ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

το δίμηνο που είχα κάθε βδομάδα και συλλαλητήριο (συνήθως, φορτωμένος και με πλακάτ ή το πανώ του συλλόγου μου) έχασα περίπου 7 κιλά (από τα 81 στα 74, 1.73 ύψος). επειδή μετά μου άρεσε το νέο μου look, γράφτηκα στο κολυμβητήριο (τρις εβδομαδιαίως Χ 45 λεπτά τη φορά) και σταμάτησα τα βραδυνά σουβλάκια, πίτσες, κοκα κόλες. πάει λοιπόν 1 κιλό ακόμη (εντός δυο εβδομάδων). συνεχίζω - ως πότε άραγε; - και βλέπουμε ...

Re: Απάντηση: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Input =
1) Θελω να αδυνατισω 10 με 15 κιλα (ειμαι 92, 1.75, 44+).
2) Δεν εχω χρονο για γυμναστηρια.
3) Δεν θελω να παιξω με συμπληρωματα και φαρμακα.
Output = ?????

Εχεις μόνο μία και μοναδική λύση , αυτή λέγεται αεροβική γυμναστική , οι ειλικρινείς τρόποι που μπορείς να το πετύχεις ΧΩΡΙΣ να βγείς απο το σπίτι είναι μονο 2

1) Διάδρομος
2) Ποδήλατο (απο αυτό το στατικό με τήν ρυθμιζόμενη αντίσταση

...για να αεροβιώσεις , που είναι η μόνη σοβαρή και αλάνθαστη διαδικασία για να ενεργοποιήσεις λίπος σάν καύσιμη ύλη απο τίς λιπο-αποθήκες τού σωματος , είναι να ρυθμίσεις τήν ένταση έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις με μέγιστη (για σένα ) ταχύτητα ΣΥΝΕΧΩΣ 40 λεπτά ποδήλατο (τήν φορά ) και οι παλμοί της καρδιάς σου να είναι μεταξύ 120-140 /λεπτό (αυτό εξαρτάται απο τήν ηλικία και τήν φυσική κατάσταση , ο τύπος είναι ο εξής ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ απο το 220 το βάρος του σώματός μας και αυτό το πολλαπλασιάζουμε Χ 0.6 για τήν ελάχιστη/μέση ένταση και Χ 0.8 γαι τήν μέγιστη ένταση ....πιο πάνω είναι το έμφραγμα ...:flipout: )
Σκοπός είναι να πόδια μείνουν σχεδόν ξεκούραστα (μετά απο 2-3 προπονήσεις ) , ενώ να "κουραστεί" το καρδιαγγειακό σύστημα και να ξυπνήσει ο μεταβολισμός του λίπους ...αν τα πόδια κουράζονται σημαίνει οτι έχεις μπεί σε μεγάλο (βαρύ μυικό έργο και έτσι ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ , αλλά ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ....)

Σημαντικό που πρέπει να γίνει μαζί με τήν αεροβίωση , είναι κάποια μορφής καλή διατροφή
1) Ζάχαρη τέλος ....αντικαθιστάς με Φρουκτόζη
2) Τηγανητά ..μάλλον ΟΧΙ (μονο τήν Κυριακή )
3) Οπωσδήποτε προσθέτεις ΨΑΡΙ απαχο στην διατροφή σου (πχ Τονος σε νερό και στραγγίζεις το νερό και τον τόνο με τα χέρια ) ..απαραίτητο για λήψη CLA
4) 4-5 μικρά γεύματα τήν ημέρα (και προαπαθείς να σηκώνεσαι απο το φαγητό ΧΩΡΙΣ να έχεις χορτάσει ,μην σε νοιάζει μεσα σε 5-10 λεπτα θα νοιώθεις χορτάτος ...)
5) Το τελευταίο γεύμα , ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΞΑΠΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ...τουλάχιστον 2-3 ωρες πρίν
6) Γλυκά ...χμ ...με πολύ μέτρο και μόνο μιά φορά τήν εβδομάδα , το παγωτό , εφόσον αντικαθιστά γεύμα επιτρέπεται , αλλά ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙΑ ...)
7) Νερό κατά βούληση και 1 λίτρο παραπάνω απο τήν βούληση , τουλάχιστον
8)Ωραία περίπτωση γεύματος είναι τα mixed λαχανικά ΜπαρμπαΣτάθη , μαζί με τόνο καθώς και η σαλάτα MEXICANA
9) Οπωσδήποτε λήψη μιάς πολυβιταμίνης τήν ημέρα με το μεσημβρινό γεύμα , έστω μιάς απλής .....πολυβιταμίνης οχι εξεζητημένης για BodyBuilding ..πχ CENTRUM
10) Ηθικό ακμαίο και ΘΕΤΙΚΗ σκέψη

Και τα μισά απο αυτά να κάνεις ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ τι αποτελέσματα θα έχεις αν το κάνεις το πρόγραμμα με 3 σαραντάλεπτα τήν εβδομαδα

....Προχώρα Γιώργο και καλή δύναμη -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

.

