Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυσης

@Δ.Δ. ο χώρος επίδειξης είναι όντως χάλια, είναι ένα container στο munich show....αλλά ο έχων ώτα καταλαβαίνει..

για να καταλάβεις διαφορά πάρε μία σούπα μινεστρόνε..

http://www.youtube.com/watch?v=f-NzcDx-BXQ&feature=related

κόρνα και το ένα, κόρνα και το άλλο.....ολιγόβατα λαμπάτα στο ένα και στο άλλο...

Last edited:
Από τα ηχειάκια του PC μου ακούω.. ότι ο χώρος της επίδειξης είναι χάλια.

Αυτό βέβαια μπορεί να ισχύει μπορεί και όχι.. Εξάλλου, δεν ξέρουμε ούτε καν πως έχει γίνει η εγγραφή του video.
Καλη χρονια
Δημητρη μονο αυτο καταλαβες ακουγοντας αυτο το video?
δεν καταλαβες το παρτα ολα οπως ειναι την ταχυτητα το εδω ειμαι ρε και παιζω για σας ..........................
Και αν ακους αυτα απο ενα video στο youtube καταλαβαινεις τι θα παρεις απο κοντα
περιμενω και καμια αλλη αποψη αλλος κανεις ????

@Δ.Δ. ο χώρος επίδειξης είναι όντως χάλια, είναι ένα container στο munich show....αλλά ο έχων ώτα καταλαβαίνει..

οντως αυτο ειναι σουπα και μαλιστα κρυα
και εδω ο χωρος ειναι πιο χαλια

Re: Απάντηση: Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυση

Δεν συμφωνώ καθόλου με την απαισιοδοξία αυτή για τις δυνατότητες των σημερινών συστημάτων. Η ομοιογένεια, η λεπτομέρεια, η πρόσληψη ισχύος, η ποιότητα των μονάδων και καμπινών των σημερινών ηχείων, ουδεμία σχέση έχει με τα πριν 25 και 35 χρόνια αντίστοιχα πολλάπλασιας τιμής.
Τα ενισχυτικά SS και tube είναι πολύ πιο ήσυχα από παλιά και τα σπίτια στην πλειονότητα τους είναι με διπλά τζάμια.Θα έλεγα λοιπόν οτι εισπράτουμε ικανά την ανωτερότητα HD υλικού σήμερα με πολύ λιγώτερα χρήματα.

Δηλαδή για να καταλάβω, επειδή βλέπω αναφορά για σημερινές δυνατότητες συστημάτων, οι σημερινές ηχογραφήσεις υψηλής ανάλυσης πρακτικά έχουν μεγαλύτερο εύρος δυναμικής περιοχής από τα περίπου 5-6 dbfs που είναι ο μέσος όρος ενός τυπικού cd? Το λέω αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν παλαιοτέρα αρχές τις δεκαετίας 80 με τα παλιά μηχανήματα και τις αναλογικές ηχογραφήσεις το εύρος ήταν περισσότερο.

Last edited:
Για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος τις διαφοράς, μια τυπική ταινία δράσης έχει περίπου 20dbfs δυναμικής περιοχής.

Απάντηση: Re: Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυση

όλες οι απόψεις

τώρα αν δέσει το γλυκό.....επαναλαμβάνω αν....ακούστε κι αυτό, είναι εύκολο να διακρίνετε κι από τα ηχειάκια του υπολογιστή σας.....

http://www.youtube.com/watch?v=CFYa5yjHhH8&feature=related

Με 8 watts...
και χωρίς χρώμα!
http://www.youtube.com/watch?v=3VT-YDXRu-k&NR=1
είναι μικρά τα δείγματα, αλλά...

Δεν το έλεγες και monitor πάντως....:a0210:

Μην κολλάμε στην δυναμική περιοχή, δεν είναι αυτό το μόνο πλεονέκτημα.
Είναι η καλύτερη απόκριση συχότητος και το γεγονός ότι το HD υλικό δεν έχει υποστεί δύο αναπόφευκτες ζημιές:
- την αλλαγή συχνότητας δειγματοληψίας
- το dithering
.
Και αυτές οι 2 αλλαγές δυστυχώς ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ακόμη κι αν γίνουν με τα καλύτερα software και υποβιβάζουν την αρχική ποιότητα.

κόρνα και το ένα, κόρνα και το άλλο.....ολιγόβατα λαμπάτα στο ένα και στο άλλο...

Καλη χρονια
Δημητρη μονο αυτο καταλαβες ακουγοντας αυτο το video?
δεν καταλαβες το παρτα ολα οπως ειναι την ταχυτητα το εδω ειμαι ρε και παιζω για σας ..........................
Και αν ακους αυτα απο ενα video στο youtube καταλαβαινεις τι θα παρεις απο κοντα
περιμενω και καμια αλλη αποψη αλλος κανεις ????

Βρε παιδιά, αν οι διαφορές ήταν τόσο μεγάλες ώστε να ξεχωρίζουν ακόμα και από κλιπάκι στο youtube (στην προκειμένη περίπτωση αστείο bitrate ήχου, άγνωστης ποιότητας recorder, κτλ κτλ... δεν έχει τέλος) για τι Hi End μιλάμε;

Όσο αφορά το πρώτο κλιπ και την "ταχύτητα" και το "πάρτα όλα" όπως ακούγεται από τα ηχειάκια του PC (στην περίπτωσή μου M-Audio StudioPro 3, στο γραφείο γαρ), αυτή μπορεί να οφείλεται σε πολλά, το τελευταίο από τα οποία είναι το κατά πόσο τα ενισχυτικά είναι λαμπάτα ή τα ηχεία κόρνες.

Το ίδιο ακριβώς και για την "σούπα" του δεύτερου κλιπ.

Δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση μηχανημάτων μέσω youtube.

Απάντηση: Re: Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυση

Μην κολλάμε στην δυναμική περιοχή, δεν είναι αυτό το μόνο πλεονέκτημα.
Είναι η καλύτερη απόκριση συχότητος και το γεγονός ότι το HD υλικό δεν έχει υποστεί δύο αναπόφευκτες ζημιές:
- την αλλαγή συχνότητας δειγματοληψίας
- το dithering
.
Και αυτές οι 2 αλλαγές δυστυχώς ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ακόμη κι αν γίνουν με τα καλύτερα software και υποβιβάζουν την αρχική ποιότητα.

Πολύ σωστά αυτά, αλλά ο τίτλος του θέματος δεν μας ρωτά αν το νέο υλικό είναι καλύτερο απ τον παλιό. Είναι προφανής η απάντηση. Φυσικά και είναι καλύτερο.

Το θέμα είναι τι μπορούμε να αναπαράγουμε σε οικιακό περιβάλλον. Η γνώμη μου είναι ότι ακόμα και το απλό 16/44.1 ξεπερνά τις δυνατότητες της πλειοψηφίας των συστημάτων.

τα ηχειάκια του υπολογιστή?

κάπου το έχω ξαναακούσει αυτό...:flipout:

Βρε παιδιά, αν οι διαφορές ήταν τόσο μεγάλες ώστε να ξεχωρίζουν ακόμα και από κλιπάκι στο youtube (στην προκειμένη περίπτωση αστείο bitrate ήχου, άγνωστης ποιότητας recorder, κτλ κτλ... δεν έχει τέλος) για τι Hi End μιλάμε;

Δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση μηχανημάτων μέσω youtube.

δεν γινονται αυτά....

Re: Απάντηση: Re: Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανά

Τα ηχεία Διονύση τα διαλέγω για το χρώμα τους (το αναπόφευκτο), ή εγώ προσωπικά για το λιγώτερο δυνατόν χρώμα. Από κει και πέρα θέλω ενισχυτικό με την ελάχιστη δυνατή προσωπικότητα για να ακούω όσο γίνεται μόνο την φυσιογνωμία των ηχείων, που πιθανά ακριβοπλήρωσα, και κατ' επέκταση την φυσιογνωμία της παραγωγής όπως την ήθελε ο παραγωγός της ηχογράφησης και όχι όπως τη θέλει κάθε λάμπα με το χρώμα, τις τυχόν ανεπάρκειές της και τις απαιτήσεις της για ηχεία με κύριο χαρακτηριστικό τους την ευαισθησία. Το τονίζω οτι αυτά είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις και φυσικά ο καθένας επιλέγει το χρώμα που θέλει να ακούει τις μουσικές του κατά το γούστο του. Άλλο όμως το γούστο και άλλο η υψηλή πιστότητα με οτι λέει αυτός ο ταλαίπωρος όρος
Τώρα σχετικά με το οτι ούτε τα 16μπιτα δεν αποδἰδονται σωστά, φαίνεται οτι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι τις φανταζόμαστε τις διαφορές από τα 16 στα 24. Ή όταν ακούω από ένα ζευγάρι ATC 10 το κατεβασμένο στα 16 υλικό από τα 24 της ηχογράφησής μου, λες να νομίζω οτι είναι 2 κλάσεις χειρότερο?
χρονια πολλα
Θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει κατι στημενο που να υπηρετει τα παραπανω να ερθω να το ακουσω
με εχει ιντριγκαρη η αποψη σας πραγματικα και θα ηθελα να την ζησω αυτη την εμπειρια για να δω ποσο διαφορετικο η μαλλον καλυτερη ειναι
Αυτη την εβδομαδα εχω απλετο χρονο

* παρακαλω αν δεν με θεωρειται ανταξιο η κουφο για να κρινω κατι τετοιο πειτε μου να μην ερχομαι τσαμπα

όλες οι απόψεις ωραίες και χρόνια πολλά σε όλους..

τώρα αν δέσει το γλυκό.....επαναλαμβάνω αν....ακούστε κι αυτό, είναι εύκολο να διακρίνετε κι από τα ηχειάκια του υπολογιστή σας.....

Με 8 watts...
και χωρίς χρώμα!

είναι μικρά τα δείγματα, αλλά...

Εγώ συνέδεσα το Mac με το σύστημα..Καμμία διαφορά!...Μάπα το καρπούζι!:p:p

Κάτσε εσένα να σε βάλω στο κουρμπέτι με το mac και μετά να δεις....

ΥΓ να σε δω τη Δευτέρα ποιό θα σου αρέσει καλύτερα το Transport η το mac

Re: Απάντηση: Re: Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανά

χρονια πολλα
Θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει κατι στημενο που να υπηρετει τα παραπανω να ερθω να το ακουσω
με εχει ιντριγκαρη η αποψη σας πραγματικα και θα ηθελα να την ζησω αυτη την εμπειρια για να δω ποσο διαφορετικο η μαλλον καλυτερη ειναι
Αυτη την εβδομαδα εχω απλετο χρονο

* παρακαλω αν δεν με θεωρειται ανταξιο η κουφο για να κρινω κατι τετοιο πειτε μου να μην ερχομαι τσαμπα

Ο χώρος που θέλεις είναι στο Athens Mastering. Το Athens Mastering δημιούργημα του Χρήστου Χατζηστάμου και του Θέμη Ζαφειρόπουλου το 1996, συγκαταλέγεται στην ελίτ των studio mastering σε διεθνές επίπεδο.

Στην ελληνική αγορά έθεσε τα standards σε εργασίες mastering - restoration -remastering , μοντάζ κλασσικής μουσικής , ψηφιοποίησης αρχείων ήχου και DVD surround authoring για μουσικά DVD.

Στούς πελάτες του συγκαταλέγονται όλα σχεδόν τα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας με ειδική μνεία στην επιμέλεια των επανεκδόσεων του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και πολλοί ξένοι καλλιτέχνες και γκρούπ απο το χώρο του Heavy Metal, της Jazz αλλά και εταιρείες κλασσικής μουσικής όπως η Naxos και η Bis.

Μηχανήματα πολλών γνωστών πλέον εταιρειών όπως Avalon, Weiss, ATC, CraneSong, Manley, Benchmark, Dangerous Music, Metric Halo, Millenia και πολλές άλλες ήλθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τις ανάγκες του Athens Mastering.

Πρωτοπορώντας και έχοντας πάντα μεγάλη επιροή στην αγορά αλλά και πληροφόρηση για νέα εξαιρετικά μηχανήματα πρίν αυτά γίνουν γνωστά, δεν ήταν παρά θέμα χρόνου η δημιουργία της Athens Pro Audio εταιρίας φτιαγμένης απο μουσικούς και ηχολήπτες για μουσικούς και ηχολήπτες.

Last edited:
Eρχομαι κι εγώ,άν κανονιστεί για να γίνουμε πολλοί "κουφοί" μαζί:flipout:.

Μην ανησυχείς jadisboy,ο Θέμης δεν είναι τέτοιος τύπος,θα μας καλοδεχθεί και θα κάνει υπομονή μαζί μας-δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Last edited:
Re: Απάντηση: Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυση

σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να μη σας αρέσει το σωστό, αλλά αυτό που σας αρέσει?

Καλά, ας βρούμε πρώτα ποιο είναι το "σωστό " , δηλαδή ποιές οι "Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυσης"
και μετά, βλέπουμε αν μας αρέσει ή όχι.

Καλά, ας βρούμε πρώτα ποιο είναι το "σωστό " , δηλαδή ποιές οι "Προδιαγραφές συστήματος για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυσης"
και μετά, βλέπουμε αν μας αρέσει ή όχι.

Το σωστό είναι αυτό που μας αρέσει..Εμείς πληρώνουμε εμείς ζούμε
μαζί του όλη μέρα!:afro: