Πριονοκορδέλες Ξύλου

Έχεις δίκιο όταν λές οτι μπορεί "να χαθεί η μπάλα".
Πολλές φορές αναρωτιέμαι κι εγώ "τι έχεις σκοπό να κάνεις, ξυλουργός θα γίνεις;"
Απ´ την άλλη όμως σκέφτομαι οτι, ειδικά στην επαρχία, υπάρχουν ξύλα διαμάντια που, επειδή δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, καταλήγουν στο τζάκι στην καλή περίπτωση και στην κακή σαπίζουν πεταμένα.
Κι αν χρειαστεί να κάνεις κάποια δουλειά, κάπως σοβαρή, θα πας να τα αγοράσεις και θα τα πληρώσεις χρυσά. Εσύ το ξέρεις από πρώτο χέρι.
Κι έτσι ξαναγυρίζουμε στην αρχή κυνηγώντας την ουρά μας...
-Μας χρειάζεται η κορδέλα; :nounder:

Last edited:
Μάλλον δεν πρέπει να κάνω πολλές Γ´ βάρδιες τελικά, γιατί πέφτω σε δύσκολες ....αμπελοφιλοσοφίες !

Καλό βράδυ κ. Μπάμπη.

Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Από την άλλη μεριά όμως δεν θέλω να χαθεί & η μπάλλα.

Ποια μπάλα ??? αυτή την έχεις χάσει καιρό τώρα !!! :flipout:
Και κορδέλα θα πάρεις ...και πλάνη -ξεχονδριστήρα θα πάρεις ...και τα παπούτσια στο χέρι θα πάρεις από την σύζυγο:flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ποια μπάλα ??? αυτή την έχεις χάσει καιρό τώρα !!! :flipout:
Και κορδέλα θα πάρεις ...και πλάνη -ξεχονδριστήρα θα πάρεις ...και τα παπούτσια στο χέρι θα πάρεις από την σύζυγο:flipout::flipout:-bye-

Σιγά σιγά κάτι σαν "ΧιώτηςΠάτρας" ας πούμε...
Πλάκα κάνω, τον Μιχάλη δεν τον φτάνεις με τίποτα

Τώρα πλέον μόνο ο Boston συμφέρει να και ο Einhell λίγο ακριβότερος (13,78 ) δίνει 2 χρόνια εγγύηση έναντι 1ος που δίνει η Unimac για τον Boston.
Είναι τα ίδια ακριβώς.
Μαχαίρια πήρα από το Aliexpress 40 /5 ζεύγη.

Τώρα πλέον μόνο ο Boston συμφέρει να και ο Einhell λίγο ακριβότερος (13,78 ) δίνει 2 χρόνια εγγύηση έναντι 1ος που δίνει η Unimac για τον Boston.
Είναι τα ίδια ακριβώς.
Μαχαίρια πήρα από το Aliexpress 40 /5 ζεύγη.

άλλαξες ποτέ μαχαίρια Παναγιώτη; υπάρχει τρόπος;

Κώστα, επειδή σε ξέρω...εάν θα αγοράσεις κορδέλα και πλάνη-ξεχονδριστήρα θα πας σε καλά κομμάτια...θα είσαι κάπου ανάμεσα στα 1500-2000 .... αξίζει αυτό το ποσό από το να πληρώνεις 2 φορές τον χρόνο τον έμπορο να στα γωνιάζει/ξεχονδρίζει τα ξύλα που αγοράζεις? καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ε?
με τα λεφτά αυτά θα έχεις ξύλα και για το 2018....

Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο.
Επίσης, σε κάποιες κριτικές διάβασα ότι τα ράουλα είναι αρκετά μακριά από την κορδέλα και όσο και να τα ρυθμίσεις δεν φτιάχνει. Τι ήθελε να πεί ο ποιητής δεν ξέρω. Ίσως βέβαια αυτό να έχει αντίκτυπο μόνο σε απαίτηση γιά κοπές ακριβείας.
O κυρ Χρηστος θα λειπει για τις γιορτες και θα γυρισει την Τριτη μετα τα χριστουγεννα. Οποτε αν μπορεις να περιμενεις καμια εβδομαδα για το review. To οποιο θα το κανω για να εχουμε μελλοντικη αναφορα.

Άσε γιατί μ´ έχουν πιάσει τα διαόλια μου τώρα...
Αν ειλναι να δώσεις 600-700 για κορδέλα παίρνεις μια που κόβει μέχει 15-16 πόντους αλκά θα τη χρησιμοποιείς και Αθήνα ή παίρνεις το απόλυτο εργαλείο, μια 60-άρα ή 70-άρα "Λειβαδάρα" και να φάει η μύγα σίδερο...
Μόνο στο χωριό όμως.