Ξεκίνισα ερασιτεχνικά εδώ και 10 χρόνια και γυμνάζομαι γιατι μου αρέσει
και ξεδίνω.
Οταν είμαι στο γυμναστήριο αφήνω τον έξω κόσμο έξω απ' την πόρτα.

Ακούγεται καλό και μπράβο , προσωπικά το κατάφερα μετά απο πολλά χρόνια ..........

Μανώλη μάνα μου, υποκλίνομαι! :smileJap:

Πρέπει να χάσω καμιά τριανταριά :bang: κιλά και έχω ένα (στατικό) ποδήλατο σε μια άκρη, η μοναδική - προς το παρόν - συνέπεια του οποίου είναι να μου χαλά τη στερεοφωνική εικόνα!

Γλυκά, ζάχαρη, τηγανητά δεν τρώω γενικά. Λατρεύω τα τυριά και τα ζυμαρικά. Το βασικό φαγητό είναι - χμ - το δείπνο, πριν τη βραδυνή ακρόαση. Αυτό με τα ψάρια και τις βιταμίνες είναι υποχρεωτικό;

Α, δεν οδηγώ, περπατώ σε κάθε ευκαιρία και συνήθως ανεβαίνω τις κανονικές σκάλες του μετρό. Αλλά αυτά απ' ότι κατάλαβα από το γραπτό σου, καίνε υδατάνθρακες.

Last edited:
μανωλη μαναμ

220 - βαρος
η 220 - ηλικια???????

Η-ΛΙ-ΚΙ-Α μανα μου

πχ 220-44= 176
176 χ 0.8 = 140.8 ...οι 140 παλμοί που λέγαμε
176 χ 0.6 = 105.6 περίπου 106 για το ελάχιστο οριο αεροβίωσης

...ΩΧ .....ΑΧ .....ΙΧ .....ΕΧ ......:slapface:

Re: Απάντηση: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μανώλη μάνα μου, υποκλίνομαι! :smileJap:

Πρέπει να χάσω καμιά τριανταριά :bang: κιλά και έχω ένα (στατικό) ποδήλατο σε μια άκρη, η μοναδική - προς το παρόν - συνέπεια του οποίου είναι να μου χαλά τη στερεοφωνική εικόνα!

Γλυκά, ζάχαρη, τηγανητά δεν τρώω γενικά. Λατρεύω τα τυριά και τα ζυμαρικά. Το βασικό φαγητό είναι - χμ - το δείπνο, πριν τη βραδυνή ακρόαση. Αυτό με τα ψάρια και τις βιταμίνες είναι υποχρεωτικό;

Α, δεν οδηγώ, περπατώ σε κάθε ευκαιρία και συνήθως ανεβαίνω τις κανονικές σκάλες του μετρό. Αλλά αυτά απ' ότι κατάλαβα από το γραπτό σου, καίνε υδατάνθρακες.

Φίλε Δαμιανέ
...ψάρι ή συμπλήρωμα ω3 ω6 , εσύ διαλέγεις ...αυτά τα ω (CLA ) δέν πρέπει να λείπουν
.αλλά πολυβιταμίνες ΒΕΒΑΙΑ και ΑΣΦΑΛΩΣ
Ξέρεις αν δέν ενεργοποιηθούν οι ενζυματικοί μηχανισμοί και κάποιοι άλλοι μηχανισμοί , απλά ΤΣΑΜΠΑ Ο ΚΟΠΟΣ
και στήν αρχή πέρνει 2-3 βδομάδες μέχρι να μάθει ο οργανισμός και να εγκλιματισθεί στίς νέες συνθήκες

Εννοείται ΟΤΙ το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει κανείς είναι αν έχει θέμα (μικρό ή μεγάλο ) με το Θυρεοειδή του ...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τήν Υγεία μας

Ο Μανωλης τα ειπε πολυ σωστα πιο πανω !!!!

ετσι ακριβως !!

ΑΕΡΟΒΙΚΗ !!!!!!!!!!! ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ !!!!!!!!!

και πουστε ........

οπου μετακομιση και χαρα !!!!!!!! μια μετακομιση το μηνα αν μπορειτε να βοηθατε θα ειναι πολυ καλο .......

μετακομισε η πεθερα μου το Σαβατο και περασα ενα πολυ δυνατο Σαβατο .......

τωρα νιωθω σουπερμαν !!

Η-ΛΙ-ΚΙ-Α μανα μου

πχ 220-44= 176
176 χ 0.8 = 140.8 ...οι 140 παλμοί που λέγαμε
176 χ 0.6 = 105.6 περίπου 106 για το ελάχιστο οριο αεροβίωσης

...ΩΧ .....ΑΧ .....ΙΧ .....ΕΧ ......:slapface:

ε γιατι γραφεις βαρος πιο πανω στα διαλα:damnyou::damnyou::damnyou::damnyou:

Last edited:
Καλα τα λετε παιδες,αλλα με τη βουλιμια τι κανουμε;
Απο αυριο αρχιζω χαπακια Reductil,επικουρικα του καθημερινου περπατηματος
που αρχισα εδω και λιγες μερες.
Τα εχει δοκιμασει κανεις;

Παναγιωτη,το νερο ειναι καλη λυση,μονο που τουμπανιαζεις!
Γι αυτο θα παρω αυτα τα χαπακια-περιοριζουν την ορεξη και αυξανουν το μεταβολισμο.Ετσι λενε τουλαχιστον...
Επισης εκοψα και το ρημαδι το τσιγαρο και αισθανομαι πιο αναλαφρος!

