Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Μήπως τα ηχεία μου είναι όντως μάπα και δεν αξίζει να ασχοληθώ?
Ξέρει κανείς τίποτα γι αυτά?
Αυτός ο γνωστός μου που σας λέω μήπως είχε δίκιο?

σταματα βρε να το ρωτας 3 φορες αν τα ηχεια ειναι μαπα ......:HTEHETH63:

τα ηχεια σου δεν φταινε !!!!!

ο ΝΤΕΝΟΝ ειναι οντως μικρος για αυτα παντως !!!:smash:

σιγουρα ενας μεγαλυτερος ενυσχητης θα τα επαιζε καλυτερα !

Και φυσικά ναι! Τι και απο πού να πρωτοδώσει ρεύμα ο πολυκάναλος .... Μου κάνει κάποια εντύπωση και μένα που δεν παρατηρήσατε διαφορά,εστω και αρνητική, με την δοκιμή του τελικού,αλλα εδώ που τα λέμε,σε 5' τι να ακούσεις και πως να το ακούσεις....Μια δοκιμή με κάποιον άλλον τελικό και με κάποιον άλλον ειδικό,αλλα κυρίως τα δικά σου αυτιά και προσοχή,ίσως να ήταν διαφωτιστική.... Το βέβαιο είναι πως αξίζει τον ''κόπο'',εκτός και αν θες να κυμανθείς σε πολύ χαμηλή κατηγορία τιμής. Ψάξε για demo τελικό να δοκιμάσεις....

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ....
Του "ειδικού" του φαίνονταν μάπα και τα canton και τα magnepan ακόμα και ο Epson TW-700.
Δηλαδή οτι έχω πάρει μάπα του φαινόταν.
Ποιος ξέρει γιατί...

φίλε μου τα ηχεία σου είναι πολύ καλά...
τα έχω ακούσει και ειλικρινά μου άρεσαν πολύ. Να συμφωνήσω με τον συμφορουμήτη ότι είναι ίσως τα καλύτερα στην κατηγορία τιμής τους...
Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς προδιαγραφών ο ενισχυτής σου είναι πολύ μικρός και οι απαιτήσεις των συγκεκριμένων ηχείων πάνω από τα όριά του...
Γνώμη μου είναι να κρατήσεις τα ηχεία σου και να δοκιμάσεις να τα ακούσεις με έναν τελικό ή έστω έναν σημαντικά δυνατότερο ενισχυτή.
Κρίνε με τα αυτιά σου αν βλέπεις διαφορές. Ανέβασε στάθμες και απόλαυσέ το - εσύ μόνος σου... Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις...

εχεις κανα προβλημα μαζι μου και γραφης αυτα που γραφης;

γιατι δεν γραφης ολη την ιστορια;

γιατι δε γραφης οτι εχεις κολημενα τα ηχεια σου σχεδον στις γωνιες λογω waf;

γιατι δεν γραφης οτι ακουγαμε 1 ωρα τα 1-2 δισκακια που εχεις ολα και ολα;

γιατι δεν γραφης οτι το συστημα το χρησιμοποιης μονο για ταινιες;

γιατι δεν γραφης οτι σου ειπα πως με τον τελικο παιζουν λιγο καλυτερα αλλα

δεν αξιζη η διαφορα να δωσης χρηματα για τελικο;

γιατι δεν γραφης τι διαφορα ακουσες εσυ;

αυτα τα περι ειδικων εγω τα ακουω βερεσε.

τις διαφορες ολοι τις καταλαβαινουν εκτος απο τους κουφους.

προς αποφυγη παρεξηγησεων οταν λεω κουφους κυριολεκτω.

εαν εγω σου ελεγα να παρης ενα τελικο (που σημειωτεων ειχα τελικο για πουλημα) χωρις να ακους διαφορα που να αξιζη τον κοπο τη θα ημουνα;

το sub που σου πουλησα τι διαφορα εκανε στον ηχο;

μηπως ακους διαφορες οποτε σε συμφερη;

ποτε σου ειπα οτι τα magnepan ειναι μαπα;

απο οσο θυμαμαι σου ελεγα οτι ειναι πολυ καλα ηχεια εκτος οτι δεν εχουν

μπασο και μαλιστα μετα απο δοκιμες και με το sub που ειχες δεν εφτιαχναν με

τιποτα αλλα παλη εγω δεν ποτε δεν σου ειπα οτι ειναι μαπα παρα οτι θελουν

τελικο μπας και φτιαξουν το οποιο ομως ποτε δεν εγινε αφου τα πουλησες

πριν καν τα ακουσης σωστα.

οσο για των epson χωρις να εχω μεγαλη σχεση με projectors σου ειπα οτι ο

δικος μου benq 8700 παιζη καλυτερα.(ακομα και εγω ξερω οτι συνηθως οι dlp παιζουν καλυτερα απο τους lcd περα απο προβληματα rainbow,τοποθετησης).

