Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Παλιά πολυκατοικία στην Γερμανία κοίταζα το κελάρι της πρέπει να ήταν καταφύγιο την εποχή του Χίτλερ, κοίταζα πως είναι η κατασκευή χωρίς κολώνες, οι Γερμανοί δεν έχουν σεισμούς, και φυσικά όλα τα σπίτια με αέριο.
Ε λέω και εγώ σκεφτόμουν κουλτούρα αερίου θα έχουν ασφαλείς θα είμαστε, ξεπέρασα του φόβους μου.

Ήταν μια νύχτα μετά τα μεσάνυχτα όπως ήμουν κουκουλουμένος που μια έκρηξη μας συντάραξε λες και γινόταν η κατάληψη του Βερολίνου....
Η απέναντι πολυκατοικία έβγαζε καπνους από τα παραθυρα του 4ου ορόφου. Εν τω μεταξυ οι Γερμανοί είχαν κάτι σειρήνες στην πολη για πυρκαγιά λες και μας κάνουν αεροπορική επίθεση οι Βρετανοί, δεν ξέρω αν τις έχουν ακόμα ας μας ενημερώσει κανένας. Κάθε φορά που είχε πυρκαγιά ξεσηκωνόταν όλη η πόλη.
Αέριο...... αν θυμάμαι νεκρός ένας παππούς μόνο......

Λοιπον,

για ΔΕΗ :

18/09/2018 - 17/01/2019 -> 76 ευρω ! (εκκαθαριστικος)
18/01/2019 - 13/03/2019 -> 82 ευρω !
18/01/2019 - 19/05/2019 -> 97 ευρω ! (εκκαθαριστικος)

για Ζενιθ :

12/12/2018 - 08/02/2019 -> 114 ευρω
09/02/2019 - 05/04/2019 -> 106 ευρω

(αρα εκλεψα τον εαυτο μου οταν εγραψα 135 ευρω :rolleyes:)

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πανω, κατω, δεξια και αριστερα (του διαμερισματος μου) .... οι τοιχοι ειναι ΠΑΝΤΑ ζεστοι.
Γιατι κατοικουνται !!!!! Υπαρχουν μονο δυο πλευρες που δεν συνορευουν με διαμερισματα.
Η μπροστινη (του μπαλκονιου) που βλεπει τον δρομο και .... η πισω που βλεπει τον διαδρομο
της πολυκατοικιας (που σημαινει οτι ΟΥΤΕ αυτη κρυωνει οσο η μπροστινη).

Αρα εχω .... μονο μια πλευρα να ψυχεται ! .... ΜΟΝΟ ΜΙΑ !!!!!!! :flute::flute::flute:

έχεις τέτοιο σπίτι και μας ταλαιπωρείς τόσο καιρό?

Θα πάρεις ένα 9ρι inverter για θέρμανση
και αυτό
https://kalomirisenergy.gr/taxythermantiras-nerou-stiebel-eltron-dhm-3
για μπάνιο.

θα σου βγάνει το μπάνιο 30 σεντς.
κάθε μέρα να κάνεις 10 ευρώ το μήνα.
3 φορές τη μέρα να κάνεις 30.

case closed.
Να κλειδώσουμε το θέμα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

έχεις τέτοιο σπίτι και μας ταλαιπωρείς τόσο καιρό?

Θα πάρεις ένα 9ρι inverter για θέρμανση
και αυτό
https://kalomirisenergy.gr/taxythermantiras-nerou-stiebel-eltron-dhm-3
για μπάνιο.

θα σου βγάνει το μπάνιο 30 σεντς.
κάθε μέρα να κάνεις 10 ευρώ το μήνα.
3 φορές τη μέρα να κάνεις 30.

case closed.
Να κλειδώσουμε το θέμα?

Toν πλήγωσες τώρα ,άκου να κλειδωθεί το νήμα ....

(Με βρηκαν μικρο και με δουλευουν :icon15: ....)

