Προληπτική χειρουργική ...

Αντε και να το κανω πιο συγκεκριμενο.

Και την γυναικα μου μετα τη γεννηση του 2ου μου παιδιου και με κληρονομικα δεδομενα της προταθηκε αφαιρεση μητρας .

Ευτηχως δεν εγινε και ειχαμε την χαρα να κανουμε και το 3ο μας.

Σε γνωστό μου έγινε αφαίρεση θυροειδή λόγω κληρονομικότητας.......28 χρονών....!!!!

Δεν ξέρω αν είχε σπίλο εξωτερικά κοντά στον θυρεοειδή του, αλλά στατιστικά σίγουρα τον έπεισαν.

Φυσικά πριν ακρωτηριαστεί κανείς πρέπει να το σκεφτεί.

Δε φαντάζομαι να έχει την εντύπωση ότι προσωπικά είμαι υπέρ του ακρίτου ακρωτηριασμού.
Ούτε μόνο βάση μιας εξέταση ή άλλο

Καλά κάνεις και το επισημάνεις – να μην υπάρχει κάποια παρανόηση …

Αλλά σταματώ γιατί βλέπω ότι μαλλον δε τα λέω καλά και υπάρχουν παρανοήσεις
Doctor Bucher MD δεν είμαι :D

μια χαρά τα λες, απλά imho το παράδειγμα με τους σπίλους ήταν ατυχές ...

btw έχω πρόχειρη την "κβαντική θεραπεία" του Chopra αν θες πέρνα να στο δώσω να ρίξεις μια ματιά ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Προληπτική χειρουργική ...

πριν ακρωτηριαστεί κάποιος (και δεν μιλάμε για αφαίρεση σπίλων ..... τέτοια υπεραπλούστευση ?) ....

όποιος θέλει μπορεί να πάει και στον Deepak Chopra ....

Καλά, ένα παράδειγμα ήταν, κι ως συνήθως τα παραδείγματα είναι λίγο ακραία...
Αν όμως οι γιατροί (..σίγουρα δεν θα αρκεστείς σε έναν) σου πουν οτι στο συγκεκριμένο σημείο έχεις 87% πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο τι θα κάνεις; Θα το αγνοήσεις; Θα κάθεσαι και θα παρακαλάς μην σου συμβεί το μοιραίο; Θα το ρίξεις στα τάματα; Εγώ σε μια τέτοια περίπτωση και να τη γλυτώσω απ´την αρρώστεια θα πεθάνω απ´την αγωνία.
Νομίζω οτι δεν είναι καθόλου απλά αυτά τα πράγματα για να είμαστε απόλυτοι υπερ της μιας ή της άλλης άποψης.

Σε ενα παιδικο παρτυ οι γιαγιαδες 70+ χρονων πηγαν τα εγκονακια τους κατω απο 7.

Ο μεσος ορος ηλικιας του παρτυ ειναι 37

Πλακα κανουμε..............

Το timing αγαπητοι μου ,,,,,,,,,,,, το timing , το Αγιο Δισκοποτηρο της της Ζωης

μια χαρά τα λες, απλά imho το παράδειγμα με τους σπίλους ήταν ατυχές ...

btw έχω πρόχειρη την "κβαντική θεραπεία" του Chopra αν θες πέρνα να στο δώσω να ρίξεις μια ματιά ....

Για κβαντική και νου να δεις κάπου εδώ διπλά έχουμε και άλλο θέμα ;-)

Τέλος πάντων είναι έφανες ότι μες τα χίλια δύστυχα αυτού του κόσμου
Ευτυχώς, κάποιοι πάνε ανάποδα σε κάθε είδους στατιστική και είναι έτοιμοι να ξεφύγουν από τη μοιρολατρία και τον κακώς νοούμενο ντετερμινισμό.

Από την άλλη τα γενετικά τεστ είναι εδώ. Και σίγουρα οι πρώτες χρήσεις που είδαμε δεν ήταν απαραίτητα αγαθές. Είδαμε ασφαλιστικές λ.χ. να θέλουν να μάθουν τα γονίδια σου πριν να σε ασφαλίσουν…
Κάπου εδώ δίπλα έχουμε είδη γράψει για τα γονιδιακά αυτά τεστ και την γενετική μηχανική σε σχέση ακόμα και με τους Ολυμπιονίκες τις επόμενης (η αυτής !? της) γενιάς …

Αλλά τα τεστ αυτά , με τον καιρό ευελπιστώ ότι θα αποδεδειχθούν χρήσιμα και για απλούς ανθρώπους – όχι πλούσιους – όχι προνομιούχους
Δε μπορώ να αντιμετωπίσω οπουδήποτε τέτοιο τεστ σαν το σατανά 666 – το ίδιο με την πληροφορική 666
Είναι πάνω μας να τα σκεφτούμε με λογική και συναίσθημα, και να δούμε εαν είναι χρήσιμα.

