Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Re: Απάντηση: Re: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Προσωπικά γράφω για την ποιότητα της ηχογράφησης,συνηθως,αλλά σαν υποσημειωση και με αυτιά ενος ανθρώπου ηλικιας 48 ετών...
Τωρα εάν μερικοί μεγαλύτεροι απο μενα έχουν ακοή Νυχτερίδας τι να πώ.:flipout::flipout::flipout:
Δεν ειναι κακή η ιδεα του Σωτήρη αλλά πιό πολύ στο να αναφέρουμε δυο λογια για την ηχογράφηση ενος δισκου που παρουσιαζουμε.
Αν ειναι ομως να μιλαμε για το ποσα μικροφωνα χρησιμοποιηθηκαν εγώ δέν.....Ουτε να καταναλώσω εκατό σελιδες για το Wish you were Here.Aυτό αφορά στην σωστή Κατηγορία.
Εν πάσει περιπτώσει ολα δεκτά.
Μπορεί κάποιους να τους ενδιαφέρει η προταση τού Σωτήρη.

Κι εγώ το αναφέρω στους δίσκους που παρουσιάζω, αλλά τι μ'αυτό?
Όλα δεκτά, αλλά η μουσική κατηγορία ασχολείται με δίσκους βινυλίου ή ψηφιακούς και με ζωντανές μουσικές παραστάσεις/συναυλίες.
Ούτε για κονσόλες μιλάει, ούτε για μικρόφωνα, ούτε για λάμπες, ούτε για τραπεζομάντηλα τυλιγμένα στη κάψα για απόδοση των δύσκολων συμφώνων...

Απάντηση: Re: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Μουκ, Σπύρο...Μην κοιτάτε το πράσινο :flipout: :flipout:
Πιο πολύ έλεγα να μιλήσουμε για παλιούς δίσκους, κυρίως κλασσικής, όσο αφορά στην ηχογράφηση όπως την ακούμε...Όχι πολλά τεχνικα κλπ. Αυτα τα γράφουν και τα βιβλία. Τελοσπαντων...θα δουμε.

Υ.Γ. Μανια με τα μικρόφωνα ρε παιδι μου... :flipout:

Προσωπικά έχω αχρωματοψία στό Πράσινο..:flipout::flipout:
Δυστυχώς δεν ακουω βινύλια πλέον για πολλούς λογους.
Ομως κάποιες παλιές ηχογραφήσεις πού έχουν μεταφερθεί σε σιντί δεν έχω αντίρρηση να συζητιούνται.
Απόσα πάντως θυμάμαι υπάρχουν εδώ αναφορές απο βινύλια.
Δεν έχω αντίρρηση για την πρότασή σου.

Καλά, χαλάρωσε, μην σε πειράξει κιόλας .... τα έργα είναι πασίγνωστα, δεν μπορεί να μην τα έχεις ....

Καλά, χαλάρωσε, μην σε πειράξει κιόλας .... τα έργα είναι πασίγνωστα, δεν μπορεί να μην τα έχεις ....

ντεν τα έκω καρντιά μου...

όταν λέμε σέβεντις εννοούμε χίλια εννιακόσια σέβεντις και όχι χίλια οχτακόσια...-bye-

ντεν τα έκω καρντιά μου...

όταν λέμε σέβεντις εννοούμε χίλια εννιακόσια σέβεντις και όχι χίλια οχτακόσια...-bye-

:flipout::flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Και το #13, Η ωδή για τη γιορτή της Αγίας Καικιλίας του Handel που ακούω τώρα είναι πάντως υπέροχη.
Με όργανα εποχής απ'ότι κατάλαβα.

Πέστα στον SupersonicA(ακριβής μετάφραση τού ΥπέρηχΑς):flipout::flipout:

Aμα δεν υπήρχαν οι τού 17ου αιώνα δεν θα υπήρχαν κάν 70´s-bye--bye-

Re: Απάντηση: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Πέστα στον SupersonicA(ακριβής μετάφραση τού ΥπέρηχΑς):flipout::flipout:

Aμα δεν υπήρχαν οι τού 17ου αιώνα δεν θα υπήρχαν κάν 70´s-bye--bye-

μα φυσικά, δεν θα καταρίψουμε την θεωρία της εξέλιξης
αλλά δεν θα κόψυμε και φλέβες.
Τα δισκάκια αυτά είναι μάνα γιά το γραφείο.
Αν είναι και καλές εκτελέσεις...

Πάντως εγώ με κλασικούρια, έχω ένα τοπ τεν που κόβω φλέβες...
μετά πηδάω έναν αιώνα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

μα φυσικά, δεν θα καταρίψουμε την θεωρία της εξέλιξης
αλλά δεν θα κόψυμε και φλέβες.
Τα δισκάκια αυτά είναι μάνα γιά το γραφείο.
Αν είναι και καλές εκτελέσεις...

Πάντως εγώ με κλασικούρια, έχω ένα τοπ τεν που κόβω φλέβες...
μετά πηδάω έναν αιώνα....

Τώρα ο Αιώνας έχασε ,εσύ έχασες θα το κρίνει η Ιστορία.:flipout::flipout::grinning-smiley-043

Και το #13, Η ωδή για τη γιορτή της Αγίας Καικιλίας του Handel που ακούω τώρα είναι πάντως υπέροχη.
Με όργανα εποχής απ'ότι κατάλαβα.

