To DeepColour είναι όντως μέρος του 1.3 spec. Εδώ όμως μιλάμε για 3D..
Ο δίαυλος HDMI 1.3 υποστηρίζει κανονικότατα 1920x1080@48/100/120Hz με ταυτόχρονο ήχο HD, απλώς οι εταιρείες αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν αυτό το φορμά για την μετάδοση της 3D πληροφορίας στο BluRay3D, αλλά αντ' αυτού 1920x2205@24/50/60Hz, ανάλυση που υποστηρίζεται μόνο από τον δίαυλο 1.4...
http://www.siliconimage.com/docs/HDMI_1-3_PositionPaper.pdf
Ακόμα και αν δεν προωθούνταν το HDMI 1.4 για το 3D, πάλι θα είχαμε μπέρδεμα.
Το ό,τι το τσίπσετ του διαύλου 1.3 επιτρέπει συχνότητες ανανέωσης έως 120Ηz για σήμα 1080p, δεν σημαίνει πως και οι επεξεργαστές εικόνας των τηλεοράσεων και των ενισχυτών διαχειρίζονται τέτοια σήματα...
ΧΑΧΑ απιθανος ο τυπος..Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες..... Δηλαδή πιάσαμε κουβέντα για το αν αξίζει να πάρεις μια 3D τώρα ή να περιμένεις. Η πρόταση του πωλητή ήταν να πάρεις μια 2D γιατί το υλικό σε 3D είναι λίγο, εκτός και αν έχεις PS3 που η SONY θα βγάλει αρκετούς τίτλους σε 3D.
Μέχρι εδώ όλα καλά.... Όταν τον ρώτησα αν θα φέρουν και Panasonic plasma 3D models έτσι ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο τεχνολογίες μου είπε πως όχι, γιατί οι plasma είναι παρωχημένη τεχνολογία!! Σύμφωνα με αυτόν, οι τηλεοράσεις εξελίχθηκαν με την κάτωθι σειρα :
CRT-->PLASMA-->LCD--> LED-->LED 3D!!
Και έχει και συνέχεια : Η τεχνολογία plasma δεν κάνει για 3D γιατί η σάρωση του πάνελ δεν ανεβαίνει πάνω από 120Hz!!!
Συν το ότι οι plasma είναι πλαστικούρες γιατί αποτελούνται από τρείς λυχνίες!!!!και η ποιότητα κατασκευής τους εμφανώς κατώτερη των LED!! Και για να μου το αποδείξει με πάει μπροστά σε μια plasma SHARP και αρχιζει να χτυπάει το πάνελ με το χέρι του (όπως χτυπάμε την εξώπορτα του σπιτιού μας με το ένα δάχτυλα) και μου λέει : Ακούς πώς ακούγεται το πλαστικό? Τυπική κατασκευή με τρείς λυχνίες!!!
Και μετά με πάει δίπλα στις LG που είχε την 60Κ550 plasma δίπλα σε μια SL90 50άρα και μου λέει : Δες διαφορά χρωμάτων μεταξύ plasma και LED στις LG. Καμία σχέση. Η 50άρα LED είναι πολύ μπροστά....
Τί να του πείς τώρα του κυρίου αυτού; Πού να αρχήσεις και πού να τελειώσεις.Κύριοι δεν είπα τίποτα. Πάλι καλά που δεν με ρώτησε τί τηλεόραση έχω τώρα γιατί αλλιώς θα του πέρναγα τις τηλεοράσεις κολάρο...
Περιττό να σας πώ ότι έτρεμα από τα νεύρα μου με την ασχετοσύνη του κυρίου και κάθησα στο αυτοκίνητο κανα 10λεπτο για να συνέλθω από το ΣΟΚ και να μπορέσω να οδηγήσω.
Τα πρωτα μοντέλα 3D-TV εκαναν πρεμιέρα και μεχρι τελος εβδομάδος θα ακολουθήσουν και άλλες αλυσίδες ηλεκτρικών το παράδειγμα του Κωτσοβολου και Electro World που από χτες δειγματιζουν την οικονομική LCD LED 3D της σειρας 7000.
Μιλω για τα υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης οπου ο Κωτσοβολος εχει μια 7000 των 55 ιντσών ενώ απέναντι το Electro World από την ιδια σειρά μια των 46 ιντσών.
Δυστυχώς στην 55αρα δεν εχει τοποθετηθεί ακομα 3D bluray και το μονο υλικο που υπαρχει για να δειξει τις τρισδιάστατες αρετές της είναι ένα κλιπακι του ενάμιση λεπτου ( 3D demo της Samsung) που παιζει από φλασακι χωρις όμως να διεκδικεί δαφνες ποιότητας…
Μάλλον η ανάλυση του αρχείου δεν είναι 1080 και εκτος αυτου στο μόλις ενάμιση λεπτο κολλάει επανειλημμένα…
Παρόλα αυτά και ετσι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η τρισδιάστατη αίσθηση που προσφέρει , αίσθηση όμως που δεν θα εντυπωσιάσει κάποιον που θέλει να δει ευκρινές 3D.
Έχει πετύχει κανένας, κάπου, να προβάλλεται κάτι άλλο από το 'Monsters vs Aliens' ??
Μα, δεν υπάρχει άλλος 3D τίτλος αυτή τη στιγμή.. παγκοσμίως..![]()
Στον Κωτσόβολο δίπλα στην Εθνική παίζει ένα 5λεπτο 3D demaki στην Samsung 55άρα...
Εκτός 'Τεράτων & Εξωγήινων'???
Αμέσως εσύ, μην πέσει τίποτα κάτω...![]()
Μέχρι εδώ όλα καλά.... Όταν τον ρώτησα αν θα φέρουν και Panasonic plasma 3D models έτσι ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο τεχνολογίες μου είπε πως όχι, γιατί οι plasma είναι παρωχημένη τεχνολογία!! Σύμφωνα με αυτόν, οι τηλεοράσεις εξελίχθηκαν με την κάτωθι σειρα :
CRT-->PLASMA-->LCD--> LED-->LED 3D!!
Και έχει και συνέχεια : Η τεχνολογία plasma δεν κάνει για 3D γιατί η σάρωση του πάνελ δεν ανεβαίνει πάνω από 120Hz!!!
Συν το ότι οι plasma είναι πλαστικούρες γιατί αποτελούνται από τρείς λυχνίες!!!!και η ποιότητα κατασκευής τους εμφανώς κατώτερη των LED!! Και για να μου το αποδείξει με πάει μπροστά σε μια plasma SHARP και αρχιζει να χτυπάει το πάνελ με το χέρι του (όπως χτυπάμε την εξώπορτα του σπιτιού μας με το ένα δάχτυλα) και μου λέει : Ακούς πώς ακούγεται το πλαστικό? Τυπική κατασκευή με τρείς λυχνίες!!!
Και μετά με πάει δίπλα στις LG που είχε την 60Κ550 plasma δίπλα σε μια SL90 50άρα και μου λέει : Δες διαφορά χρωμάτων μεταξύ plasma και LED στις LG. Καμία σχέση. Η 50άρα LED είναι πολύ μπροστά....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.