Project CARS Simulations Are Beautiful!

Αν εξαιρέσουμε το τρεμόπαιγμα της (αληθινής) κάμερας οι δύο εικόνες είναι πανομοιότυπες!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν αργεί να τρέξει από το δισκάκι, κάνει μια μικρή εγκατάσταση και μετά αρχίζει χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.
Πρώτη εντύπωση... ο ήχος!
Πολύ καλος, η μουσική επίσης, τα εφέ πολύ ρεαλιστικά , εκτος ίσως των συγκρούσεων.
Η ατμόσφαιρα που φτιχνει ο ήχος είναι μοναδική...
Εντύπωση κάνει και η ενδοεπικοινωνία που υπάρχει με τα πιτ , που ακούγεται από το χειριστήριο!

ΣΤΑ ΓΑΡΦΙΚΑ ΤΩΡΑ.... πολύ καλη εικόνα, εντυπωσιακά τα εφέ βροχής, ηλιου και flares, πολύ γρηγορο , κολλημένο στα 60 fps με λίγα αυτοκίνητα.... δε ξέρω τι θα γινει με πολλά αυτοκίνητα στη πιστα .
Αν ενεργοποιήσεις τις ζημιες , πέφτει ελάχιστα με πολλά αμαξια στη πιστα, αλλα όχι δραματικά.
Υπάρχει λίγο aliasing, λογικό άλλωστε μιας και δε πρόκειται για κορυφαίο setup σε σχέση με ένα καλοστημένο PC.

H πιο ωραια οπτική είναι μεσα από το κρανος, που δημιουργεί πολύ ρεαλιστική εντύπωση , με εφέ DOF (βάθος πεδιου) , motion blur κλπ.

Τα αμαξια καλοφτιαγμένα , το ίδιο και οι πιστες που είναι πραγματικά απόλαυση!

Ο χειρισμός φυσικά, είναι όσο καλος όσο επιτρέπει το χειριστήριο του πσ4.

Υπάρχει ανάδραση , καλη αποκριση , ωραια αίσθηση του γκαζιού , πολύ προοδευτική , αλλα τα φρένα μου φανηκαν λίγο "ξερα" .
Εδώ φυσικά χρειάζεται τιμονιερα.... αλλα ποια ?

Θα επανερθω αύριο ....

11011826_10206420280844841_6731302878019696638_o.jpg10955252_10206420282844891_1451876565297534942_o.jpg11181238_10206420280244826_1415747943802503202_o.jpg11046284_10206420282204875_6742701704579631305_o.jpgπαρέλαβα σήμερα λοιπόν το παιχνίδι σε ps4.

Last edited:
Εδώ βγαίνει αύριο νομίζω...(το παιχνίδι).

Το ψήνω αλλά δεν ξαναγοράζω τιμονιέρα, τελευταία είχα την DFGT και την...χάρισα σε φίλο, πολύ μεγάλο μπαούλο για να έχεις στο σαλόνι, και φασαρία το βάλε-βγάλε, βίδωνε- ξεβίδωνε κλπ για casual gamers των 2-3 ωρών τη βδομάδα...

Αν ο χειρισμός παλεύεται με το dualshock, ίσως να αξίζει τον κόπο.

Αν και είδα ότι δεν έχει Ferrari...και ξενέρωσα λίγο.

δεν εχει πολλα αμαξια δυστυχως.... ουτε ferrari ουτε porche !
Εχουν πει οτι θα δωσουν κι αλλα αμαξια στομελλον, αλλα δε ξερουμε ποια .

Ο χειρισμος παλευεται με το dualshock, αρκετα θα ελεγα. Απλα το τιμονι ειναι αλλη αισθηση!

Τα γραφικα σε ps4-pc kai xbox ....

Last edited:
Του Xbox One γιατί μου θυμίζουν εποχές Atari? Κάνω λάθος ή είναι όντως τόσο χάλια? PS4 πιο πολύ ευκρίνεια βλέπω, αλλά όχι τεράστια διαφορά με το PC. Και εάν δεν κάνουν κάτι για support τις G27 με βλέπω με PC.

στο xbox τρεχει σε 900p και μετα γινεται upscale se 1080, γι αυτο και πιο χαλια γραφικα.
Σε PS4 ειναι πολυ καλα (native 1080p), λιγο πιο κατω απο ενα PC φυσικα, αλλα οχι τεραστιες διαφορες.

Απάντηση: Re: Project CARS Simulations Are Beautiful!

στο xbox τρεχει σε 900p και μετα γινεται upscale se 1080, γι αυτο και πιο χαλια γραφικα.
Σε PS4 ειναι πολυ καλα (native 1080p), λιγο πιο κατω απο ενα PC φυσικα, αλλα οχι τεραστιες διαφορες.

Αυτά είναι καλά νέα για τους κατόχους PS4 γιατί για να το παίξεις σε PC...

amd.jpg

στο χειρότερο, όπως το παραπάνω σενάριο (βροχή , 20 αμαξια, μεγάλο FOV, Full effects )στο Ps4 το frame rate πέφτει στο 40-50 fps σε 1080p και στο Xbox στα 35-45 στα 900p.
Είναι playable χωρίς έντονα σπασίματα.... καπου στο μέσω του παραπάνω πινακα.

Inevitably, the initial break of cars cues some of the lower readings on record, especially when starting at 20th in the grid. However, the ascent to pole position brings with it a reduction in the regularity of sub-60fps dips, and the knock-on effect is that it leaves the front-runner with the smoothest playback overall. It's a modest test, but overall PS4 hits this peak 60fps figure sooner than Xbox One, and holds it for longer without resorting to drops and screen-tear.

However, as clear skies turn to rain, it becomes apparent both consoles have an Achilles heel in their handling of weather effects. The greater the downpour, the bigger the drop from 60fps, and neither gets off lightly once the switch happens mid-race. With no other driver in sight, a cruise around a soaked Brands Hatch circuit has the final bends run at 45fps on Xbox One, while PS4 takes the lower end of 50fps. And once the pit-stop and stands are in view, this number goes even lower still, where both drop to the 40-50fps range, while the cadence of tearing becomes increasingly more aggressive.

Ένα από τα πολλά mini reviews από φίλους, που διαβάζω από χτες για το P.Cars. Εδώ συγκρίνει την PC έκδοση κυρίως με Assetto Corsa:

1. Γραφικά.

Ελαφρώς το PCars.

Το PCars υπερέχει σε περιβάλλον, πίστες, αντικείμενα, φωτισμό, μοντέλα (εξωτερικά) αλλά:

Το AC υπερέχει στο εσωτερικό (πραγματικά εξαιρετικό εδώ, μοιάζουν όλα ανάγλυφα/ αληθινά ενώ στο Pcars λες κ είναι πλαστικούρα τύπου lego), σε χρωματική παλέτα (πιό "αληθινή", μέχρι κ το Raceroom υπερέχει εδώ).

Γενικά το Pcars έχει το wow factor αλλά μοιάζει παιχνίδι ενώ το Assetto πιό αληθινό.

Επίσης η νύχτα είναι άθλια.

Το performance πολύ καλό, με γραφικά καλύτερα από το AC έχω 60fps (σε καθαρό καιρό) και 40 με βροχή.

Tο UI είναι άθλιο και χαωτικό.

2. Ήχος. Το AC νικά με διαφορά. Ειδικά οι bottom touch ήχοι του Pcars είναι άθλιοι. Επίσης απουσίαζουν εντελώς οι ήχοι από τα λάστιχα.Καμια ειδοποιήση, ούτε όταν μπλοκάρεις ή φεύγεις.

3. Α.Ι. Από τα χειρότερα που έχω δει. Του AC μοιάζουν σαν πυρηνικοί επιστήμονες μπροστά τους.

4. FFB . Ελαφρώς το AC!!! Καλή δουλειά εδώ από το Pcars αλλά θέλει tweaking.

5. Πίστες. Εδώ το laserscanning κάνει την διαφορα. Φλαταδούρα το Pcars .

6. Handling. Θα το πω έτσι : σιγουρα οι τύποι του Assetto έχουν πάρει μια κόπια του Pcars και γελανε μέχρι δακρύων.

Δυστυχώς δεν μου αρέσει.

Δεν είναι άθλιο, το περίμενα πολύ χειρότερο, αλλά είναι πχ αρκετά πιο κάτω από raceroom αλλά σαφώς ανώτερο από grid/shift κ τα συναφή.

Γενικά μερικά αμάξια είναι καλά πχ GT3 ή τα DTM αλλά τα road cars ή κάτι Audi LMS/ formula πχ όχι (δεν τα είδα όλα φυσικά).

Γενικά το παιχνίδι μοιάζει ότι βγήκε πριν την ώρα του. Bugs με συμπλέκτη/ πενταλς που χάνουν ρυθμίσεις/ setup που για να τα βρεις θες χάρτη/ frame drops από το πουθενά/ απώλεια focus (λες κ πατάς Alt-tab) κτλ

Σίγουρα θέλει πολύ δουλειά ακόμα αλλά λογικά θα βελτιωθεί.

Προς το παρόν ΔΕΝ το προτείνω για αγορά. Παρά είναι arcade για τα γούστα μου.

Αν πχ έβαζα εδω στο Assetto 10/10 , στο Raceroom βάζω 7/10 , στο Pcars 5/10 και πχ στο Shift2 2/10.

Re: Απάντηση: Project CARS Simulations Are Beautiful!

Ένα από τα πολλά mini reviews από φίλους, που διαβάζω από χτες για το P.Cars. Εδώ συγκρίνει την PC έκδοση κυρίως με Assetto Corsa:

Εσείς κύριε διαχειριστά να κάτσετε στην γωνία σας και να μην κάνετε σχόλια, γιατί είστε προκατειλημένος και μεροληπτικός!!!

:flipout::flipout::flipout:

Πλάκα κάνω φυσικά...

Από την άλλη ποτέ δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα review του οποιουδήποτε, ειδικά όταν οι εντυπώσεις είναι μοιρασμένες, ανεξαρτήτως ποσοστού θετικών και αρνητικών αξιολογήσεων.

Έχει τύχει τίτλος που είχε 85% θετικές και 15% αρνητικές κριτικές από χρήστες που εγώ τον βαρέθηκα μέσα στα πρώτα 30'.
Bioshock 2

Και το αντίστροφο αν και εκεί τα ποσοστά ήταν πολυ πιο μοιρασμένα, 60% αρνητικές και 40% θετικές. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο, ήταν στο PS2 και ήταν strategy με θέμα τις ναυμαχίες του Β' ΠΠ.

Μπορεί όντως να μην είναι τόσο καλός εξομοιωτής όσο το AC, αλλά ούτε το "Need for Speed Underground" ήταν, και ακόμα το θυμάμαι σαν 2-3 πολύ ευχάριστους μήνες.

Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις φίλε Geo και εγώ περνούσα απίστευτα καλά με τα Need for Speed απλώς προσπαθώ να ξεκαθαρίσω το τοπίο λιγάκι να ξέρει κάποιος τι να περιμένει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το P.Cars δεν θα είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι!

Εμενα που παραλαμβανω σημερα αυριο, και μου αρεσουν πολυ παιχνιδια τυπου mcrae, dirt κτλ, τι θα βρω να παιξω που δε βλεπω τιποτα να κυκλοφορει τετοιου τυπου ?

kala, δε περίμενα να είναι ο απολυτος εξομοιωτής, αλλα είναι πάνω από Forzα kai GT σε κονσόλες , οποτε προσωπικά μου αρκεί.
Έχει άπειρες παραμέτρους να παίξεις τόσο σε οπτικό όσο και σε χειριστικό τομέα.
Ειδικά αν βγάλεις όλα τα βοηθήματα , αλλάζει εντελως το παιχνίδι.
Eπαιξα και λίγο σε online χτες το βραδυ και το ευχαριστήθηκα... το μονο αρνητικό είναι ότι πολλοί παικτες οδηγούν σα τρελλοι .

Βελτιώσεις σίγουρα παίρνει και φαντάζομαι θα έρθουν μέσω αναβαθμίσεων σε λίγο....

Αυτό που μου έκανε και μένα πάντως εντύπωση , όπως ανέφερε και παραπάνω ο φίλος μας, είναι η έλλειψη ήχων από λάστιχα ... δε ξέρεις ποτε χάνεις τη πρόσφυση, δε το αισθάνεσαι....

Περιμένω βεβαια και τη τιμονιερα , γιατί με το χειριστήριο δε παίζεται εύκολα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εδώ ένα μίνι συγκριτικό μεταξύ Project cars - Assetto - Real life driving