Eχω ηδη ενα 12αρι inverter (Inventor) .... ΟΜΩΣ ... στο σαλονι.
Απο την στιγμη που σταματησα το cinemascoping στην LG ... επισκεπτομαι ΜΟΝΟ μιση ωρα την ημερα το σαλονι.
Στο δωματιο(-γραφειο) με τους υπολογιστες ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... εχω ενα 12αρι Mitsubishi NON-inverter.
Και εκει περναω τον περισσοτερο χρονο. ΕΚΕΙ θα τσουξει η χρηση του A/C. Θα τσουξει ΠΟΛΥ ! :nounder:

Δεν βαζω κανενα καινουργιο A/C ... ειμαι (ως κοσμοαντιληψη) υπερ της ΚΑΥΣΗΣ ! :devil-smiley-029:
Μου δινει την αισθηση οτι ειμαι ... ΑΝΤΡΑΣ ! :proud: Και οσο περνουν τα χρονια, εχω αναγκη αυτην την αισθηση.
Μια HARDCORE τεχνολογια θερμανσης (στο μπαλκονι) ... με ολοκληρωνει ! :rolleyes: Πως να το κανουμε τωρα ?
Καποτε πηγα να δω εναν φιλο μου σε ενα χωριουδακι δυο χιλιομετρα εξω απο την πολη της Φλωρινας.
Οκτωμβριος στην Φλωρινα ισοδυναμει με Φεβρουαριο ! Κοιμηθηκαμε στο σπιτι του παππου.
Καθε τρεις ωρες (κοιμομασταν δεν κοιμομασταν) ταιζαμε ενα κουτσουρο οσο και τα δυο μπουτια μας
στην ξυλοσομπα (για στρατωνα) για να μην παγωσουμε (και το σπιτι ηταν πλινθινο, του παππου !!!).

ΕΝΙΩΣΑ .... καπως αρρενωποτερος :proud: .... REAL MEN DO IT ON PINE WOOD !
Αυτη ειναι τεχνολογια για .... ΑΝΤΡΕΣ !:ridinghorse:

η πρώτη παράγραφος αρκεί.
Τα άλλα ...για να λέμε.

Λοιπόν νομίζω ΔΕΝ θέλεις λύση.
Δεν γίνεται στα 70 τετραγωνικά με από παντού κλειστό σπίτι να έχεις θέμα.
Στο παλιό σπίτι των γονιών μου στη γειτονιά σου μια χαρά γίνεται η δουλειά με τα ίδια κλιματιστικά και από παντού ελεύθερες πλευρές (βεράντες)
Ξήλωσε το Μιτσουμπίσι και βάλε ένα ινβερτερ εκεί.
Και άστα ναι καίνε.
Νυχτερινό πιστεύω να έχεις.

ΔΕΝ εχω.

Νομιζω το νυχτερινο αφορα τριφασικες εγκαταστασεις !

wrong (again)

η πρώτη παράγραφος αρκεί.
Τα άλλα ...για να λέμε.

Λοιπόν νομίζω ΔΕΝ θέλεις λύση.
Δεν γίνεται στα 70 τετραγωνικά με από παντού κλειστό σπίτι να έχεις θέμα.
Στο παλιό σπίτι των γονιών μου στη γειτονιά σου μια χαρά γίνεται η δουλειά με τα ίδια κλιματιστικά και από παντού ελεύθερες πλευρές (βεράντες)
Ξήλωσε το Μιτσουμπίσι και βάλε ένα ινβερτερ εκεί.
Και άστα ναι καίνε.
Νυχτερινό πιστεύω να έχεις.

πολύ καλή λύση και οικονομική

και για να είναι οικονομική και καλύτερη σε αίσθηση,
θα έχεις το κλιματιστικό σε πολύωρη ή ολοήμερη λειτουργία,
αρκεί να έιναι inverter, θα δουλεύει στο ρελαντί οικονομικά, χωρίς να σε "φυσάει"

ζέστανα σπίτι 120 τμ έτσι (με 3 inverter) για ένα δύο χειμώνες πριν βάλω την αντλία θερμότητας
φοβερή οικονομία
απλά δεν φτάνανε για να υπάρχει η ίδια θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια

και το σημαντικό, σχεδόν μηδέν συντήρηση και μηδέν προβλήματα

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

απλά δεν φτάνανε για να υπάρχει η ίδια θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια

.... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ .... σε τιμα που επισημανες την κυριαρχη αιτια που ο κοσμος ΔΕΝ χρησιμοποιει A/Cs για να θερμανθει.
ΠΩΣ θα ζεστανω το υπνοδωματιο (που ΔΕΝ εχει A/C) ? Με την λειτουργια των αλλων δυο (αλλου για αλλου) A/Cs ?

