Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Αλλά δε μπορώ να φανταστώ πως ένα σώμα που λέει ότι έχει πρόβλημα θα κάνει τέτοια διαφορά.

Γιατι, αγαπητε Ιασωνα, βρισκομαι σε μια ΥΠΕΡ-ΕΥΝΟΙΚΗ θεση ωστε το διαμερισμα να συνορευει απο ΠΑΝΤΟΥ με διαμερισματα
και χωρους που θερμαινονται ... και μονο ΜΙΑ πλευρα τοιχου (μηκους ουτε 10 μετρων) να "βλεπει" σε εξωτερικο ακαλυπτο χωρο.
Οποτε με ... μονο ΠΕΝΤΕ καλοριφερ (που αναθεμα αν ξεπερνουν και τα 14 kw σε απαιτηση, αφου δεν ειναι ολα τριστηλα)
το σπιτι να γινεται ..... ΦΟΥΡΝΟΣ.

Οποτε ΕΝΑ καλοριφερ (το μεγαλυτερο και το πιο ενεργειακα απαιτητικο και αποδοτικο) που βρισκεται και στην μακρυνοτερη
αποσταση απο τον καυστηρα .... κανει την διαφορα. BIG TIME.

Zoυμε σε μικρα διαμερισματακια εδω στον Ελλαδισταν (και παλια εμενα σε ακομα μικροτερο, 45 τμ, οπου ενα φορητο καλοριφερ
λαδιου ζεσταινε, κουτσα στραβα, ΔΥΟ δωματια !!!). Καμια σχεση με τους τεραστιους χωρους που εχουν καλομαθει οι αμερικανοι.
Ο πιο ενεργοβορος λαος του κοσμου !

Meanwhile, σύμφωνα με την "ιερή" οδηγία του ιεροτέρου ΤΕΕ μέχρι σχετικά πρόσφατα όλη η Ελλάδα έκανε ακριβώς το αντίθετο, όχι μόνο δεν αποσυνδεόταν μόνιμα από το δίκτυο πόσιμου αλλά είχε και την βάνα του αυτόματου ανοιχτή πάντα για να γεμίζει συνέχεια το δίκτυο από διαρροές, εξαερώσεις και ατμοποίηση.

Δεν γνωρίζω σήμερα τι ισχύει.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG
ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?1.JPG
http://psdmh-kerk.gr/attachments/article/100/Διανομή_κρύου-ζεστού_νερού_-_2411_86.pdf

Δηλαδη ειμαστε παρανομοι οσοι εχουμε ΜΟΝΙΜΩΣ ανοιχτες τις βανες ζεστου-κρυου .... για ZNX ?
Θα πρεπει να βγαινω εξω και να τις ανοιγω καθε φορα που θελω να ξυριστω η να κανω μπανιο ?

Αυτα ... μονο στο Ελλαδισταν συμβαινουν :nounder: ... δεν υπαρχει θεος για τους ιθαγενεις (κατι που γνωριζαμε)
... στο πυρ το εξωτερον ... να τους ερχονται προστιμα απο παντου ! Τους ασχετους και αδιαβαστους ! :slapface:

Δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα και δεν εννοεί αυτές τις βάνες αλλά την σύνδεση του δικτύου ποσίμου με τον λέβητα όπου μπορεί να γυρίσει πίσω βρώμικο νερό. Πιθανότητα πάντα υπαρκτή γιατί και οι βαλβίδες αντεπιστροφής κάποτε χαλάνε. Για αυτό προφανώς γράφει για αποσύνδεση εκτός από όταν κάνεις πλήρωση.

Και πως αλλιως θα γινει η συνδεση του ποσιμου νερου με το ΖΝΧ ?
Και αλλο "προστατευτικο κυκλωματακι" στον συνολικο προυπολογισμο ?
ΗΔΗ εχουν επιβαλλει φιλτρο στο κυκλωμα θερμανσης
(κοστους 80 με 180 ευρω). Κατι που δεν υπηρχε πριν 10 χρονια.

Meanwhile, σύμφωνα με την "ιερή" οδηγία του ιεροτέρου ΤΕΕ μέχρι σχετικά πρόσφατα όλη η Ελλάδα έκανε ακριβώς το αντίθετο, όχι μόνο δεν αποσυνδεόταν μόνιμα από το δίκτυο πόσιμου αλλά είχε και την βάνα του αυτόματου ανοιχτή πάντα για να γεμίζει συνέχεια το δίκτυο από διαρροές, εξαερώσεις και ατμοποίηση.

Δεν γνωρίζω σήμερα τι ισχύει.

View attachment 168700
View attachment 168701
http://psdmh-kerk.gr/attachments/article/100/Διανομή_κρύου-ζεστού_νερού_-_2411_86.pdf

όλοι οι λέβητες πετρελαίου έχουν αυτόματη πλήρωση.
Δηλαδή τι θα έπρεπε να έχουν?

Αρχιζω να αντιλαμβανομαι γιατι μυριζει καμμενη μπογια (πορτας) ολοκληρη η Θεσσαλονικη ... καποιες μερες του χρονου.
Η ιερη προσηλωση σε ΤΕΛΕΙΕΣ εγκαταστασεις, τους ωθουν 70 χρονια πισω .... ΔΕΝ ξυπνησαν μια μερα ολοι αυτοι
και ειπαν "γουσταρω να γινω οπισθοδρομικος" ... και αρχισαν να καινε ξυλα !

Τα επιπλεον ΚΟΣΤΗ συμμορφωσης τους εξαναγκαζουν
(εγω, ακομα, δεν εχω ξεπερασει το αγοραστικο μου πλαφον ... αλλα μεχρι ποτε ?)

Δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα και δεν εννοεί αυτές τις βάνες αλλά την σύνδεση του δικτύου ποσίμου με τον λέβητα όπου μπορεί να γυρίσει πίσω βρώμικο νερό. Πιθανότητα πάντα υπαρκτή γιατί και οι βαλβίδες αντεπιστροφής κάποτε χαλάνε. Για αυτό προφανώς γράφει για αποσύνδεση εκτός από όταν κάνεις πλήρωση.

μα λέει ότι η αντεπίστροφη δεν αρκεί.
Είναι δυνατόν σε μιά πολη να υπάρχουν χιλιάδες λέβητες με πιθανότητα εισροής ζεστού νερού στο δίκτυο?

Έχω δει κολλημένο εντεπίστροφο πάντως. Το βρίσκεις παράξενο?

εντιτ
Ο ποιητής καλά κάνει και φυλάει τον κ... του. Από την άλλη τις περισσότερες φορές η πίεση δικτύου πόλης είναι μεγαλύτερη από το δίκτυο θέρμανσης. Συνήθως...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Το καλοριφερ (του σαλονιου) ζεσταινει ομοιομορφα (πανω-κατω).
Ηθελε υπομονη δυο 24ωρων.

το είδε η ethernet

Αυτός ο λέβητας έχει και χειροκίνητη πλήρωση με μαγνητικό αλλά και αυτoματη, βγάζει μύνημα χαμηλής στάθμης στο display πατάς ένα κουμπί και το κάνει.

Επίσης έχει πρόγραμμα εξαέρωσης που κυκλοφορεί τα νερά για να φύγει ο αέρας, αλλά το κάνεις μόνο μετά την εγκατάσταση.

Θα εκπλαγείς τι θα σου βγάλει μαγνητης μέρα από λίγο καιρό, και γω σε παλιά εγκατάσταση τον έβαλα και μου είπαν είναι must, και το πιστεύω.

Παιδια, ο λεβητας ειναι best seller (απ'οσο εχω διαβασει και εχω ρωτησει).
Ομως μετα απο αυτα που μου συνεβησαν (να κανει διαρκως πληρωση νερου,
μολις το βαλαμε σε λειτουργια, ΧΩΡΙΣ σταματημο, πλυμμηρισε το μπαλκονι)
τι θελετε να πω ?

Οτι ΝΑΙ ... ειναι ο καλυτερος λεβητας στην κατηγορια των 1300 ευρω ?
Ε ΟΧΙ ... δεν θα το πω ... ο κοσμος να ρθει τουμπα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να το πω.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Το καλοριφερ (του σαλονιου) ζεσταινει ομοιομορφα (πανω-κατω).
Ηθελε υπομονη δυο 24ωρων.

Κυταξε, αν το σωμα ειναι μεγαλουτσικο, και αν ο καιρος δεν ειναι πολυ ψυχρος,
τοτε θα το ξαναδεις το φαινομενο επανω ζεστο, κατω κρυο,
δλδ δεν ειναι πολυ σπανιο το φαινομενο, ουτε ειναι προβλημα.

Οι αυτόματες εξαερώσεις που κάνουν οι λέβητες αφορούν τον τυχόν παγιδευμένο αέρα εκεί τριγύρω στον κυκλοφορητή κτλ που συμβαίνει συνήθως μετά από πλήρωση του συστήματος.

Αν στην άλλη άκρη και τυχόν ψηλότερο σημείο του κυκλώματος έχει παγιδευτεί αέρας δεν μπορούν να κάνουν τπτ για αυτό.

εγώ πχ έχω ένα παράξενο θέμα, δεν δείχνει σταθερά το μανόμετρο την πίεση του δικτύου.
Όταν παίρνει εντολή και όταν λειτουργεί δείχνει.
Όταν σβήσει, μετά από ώρα πέφτει η ένδειξη στο 0.
Αλλά ούτε απώλειες έχει, ούτε πλήρωση θέλει.
Με το που δώσει ο θερμοστάτης έρχεται ο δείκτης και λειτουργεί κανονικά...