Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Koντολογίς,σε ηχητική ποιότητα οι D με του Α είναι και το ίδιο.
Αρα ο κόσμος είναι χαζός που πληρώνει παραπάνω λεφτά και δεν αγοράζει σωρηδόν τσάμπα βατ.
Αποψή σας ,εντελώς σεβαστή.
Απλά ποιός ο λόγος να βγάζει η electrompaniet ενισχυτή με 100watt@8Ωμ στο κανάλι και κόστος περί τα 3000 ευρώ?
Αφού υπάρχει ο Μπέρι με 400 ευρω.

Δυό κουβέντες εντελώς γενικά και χωρίς να το κουράζω πλέον άλλο.
Πέρα απ το χόμπυ μας και τις ακροάσεις καλό είναι να μελετάμε και τό θεωρητικό επίπεδο αν θέλουμε να έχουμε μια ποιό σφαιρική άποψη.
Το ότι η τάξη Α είναι η ποιό μουσική κατασκευή και εν τέλη η ποιό σοβαρή αυτό είναι δεδομένο σε όλους ανεξαρτήτου οικονομικής δυνατότητας ή φιλοσοφίας γενικότερα.
Συνήθως στα μεσαία βαλάντια επικρατεί η τάξη ΑΒ που κι αυτή όμως σε σοβαρές υλοποιήσεις στοιχίζει.
Μπορεί να έχει 500 ευρώ ας πούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγάλει 700 βατ στο κανάλι.
Το αν είμαι προκατελημένος μου αρκουν τα απλά μαθηματικά και η φυσική για να απορίψω ηχητικά τουλάχιστον το τέρας της φθήνιας.

ΕΔΩ νομίζω θα βρεί κανείς ικανοποιητικές πληροφορίες περί του θέματος.
Και όρεξη να έχει κανείς να διαβάζει περί της ουσίας κι όχι τι λέει ο καθένας στο νετ.
Οπως δεν μπορεις να βγάλεις 500 άλογα από 1000 κυβικά (κι αν τα βγάλεις η ροπή θα είναι σχεδόν μηδενική και το ρελαντί στις 6000rpm/min) έτσι δεν μπορείς να βγάλεις 700 βατ από ένα ενισχυτή που ζυγίζει μαζί με το τροφοδοτικό 15 κιλά.
Κι αν τα βγάλεις μόνο μουσική δεν θα ακούς.
Το λινκ στο παρέθεσα για να καταλάβεις οτι ο ενισχυτής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τάξη ΑΒ.
Για να βγάλεις τόσα βάτ σε τάξη ΑΒ έπρεπε το τροφοδοτικό να είναι ίσα με μια σόμπα.
Αν δεν το καταλάβαινεις δε φταίω εγώ.
Το μάρκετινγκ αποδεικνύει κι εδώ ότι είναι πολύ ισχυρό.

Και να τελειώσω.
Στο φίλο που άνοιξε το πόστ ο οποίος δοκίμασε τον Μπέρι,είπε πολύ απλά ότι δεν άκουσε διαφορά.Εσείς γιατί εκπλήσεστε?
Εκτός κι αν τον θεωρείτε βαλτό.
Απ την άλλη όπως πολύ σωστα επεσημάνατε κι εσείς το αυτί είναι ο απόλυτος κριτής.
Επειδή λοιπόν είμαστε χομπίστες γιατί δε δεχόμαστε και την αντίθετη άποψη?
Και στο κάτω κάτω τι το παράλογο είπα στον άνθρωπο?
Του είπα (κι επιμένω σ'αυτό αντί να ψάχνει για φακιρικά στον Μπέρι) να βρεί και να δοκιμάσει τα ηχεία του με έναν τελικό της NAD, ADCOM,MUSICAL FIDELITY (ότι βρει φυσικά καθως είναι πρακτικά δύσκολο να βρεί καμιά δεκαριά ενισχυτές) κι αν δεν δει διαφορά ή βρει καλύτερο τον Μπέρι ας επιλέξει ανάλογα.

Εγώ ρωτώ το εξής.
Γιατί δεν του προτείνετε του ανθρώπου κι αυτή τη λύση?
Η μήπως φοβάστε τη σύγκριση?

((((έτσι δεν μπορείς να βγάλεις 700 βατ από ένα ενισχυτή που ζυγίζει μαζί με το τροφοδοτικό 15 κιλά.
Κι αν τα βγάλεις μόνο μουσική δεν θα ακούς.))))

να σου δωσω το λινκ της Lab Grupen να δεις αν μπορει η δεν μπορει ;;;;;;
και οχι 700 βαττ ....αλλα 2500 !!!
Ν1 στις επιλογες των επαγγελματιων και παναλαφροι...

δεν μπορει να μην κανουν εστω για υπογουφερ....

Το θέμα όμως είναι να παίξουν καλύτερα, αν γίνετε, περίπου εκεί που είναι τώρα.
Αν τα βγάλω μπροστά από το έπιπλο και φέρω και καρέκλα πιο μπροστα, πάει το σαλόνι και θα με κυνηγάει η γυναίκα μου με το σκουπόξυλο (και θα έχει και δίκιο)...
Η απόσταση μεταξύ τους είναι 2,30μ. και η απόσταση της τηλεόρασης από τον καναπέ 3,70μ.
Πήρα 2 σετ 900DC γιατί η διαφορά τιμής από τα μικρά ήταν 100-150 . Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω 2 σε περίπτωση που αργότερα τα χρειαστώ για ένα δεύτερο σύστημα σε άλλο χώρο.
Το 2ο ζευγάρι είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο αφού παίζει μόνο σε ταινίες.
Μουσική ακούω δικάναλα.

δεν εχεις αναφερει καθολου μεχρι τωρα τι ειναι ΑΥΤΟ που σε ενοχλει στον ηχο σου !!!!!

τσιριχτα πριμα μπουμπουνιτο μπασο χαλαρο μπασο μεσαιες ξερες σκληρος ηχος δεν εχεις πριμα .... τι ακριβως ;;;

Τίποτα συγκεκριμένο. Γιατί όπως είπα δεν έχω εξοικειωμένο αυτί.
Βασικά με επηρέασε ο Backousis.
Απλά ήθελα να μάθω με τι ενισχυτή θα μπορούσα να βελτιώσω την απόδοση των ηχείων.
Θέλω από ότι αγοράζω να εκμεταλλεύομαι το μέγιστο των δυνατοτήτων του ή έστω όσο περισσότερο μπορώ.
Ισως ποιο γεμάτο ήχο?

Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Απλά ήθελα να μάθω με τι ενισχυτή θα μπορούσα να βελτιώσω την απόδοση των ηχείων.
Θέλω από ότι αγοράζω να εκμεταλλεύομαι το μέγιστο των δυνατοτήτων του ή έστω όσο περισσότερο μπορώ.

εγω σε τι σε επηρεασα;

πρεπη να καταλαβης οτι εσυ τα ακους οχι εγω.

επειδη εμενα δεν μου αρεσουν αυτο δε λεει τιποτα.

εσυ τα ακους.

αν δεν εχεις δικη σου γνωμη και αγοραζης οτι σου λεει ο καθενας δεν θα εισαι

ποτε ευχαριστημενος.

αποδειξη τα magnepan που τοσο πολυ σου αρεσαν ενω το μπασσο τους ηταν ανυπαρκτο.

για surround τα βγαζη η magnepan οντως και ομως εσενα σου αρεσαν.

για μενα magnepan μονο το 1.6 και πανω.

Eγώ πιστεύω οτι πρέπει να ακολουθήσεις άλλη σειρά. Άκου όσο πιο πολλή μουσική μπορείς...θα το χαρείς, θα εξασκήσεις το αυτί σου και θα αρχίσεις να βλέπεις μόνος σου τα προβλήματα του συστήματός σου. Ουσιαστικά, έτσι γνωρίζεις το σύστημά σου και τον ήχο του.

Έπειτα αρχίζεις να διορθώνεις... Το πρώτο πράγμα που κι εγώ πιστεύω οτι θέλει διόρθωμα ειναι η τοποθέτηση. Η απόσταση ακροατή-ηχείων πρέπει να είναι ίση με την απόσταση μεταξύ των ηχείων, ή ελαφρώς μεγαλύτερη...όχι πολύ μεγαλύτερη όμως. Αρα δοκίμασε να τα τοποθετήσεις όπως ήδη ειπώθηκε...τα ηχεία λιγο μπροστά από το έπιπλο και χωρίς την πολυθρόνα.

Πάντως, για να φτάσεις να πεις οτι η οδήγηση είναι πρόβλημα, πρέπει να είσαι σίγουρος οτι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα όπως τοποθέτηση, καλώδια, πηγή κλπ.

Ισως ποιο γεμάτο ήχο?

Άμα δε σε ενοχλεί τίποτα συγκεκριμένο τότε "κάτσε στα αυγά σου" και απόλαυσε αυτό που έχεις.

Ό Μπακούσης είναι έμπειρος και κατάλαβε ότι θα μπορούσες να έχεις και καλύτερο ήχο. Δοκιμάσατε τελικό ο οποίος έφερε ανάξια λόγου διαφορά. Άρα δε χρειάζεσαι επιπλέον "άλογα" για την συγκεκριμένη "πίστα". Καλύτερο "στήσιμο" χρειάζεσαι. Και σου το είπε και αυτός και άλλοι εδώ μέσα...

Είσαι διατεθειμένος (σε παίρνει) να στήσεις καλύτερα το σύστημα; Αν ναι, τότε στήσε το καλύτερα όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω. Αν όχι ,......

Αν δεν ακούσεις διαφορά άξια λόγου με το νέο στήσιμο, τότε εδώ είναι τα όρια του συνδυασμού συστήματος-χώρου σου.

Επαναλαμβάνω αυτό που θεωρώ το σημαντικότερο: Αν δεν έχεις συγκεκριμένα παράπονα από το σύστημά σου, τότε κάτσε και "γράψε χιλιόμετρα" απολαμβάνοντάς το.

Συχνά χάνουμε και το καλό ψάχνοντας ασταμάτητα για το καλύτερο.

Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Α)
....
Μετά πρόσεξα το nickname σου, δηλ. το όνομα της Bose που είναι κατά βάση μία lifestyle εταιρία με υπερτιμημένα προϊόντα (και άρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό), οπότε κατανοώ πλήρως τα A,B,Γ και προχωράω στο επόμενο thread. -bye-
Φίλε Κώστα έχω τα Bose 901 series IV. Η Bose έγινε lifestyle εταιρεία τώρα. Την εποχή που ο Dr. Amar Bose ήταν καθηγητής στο MIT τα πράγματα ήταν ΠΟΛΥ διαφορετικά... Από κεί και πέρα τα γούστα και οι γνώμες είναι σεβαστά. Πάντως στον κατάλληλο χώρο και με την κατάλληλη τοποθέτηση τα Bose 901 και τα άλλα της εποχής εκείνης δεν είναι καθόλου lifestyle...κατά τη γνώμη μου.
Sorry για το :offtopic:...

Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

κι αν αξίζει πόσα watt πρέπει να είναι?
Μήπως τα ηχεία μου είναι όντως μάΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΗΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