτι η ποιότητα ζωής είναι πολύ πιο σημαντική απο την διάρκεια. Βέβαια το κάπνισμα (και η οδήγηση) ριψοκινδυνεύει και την ποιότητα, απλά τώρα συζητάμε λίγο φιλολογικά.

Είναι ;

Θα απαντήσω γιατί προφανώς δεν διαβάζεις αυτά που γράφω αλλά νομίζεις πως γράφω κάτι άλλο.
Δεν είπα πως η μάνα μου, μου είπε μη καπνίσεις.
Μου είπε ότι είναι καταστροφικό !
Μου έδωσε επιλογές, αλλά μου είπε βάσει των αρχών της τι ήταν και τι όχι το σωστό.

Αν εσύ θεωρείς πως τα πάντα είναι σωστά και τα πάντα πάλι είναι λάθος, ε τότε συγγνώμη αλλά δεν ξέρεις που ζεις.

Στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν, κανόνες, νόμοι, επιλογές και η απλή λογική.

Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει αλλά δεν μπορώ να διαβάζω "ποιος είναι ο ρόλος της παρέλασης;"

Άντε καλημέρα και καλή συνέχεια, θα την χρειαστείς φίλε μου.

Last edited:
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει αλλά δεν μπορώ να διαβάζω "ποιος είναι ο ρόλος της παρέλασης;"

Χμ...ενδιαφέρον.
Γιατί ;
Γιατί είναι σημαντικό να παρελαύνουμε με όπλα ;
Γιατί δεν παρελαύνουμε με συγγράμματα ρητόρων της αρχαίας Αθήνας ;

Ειλικρινά δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, μεγάλα παιδιά είμαστε ο καθένας έχει τις απόψεις του.

Σεβαστές και οι δύο.

Ας κάνει ο καθένας ότι επιθυμείς.

Εγώ πάντως προτιμώ την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο.
Είμαι ρομαντικός τι να κάνουμε;
Θέλω να με βλέπει ο Τουρκαλάς και μην επαναπαύεται.

Μακάρι να πήγαινα και μερικούς μήνες στο στρατό ακόμα, στη Μυτιλήνη που υπηρέτησα.

Δεν είμαι πολεμοχαρής αλλά, όποιος με πειράζει και με ενοχλεί (συμπεριλαβανομένου και την ακεραιότητα της χώρας μου) τον εξοντώνω, έτσι απλά.
Όποιος θέλει να τα πηγαίνουμε καλά, απλά να μη με ενοχλεί.

Αυτό είναι το ρητό το ζωή μου που με ακολουθεί.

Σας ευχαριστώ.