Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Απο τον οργανισμό Λαμπράκη.Κάθε Παρασκευή στα περίπτερα πρός 7.95 Ε.

Πήρα τον πρώτο με την 5η & 7η του Μπετόβεν με τον Karajan, περισσότερο απο περιέργεια,δεδομένου,ότι πήρα κι όλη την σειρά με τις όπερες,οι οποίες μπορεί να μην ήταν όλες καλές εγγραφές,αλλά πολλές εκτελέσεις ήταν πολύ σπάνιες και δεν κυκλοφορούσαν.

Ολοι οι δίσκοι θα είναι της DG και το δισκάκι περιέχει και πολύ κατατοπιστικό βιβλιαράκι στα ελληνικά,για την ζωή και το έργο,του κάθε συνθέτη και για την κάθε μία εκτέλεση.

Η εγγραφή τουλάχιστον του δίσκου αυτού,είναι πολύ καλή(δεν νομίζω,ότι υπάρχει αντίστοιχη ποιότητα της εταιρείας σ' αυτή την τιμή στα δισκοπωλεία) και πιστεύω,ότι και τα επόμενα δεν θα υστερούν.Αν θυμάμαι καλά θα είναι συνολικά γύρω στους 40 δίσκους.Συνιστάται.

Είναι οι ίδιες εκδόσεις που περιέχονται σε προσφορά κυριακάτικης εφημερίδας και πωλούνται και χωριστά?

τα περισσοτερα απο αυτα τα ειχε ξανακυκλοφορησει πριν 8 (?) χρονια η Καθημερινη αν θυμαμαι καλα οπως και η ημερησια πριν 1 χρονο + μερικες της Decca

Είναι οι ίδιες εκδόσεις που περιέχονται σε προσφορά κυριακάτικης εφημερίδας και πωλούνται και χωριστά?

Tο πρώτο ήταν δωρεάν κι ένθετο σαν προώθηση.Τα υπόλοιπα θα πωλούνται ξεχωριστά στα περίπτερα.

Ο Τάσος έχει δίκιο θα είναι δύο δίσκοι κάθε φορά πρός 7.95.

Απο τον οργανισμό Λαμπράκη.Κάθε Παρασκευή στα περίπτερα πρός 7.95 Ε.

Πήρα τον πρώτο με την 5η & 7η του Μπετόβεν με τον Karajan, περισσότερο απο περιέργεια,δεδομένου,ότι πήρα κι όλη την σειρά με τις όπερες,οι οποίες μπορεί να μην ήταν όλες καλές εγγραφές,αλλά πολλές εκτελέσεις ήταν πολύ σπάνιες και δεν κυκλοφορούσαν.

Ολοι οι δίσκοι θα είναι της DG και το δισκάκι περιέχει και πολύ κατατοπιστικό βιβλιαράκι στα ελληνικά,για την ζωή και το έργο,του κάθε συνθέτη και για την κάθε μία εκτέλεση.

Η εγγραφή τουλάχιστον του δίσκου αυτού,είναι πολύ καλή(δεν νομίζω,ότι υπάρχει αντίστοιχη ποιότητα της εταιρείας σ' αυτή την τιμή στα δισκοπωλεία) και πιστεύω,ότι και τα επόμενα δεν θα υστερούν.Αν θυμάμαι καλά θα είναι συνολικά γύρω στους 40 δίσκους.Συνιστάται.

DIPIE αν είναι οι ηχογραφήσεις της δεκαετίας 1960, είναι οι καλύτερες της DG. Λ.Σ.

Πάλι το Βήμα τα έδινε (αν είναι τα ίδια), σε διαφορετική συσκευασία. Η Καθημερινή νομίζω ότι συνεργάστηκε μόνο με την EMI.

Απάντηση: Re: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

DIPIE αν είναι οι ηχογραφήσεις της δεκαετίας 1960, είναι οι καλύτερες της DG. Λ.Σ.

του 80 είναι Λουκά . Δεν ειναι οι παλιές της DG , δυστυχώς - αν και σε cd δεν ξέρω αν έχει τόση σημασία .

Οπως και στις όπερες σημαντικό πλεονέκτημα είναι οι σημειώσεις στα Ελληνικά. Αν δεν σου αρέσει η εγγραφή πήγαινε και πάρτο σε οποιαδήποτε έκδοση σου αρέσει και κράτα τις σημειώσεις. Τουλάχιστον στις όπερες η απόδοση στα Ελληνικά είναι πολύ καλή.