Μην το παιδευουμε ...
θα αλλαξω καυστηρα (το μεγαλο μου σκαλωμα ειναι να βρω δυο που να συμφωνουν στο ερμαριο και την μονωση του)
και τα οσα γραφει ο Υπερηχας ειναι για διαμερισματα που εχουν ΤΕΤΟΙΑ διαρρυθμιση ωστε με δυο κλιματιστικα να
θερμαινονται ΟΛΑ τα δωματια. Το δικο μου (το ειδε ο Panoramix) ΔΕΝ εχει τετοια διαρρυθμιση !

Το υπνοδωμάτιο συνήθως δεν χρειάζεται θέρμανση.
Εκεί που χρειάζεται είναι το καθιστικό.

το νήμα αυτό κοντεύει 4 χρόνια.
Δεν είναι δυνατόν επί 4 χρόνια να μην αποφασίζεις να δώσεις μιά λύση.

Τα κλιματιστικά σε ένα χώρο αν δουλεύουν συνέχεια (και έχεις και νυχτερινό) μπορούν να ομογενοποιήσουν την θέρμανση.
Ακόμα και ένα 12 παλιό δουλεύει με 1200w διακοπτόμενα. Δηλαδή συνεχώς περίπου 700 ΜΟ.
24 ώρες να καίει είναι 17ΚW τη μέρα. Που σημαίνει 12*.23 και 5Χ.1 (τα βάζω με τις νέες τιμές δεή στο περίπου - τελικές). 3.2 ευρώ τη μέρα. Στο μήνα 96 ευρώ.
Και μπορείς να το κάνεις πιό οικονομικά, αν τα τρέχεις με το νυχτερινό περισσότερο και κάνεις διάλειμα κάποιο.
Στα λέω αυτά επειδή έκανα κουμάντο και θέρμανα 2 σπίτια τα τελευταία 5 χρόνια με τον τρόπο αυτό.

Το υπνοδωμάτιο συνήθως δεν χρειάζεται θέρμανση.
Εκεί που χρειάζεται είναι το καθιστικό.

το νήμα αυτό κοντεύει 4 χρόνια.
Δεν είναι δυνατόν επί 4 χρόνια να μην αποφασίζεις να δώσεις μιά λύση.

Τα κλιματιστικά σε ένα χώρο αν δουλεύουν συνέχεια (και έχεις και νυχτερινό) μπορούν να ομογενοποιήσουν την θέρμανση.
Ακόμα και ένα 12 παλιό δουλεύει με 1200w διακοπτόμενα. Δηλαδή συνεχώς περίπου 700 ΜΟ.
24 ώρες να καίει είναι 17ΚW τη μέρα. Που σημαίνει 12*.23 και 5Χ.1 (τα βάζω με τις νέες τιμές δεή στο περίπου - τελικές). 3.2 ευρώ τη μέρα. Στο μήνα 96 ευρώ.
Και μπορείς να το κάνεις πιό οικονομικά, αν τα τρέχεις με το νυχτερινό περισσότερο και κάνεις διάλειμα κάποιο.
Στα λέω αυτά επειδή έκανα κουμάντο και θέρμανα 2 σπίτια τα τελευταία 5 χρόνια με τον τρόπο αυτό.

και πολλά λες μάλλον

με 8αρα αντλία θερμότητας ζεσταίνω 125 τμ διαμέρισμα, μεσαίου ορόφου, αλλά ελεύθερο γύρω γύρω,
αθήνα μεν (χαλάνδρι για την ακρίβεια -2 βαθμοί σε σχέση με σθήνα)

το κλιματσιτικό (και οι αντλίες, για το ίδιο πράμα πρόκειται) είναι οικονομικά αν δοθλέυουν χαμηλά και πολλές ώρες
μπορείς να παίξεις με το νυχτερινό, πχ να το ανεβάσεις λίγο τις 2 ώρες το μεσημέρι και τις 2 πριν λήξει το νυχτερινό το πρωί

:laugh::flipout::laugh::flipout:

Θα ποσταρω φωτο απο την καινουργια εγκατασταση .... υπομονη λιγο ακομα (2 η 3 βδομαδες). :proud:

:laugh::flipout:

εύχομαι με την καινουργια εγκατασταση να χάσει το νήμα το λόγο ύπαρξης

:laugh::flipout:

εύχομαι με την καινουργια εγκατασταση να χάσει το νήμα το λόγο ύπαρξης

Δεν σε ειχα για τετοιο χιουμοριστα :grinning-smiley-043

tenor.gif