εσυ μου ειπες οτι ηθελε ρυθμιση η αλλη οθονη δεν πολυκαταλαβα και εγω

μισοαστεια σου ειπα οτι εγω ξερω τι ειδα αφου στο κατω κατω εσυ εχεις

εγω τον τοιχο ακομα και αν ειναι ακαταλληλη που ομως εκανε 300 ευρω.

και επειδη με εκανες να νιωσω σαν κατηγορουμενος σε δικαστηριο θα το

γραψω δημοσια και δεν με νοιαζη αν παρεξηγηθης.

παρεξηγηθηκες και ας μην το λες που δεν δεχτηκα να σου τοποθετησω

το ηχοσυστημα στο αυτοκινητο σου λες και ειμαι υποχρεωμενος.

καποιος με λιγη σοβαροτητα ουτε καν θα το ζητουσε απο εναν απλο γνωστο.

θα το εκανα για καποιον κολητο μου (και το εχω κανη)και μαλιστα θα το

προτεινα ο ιδιος αλλο οχι και για εναν απλο γνωστο.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΙΝΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

υ.γ. το κερασακι ηταν η αγορα του ενισχυτη για το αυτοκινητο που σου προτεινα και μετα η αγγελια πωλησης πριν τον βγαλης καν απο το κουτι επειδη καποιοι σου ειπαν σε ενα θρεντ που ανοιξες οτι με αυτα τα χρηματα μπορουσες να παρης καλυτερο.

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και μάλιστα για τέτοια πράγματα. Δεν πρόσβαλα κανέναν.
Δεν μίλησα προσωπικά για κανέναν.
Μια δεύτερη γνώμη ζήτησα και ευχαριστώ όλους σας που τη δώσατε.
Δεν θέλω να αρχίσω το κατιναριό (μου είπες, σου είπα κτλ.) αλλά 1ον υπερβάλεις και 2ον επειδή είσαι απλώς γνωστός σου είπα να σε πληρώσω για την τοποθέτηση δεν παρεξηγήθηκα και δεν έχω τίποτα μαζί σου.

Ελπίζω το ότι δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση και να αρχίσουμε το κατιναριό να μην θεωρηθεί από τους συμφορουμίτες οτι αποδέχομαι όλα όσα λέει ο φίλος Backousis.

Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και μάλιστα για τέτοια πράγματα. Δεν πρόσβαλα κανέναν.
Μια δεύτερη γνώμη ζήτησα και ευχαριστώ όλους σας που τη δώσατε.
Δεν θέλω να αρχίσω το κατιναριό (μου είπες, σου είπα κτλ.) αλλά 1ον υπερβάλεις και 2ον επειδή είσαι απλώς γνωστός σου είπα να σε πληρώσω για την τοποθέτηση δεν παρεξηγήθηκα και δεν έχω τίποτα μαζί σου.

αφου λοιπον δεν παρεξηγηθηκες προς τι τα ειρωνικα σχολια περι "ειδικος"

που ακριβως υπερβαλω;

το οτι δεν εγραψες ποιος ειναι ο ειδικος δεν λεει και τιποτα αφου καποιοι με πηραν τηλεφωνο και με ρωτησαν τι εχεις μαζι μου πριν ακομα δω το thread.

στα φορουμ ο καθε ενας λεει τι γνωμη του και οι υπολοιποι φιλτραρουν τα

γραφομενα επιλεγοντας να τα εμπιστευτουν η οχι χωρις ειρωνειες.

εαν λοιπον δεν εχεις τιποτα μαζι μου οπως λες ανεβασε μια φωτο του

σαλονιου σου να δουν ολοι το setup σου και τοτε να σου δωσουν μια δευτερη

γνωμη.

οσο για το αυτοκινητο οπως σου ειπα δεν ειναι αυτη η δουλεια μου και εχει μια

χαρα τεχνικους που μπορουν να το κανουν.

και εγω ελπιζω να μην εχεις παρεξηγηθη γιατι δεν μου αρεσουν οι καβγαδες.

Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Δεν πρόσβαλα κανέναν.

Σε αυτά τα δύο ειδικά να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω.
Δεν περιορίστηκες στο να ζητήσεις γνώμες για το πρόβλημά σου. Η αναφορά στον γνωστό σου έπρεπε να σταματήσει στο "μου έφερε ένα 1500, τον ακούσαμε και μου δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές". Τα υπόλοιπα σχόλια ήταν περιττά και μάλλον δείχνουν εμπάθεια προς το πρόσωπο αυτό.