Καλα τα λετε παιδες,αλλα με τη βουλιμια τι κανουμε;
Απο αυριο αρχιζω χαπακια Reductil,επικουρικα του καθημερινου περπατηματος
που αρχισα εδω και λιγες μερες.
Τα εχει δοκιμασει κανεις;
Ρε συ Γιώργο ..δέν τα ξέρω αυτά τα χαπάκια , αλλά ...τι θές και μπλέκεις με χημικά , τήν στιγμή που δέν υπάρχει βιασύνη ή άλλο λόγος ?
....εκ πείρας στο λέω ....

Ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας...βιαζομαι!

οσες φορες εχασα βαρος γρηγορα το ξαναπηρα.
μονο οταν αποφασισα οτι δεν κανω διαιτα αλλα ετσι θα τρωω απο εδω και περα το αποτελεσμα ηρθε και εμεινε.

πρεπξ να μας γινη τροπος ζωης και το αποτελεσμα ερχεται απο μονο του.

Μανώλη σώσε με!
Θέλω να χάσω μόνο 40 κιλά!:twoguns:
Είμαι 110 και θέλω να πέσω στα 70. Αλλά να μη χτυπήσω κιόλας πέφτοντας!:flipout:
Αν κατάλαβα καλά πρέπει τα ποδαράκια μου να μην κουράζονται μετά από μια ώρα περπάτημα. Δηλαδή τέρμα οι ανηφοροκατηφόρες. Εγώ όμως κουράζομαι και καθιστός ρε παιδί μου.:flipout:
Παλαιότερα έχω ξαναχάσει κιλά και το κατάφερα με έντονο περπάτημα και τρεξιματάκι. Όταν μάλιστα έφτασα τις δύο ώρες έντονο περπάτημα και λίγο καιρό μετά την μία και μισή τρεξιματάκι τα κιλά έφευγαν ...τρέχοντας! Καλή και σφιχτή διατροφή εννοείται φυσικά.

Το mountain bike ποτέ δεν με βοήθησε να χάσω κιλά. (Ασχολήθηκα με αυτό αρκετά κάποτε.... Και πολυήμερες εκδρομές στην Πίνδο έκανα κλπ. Άλλες έποχές, κλάψ!) Το ποδήλατο βουνού θέλει δύναμη στα πόδια και μάλλον δεν κάνει για κάψιμο λίπους. Βόλτες σε φλαταδούρες θέλει με ελαφρό πάτημα και γρήγορο στροφάρισμα. Αλλά που να τις βρούμε; Δε ζούμε στη Λάρισα!

Έχω και ένα προβληματάκι με το δεξί γόνατο από τότε που παραχόντρηνα...
Το σοβαρότερο από όλα είναι οτι αρχίζω και έχω κάπως τσιμπημένη πίεση η οποία δεν πέφτει δυστυχώς. Αρα πρέπει διατροφή και ασκησούλα επιγόντως!:frown:

Last edited:
Ποδηλατάκι στο βουνό.
Χάνεις βάρος, φτιάχνεις ωραία οπίσθια και σούπερ γάμπα!:flipout:
Η φυσική κατάσταση βελτιώνεται θεαματικά...
Προσωπικά καπνίζω σαν μαύρος αλλά έχω αντοχές καλές για την ηλικία μου λόγω του ποδηλάτου.
15-20 χιλιόμετρα με αρκετή ανηφόρα είναι καλά.
2-3 φορές την εβδομάδα.
Η διαδρομή δεν πάιρνει πάνω από 45 λεπτά χωρίς να "σπάσουμε" το ποδηλατάκι και τα πνευμόνια μας.
Το καλοκαίρι ανέβηκα στη Σουμελά και ξετρελάθηκα.
15 χιλ, φούλ ανηφόρα (10% κλίση) σε 1 ώρα και 30 λεπτά.
........
Ακριβόπουλε δε θα γίνω ξανά κορμαρα θα δείς τι έχεις να πάθεις. Τι παναγία Σουμελά και τρίχες. Η διαδρομή Γρεβενά-Βασιλίτσα τι σου λέει; Για να μή σου πώ για ανάβαση από δασικούς δρόμους στο Χιονοδρομικό στο Καϊμακτσαλάν. Πάνω από 8 ώρες μας πήρε.... Ρε θα σε κάνω να υποφέρεις λέμε!.....:flipout:

Ευχαριστω Μανωλη!!
Απ' ολα αυτα που εγραψες, σχεδον τιποτα δεν κανω.
Θα αρχισω ομως, οσα μπορω, οσο μπορω και για οσο μπορω.