Προληπτική χειρουργική ...

γενετική και ηθική ?

δεν το πολυβλέπω Τάσο ......

γιατί δεν είναι ο επιστήμονας ερευνητής που θα εκμεταλλευτεί την πρόοδο αλλά οι εταιρείες-χορηγοί πίσω από αυτόν ....

σκηνές επιστημονικής φαντασίας, οι πόλεις με τους "υγιείς" προστατευμένες σε θόλο και έξω η πλέμπα, οι αμεα, οι διαφορετικοί, οι παράξενοι κλπ .............

Κοίτα κάποιοι από το ‛60-‛70 ναι μελετούν το θέμα γενετική και ηθική
Ανέφερα είδη ένα συγγραφέα

Εντωμεταξύ ξέρω ζευγάρια που δε θέλουν να μάθουν το φύλο του παιδιού τους,
αλλά κάνουν όλα τα προγεννητικά (ακόμα και γονιδιακά πανάκριβα) τεστ.
Και φυσικά σε δέκα χρόνια θα κάνουν πολλά περισσότερα τεστ

Άρα μες την κοινωνία μας είναι τα φαινόμενα αυτά,
κάποια ήθη ναι αλλάζουν. Και κάποιοι ψάχνουν και τις ισορροπίες.

Και ναι καμία φορά η ΕΦ δίνει πολύ τροφή για σκέψη … το πόσο άσχημα μπορεί να καταλήξουν όλα αυτά.
Δεν είναι απαραίτητα φιλόσοφοι, αλλά αναδεικνύοντας τη βλάσφημη φαντασία τους, καταφέρνουν να προβληματίζουν.

Εξαίρεση της εξαίρεσης που δεν κάνει τον κανόνα Τάσο....

Είναι τόσο "βαθύ" το χάσμα που για να κλείσει πρέπει να μιλήσουμε με "άλλους" όρους....

Δεν αντιλέγω στα επιμέρους.... Στο μόνο που διαφοροποιούμαι είναι ότι...

Εγω δεν θα αφαιρούσα οποιοδήποτε όργανο και οτιδήποτε "προληπτικά".....

Ενδιαφέρουσα άποψη ...

Απλά να υπογραμμίσω ότι σε μία περίπτωση ανάλογη του θέματος, ήτοι πιθανότητα να νοσήσεις με καρκίνο του στήθους ίση με 87 %, στην πραγματικότητα αυτό που μπαίνει στον ζυγό είναι από την μία πλευρά η προληπτική αφαίρεση (που βάσει των παρουσών στατιστικών εκμηδενίζει τον κίνδυνο) και από την άλλη η θεραπευτική αφαίρεση, η χημειοθεραπεία (μακρυά από όλους μας), η ακτινοβολία, τα φάρμακα ισοβίως, η διαρκής εξετασιολογία & το μόνιμο άγχος τι θα ''βγει'' την επόμενη φορά ... και δυστυχώς σε αυτήν την ίδια πλευρά ελλοχεύει και ο θάνατος ...

Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.

Oδυσεας Ελυτης.

Αντε οσοι εχετε οικγενειακο ιστορικο προστατη βγαλτε τον απ τα 35.

Κι αν εχετε κανει και παιδια κοψτε τα και πεταξτε τα να τα φαν οι γατες.

Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.

Oδυσεας Ελυτης.

Αντε οσοι εχετε οικγενειακο ιστορικο προστατη βγαλτε τον απ τα 35.

Κι αν εχετε κανει και παιδια κοψτε τα και πεταξτε τα να τα φαν οι γατες.

Εγώ είπα παραπάνω ότι καθένας μπορεί να έχει μέθοδο.
Σιγά μη τα κόψω αν το πεις εσύ
Υπάρχει βιβλιογραφία
Υπάρχουν έμπιστοι γιατροί
Και υπάρχουν εξετάσεις προληπτικές

Το να μηδενίζεις έτσι – κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που έχει βρεθεί μπροστά σε πραγματικά ζητήματα ζωής
Το θεωρώ λάθος.

Ενδιαφέρουσα άποψη ...

Απλά να υπογραμμίσω ότι σε μία περίπτωση ανάλογη του θέματος, ήτοι πιθανότητα να νοσήσεις με καρκίνο του στήθους ίση με 87 %, στην πραγματικότητα αυτό που μπαίνει στον ζυγό είναι από την μία πλευρά η προληπτική αφαίρεση (που βάσει των παρουσών στατιστικών εκμηδενίζει τον κίνδυνο) και από την άλλη η θεραπευτική αφαίρεση, η χημειοθεραπεία (μακρυά από όλους μας), η ακτινοβολία, τα φάρμακα ισοβίως, η διαρκής εξετασιολογία & το μόνιμο άγχος τι θα ''βγει'' την επόμενη φορά ... και δυστυχώς σε αυτήν την ίδια πλευρά ελλοχεύει και ο θάνατος ...

Η πιθανότητα που δίνεις Σπύρο δεν με βρίσκει σύμφωνο ή μάλλον δεν με βρίσκει σύμφωνο διότι υπάρχουν τρίτοι, τέταρτοι λόγοι που αυτή η πιθανότητα είναι τόσο μεγάλη στα χαρτιά. Οπότε προτιμώ την "πιθανότητα" που λες, απο όλα τα άλλα.

Φυσικά είμαι υπερ των μικροεπεμβάσεων σε όγκους που δεν έχουν καταστρέψει κάποιο όργανο και φυσικά θα σταματούσα στην αφαίρεση και όχι στην "συνέχεια" που δίνεται ως "λύση" "προληπτικά"...

Θα μου επιτρέψεις όμως να μην επεκταθώ γιατί δεν το θεωρώ σωστό, απέναντι σε συνανθρώπους μου που αυτή την ώρα ίσως και να παλεύουν.

Ευχαριστώ.

Το να μηδενίζεις έτσι – κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που έχει βρεθεί μπροστά σε πραγματικά ζητήματα ζωής
Το θεωρώ λάθος

Μιλαμε για την προληπτικη -μεσω στατιστικων - χειρουργικη.

Μη μπερδευεσαι με την χειρουργικη που μεσω βιοψιας ο ανθρωπος εχρχεται σε φοβερο διλημα.

Μιλαμε για την προληπτικη -μεσω στατιστικων - χειρουργικη.

Μη μπερδευεσαι με την χειρουργικη που μεσω βιοψιας ο ανθρωπος εχρχεται σε φοβερο διλημα.

Το θέμα έχει βάθος
Είναι εύκολο καθένας να το βλέπει επιδερμικά.
Αυτό που ανέφερες δηλαδή … μου είπαν στο καφενείο …

Βλέπω κάποιους που ούτε ελιά δε θα αφαιρούσαν προληπτικά
Αν και οι περισσότεροι γνωστοί μου προληπτικά κάποιες τις αφαίρεσαν…

Το πρόληψη σημαίνει βασίζομαι και σε στατιστικά
Όχι αυθαίρετα
Βάση μελέτης
Τώρα από εκεί και πέρα σίγουρα η στατιστική είναι παράξενο πράγμα που καθένας το αξιοποιεί όπως θέλει.

Δε μπερδεύομαι δηλαδή, απλά προσπαθώ να μη πετάω μια ατάκα κοφτε τα γιατι σας τοπαν στο καφενείο.

Δηλαδή αν ο δερματολόγος μου ανησυχεί για το σχήμα το χρώμα ή τη μορφή κάποιας ελιάς που έχω στην πλάτη και μου υποδείξει να την αφαιρέσω τι να κάνω;´
Να κάνω την επέμβαση ή να περιμένω τον καρκίνο πρώτα;

Re: Απάντηση: Προληπτική χειρουργική ...

Δηλαδή αν ο δερματολόγος μου ανησυχεί για το σχήμα το χρώμα ή τη μορφή κάποιας ελιάς που έχω στην πλάτη και μου υποδείξει να την αφαιρέσω τι να κάνω;´

Σα το διάολο στο ίδιο παράδειγμα πέσαμε …

Να φανταστώ ότι και εσύ
Μια δεύτερη άποψη θα πάρεις – και θα το ψάξεις …μέχρι και σε forums ;-)
Και όχι ότι σου πουν στο καφενείο.

Η γιαγιά της γυναίκας μου πέθανε απο καρκίνο στα γεννητικά όργανα, επειδή δεν πήγαινε στον γιατρό νωρίτερα(σωστή πρόληψη), παρόλο που κατουρούσε αίμα.

Μεσαίωνας....

Re: Απάντηση: Προληπτική χειρουργική ...

να κόψεις το χέρι σου ή το μέλος που την έχει......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προληπτική χειρουργική ...

Σα το διάολο στο ίδιο παράδειγμα πέσαμε …

Να φανταστώ ότι και εσύ
Μια δεύτερη άποψη θα πάρεις – και θα το ψάξεις …μέχρι και σε forums ;-)
Και όχι ότι σου πουν στο καφενείο.

Σκεφτόμασταν ταυτόχρονα το ίδιο πράγμα φαίνεται.. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προληπτική χειρουργική ...

Σκεφτόμασταν ταυτόχρονα το ίδιο πράγμα φαίνεται.. -bye-

Τελικά μόνος σου το βράδυ θα αποφασίσεις … μετά από σκέψη …
Ότι και να λένε όλοι καφενεία και γιατροί – θα πρέπει εσύ να το ζυγίσεις

Προφανές ακούγεται φυσικά
Αλλά το βάρος πάντα είναι πάνω στον καθένα μας

Τωρα στο καφενειο δεν παω για να τσεκαρω αν το λενε κι εκει.
Αρκουμε σε σενα που λες οτι το ακουσες εκει

Στα φορουμ δεν γινονται ιατρικες μελετες και η ορθοτητα τους σιγουρα δεν κρινεται εκει .

Η παραθεση τους και η αναπτυξη τους εκει σιγουρα δεν περιμενει την επιστημονικη και μονο αντιμετωπιση αλλα και το χιουμορ και την κοινη λογικη.

Τωρα στο καφενειο δεν παω για να τσεκαρω αν το λενε κι εκει.
Αρκουμε σε σενα που λες οτι το ακουσες εκει

Στα φορουμ δεν γινονται ιατρικες μελετες και η ορθοτητα τους σιγουρα δεν κρινεται εκει .

Η παραθεση τους και η αναπτυξη τους εκει σιγουρα δεν περιμενει την επιστημονικη και μονο αντιμετωπιση αλλα και το χιουμορ και την κοινη λογικη.

Ναι και συγγνώμη εάν ήμουν και εγώ λίγο δηκτικός.

Μακάρι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ ότι μας τυχαίνει :-)

πριν ακρωτηριαστεί κάποιος (και δεν μιλάμε για αφαίρεση σπίλων ..... τέτοια υπεραπλούστευση ?) ....

όποιος θέλει μπορεί να πάει και στον Deepak Chopra ....

Αντε και να το κανω πιο συγκεκριμενο.

Και την γυναικα μου μετα τη γεννηση του 2ου μου παιδιου και με κληρονομικα δεδομενα της προταθηκε αφαιρεση μητρας .

Ευτηχως δεν εγινε και ειχαμε την χαρα να κανουμε και το 3ο μας.

πριν ακρωτηριαστεί κάποιος (και δεν μιλάμε για αφαίρεση σπίλων ..... τέτοια υπεραπλούστευση ?) ....

όποιος θέλει μπορεί να πάει και στον Deepak Chopra ....

Φυσικά πριν ακρωτηριαστεί κανείς πρέπει να το σκεφτεί.

Δε φαντάζομαι να έχει την εντύπωση ότι προσωπικά είμαι υπέρ του ακρίτου ακρωτηριασμού.
Ούτε μόνο βάση μιας εξέταση ή άλλο

Καλά κάνεις και το επισημάνεις – να μην υπάρχει κάποια παρανόηση …

Αλλά σταματώ γιατί βλέπω ότι μαλλον δε τα λέω καλά και υπάρχουν παρανοήσεις
Doctor Bucher MD δεν είμαι :D

Αντε και να το κανω πιο συγκεκριμενο.

Και την γυναικα μου μετα τη γεννηση του 2ου μου παιδιου και με κληρονομικα δεδομενα της προταθηκε αφαιρεση μητρας .

Ευτηχως δεν εγινε και ειχαμε την χαρα να κανουμε και το 3ο μας.

Αυτό κι αν είναι πραγματική ελπίδα για όλους μας :-)