Μολις αρχίσουν οι φωνές κάτι παθαίνω. Δεν αντέχω ρε σεις ...:flipout:

Δημητρη
Πριν ενα μηνα εγινε ενα Φεστιβαλ χορωδιας εδω στο χωριο μου, αναμεσα στους προσκεκλησμενους μουσικους ηταν και ο Paul Hillier που διευθυνε το Ars Nova Copenhagen μαζι με το Concerto Copenhagen, φυσικα ολα τα κονσερτα δωθηκαν μεσα σε εκκλησιες. Αναμεσα στα εργα που ακουστηκαν ηταν και τα κλασσικα πλεον Jauchzet dem Hern και το Jesu meine Freude μαζι με το Missa brevis του μεγαλου συνθετη της περιοχης, Dietrich Buxtehude.
Σε καταλαβαινω πως αισθανεσαι απο τις φωνες, καπως ετσι ημουν και εγω καποτε, αλλα αν ζησεις ενα και μονο live, ισως ηδη να το εχεις ζησει δεν το ξερω αυτο, τοτε σου εγγυωμαι οτι θα αλλαξεις οσον αφορα τις φωνες!
Η φωνη ειναι το ποιο συναρπαστικο οργανο η ισως ειναι το εκκλησιατικο οργανο?

Δημητρη
Πριν ενα μηνα εγινε ενα Φεστιβαλ χορωδιας εδω στο χωριο μου, αναμεσα στους προσκεκλησμενους μουσικους ηταν και ο Paul Hillier που διευθυνε το Ars Nova Copenhagen μαζι με το Concerto Copenhagen, φυσικα ολα τα κονσερτα δωθηκαν μεσα σε εκκλησιες. Αναμεσα στα εργα που ακουστηκαν ηταν και τα κλασσικα πλεον Jauchzet dem Hern και το Jesu meine Freude μαζι με το Missa brevis του μεγαλου συνθετη της περιοχης, Dietrich Buxtehude.
Σε καταλαβαινω πως αισθανεσαι απο τις φωνες, καπως ετσι ημουν και εγω καποτε, αλλα αν ζησεις ενα και μονο live, ισως ηδη να το εχεις ζησει δεν το ξερω αυτο, τοτε σου εγγυωμαι οτι θα αλλαξεις οσον αφορα τις φωνες!
Η φωνη ειναι το ποιο συναρπαστικο οργανο η ισως ειναι το εκκλησιατικο οργανο?

Σπύρο
μπορεί να έχεις και δίκαιο . Μεγάλη κουβέντα δεν λέω και πάντοτε αφήνω ένα παράθυρο ανοιχτό στην "αλλαγή" ...τουλάχιστον για το μέλλον ( εδώ μέσα άλλωστε έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα ) .
Απλώς είχα πάντοτε πρόβλημα με τη φωνή , ειδικά στην κλασσική και έτι περισσότερο στο μπαρόκ , κυρίως αν δεν είναι υπό μορφή χορωδίας ( εκεί κάτι γίνεται ) .
Με αγχώνει λίγο αυτό που λες για το δεύτερο συναρπαστικότερο όργανο μετά τη φωνή , δηλαδή το εκκλησιαστικό . Να φανταστείς προχθες που άκουγα την , επαναλαμβάνω έξοχη , συμφωνία του Καμιγ Σεν Σανς , σκεφτόμουν μέσα μου : " αν δεν είχε και το εκκησιαστικό όργανο , θα ήταν τέλεια" :flipout:.
Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με τη μουσική . Είναι περισσότερο θέμα ήχου , τόνου , ύψους κλπ . Ο καθείς με το κουσούρι του. -bye-

Hmmm, esy eisai dyskolos apo oti blepw!!
Dev prospa8w va se alla3w oute va se peisw se otidnpote, afou ais8avesai etsi gia fwves kai orgava to sebomai apolyta! Kai egw exw alla3ei se polla kata tnv megaln poreia kai opws faivetai 8a alla3w se merika akoma! Molis arxisa va akouw electronic tekno(?), meta apo 2 diskous pou mou dwsave oi filoi mou minilogue.Priv, apla ntav adiavonto gia emeva!
Xwris va 8elw va ri3w barn sto stereo sou, oti dev mporei va sou metaferei to ais8nma tns nxografisews, 8a sou egrafa av nmouv giatros stnv Mousikn, mia syvtagn, 2 live konserta tov mnva kai mia Opera! kai meta 8a giatreuosouva gia pavta!!
PS: Kala pou mou 8ymnses auto me to orgavo, se ligo 8a bgalw apo tnv vaftalivn tnv Mass tou Janacek, Glagolitic, teleutaia pou tnv akousa sto xwrio mou 3ypvnsa kyriolektika otav o Hans Fagius mpnke me evav epi8etiko tropo kai arxise va baraei ta plnktra evos favtastika dyvatou nlektrikou orgavou pou ntav stnv sknvn! To euxaristn8nka kyriolektika, oso pote apo disko!

Μπα , ούτε θέμα συστήματος είναι . Ετσι αισθανόμουνα κι όταν άκουγα από παλιό μονοφωνικό επιπλο , έτσι κι όταν πήγα στην λυρική και είχε κάτι άριες και ρετσιτατίβα , έτσι και τώρα σπίτι με το υπάρχον σύστημα .
Δεν μου πάει ( εκτός βέβαια αν είναι Βάγκνερ , οπότε ακούω όλες τις φωνές . Go figure!)