Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

Eιναι απο τα προβληματάκια της ΕΜ1 που εχω αναφέρει μαζι με τη ρηχή βιδα των strap και το καψιμο του EVF, σωστά σου ειπε για την εγγυηση αν σκοπευεις να την κρατησεις αλλά ακόμη και αν την πουλήσεις αυξανεται η αξια μεταπώλησης της. Πρεπει όμως να την κάνεις εντος των 2 χρόνων την επέκταση όχι μετα στο εξτρα 6μηνο που εχεις εγγυηση λογω ηλεκτρονικής καταχωρησης, ειναι περιορισμός που δεν ξερουν πολλοι.

Με αυτο τον τρόπο δηλ. με την εξτρα εγγυηση ειχα πάρει πίσω ενα σημαντικό μέρος των χρηματων μου όταν εκανα την αλλαγή στην ΕΜ1.2. Και πάιλι πριν 1 μηνα εκανα και το update στην εγγυησα και στην ΕΜ1.2 που και μετα την ανακοίνωση της ΕΜ5.3 βλέπω να μένει πολύ καιρό μαζί μου. Ετσι θα πιασει και πολύ καλυτερη τιμή οταν την πουλήσω.

ΥΣ
ο κυριος Γιάννης είναι εξαιρετικός με πολλές γνώσεις και πάντα προσπαθεί να βοηθήσει ωστε να μείνει ικανοποιημένος ο πελάτης, ειχε θητευσει ως προιστάμενος στο σερβις της παλιάς Fotomatic που σε παροχές εκείνη ειδικά την εποχή ήταν Νο1

Eιναι απο τα προβληματάκια της ΕΜ1 που εχω αναφέρει μαζι με τη ρηχή βιδα των strap και το καψιμο του EVF, σωστά σου ειπε για την εγγυηση αν σκοπευεις να την κρατησεις αλλά ακόμη και αν την πουλήσεις αυξανεται η αξια μεταπώλησης της. Πρεπει όμως να την κάνεις εντος των 2 χρόνων την επέκταση όχι μετα στο εξτρα 6μηνο που εχεις εγγυηση λογω ηλεκτρονικής καταχωρησης, ειναι περιορισμός που δεν ξερουν πολλοι.

Με αυτο τον τρόπο δηλ. με την εξτρα εγγυηση ειχα πάρει πίσω ενα σημαντικό μέρος των χρηματων μου όταν εκανα την αλλαγή στην ΕΜ1.2. Και πάιλι πριν 1 μηνα εκανα και το update στην εγγυησα και στην ΕΜ1.2 που και μετα την ανακοίνωση της ΕΜ5.3 βλέπω να μένει πολύ καιρό μαζί μου. Ετσι θα πιασει και πολύ καλυτερη τιμή οταν την πουλήσω.

ΥΣ
ο κυριος Γιάννης είναι εξαιρετικός με πολλές γνώσεις και πάντα προσπαθεί να βοηθήσει ωστε να μείνει ικανοποιημένος ο πελάτης, ειχε θητευσει ως προιστάμενος στο σερβις της παλιάς Fotomatic που σε παροχές εκείνη ειδικά την εποχή ήταν Νο1

Κωστα ναι το θυμαμαι που μου το ειχες πει... ετσι θα γινει!

btw μπας και μου αναβάθμισαν και το IBIS? τι εγινε 3sec χερατη δεν θυμαμαι ποτε να εχω βγαλει :laugh:

lUmud0o.jpg

Ολα τα ελέγχουν και αν δουν κατι περίεργο το αλλάζουν, ίσως να έκαναν μικρορυθμισεις στους ηλεκτρομαγνητες. Συνήθως υπάρχει ένα χαρτάκι με υπογραφή του τενικου που την έλεγξε που αναφέρει με λεπτομέρεια τις εργασίες που έγιναν και αν έχει αλλαχθεί κάτι σε hardware.

Re: Τεχνικά ζητήματα m4/3 σωμάτων και φακών

Μετα απο μερικη ακινησια της μηχανης μου,olympus em 10ii, και παντα αποθηκευμενη σε τσαντακι-θηκη μου εβγαλε ενα προβλημα το οποιο εχω απογοητευτει πολυ!

Οταν αναβω την μηχανη δεν αναβει η οθονη πρεπει να την ανοιξω σε μια θεση π.χ 20 μοιρες για να αναψει.Καποιο προβλημα θεωρω με την φυσα της οθονης εχει...Στο service που την εστειλα μου ειπαν για επισκευη γυρω στα 150 ευρω.Δεν την εφτιαξα αφου το κοστος αγορας αυτη την στιγμη ειναι περιπου 200-250 ευρω σε μεταχειρισμενη.Δεν νομιζω οτι αξιζει...

Εχω απογοητευτει γιατι η χρηση ηταν παντα με ευλαβεια και η μηχανη εξωτερικα ειναι σαν καινουργια.Γενικα την προσεχα παρα πολυ και ουσιαστικα το επαθε εντελως τυχαια και ειδικα οταν ειχα να την χρησιμοποιησω αρκετο καιρο..
Αν βρω ανταλλακτικο μπορει να το αλλαξω εγω αλλα δεν εχω ψαξει γιατι μεχρι τωρα κανω την δουλεια μου...

Πλεον σκεφτομαι για αλλαγη συστηματος..Κριμα για την olympus!!

Επανέρχομαι στο θέμα για να ενημερώσω ότι τελικά το πρόβλημα ήταν η καλώδιο_ταινία.
Την άλλαξα και τώρα δουλεύει μια χαρά!!

bayCQxzm.jpg

U7z7Vf3m.jpg

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να την αλλάξω και για να το επιχειρήσει κάποιος θα πρέπει να έχει τις ανάλογες γνώσεις ή να πιάνουν τα χέρια του.Ας πούμε οτι εγώ είμαι στη δεύτερη κατηγορία...

Χρειάστηκε ξεκόλλημα της παλιάς και κόλλημα της καινούργιας με κολλητήρι και καλάι σε ένα σημείο.

CCY8a5Bm.jpg

Χρόνος εργασίας περίπου 2 ώρες και κόστος καλωδιοταινίας από τα βάθη της Κίνας περίπου 6 ευρώ...

Και εδώ η παλιά...

L3buberm.jpg

Υ.Γ.Χωρίς την βοήθεια του Kbook (Κώστα) με τα ανάλογα link δεν νομίζω να τα είχα καταφέρει...

Απάντηση: Re: Τεχνικά ζητήματα m4/3 σωμάτων και φακών

Μπραβο Γιάνναρε, όλη τη δουλειά την έκανες εσυ και μόνο εσύ, εγώ δυο λεπτάκια έκανα μόνο να βρω τα link ... χαίρομαι που τελικά δουλεψε, θα ήταν κρίμα μετά τόσο κόπο και τόσο μεγάλο κόστος :flipout:

Υπολόγισε οτι έχω κάνει παρομοια επισκευή πολλα χρόνια πριν σε άλλη μηχανή και ξέρω τη βαβούρα, ευτυχώς από τοτε δεν βλέπω πολύ καλά :grandpa: και δεν τολμώ να ξαναδοκιμάσω κάτι ανάλογο αν και μου αρέσει το μαστοριλίκι

Last edited:
Κώστα και εμένα δεν είναι η πρώτη φορά.Παλαιότερα είχα ανοίξει ενα κιτ φακό μιας sony a3000(της πρώτης μου μηχανής) 4 φορές λόγω ότι έπιανε σκόνη μέσα στα κρύσταλα και μιας που είμαι ψυχάκιας δεν άντεχα να το βλέπω..Την 4η φορά έσπασα το πλαστικό που κουμπώνει η καλωδιοταινία και ο φακός για πέταμα..

Θέλω να καταλήξω ότι και εγώ παρατήρησα ότι έχουν αρχήσει και τρέμουν τα χέρια μου από τότε!!:flipout:

Μπράβο Γιάννη, τα ίδια έχει κι ένας m.zuiko 14-42 που είχα πάρει σε εξευτελιστική τιμή Γερμανία μαζί με σώμα E-PL1. Αν κάποιος τον θέλει να τον φτιάξει, τον χαρίζω - είμαι πολύ μεγάλος για τέτοια αθλήματα...

Δύσκολες οι επεμβάσεις στους κιτ , είναι σχεδόν πρεσαριστεί οι περισσότεροι m43 φακοί από οτι είχα διαβάσει τον Cigala στο lensrental. Και ένας από τους λόγους που δυσκολα καλιπραρονται τα γυαλιά τους αν δεν έχουν κάτσει καλά , μιλώ για τις φθηνές σειρες κυρίως.

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Καλή τιμή, αλλά ευκαιρίας δοθείσης να θυμίσω ότι αν πάθει κάτι η μηχανή (χτύπα ξύλο), κάποιες αντιπροσωπίες δεν προσφέρουν πλέον τεχνική υποστήριξη σε προϊόντα grey market.

edit: διορθώνω, είναι μια φήμη που κυκλοφορεί έντονα εδώ και ένα - δυό μήνες...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Καλή τιμή, αλλά ευκαιρίας δοθείσης να θυμίσω ότι αν πάθει κάτι η μηχανή (χτύπα ξύλο), κάποιες αντιπροσωπίες δεν προσφέρουν πλέον τεχνική υποστήριξη σε προϊόντα grey market.

edit: διορθώνω, είναι μια φήμη που κυκλοφορεί έντονα εδώ και ένα - δυό μήνες...

Για ένα χρόνο θα τον καλύψει το κατάστημα σε περίπτωση που πάθει κάτι. Σε μια μέρα η κάμερα είναι στο Λονδίνο και πιθανότατα να την έχει πίσω, γρηγορότερα απο το να την πήγαινε στην εδω αντιπροσωπεία.
Τώρα, αν μετά το τέλος της εγγύησης χρειαστεί επισκευή η κάμερα, εμφανιστεί με ζεστό χρήμα σε service και του πουν οτι επειδή η κάμερα αγοράστηκε απο grey δεν θέλουν τα λεφτά του.... ε αυτό θα ήθελα να το δω για να το πιστέψω.

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Για ένα χρόνο θα τον καλύψει το κατάστημα σε περίπτωση που πάθει κάτι. Σε μια μέρα η κάμερα είναι στο Λονδίνο και πιθανότατα να την έχει πίσω, γρηγορότερα απο το να την πήγαινε στην εδω αντιπροσωπεία.
Τώρα, αν μετά το τέλος της εγγύησης χρειαστεί επισκευή η κάμερα, εμφανιστεί με ζεστό χρήμα σε service και του πουν οτι επειδή η κάμερα αγοράστηκε απο grey δεν θέλουν τα λεφτά του.... ε αυτό θα ήθελα να το δω για να το πιστέψω.

Έχω πάει φακό Olympus από Grey με ληγμένη εγγύηση στην εδώ αντιπροσωπεία στο Νέο Ηράκλειο πρόσφατα κιόλας, μια χαρά τον πήρανε και μια χαρά τον επισκεύασαν χωρίς να ρωτήσουν τίποτα. Δεν ζήτησαν κανένα χαρτί ούτε τίποτα....με ζεστό χρήμα τα επισκευάζουν όλα. Όπως επίσης φίλος με Fuji 7 μηνών με πρόβλημα στο σκόπευτρο αγορασμένη από eglobal, την έστειλε πίσω και σε 7 μέρες την είχε πίσω επισκευασμένη!!!! Στον επίσημο αντιπρόσωπο θα έκανε τον διπλό χρόνο και βάλε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού

Από όσο γνωρίζω μέχρι σήμερα η εδώ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ της Olympus δεν το εφαρμόζει, δέχεται προϊόν προς επισκευή επι πληρωμή ακόμη και grey. Δεν ξέρω αν μπορούν κάν να ελέγξουν εύκολα από που έχει γίνει η αγορά. Και φυσικά επειδή η επισκευή δεν γίνεται εδώ αλλά στο επισκευαστικό κέντρο στην Τσεχία ούτε εκεί λογικά το τσεκάρουν.

Από κατάστημα πάντως με είχαν ενημερώσει πριν κανενα τρίμηνο οτι θα το εφάρμoζε η Canon και πιθανόν η Sony αλλά δεν ξέρω αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οποιος γνωρίζει ή έχει επισκευάσει grey προϊόν το γράφει εδώ προς ενημέρωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού

Έχω πάει φακό Olympus από Grey με ληγμένη εγγύηση στην εδώ αντιπροσωπεία στο Νέο Ηράκλειο πρόσφατα κιόλας, μια χαρά τον πήρανε και μια χαρά τον επισκεύασαν χωρίς να ρωτήσουν τίποτα. Δεν ζήτησαν κανένα χαρτί ούτε τίποτα....με ζεστό χρήμα τα επισκευάζουν όλα. Όπως επίσης φίλος με Fuji 7 μηνών με πρόβλημα στο σκόπευτρο αγορασμένη από eglobal, την έστειλε πίσω και σε 7 μέρες την είχε πίσω επισκευασμένη!!!! Στον επίσημο αντιπρόσωπο θα έκανε τον διπλό χρόνο και βάλε.

Αυτά είναι καλά νέα, ότι σχετικό να το γράφουμε προς ενημέρωση όλων μας.

Οταν πληρωνεις δεν τιθεται θεμα γενικα. Οταν εισαι εντος εγγυησης και αρα χωρις δικο σου κοστος ειναι που μπαινουν αλλες παραμετροι.

Δεν καταλαβαίνω όμως... Αφού όπως γράφεις δεν επισκευάζονται εδώ αλλά στα κεντρικά στην Τσεχία, τι τους νοιάζει από που τον αγόρασες;

Δεν καταλαβαίνω όμως... Αφού όπως γράφεις δεν επισκευάζονται εδώ αλλά στα κεντρικά στην Τσεχία, τι τους νοιάζει από που τον αγόρασες;

Μερος της τιμης που αγοραζεις ενα φωτογραφικο προιον ειναι η εγγυηση του.

Αν εσυ το αγορασες απο την Ασια τοτε η Τσεχια (που ειναι Ευρωπη) δεν εχει λογο να πληρωνει τα σπασμενα και να χανει κερδη απο τα εργατικα και τα ανταλλακτικα που πληρωνει.

Για αυτο και ο κινεζος του Χονγκ Κονγκ σε καλει να την στειλεις εκει για αντικατασταση/επιδιορθωση γιατι σε εκεινο τον τομεα ειναι πληρωμενη η εγγυηση.

Απ όσο που γνωρίζω κανένας αντιπρόσωπος σέρβις δεν μπορεί να σου αρνηθεί επισκευή επί πληρωμή, εφ όσον είναι εφικτή τεχνικά και υπάρχουν ή μπορούν να βρεθούν τα ανταλλακτικά.

Και ισχύει σε όλα τα προϊόντα
Όχι μόνο στα φωτογραφικα ειδη

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Είναι μια πολιτική που σκέφτονται και προσπαθούν να εφαρμόσουν κάποιες εταιρίες για να περιορίσουν τις αγορές grey, το έχουμε ξανασυζητήσει και πιο πίσω και ξεκίνησε στην Αμερική. Αν οι πωλήσεις πήγαιναν τρένο δεν θα είχαν θέμα αλλά τώρα που η πίττα μειωνεται προσπαθούν με διαφορους μηχανισμούς να ελέγξουν την πώληση προιοντων από άλλο region με διαφορετική τιμολόγηση λόγω φορολογίας, δασμών, εργατικών κλπ.

Η Τσεχία και η Πορτογαλία είναι τα δυο επισκευαστικά κέντρα της Ευρώπης για την Olympus. Δεν δέχονται σίγουρα να καλύψουν σε εγγύηση προϊόν από grey. Μέχρι στιγμής από όσο γνωρίζω δεν έχουν αρνηθει επισκευή σε προϊόν εκτός εγγύησης από όπου και να προέρχεται.