Re: Απάντηση: Re: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

του 80 είναι Λουκά . Δεν ειναι οι παλιές της DG , δυστυχώς - αν και σε cd δεν ξέρω αν έχει τόση σημασία .
Έχει σημασία γιατί η ηχογράφηση είναι λαμπάτη και αναλογική και ακόμα και στο cd ακούγεται καλύτερα. Εκείνη η σειρά Originals νομίζω λέγεται, έχει καλό ήχο παρά οι μετέπειτα ψηφιακές.
Αν είναι της δεκαετίας 1980 τότε μάλλον θα είναι με την Φιλαρμονική της Βιέννης και θα είναι οι τελευταίες *εκτελέσεις*. Λ.Σ.

.. Πάντως η σειρά originals (η οποία ειρήσθω εν παρόδω περιέχει αριστουργήματα) πωλείται φθηνότερα από τα του λαμπράκη στα δισκάδικα .....

Απάντηση: Re: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

.. Πάντως η σειρά originals (η οποία ειρήσθω εν παρόδω περιέχει αριστουργήματα) πωλείται φθηνότερα από τα του λαμπράκη στα δισκάδικα .....

πόσο βρε Σπύρο ; 3,975 το cd δηλαδή ;

Πήρα σήμερα και τα 2 νέα δισκάκια(J.S.Bach-Βραδεμβούργια κοντσέρτα 1-6-Reinchart Goebel).

Aψογα.

Όντως η ηχογράφηση που δίνεται με τα Βραδεμβούργεια είναι πολύ καλή δουλειά. Παίζει η Musica Antiqua της Kολωνίας, μπαρόκ ορχήστρα με δισκογραφία από το 1973. Όργανα εποχής, τονισμένα πνευστά, καθόλου vibrato στα έγχορδα και ιδιαίτερα καλή απόδωση του χώρου στην ηχογράφηση. Μαζί περιλαμβάνοναι και οι Σουίτες για ορχήστρα BWV1066 και 1069. Πραγματική ευκαιρία για την τιμή τους τα συγκεκριμένα δισκάκια.

Ο Goebel όμως έχει πολύ ιδιάζουσα ερμηνεία. Επιθετική θα έλεγα. Δεν θα τον είχα για πρώτη επιλογή σε αυτά τα έργα. Κάτι σε Pinnock ή Harnoncourt για πρώτη επιλογή. Και την παλιά παλιαομοδίτικη του Munch για αντίθεση.

Ο Karajan είναι όντως η τελευταία ηχογράφηση της DG. Για τον συγκεκριμένο συνδυασμό όμως (Beethoven 5+7) τίποτα δεν βάζω πάνω από τον Kleιber στην DG Originals.

Όσο για τις ηχογραφήσεις του '60 του Karajan, λυπάμαι στην DG, δεν συμφωνώ για την ηχητική τους ποιότητα. Ειδικά για την 9η η χορωδία που είναι χαμένη κάπου στο βάθος. Αν μιλάγαμε για τις ηχογραφήσεις στην EMI, τότε πάω πάσο.

εμένα , λοιπόν με ενθουσίασε ο Goebel. Πήρα μάλιστα και τον γιατρό να του το πω :flipout:
Από την Παρασκευή συνέχεια το ακούω . ( Οπως ακούω άνετα και τον Pinnock)

Re: Απάντηση: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

εμένα , λοιπόν με ενθουσίασε ο Goebel. Πήρα μάλιστα και τον γιατρό να του το πω :flipout:
Από την Παρασκευή συνέχεια το ακούω . ( Οπως ακούω άνετα και τον Pinnock)

το πηρα και εγω το Σαββατο και παρολο που εχω μηδαμινη επαφη
με την μουσικη αυτη νομιζω οτι εχω ερωτευθει τον Bach...

δεν ξερω αλλα νομιζω οτι αυτη η συλλογη θα κανει καλο σε πολλους
αμουσους σαν και μενα...:flipout:

Κι εγώ το πήρα τελευταίος και καταϊδρωμένος σήμερα. Πολύ ωραίες εκδόσεις, παρόλο που κι εγώ δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα από κλασσική, νομίζω πως -ειδικά στην τιμή που δίνονται- είναι άριστη αγορά.

Η Μartha Argerich έχει την τιμητική της στα δύο νέα cd της σειράς . Κονσέρτο για πιάνο του Σοπέν και του Λίστ με Claudio Abbado και LSO και Κονσέρτο για πιάνο Αρ. 54 του Schumann και Κονσέρτο για βιολοντσέλο Αρ. 129 με Gennadi Rozhdestvensky και Φιλαρμονική του Λένινγκραντ .

Παρακαλείται ο αξιότιμος κ. Σούρλας να μας πεί αν το Κονσέρτο για πιάνο του Σούμαν σ' αυτήν την εκτέλεση είναι καλύτερο ή όχι από αυτήν της ΕΜΙ με την ίδια πιανίστρια , αλλά με Rabinovich και Orchestra di Svizzera italiana. ( εγώ δεν είμαι ακόμη σε θέση να το κάνω )