Προενισχυτης κιθαρας - σωστη τοποθετηση του JFET 2N3819 στην πλακετα;

Ενταξει το πρωτο. Αρα το source του τριτου jfet παει γη μεσω μιας 2,2Κ και τελος.

Ελπιζω αυτες να ειναι 2,2ΚΩ !

 
Αυτό το νήμα θα πρέπει να γίνει sticky σαν παράδειγμα της υπομονής του δασκάλου και της επιμονής του μαθητή.
Μπράβο σε αμφότερους!
 
Ευχαριστουμε Sonorus !

Πολυ βελτιωμενη η κατασταση. Στη χαμηλη εισοδο καμια παραμορφωση ακομα και με κοπανημα συγχορδιας μεχρι σπασιμο χορδων. Volume προενισχυτη στο 4, gain καρτας στο 2.

Στη δυνατη εισοδο στο δυνατο χρυπημα υπαρχει μια παραμορφωση. Volume προενισχυτη στο 4, gain καρτας στο 1 με το ζορι.
Νομιζω οτι θα πρεπει να μεγαλωσουμε λιγο τις αντιστασεις ωστε να φτασει προενισχυτης και gain καρτας να μπορουν να παιζουν γυρω στο 5.
 
Γύρω στο 3ΚΩ η κάθε αντίσταση 2.2ΚΩ που βάλαμε, άσε να το δω αύριο στο πρόγραμμα να σου πω. Άμα θες άλλαξε τις αντιστάσεις στο ltspice με δεξί κλικ επάνω τους, σε 3ΚΩ και πάτα run να δεις πόσο βγάζει στην έξοδο.
 
1. Μπορείς να βάλεις αντί 2,2ΚΩ αντιστάσεις 3ΚΩ θα πέσει η ενίσχυση άλλα 4,5db και νομίζω θα είσαι καλά.
2. Κατέβασε το πρόγραμμα http://www.duncanamps.com/tsc/download.html για να δεις πως αλλάζει η καμπύλη ενίσχυσης όσο ρυθμίζεις τα ποτενσιόμετρα tone.
3.Θα σε στεναχωρήσω αλλά τα ποτενσιόμετρα bass & treble πρέπει να είναι λογαριθμικά 220ΚΩ και όχι γραμμικά που έχουμε βάλει. Γιαυτό παίρνει όλη τη ρύθμιση στην αρχή. Δες και αυτό το άρθρο και τα σχεδιαγράμματα που έχει μέσα.
https://robrobinette.com/How_The_AB763_Deluxe_Reverb_Works.htm
 
Απάντηση: Re: Προενισχυτης κιθαρας - σωστη τοποθετηση του JFET 2N3819 στην πλακετα;

Αυτό το νήμα θα πρέπει να γίνει sticky σαν παράδειγμα της υπομονής του δασκάλου και της επιμονής του μαθητή.
Μπράβο σε αμφότερους!
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πρέπει να βοηθάμε τους μουσικούς ώστε να μπορούν να δημιουργούν αυτοί και ν' ακούμε εμείς τις δημιουργίες τους.
Αλλιώς θα βάζαμε τα πανάκριβα μηχανήματα μας και θα ακούγαμε απλά ημίτονα από γεννήτριες .....
 
https://robrobinette.com/How_The_AB7...verb_Works.htm
Κάπου προς το τέλος γράφει ότι και το mid ποτ είναι λογαριθμικό αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται. Μπορεί να κάνει και το γραμμικό που έχουμε βάλει.
Εντωμεταξύ και αυτό το ποτενσιόμετρο κατά κάποιο τρόπο ρυθμίζει το gain και άρα και από κει θα μπορεί να γίνει ρύθμιση για να μην μπουκώνουν τα υπόλοιπα, κάρτα κλπ. Ας μείνει σε χαμηλή ρύθμιση.
 
Καλημερα και για μια ακομα φορα ευχαριστω ! Μετα απο πολλες δοκιμες με διαφορες αντιστασεις κατεληξα σε 3,9ΚΩ.
Volume προενισχυτη στη μεση, ολα τα υπολοιπα στη μεση, δυνατη εισοδος: ο ηχος δεν "σπαει" καθολου ακομα και οταν πικαρει η καρτα ηχου με το gain λιγο πανω απο το δυο, εκει δηλαδη που πικαρει οταν η κιθαρα ειναι συνδεδεμενη στη θεση instrument, χωρις να παρεμβληθει προενισχυτης. Νομιζω οτι βρεθηκε η καταλληλη ισορροπια !
 
Καποιες μετρησεις που αρχισα να κανω: Κατασταση ηρεμιας, ολα τα ποτενσιομετρα στο μισο, bright στο on, η πλακετα εκτος κουτιου.

 
Το μεσαιο, οπως και το πριμο ποτενσιομετρο λειτουργει κανονικοτατα, αυξομειωνει σχεδον μεχρι το τερμα της διαδρομης. Κατα ενα περιεργο τροπο μονο το μπασο εχει προβλημα.
 
Αυριο παω στον Φανο για ποτενσιομετρο και μεγαλυτερους ηλεκτρολυτικους, τι πυκνωτες καλυτερους απο αυτους που εχω θα μου προτεινες για τα μεσαια και τα μπασα;...

Πολυ ωραιο το Tone Stack Calculator !
 
Αν μπει στο κουτί και έρθουν σε επαφή με τη γείωση του κυκλώματος τα ποτενσιόμετρα λογικά θα πέσει και η συνιστώσα των 50Ηz που εμφανίζεται τώρα.
Μην ξεχνάς ότι μπορείς να παίξεις και με τον πίσω διακόπτη ένωσης της γείωσης του δικτύου που δεν είναι συνδεδεμένος ακόμα.
Τα ποτενσιόμετρα πρίμων και μπάσων είναι σε σειρά συνδεδεμένα και λογικά το ένα επηρεάζει το άλλο. Ίσως αν αλλάξεις μόνο των μπάσων και όχι των πρίμων να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αυξομείωσης. Θα τ' άλλαζα και τα δύο.
Το μεσαίων κανονικά δεν χρειάζεται, σε κάποια μοντέλα ενισχυτών έχει μια απλή αντίσταση 6800Ω στη θέση του. Μόνο σε ένα μοντέλο ενισχυτή Fender εμφανίζεται. Αστο κακό δεν κάνει.
Οι μεγαλύτεροι σε τάση πυκνωτές δεν είναι απαραίτητοι. τα 2-3 volt πάνω απ την ονομαστική τους τάση που του εργάζονται στο κύκλωμα δεν είναι μεγάλο θέμα.
Αν βρεις χοντρότερους και κοντύτερους στα 50 ή 63V έχει καλώς . Μπορείς να κατέβεις και στα 3300 ή 2200μF χωρίς να χάσεις σε ποιότητα ήχου. Μην ξεχνάς οτι μετά έχουμε σταθεροποίηση. Προτίμησε Nippon, nichicon, Panasonic, philips όχι Lelon.
Για πλαστικούς ο Φανός δεν έχει κάτι καλύτερο. ίσως οι πορτοκαλί να ταιριάζουν καλύτερα και ας είναι και περισσότερα volt δεν υπάρχει θέμα. Ίσως κάποια στιγμή να πετύχεις τους αυθεντικούς που έχουν οι ενισχυτές και τότε τους αλλάζεις.
 
Καλησπερα. Σημερα μπηκαν οι νεοι ηλεκτρολυτικοι 3300 μF 50V, αντικατασταθηκε και ενας πλαστικος πυκνωτης με εναν πορτοκαλι, μπηκε στο κουτι και...... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!!
Παιζει απιθανα, αψογα ρυθμισμενος και τελειως αθορυβος. Στη φωτογραφια μια μετρηση με ολα τα ποτενσιομετρα στο τερμα και το bright στο on.
Ευχαριστω πολυ οσους συμμετειχαν και βοηθησαν, αλλα κυριως, ευχαριστω παρα πολυ τον Στελιο τον Περγιουδακη που στην ουσια σχεδιασε ολο το κυκλωμα και με μεγαλη υπομονη βοηθησε, καθοδηγησε, διορθωσε και ετσι η κατασκευη αυτη τελειωσε με το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Χωρις την πολυτιμη βοηθεια του θα τα ειχα παρατησει.
Στελιο για αλλη μια φορα ευχαρστω πολυ !!!





 
Να σαι πάντα καλά φίλε και να δημιουργείς. Επειδή δεν θέλουμε να σε χάσουμε μπορούμε άμεσα να σχεδιάσουμε και με τη λάμπα, απλά θα πάει λίγο παραπάνω οικονομικά η κατασκευή του. Πες αν γουστάρεις να το βάλουμε μπροστά.
Τελικά έγινε πολύ καλό πραγματικά!! Ένα μεγάλο μπράβο!!
 
Ευχαριστω Στελιο. Οσο για τη λαμπα μου ηρθε αλλη "πετρια", θα γραψω περι αυτου το βραδυ!
 
Το προενισχυτακι το εχω, ενα πολυ καλο για κιθαρα 8ρακι Celestion το εχω. Εδω και πολυ καιρο σκεφτομαι για εναν μικρο ενισχυτη 5-7 watt για το σπιτι, για μελετη και για εγγραφες, μικρο για να μπορω να ανοιξω μεχρι το 3-4 να δωσει αυτο που εχει να δωσει χωρις να με παρουν στο κυνηγι οι γειτονες. Σκεφτομαι κατι με μια EL84, εχω μια συμπαθεια σε αυτη τη λαμπιτσα...