Μπελλος Ευαγγελος
Supreme Member
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?
((((έτσι δεν μπορείς να βγάλεις 700 βατ από ένα ενισχυτή που ζυγίζει μαζί με το τροφοδοτικό 15 κιλά.
Κι αν τα βγάλεις μόνο μουσική δεν θα ακούς.))))
να σου δωσω το λινκ της Lab Grupen να δεις αν μπορει η δεν μπορει ;;;;;;
και οχι 700 βαττ ....αλλα 2500 !!!
Ν1 στις επιλογες των επαγγελματιων και παναλαφροι...
δεν μπορει να μην κανουν εστω για υπογουφερ....
Koντολογίς,σε ηχητική ποιότητα οι D με του Α είναι και το ίδιο.
Αρα ο κόσμος είναι χαζός που πληρώνει παραπάνω λεφτά και δεν αγοράζει σωρηδόν τσάμπα βατ.
Αποψή σας ,εντελώς σεβαστή.
Απλά ποιός ο λόγος να βγάζει η electrompaniet ενισχυτή με 100watt@8Ωμ στο κανάλι και κόστος περί τα 3000 ευρώ?
Αφού υπάρχει ο Μπέρι με 400 ευρω.
Δυό κουβέντες εντελώς γενικά και χωρίς να το κουράζω πλέον άλλο.
Πέρα απ το χόμπυ μας και τις ακροάσεις καλό είναι να μελετάμε και τό θεωρητικό επίπεδο αν θέλουμε να έχουμε μια ποιό σφαιρική άποψη.
Το ότι η τάξη Α είναι η ποιό μουσική κατασκευή και εν τέλη η ποιό σοβαρή αυτό είναι δεδομένο σε όλους ανεξαρτήτου οικονομικής δυνατότητας ή φιλοσοφίας γενικότερα.
Συνήθως στα μεσαία βαλάντια επικρατεί η τάξη ΑΒ που κι αυτή όμως σε σοβαρές υλοποιήσεις στοιχίζει.
Μπορεί να έχει 500 ευρώ ας πούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγάλει 700 βατ στο κανάλι.
Το αν είμαι προκατελημένος μου αρκουν τα απλά μαθηματικά και η φυσική για να απορίψω ηχητικά τουλάχιστον το τέρας της φθήνιας.
ΕΔΩ νομίζω θα βρεί κανείς ικανοποιητικές πληροφορίες περί του θέματος.
Και όρεξη να έχει κανείς να διαβάζει περί της ουσίας κι όχι τι λέει ο καθένας στο νετ.
Οπως δεν μπορεις να βγάλεις 500 άλογα από 1000 κυβικά (κι αν τα βγάλεις η ροπή θα είναι σχεδόν μηδενική και το ρελαντί στις 6000rpm/min) έτσι δεν μπορείς να βγάλεις 700 βατ από ένα ενισχυτή που ζυγίζει μαζί με το τροφοδοτικό 15 κιλά.
Κι αν τα βγάλεις μόνο μουσική δεν θα ακούς.
Το λινκ στο παρέθεσα για να καταλάβεις οτι ο ενισχυτής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τάξη ΑΒ.
Για να βγάλεις τόσα βάτ σε τάξη ΑΒ έπρεπε το τροφοδοτικό να είναι ίσα με μια σόμπα.
Αν δεν το καταλάβαινεις δε φταίω εγώ.
Το μάρκετινγκ αποδεικνύει κι εδώ ότι είναι πολύ ισχυρό.
Και να τελειώσω.
Στο φίλο που άνοιξε το πόστ ο οποίος δοκίμασε τον Μπέρι,είπε πολύ απλά ότι δεν άκουσε διαφορά.Εσείς γιατί εκπλήσεστε?
Εκτός κι αν τον θεωρείτε βαλτό.
Απ την άλλη όπως πολύ σωστα επεσημάνατε κι εσείς το αυτί είναι ο απόλυτος κριτής.
Επειδή λοιπόν είμαστε χομπίστες γιατί δε δεχόμαστε και την αντίθετη άποψη?
Και στο κάτω κάτω τι το παράλογο είπα στον άνθρωπο?
Του είπα (κι επιμένω σ'αυτό αντί να ψάχνει για φακιρικά στον Μπέρι) να βρεί και να δοκιμάσει τα ηχεία του με έναν τελικό της NAD, ADCOM,MUSICAL FIDELITY (ότι βρει φυσικά καθως είναι πρακτικά δύσκολο να βρεί καμιά δεκαριά ενισχυτές) κι αν δεν δει διαφορά ή βρει καλύτερο τον Μπέρι ας επιλέξει ανάλογα.
Εγώ ρωτώ το εξής.
Γιατί δεν του προτείνετε του ανθρώπου κι αυτή τη λύση?
Η μήπως φοβάστε τη σύγκριση?
((((έτσι δεν μπορείς να βγάλεις 700 βατ από ένα ενισχυτή που ζυγίζει μαζί με το τροφοδοτικό 15 κιλά.
Κι αν τα βγάλεις μόνο μουσική δεν θα ακούς.))))
να σου δωσω το λινκ της Lab Grupen να δεις αν μπορει η δεν μπορει ;;;;;;
και οχι 700 βαττ ....αλλα 2500 !!!
Ν1 στις επιλογες των επαγγελματιων και παναλαφροι...
δεν μπορει να μην κανουν εστω για υπογουφερ....