Με τα γραπτά σου "φωτογραφίζεις" κάποιο πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό είναι μέλος του φόρουμ και μάλιστα το όλο ύφος δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό γι'αυτόν (βλ. σπόντες περί "ειδικού" κ.α.). Δεν περίμενες ότι θα τα διαβάσει όλα όσα έγραψες; Η αντίδρασή του μου φαίνεται πέρα για πέρα λογική και ανθρώπινη.

Το θάψιμο, όσο διακριτικό κι αν είναι (που δεν είναι στην περίπτωση αυτή), παραμένει θάψιμο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

αφου λοιπον δεν παρεξηγηθηκες προς τι τα ειρωνικα σχολια περι "ειδικος"

που ακριβως υπερβαλω;

το οτι δεν εγραψες ποιος ειναι ο ειδικος δεν λεει και τιποτα αφου καποιοι με πηραν τηλεφωνο και με ρωτησαν τι εχεις μαζι μου πριν ακομα δω το thread.

στα φορουμ ο καθε ενας λεει τι γνωμη του και οι υπολοιποι φιλτραρουν τα

γραφομενα επιλεγοντας να τα εμπιστευτουν η οχι χωρις ειρωνειες.

εαν λοιπον δεν εχεις τιποτα μαζι μου οπως λες ανεβασε μια φωτο του

σαλονιου σου να δουν ολοι το setup σου και τοτε να σου δωσουν μια δευτερη

γνωμη.

οσο για το αυτοκινητο οπως σου ειπα δεν ειναι αυτη η δουλεια μου και εχει μια

χαρα τεχνικους που μπορουν να το κανουν.

και εγω ελπιζω να μην εχεις παρεξηγηθη γιατι δεν μου αρεσουν οι καβγαδες.

Εγώ πάντως το ειδικός δεν το λέω ειρωνικά επειδή σε έχω γνωρίσει λίγο και έχω καταλάβει οτι το θέμα "ήχος" το ξέρεις πάρα πολύ καλά και όχι επιφανειακά. Εγώ λοιπόν σε θεωρώ ειδικό.
Απλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη και απλά είχα απογοητευτεί με όσα μου είχες πει.
Γιατί αρπάχτηκες δεν κατάλαβα ακόμα...

ισως να μην το ξερης αλλα στη γλωσα του πληκτρολογιου οταν βαζης κατι σε εισαγωγικα ομολογη ειρωνια.

αυτος ειναι ο ενας λογος και ο αλλος λογος ειναι που εγραψες οτι σου τα βγαζω ολα μαπα.

τα μονα μαπα ειναι τα canton.

λυπαμαι που θα απογοητευσω καποιους που τους αρεσαν αλλα audio spectrum, roister, focal τα κανουν σκονη.

και το dvd σου μια χαρα ειναι και ο denon και τα μαγκνεπαν καλα ηταν.

Last edited:
Εδώ και 2 χρόνια έχω αγοράσει 4 Canton Ergo 900DC ένα κεντρικό Canton Ergo CM 500DC και ένα sub JAMO D6.
Όλα αυτά παίζουν με εναν ενισχυτή A/V DENON AVR 1905.
Εγώ δεν είμαι γνώστης του θέματος "ήχος".
Δηλαδή το αυτί μου δεν ξεχωρίζει τις διαφορές εύκολα, δεν έχω ακούσει και άλλα παρεμφερή συστήματα πέρα από το δικό μου για να έχω μέτρο σύγκρισης.
Κάποιος γνωστός μου που είναι γνώστης έχει έναν Behringer EP-1500 και κάποια μέρα τον έπεισα να το φέρει σπίτι.
Τον συνδέσαμε στα ηχεία μου και τον βάλαμε να παίξει για ένα πεντάλεπτο. Αμέσως μετά τον βγάλαμε και μου είπε οτι δεν άλλαξε τίποτα στον ήχο.
Τζάμπα έξοδα να πάρω τελικό γιατί δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στα δικά μου ηχεία (τα οποία από την πρώτη στιγμή που τα πήρα μάπα τα ανεβάζει μάπα τα κατεβάζει).
Υπάρχει περίπτωση να μην αλλάζει τίποτα σε ένα ηχείο με την προσθήκη ενισχυτή?
Αν όντως είναι έτσι να μην κάνω τσάμπα έξοδα και να σταματήσω να ασχολούμαι.

H άποψή μου είναι να δοκιμάσεις τα ηχεία σου με έναν τελικό της προκοπής.
Ενισχυτής που κάνει 4 κατοστάρικα και βγάζει 450 watt@4Ωμ στο κανάλι,με συγχωρείς αλλά μόνο ενισχυτής για μουσική δεν είναι.
Αν δεν είδες με τόσα βατ διαφορά,που είναι φυσικό να μη δεις,τότε ο ενισχυτής είναι για πέταμα.
Βρες και δοκίμασέ τα με NAD,Adcom,Rotel,Advance acoustic για να βγάλεις άκρη και μετά αποφασίζεις.

Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

H άποψή μου είναι να δοκιμάσεις τα ηχεία σου με έναν τελικό της προκοπής.
Ενισχυτής που κάνει 4 κατοστάρικα και βγάζει 450 watt@4Ωμ στο κανάλι,με συγχωρείς αλλά μόνο ενισχυτής για μουσική δεν είναι.
Αν δεν είδες με τόσα βατ διαφορά,που είναι φυσικό να μη δεις,τότε ο ενισχυτής είναι για πέταμα.
Βρες και δοκίμασέ τα με NAD,Adcom,Rotel,Advance acoustic για να βγάλεις άκρη και μετά αποφασίζεις.

και ομως απατασε ......

ειναι και παραειναι !!!!!!

διαβασε στα φορουμ αγγλιας και ειδικα Γερμανιας να δεις τι λενε για τον ενυσχητη του πεταματου ....:grandpa:

και ομως ...... κοβει κωλους .....

Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Εκεινα τα μαπα τα magnepan, μηπως τα πουλας;...:ears:

Πάνε αυτά. Τα έχει πάρει νομίζω ο spycon69. Χωρίς να είμαι και σίγουρος γιατί έχει περάσει και καιρός.
Αν ήθελε τα ξαναγόραζα πίσω.

Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

και ομως απατασε ......

ειναι και παραειναι !!!!!!

διαβασε στα φορουμ αγγλιας και ειδικα Γερμανιας να δεις τι λενε για τον ενυσχητη του πεταματου ....:grandpa:

και ομως ...... κοβει κωλους .....

Oi Γερμανοί και κάθε Γερμανοί είναι φυσικό κι επόμενο να ευλογάνε τα γένια τους,όπως οι Αγγλοι με τα ηχεία κοκ :firstprize:
Από κει και πέρα πρέπει να διαχωρίσουμε το εξής σημείο.
Αν ο ακροατής θέλει απλά να ακούει θόρυβο ή θέλει ένα αξιοπρεπές hifi.
Στην πρώτη περίπτωση σαφώς και είναι καλός.
Για τη δεύτερη ούτε τον άκουσα ούτε θα μπώ ποτέ στη διαδικασία να χάσω έστω και πέντε λεπτά απ τον χρόνο μου για να τον ακούσω.
Φυσικά πριν με χαρακτηρίσεις προκατελειμένο,θα σου πω ότι γενικώς φιλτράρω και επανεξετάζω όλες τις απόψεις και δε με ενδιαφέρει η γνώμη των Χ εκατομυρίων Γερμανών ή άγγλων.
Και το ερώτημά μου εδώ είναι σαφές.
Σε τι τάξη δουλεύει ο συγκεκριμένος ενισχυτής?
Σε τάξη D φαντάζομαι.:HTEHETH63:
Αυτό και μόνο χαρακτηρίζει τη θέση στην οποία ανήκει ο ενισχυτής αυτός.

Στην κονσόλα του datsun:jester:

Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Oi Γερμανοί και κάθε Γερμανοί είναι φυσικό κι επόμενο να ευλογάνε τα γένια τους,όπως οι Αγγλοι με τα ηχεία κοκ :firstprize:
Από κει και πέρα πρέπει να διαχωρίσουμε το εξής σημείο.
Αν ο ακροατής θέλει απλά να ακούει θόρυβο ή θέλει ένα αξιοπρεπές hifi.
Στην πρώτη περίπτωση σαφώς και είναι καλός.
Για τη δεύτερη ούτε τον άκουσα ούτε θα μπώ ποτέ στη διαδικασία να χάσω έστω και πέντε λεπτά απ τον χρόνο μου για να τον ακούσω.
Φυσικά πριν με χαρακτηρίσεις προκατελειμένο,θα σου πω ότι γενικώς φιλτράρω και επανεξετάζω όλες τις απόψεις και δε με ενδιαφέρει η γνώμη των Χ εκατομυρίων Γερμανών ή άγγλων.
Και το ερώτημά μου εδώ είναι σαφές.
Σε τι τάξη δουλεύει ο συγκεκριμένος ενισχυτής?
Σε τάξη D φαντάζομαι.:HTEHETH63:
Αυτό και μόνο χαρακτηρίζει τη θέση στην οποία ανήκει ο ενισχυτής αυτός.

Στην κονσόλα του datsun:jester:

προφανως εισαι καινουργιος στο φορουμ και δεν εχεις διαβαση τα οσα εχουν γραφτη για τον συγκεκριμενο ενισχυτη τα 4 τελευταια χρονια.

κανε ενα search και ορεξη να εχεις να διαβαζης.

αν παλη βγαζης συμπερασμα εξ αποστασεως κανενα προβλημα.

παντως ο ενισχυτης δουλευη σε ταξη ΑