Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Η αλήθεια είναι οτι έχουν περάσει πολλές κάμερες απο τα χέρια μου. Ομως ευτυχώς δυο μόνο φορές αντιμετώπισα πρόβλημα. Η πρώτη φορά ήταν σε κάμερα που είχα παραγγείλει απο το εξωτερικό. Η δεύτερη προέκυψε τώρα και είναι η πρώτη φορά που θα απευθυνθώ σε ελληνική αντιπροσωπεία.
Η κάμερα (Lumix G9 II) είναι μερικούς μήνες στα χέρια μου και μέχρι χθες δεν είχε χρειαστεί να χρησιμοποιήσω manual εστίαση. Χθες λοιπόν σε μια προσπάθεια να εστιάσω manual κοιτάζω μέσα απο το EVF και τι να δω....
Αυτό....
Screenshot_5.jpg

τυφλό....
Επικοινώνησα με το κατάστημα που την αγόρασα και αυτοί με τη σειρά τους με την αντιπροσωπεία της Panasonic στην Ελλάδα.
Τη Δευτέρα θα την στείλω στην αντιπροσωπεία για επισκευή ή αντικατάσταση.
Θα ενημερώσω για την εξέλιξη...

δυστυχως, ο φακος που ηθελα τοσο πολυ και περιμενα πως και πως να τον δοκιμασω... με πουλησε!

Χτες εκανα τη πρωτη βολτα με την xt5 και τον XF 100-400mm κι ενω στην αρχη ηταν ΟΚ μετα απο λιγο αρχισε να κανει νερα.
Εβγαζε συνεχως το μυνημα LENS CONTROL ERROR ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΕ Η ΕΙΚΟΝΑ.

Εκανα μια βολτα σημερα απο τα service στην Αθηνα , ειναι εκτος εγγυησης , και δυστυχως η ζημια ειναι τετοια που πρεπει να παει εξωτερικο στη μαμα εταιρεια για να φτιαχτει και μαλλον με μεγαλο κοστος.
Για μενα ειναι αδυνατον αυτη τη στιγμη να ανταποκριθω, οποτε ο φακος παει μαλλον για αποσυρση :cry:
Απο τις λιγες φωτο που καταφερα να βγαλω ειναι πραγματι καταπληκτικος, πολυ οξυς ακομα και τερμα ανοιχτος, τρομερη σταθεροποιηση και ταχυτατη εστιαση.

Καποιες φορες παλι λειτουργει για λιγο, αλλα μετα ξανακολλαει... κριμα και τον ηθελα τοσο.
Αυτα εχουν δυστυχως τα μεταχ/να , ειναι πρωτη φορα που μου συμβαινει , οποτε προσοχη , γιατι τα λεφτα που εχασα ειναι πολλα και δυσευρετα πια !

IMG_20250323_114757.jpg

Συμβαίνουν αυτά Γιάννη, δυστυχώς μου έχει συμβει ουκ ολίγες φορές σε σώματα, φακούς ακόμα και Flash, ειδικά σε m43.....για αυτό τον λόγο όταν παίρνω κάτι εκτός εγγύησης το παίρνω μόνο αν είναι τιμή χώμα....είναι ατυχία που σου έκατσε η στραβή σε ακριβό φακό...κράτα τον και όταν έχεις τα χρήματα τον επισκευάζεις...μην χαλιέσαι, το ξέρω ότι πονάει ειδικά σε αυτά τα χρήματα...ξέχασέ το και κοιτα να χαρείς την μηχανη με άλλους φακούς.

Υ.Γ. Πριν αρεκτά χρόνια σε Nikon είχα αγοράσει τον νέο τότε Nikon 16-85 και στην πρώτη βόλτα μου έπεσε με την μούρη πάνω σε μυτερή πέτρα και έσπασαν τα κρύσταλλα και τον πέταξα...ζήτημα να είχα βγάλει 20-30 φώτος.:(

Μετά απο καιρό νοστάλγησα τους ήχους και την ταλαιπωρία των φιλεμάτων μηχανών.

Έχω μια Hasselblad 500 που θα χρειαστεί service κι ισως χρονομετρήσεις κλείστρου.

Γνωρίζετε κάποιον αξιόπιστο τεχνικό ή εταιρεία που θα μπορούσε να βοηθήσει γιατί από ότι με ενημέρωσαν η επίσημη Hasselblad έχει σταματήσει την τεχνική υποστήριξη στις αναλογικές μηχανές.

Γιάννη ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Επικοινώνησα με Τσαγκαράκη ο οποιoς μου είπε πως δεν αναλαμβάνει μεσαίο format.

Καλησπέρα , σου έχω στείλει π.μ. με τα στοιχεία του Πέτρου Αγκοπιαν που εχει χρειαστει να κάνει σέρβις σε μεσαίου φόρμα μηχανές. Ρώτησε τον σε ποιον τις στέλνει

Στον Πικοπουλο τα στελνουν ολοι τα αναλογικα μηχανηματα .
Ο τσαγκαρακης ειναι για πιο απλες περιπτωσεις και σε ψηφιακες κυριως .

Δεν είναι θέμα σταθεροποίησης....το έκλεισα από το διακόπτη στο φακό και πάλι το κάνει.

Γενικά δεν βρίσκω κάτι που να φταίει πάντα, ούτε και στο service κατάλαβαν τι φταίει...δεν το κάνει πάντα με κάτι συγκεκριμένο, κι αυτό είναι το θέμα.

Δοκίμασα να τον ανοίξω , αλλά είναι πολύ περίπλοκο από ένα σημείο και μετά...
Μη στεναχωριέσαι... ΟΚ, να σκάσουμε για λίγο, αλλά η υγεία μας πάνω απ' όλα.

Θα γράψω την τεχνική βλακειούλα μου: κάποιες φορές, σε 2 συγκεκριμένους φακούς, όταν δεν γίνεται να κλειδώσω εστίαση ή να τους αναγνωρίσει το σώμα, καταφεύγω στο εξής: τρίβω αρκετά γερά τα τετράγωνα pins του φακού με ένα βαμβακερό ύφασμα (το T-shirt μου).

Δεν είναι θέμα σταθεροποίησης....το έκλεισα από το διακόπτη στο φακό και πάλι το κάνει.

Γενικά δεν βρίσκω κάτι που να φταίει πάντα, ούτε και στο service κατάλαβαν τι φταίει...δεν το κάνει πάντα με κάτι συγκεκριμένο, κι αυτό είναι το θέμα.
Toν πηγές στον Τσαγγαρακη;

Απομονωσε το AF και δουλεψε τον φακο με χειροκινητη εστιαση να δεις αν θα σου βγαλει το μνμ

Αν οχι κατι παιζει με την εστιαση , ειτε στα pin , ειτε στο τσιπακι που αποθηκευει το firmware ειτε η καλωδιοταινια δεν δινει σωστα ρευμα ή εχει τσακισει

τα εχω κανει ολα παιδια.... καθαρισμα των πιν, ρεσετ τη μηχανη , αναβαθμιση λογισμικων, manual/af, ois on/of κλπ
Ο φακος κουμπωνει καλα πανω στη μηχανη επισης, δεν εχει τζογο.

Τιποτα δεν φαινεται να ειναι καθοριστικο.

Μαλλον καλωδιοταινια ειναι, αλλα αυτο μονο το επισημο service μπορει να το πει και αυτο μαλιστα εκτος ελλαδα απ οτι μου ειπαν.

Μη στεναχωριέσαι... ΟΚ, να σκάσουμε για λίγο, αλλά η υγεία μας πάνω απ' όλα.

Θα γράψω την τεχνική βλακειούλα μου: κάποιες φορές, σε 2 συγκεκριμένους φακούς, όταν δεν γίνεται να κλειδώσω εστίαση ή να τους αναγνωρίσει το σώμα, καταφεύγω στο εξής: τρίβω αρκετά γερά τα τετράγωνα pins του φακού με ένα βαμβακερό ύφασμα (το T-shirt μου).
δεν εχει θεμα εστιασης, οταν λειτουργει ειναι ολα καλα (εστιαση, σταθεροποιση κλπ)
καποια στιγμη μουλαρωνει , βγαζει αυτο το μυνημα και κλειδωνει η μηχανη (θελει ανοιγοκλειμα και να βγαλεις μπαταρια/φακο και να την ξανανοιξεις).

Ερχεται μερικες φορες μετα απ αυτο , αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια...αστα βραστα!