9192758_5_b.jpg

Κορδέλα παγκοπριονο πλάνη-ξεχονδριστηρας για μένα ειναι τα βασικα εργαλεια και με αυτο το σκεπτικό θα πήγαινα στην μεταχειρισμενη "Λειβαδια" (την κοιταγα και εγω... ) .
Με το ίδιο σκεπτικό πήρα λοιπόν (με λίγα περισσότερα ευρώ απο το Dewalt) το μεταχειρισμενο θηριο παγκοπριονο της Delta απο Θήβα .

O κυρ Χρηστος θα λειπει για τις γιορτες και θα γυρισει την Τριτη μετα τα χριστουγεννα. Οποτε αν μπορεις να περιμενεις καμια εβδομαδα για το review. To οποιο θα το κανω για να εχουμε μελλοντικη αναφορα.

Έτσι κι αλλιώς η αγορά προβλέπεται μέσα Γενάρη.
Οπότε, no problem!

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Με το ίδιο σκεπτικό πήρα λοιπόν (με λίγα περισσότερα ευρώ απο το Dewalt) το μεταχειρισμενο θηριο παγκοπριονο της Delta απο Θήβα .

Νάτα νάτααααα...... Ένα ένα μας τα ξεφουρνίζεις.
Το πήρες τελικά ρε θηρίο;
Αυτά μάλιστα... Είναι "εργαλεία". :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εγώ πάντως τον τελευταίο διάστημα μπερδεύομαι πολύ με το τι θέλω να κάνω & που θέλω να πάω (να φτάσω) με αυτό το χόμπι τελικά.
Άντε & πήρα & πριονοκορδέλα & πλανοξεχονδριστήρα & μετά τι ?
Τον εαυτό μου ρωτάω κ. Μπάμπη περισσότερο.

Τώρα είμαι στην δουλειά & τα σκέφτομαι έτσι. Αύριο το μεσημέρι που θα ξυπνήσω ίσως να αρχίσω να ψάχνομαι για άλλα !!!

Άβυσσος η ψυχή του Μάστορα τελικά !

Μιά από τά ίδια "σειρά" Κώστα,αλλά επειδή λόγο ηλικίας έχουμε τό γνώθεις εαυτόν πού λέμε,νά τό κάνουμε τό hobby μέ ρέγουλα,γιατί "φοβάμαι" όταν φτάσουμε σέ ένα στάδιο Α μήν τα βαρεθούμε καί πάμε γιά άλλα ανεξερεύνητα hobby λόγο τού εξερευνητικού καί ανήσυχου μας χαρακτήρα.
Αν καί μέ τό ξύλο πιστεύω νά "κολλήσω" και να σταθεροποιηθώ επειδή φτιάχνω χρήσιμα πράγματα καί όχι έτσι γιά τό θέ Αθήναι,νά χουμε νά φτιάχνουμε πού λέμε όπως σέ άλλα hοbby.

Καί γιά νά μήν είναι εντελώς off-topic τό μήνυμα:
Προσωπικά λόγο χώρου (έχω τά εργαλεία τής δουλειάς καί έτσι χάνω πολύτιμο χώρο στήν αποθήκη-εργαστήριο) απέχω από σκέψεις πριονοκορδέλα-ξεχονδριστήρας-παγκοπρίονο-ηλεκτρική σκούπα,ακόμα και γιά κολωνάτο δράπανο,ότι κάνω χωρίς αυτά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κορδέλα παγκοπριονο πλάνη-ξεχονδριστηρας για μένα ειναι τα βασικα εργαλεια και με αυτο το σκεπτικό θα πήγαινα στην μεταχειρισμενη "Λειβαδια" (την κοιταγα και εγω... ) .

Καλοδούλευτη καί καλορίζικη Ηλία.

Τα νεότερα γιά το θέμα της κορδέλας είναι τα εξής.
Η Metabo 317 δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα. Έπεσαν πολλά τηλέφωνα, και όλοι μου έλεγαν, αν την βρω να τους πω που τη βρήκα να πάρουν κι αυτοί μία!
Είδα από κοντά σήμερα την bas 261. Με μιά λέξη θα την χαρακτήριζα κορδέλα brutal.
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο γιά τις ικανότητες της.
Μ´άρεσε σαν στήσιμο, και κάποιοι από όλους αυτούς που μίλησα στο τηλέφωνο, μου είπαν να μη πάρω άλλη μάρκα πριονοκορδέλα, μόνο metabo.
Όσο γιά την 317, μου είπαν τα καλύτερα λόγια, και ότι είναι μιά κορδέλα πραγματικό εργαλείο!