Το αν βοηθάνε η μπερδεύουν στο να αποφασίσει κανείς τι θα κάνει – το ίδιο με τις απλές μικροβιολογικές εξετάσεις είναι - κάθε τεστ κάθε εξέταση μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Και πάντα ο καθένας ας παίρνει τις αποφάσεις του μετά από σκέψη. Και όχι ακρίτα επειδή το έκανε η Τζολι ή επειδή είναι μόδα ή επειδή το είπε ένας γιατρός (EDIT...) ή ο Κομποιουτερας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Προληπτική χειρουργική ...

η ιστορία με το brca είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ...

διαβάζω οτι στην ελλάδα έχουν προχωρήσει σε προληπτικό ακρωτηριασμό-μαστεκτομή (μετά από την εν λόγω εξέταση) 50 γυναίκες ...

άρα σε ανεπτυγμένες χώρες ενημέρωση υπήρχε και υπάρχει .... ειδικά σε ομάδες υψηλού κινδύνου (λόγω οικογενειακού ιστορικού) ....

οπότε η τζολί ήθελε μάλλον να ενημερώσει και τις γυναίκες στην αφρική, στην κίνα, στο μπαγκλαντές κλπ κλπ

btw ...

stop being poor λέμε
http://www.newmoney.gr/article/1135...d-genetics-poy-ekane-test-tis-antzelina-tzoli

Σε ενα παιδικο παρτυ οι γιαγιαδες 70+ χρονων πηγαν τα εγκονακια τους κατω απο 7.

Ο μεσος ορος ηλικιας του παρτυ ειναι 37

Πλακα κανουμε..............

Το timing αγαπητοι μου ,,,,,,,,,,,, το timing , το Αγιο Δισκοποτηρο της της Ζωης

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι για να περιγράψουμε επακριβώς μια κατανομή, πλέον του ΜΟ χρησιμοποιούμε και άλλα εργαλεία, όπως την διακύμανση και την τυπική απόκλιση, ώστε να περιορίσουμε την πιθανότητα να οδηγηθούμε σε λανθασμένα αποτελέσματα, μετά από κάποια στατιστική ανάλυση ... εάν θέλει κανείς να αποφύγει την υπεραπλούστευση και είναι πολύπλευρα ενημερωμένος, μπορεί να καταφύγει σε πολλές πηγές γνώσεων, πριν τα ''κόψει και ταΐσει τις γάτες'', ιδιαίτερα αν τα χρησιμοποιεί και για προσπορισμό ετέρων απολαύσεων, πλέον της τεκνοβολίας...

Last edited:
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι για να περιγράψουμε επακριβώς μια κατανομή, πλέον του ΜΟ χρησιμοποιούμε και άλλα εργαλεία, όπως την διακύμανση και την τυπική απόκλιση ...

Γι αυτο μπαινει και το πλακα κανουμε.

εάν θέλει κανείς να αποφύγει την υπεραπλούστευση και είναι πολύπλευρα ενημερωμένος, μπορεί να καταφύγει σε πολλές πηγές γνώσεων, πριν τα ''κόψει και ταΐσει τις γάτες'', ιδιαίτερα αν κάνει καλό σεξ με αυτά .

Αν τα κοψει και τα ταισει στις γατες επειδη το διαβασε σε ενα forum κατα τιτλο οπτιακουστικων μεσων καλα να παθει.

Που ξες ?

Καλο σεξ μπορει να κανει και χωρις αυτα.

Πολύ φοβάμαι ότι η χώρα της "καισαρικής από επιλογή" θα καταντήσει σύντομα και η χώρα της "μαστεκτομής από επιλογή"...
Και το κάθε τσόκαρο που θέλει σιλικονάτα βυζιά θα το χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία.

Πολύ φοβάμαι ότι η χώρα της "καισαρικής από επιλογή" θα καταντήσει σύντομα και η χώρα της "μαστεκτομής από επιλογή"...
Και το κάθε τσόκαρο που θέλει σιλικονάτα βυζιά θα το χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία.

είσαι προβοκάτορας και αντιπρόσωπος ....

Λες να με επηρεάζει ο Πανούσης;
Στη Βραζιλία πάντως δεν χρειάζονται δικαιολογίες. Εδώ το έχουμε ακόμη αυτό το ταμπού...

Ρε παιδάκια δεν ξέρω πως μπορείτε εκατέρωθεν να είστε τόσο απόλυτοι. Το θέμα είναι πάρα πολύ λεπτό. Έχουμε όλοι (στατιστικά) περάσει τουλάχιστον μια πολύ δύσκολη περίπτωση καρκίνου στο κοντινό μας περιβάλλον, και γνωριζουμε πόσο τραγική μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση.

Ο καθένας καλείται να ζυγίσει τα πράγματα. Άλλος μπορεί να προτιμά να ρισκάρει, αλλος μπορεί να μην τολμάει καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να περάσει μια τέτοια οδύσσεια. Όταν οι πιθανότητες είναι στο 85%, η κατάσταση είναι ιδιαίτερη, και δε μπορείς να την κατηγορήσεις την άλλη όποια απόφαση κι αν πάρει.

Ακόμη κι αν το πάρουμε χρηματικά (που σιχαίνομαι να μιλάω με χρήματα για θέματα υγείας, αλλά απλά εξερευνούμε κάθε παράμετρο), σκεφτείτε κιόλας ότι αν μια διαδικασία γονιδιακής διάγνωσης και μαστεκτομής κοστίζει πχ 5 χιλιάρικα, μια πλήρης αντιμετώπιση του καρκίνου μπορεί να κοστίσει 500, αν χρειαστεί να φύγεις στο εξωτερικό ή αν είσαι απλά ανασφάλιστος (συνήθης κατάσταση πλέον).

Σόρρυ αν γίνομαι λίγο Κουβέλης, αλλά είναι απ'τα πραγματα που δεν έχουν καθόλου ξεκάθαρη απάντηση.

Ήταν ένας Πόντιος και πάει στην τουαλέτα να ουρήσει.

Κατεβάζει το παντελόνι και τι να δει.

Βλέπει το ένα του .......... μπλε.

Πάει στον γιατρό (Πόντιος και αυτός) και του λέει:

- Γιατρέ, έχω ένα πρόβλημα. Το ένα μου ...... είναι μπλε.

Το βλέπει ο γιατρός και του λέει:

- Κοίτα να δεις δεν είναι τίποτα, αλλά για να μην κολλήσει και το άλλο θα το κόψουμε.

- Καλά γιατρέ, τι λέτε; Και εγώ μετά τι θα κάνω;

- Μην στενοχωριέσαι, του λέει ο γιατρός, έχεις το άλλο και του το κόβει.

Μετά από δέκα μέρες και το άλλο ....... μπλε!

Ξανά πάει στον γιατρό, το βλέπει ο γιατρός και του κόβει και το άλλο.

Μετά από καμιά δεκαριά μέρες και ο ....... του Γιωρίκα και αυτός μπλε!

Μες στην στενοχώρια αυτός αποφασίζει να πάει σε άλλο γιατρό (όχι Πόντιο, αλλά κανονικό γιατρό).

Πάει εκεί μπαίνει μέσα, και του λέει:

- Γιατρέ το και το.

Το βλέπει ο γιατρός και του λέει:

- Μην στενοχωριέσαι, Δεν είναι τίποτα. Το τζιν ξεβάφει.

Ελπιζω να μη παρουμε και το ανεκδοτο σαν προτροπη

Και για να συνεχισω το παραδειγμα μου η γυναικα μου στα 43 της λαχταραει ενα παιδι ακομα.

Καλα δεν ειναι ακριβως επεμβαση αισθητικης ομως.

Προηγειται ΠΟΛΥΣ πονος και ψυχολογικα ειναι τρομακτικη επεμβαση ασχετα αν αργοτερα εμφανιστεις με το τελειο στηθος.

Εδώ ξεριζώνουν τις τρίχες τους με κεριά και μέλια και κάθονται κάτω από λάμπες να μαυρίσουν.
Τραβάνε τα φρύδια τους με τσιμπιδάκι και μετά τα ζωγραφίζουν.
Αν το πει η μόδα θα βγάζουν τη μύτη τους και θα βάζουν καρότο.
Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος σου λέει...

Ξέρεις πόσες γυναίκες έχω ακούσει να έχουν κάνει καισαρική "γιατί φοβούνται μην πονέσουν κατά τη γέννα";
Μέχρι και μία - δύο που έκαναν λέει καισαρική επειδή το υποστήριζε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που πλήρωναν από μικρές.
Πάλι καλά που δεν υποστηρίζουν και αλλαγή φύλου...

Ολα καλα βρε παιδια, αλλα αναρωτιεμαι σε ποιους ακριβως απευθυνονται και αν τελικα
μας κοροιδευουν με τις "προτροπες".
Τα λεφτα για γονιδιακα τεστ, χειρουργεια και πλαστικες που θα τα βρει ο κοσμακης?

Εδω ο κοσμος λιωνει στα ραντζα, στις ουρες και στις λιστες των αντικαρκινικων νοσοκομειων
και αυτοι μας μιλανε για διαστημικες προληπτικες επεμβασεις υψηλοτατου κοστους.
Κατι σαν το παντεσπανι δλδ της συγχωρεμενης Μαριας Αντουανετας.

Εμενα πολυ περισσοτερο απο τον καρκινο με φοβιζει η τεραστια διαφορα στη υγειονομικη περιθαλψη
μεταξυ των ταξεων, που διαφημιζεται ξεκαθαρα, απροκαλυπτα και ξαδιαντροπα μεσα απο το παραδειγμα Τζολι.