Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Εμάς έχει 4 ορόφους, 66 σκαλοπάτια σύνολο. Τους ανεβοκατεβαίνω 3 φορές.
Πάλι 10.000 βήματα στην ταράτσα, σαν τον Ομάρ Σαρίφ, σήμερα 2 φορές από 4 γύρους τζόγκινγκ. Περίπου 170 μέτρα ο γύρος. Αλλά σαν να με έπιασε λιγάκι η μέση... ξέχασα να πω ότι η μισή ταράτσα (η πλευρά μας) είναι στρωμένη με χαλίκι. Τα παπούτσια μου είναι κοινά αθλητικά, όχι τρεξίματος, να πάρω κάτι ιδιαίτερο; Ή καλύτερα να βγω στον δρόμο.

Το πλεϊλιστ σήμερα είχε Γαλλικές Σουΐτες από Γκουλντ.

Τάσο θυμίζω τη μαγική λέξη: προοδευτικά.

Δίνουμε στο σώμα το χρόνο να αφομοιώσει το αυξημένο έργο που του ζητάμε να εκτελέσει, είτε είναι τρέξιμο είτε ανέβασμα είτε ασκήσεις (push-ups κλπ).
Καλό είναι μια μέρα να απέχουμε από την άσκηση ή να εναλλάσσουμε, ανά μέρα, τρέξιμο (ή ανέβασμα) με ασκήσεις ενδυνάμωσης (κορμό, χέρια κλπ, όχι πόδια).
Το χαλίκι δεν είναι φιλικό για τον δρομέα, αν μπορείς να το αποφύγεις. Θα μπορούσες να βγαίνεις έξω για τρέξιμο. Με την απόσταση που τρέχεις δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο.
Τι εννοείς κοινά αθλητικά; Αυτά που λέμε leisure, περιπάτου; Αν ναι, δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Για τις Γαλλικές σουίτες ψάξε και τον Perahia (DG, 2013).

Καλώς τον. :smile:
Νομίζω ότι στο Board game arena μπορείς να στήσεις κάτι τέτοιο.
Βέβαια έχει άπειρα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με φίλους.
Hi! :smile:

Έριξα μιά ματιά, αλλά δε βρίσκω κάτι ενδιαφέρον. Ίσως κανα-δυό παιγνίδια, αλλά όχι κάτι για παρέα. :frown:

Μιχαλη μου καλως σε ξαναβρηκαμε φιλε!!!!!

Ότι εχει να κάνει με κοινά χαρτιά κουμ καν, μπιριμπα, δηλωτη μπριτζ ή κάρτες όπως η monopoly θα ειναι δυσκολο να στησεις μονος σου σε online version και με τον καθενα σε αλλο σπιτι , αλλα προσωπικα θα κοιταξω και θα σου απαντησω αν υπαρχει καποια τετοια παλτφοραμ
Άμ, το ξέρω πως ξέρω πως δεν είναι εύκολο!
Γι' αυτό απευθύνομαι εδώ.
Τέλος πάντων αν έχετε κάτι υπ'όψη ή υποπέσει στην αντίληψη σας, σφυράτε!
-Just whistle... :laugh:

Όπως τα βλέπω τα δικά σου, πιο πολύ για περιπάτου μου φαίνονται. Καμμία σχέση με τα άλλα δύο, ειδικά το Mizuno που δεν είναι απλώς αθλητικό all around παπούτσι. Είναι για τρέξιμο.

Eδώ και μερικές μέρες χασομεράω σε ένα mmorpg που έπαιζα πριν 10 χρόνια... Εχει πολύ ωραία ατμοσφαιρική μουσική και καμμιά φορά το αφήνω ανοιχτό ενώ κάνω κάτι άλλο, μόνο για την μουσική... :)

εδώ και πολύ ώρα παλεύω να καθαρίσω τα χαλιά απο το τρίχωμα των γατούληδων.
άμα δεν καεί το μοτέρ της σκούπας καλά θά'ναι.

Εμάς έχει 4 ορόφους, 66 σκαλοπάτια σύνολο. Τους ανεβοκατεβαίνω 3 φορές.
Πάλι 10.000 βήματα στην ταράτσα, σαν τον Ομάρ Σαρίφ, σήμερα 2 φορές από 4 γύρους τζόγκινγκ. Περίπου 170 μέτρα ο γύρος. Αλλά σαν να με έπιασε λιγάκι η μέση... ξέχασα να πω ότι η μισή ταράτσα (η πλευρά μας) είναι στρωμένη με χαλίκι. Τα παπούτσια μου είναι κοινά αθλητικά, όχι τρεξίματος, να πάρω κάτι ιδιαίτερο; Ή καλύτερα να βγω στον δρόμο.

Το πλεϊλιστ σήμερα είχε Γαλλικές Σουΐτες από Γκουλντ. Αλλά ήρθε να μου κάνει παρέα μετά ο μεγάλος και πιάσαμε την κουβέντα. Δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει η ώρα.
Πραγματικά, αυτές τις μέρες, από Παρασκευή έχω δει σύνολο μόνο 2 ταινίες και 6 επεισόδια σειράς.

Δεν ειναι καλο να τρεχεις στο χαλικι επιβαρυνονται οι αρθρωσεις οτι παπουτσι και να φορας και εαν εισαι αρχαριος ειναι ακομα χειροτερο
δες το ταρταν στον στιβο που ειναι για τρεξιμο και οχι μονο για μεγαλες ταχυτητες,καλη απορροφητικοτητα καλη προσφυση και επιπεδο..

επίσης το χαλίκι σημαίνει ότι η ταράτσα έχει μόνωση στο σημείο εκείνο.

Τρέχοντας/πατώντας πάνω στο χαλίκι θα τρυπήσετε την μεμβράνη και βράστα...

Ισως ειναι ακομα καλυτερο για τις αρθρωσεις,να τρεχεις στην ξυλινη εξεδρα στην ακρη της παραλιακης..διολου τυχαιο αλλωστε οτι στο μπασκετ το δαπεδο ειναι παρκε ξυλινο..

εδώ και πολύ ώρα παλεύω να καθαρίσω τα χαλιά απο το τρίχωμα των γατούληδων.
άμα δεν καεί το μοτέρ της σκούπας καλά θά'ναι.

Δες την θετικη πλευρα.

Θα ανοιξεις και την ηλεκτρικη σκουπα για φτιαξιμο/καθαρισμα.

Εγώ δυστυχώς λόγω προβλήματος (ραχηαλγία) δεν μπορώ να τρέξω.

Το παραμικρό τράνταγμα μου φέρνει μεγάλους πόνους.

Περπάτημα με τις ώρες,δεν έχω πρόβλημα το διασκεδάζω κι όλας.

Και ποδήλατο λατρεύω αλλά στην Αθήνα...

Είμαι ο τελευταίος που δικαιούμαι να μιλήσω για άσκηση, αλλά ούτε 30 χρονών και πωρωμένη γυμνάστρια (από την πώρωση το έφαγε το γόνατο) τώρα με τίποτα δεν τρέχει στους δρόμους ούτε μια φορά τον χρόνο σε μαραθώνιο της πόλης κτλ.

Μετά από αυτή τη φάση άλλοι βλέπω να πάμε ορθοπεδικό από καναπέ, και άλλοι από άσκηση...:flipout:

Εγώ δυστυχώς λόγω προβλήματος (ραχηαλγία) δεν μπορώ να τρέξω.

Το παραμικρό τράνταγμα μου φέρνει μεγάλους πόνους.

Περπάτημα με τις ώρες,δεν έχω πρόβλημα το διασκεδάζω κι όλας.

Και ποδήλατο λατρεύω αλλά στην Αθήνα...

Δημητρη και εγω απαγορευεται να "τρανταζω" την σπονδυλικη μου στηλη.

Εξου και παρατησα το τενις. Ομως το βαδισμα ειναι απλα τελειο (και για την ηλικια μας)

Γενικά δεν έχω ορθοπεδικά προβλήματα (ξέχασα το βασικότερο, πλην -σχετικώς ελαφράς λόγω επίπονων θεραπειών μικρός- πλατυποδίας), αλλά για πιο πολύ τρέξιμο, αν και μυϊκά και από ανάσες το αντέχω (καθώς φαίνεται τουλάχιστον), πρέπει να χάσω λιγάκι βάρος για να μην καταπονούμαι. Και να πάρω καταλληλότερα παπούτσια.

Ξαναφτάνω στα μικράτα μου τελικά, που ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, ούτε τριών χρονώ δεν ήμουν, με ξεποδάριαζε σε βόλτες και μετά όταν γυρνούσα κατάκοπος έπρεπε να περπατώ επί δίλεπτο-τρίλεπτο σημειωτόν σε μεγάλη χαρτόκουτα (από ΝΟΥΝΟΥ!) που είχε γεμισμένη με χοντρό γαρμπίλι, για την ποδική μου καμάρα. Χώρια τα ειδικά παπούτσια.... αθλητικά ("σπορτέξ" όπως τα λέγαμε) πρωτοφόρεσα στην Τετάρτη Δημοτικού. Έτσι όμως (και με ηλεκτρομαλάξεις πολύ μικρός που που άφησαν παιδικό τραύμα....) έστρωσε κάπως. Δύο φοβίες είχα μικρός. Πρώτον, το Medusa Touch, που είχα δει το βλέμμα του Ρίτσαρντ Μπάρτον που έριχνε αεροπλάνα και κατατρόμαξα, και δεύτερον, ένα ...κίτρινο βιβλίο στη βιβλιοθήκη, που το νόμιζα το ίδιο με ένα επίσης κίτρινο που έβλεπα να κρατάει ο πατέρας μου στις επισκέψεις μας για ηλεκτρομαλάξεις στον ορθοπεδικό. Τελικώς όταν μεγάλωσα διαπίστωσα ότι το βιβλίο της βιβλιοθήκης ήταν άσχετο, Monetary Theory, και τσάμπα φοβόμουν. Αυτάααααα

Δεν την παλεύουμε μέσα, και φανταστείτε μόλις γύρισα από περπάτημα :flipout:

Πωωωω ρε π...φίλε! Καραντίνα λέει, οκ, κάθομαι και μαστορεύω.

Να σου που έφτασε σε ένα σημείο που πρέπει να ξεκολλήσω ένα κομμάτι δέρμα. Τα παλιά τα χρόνια (παλιά-παλιά), η κόλλα που χρησιμοποιούσαν ήταν σέλακ (ελληνικά...γομαλάκα), όπως το γαλλικό βερνίκι, οι δίσκοι 78 στροφών και άλλα πολλά).

Έλα όμως που ο διαλύτης για αυτό είναι το οινόπνευμα! Το σπανιότερο υλικό αγαθό τον ημερών! Τι να κάνω? να χρησιμοποιήσω και τα τελευταία ml που έχω? Έλεος! :twoguns::flipout: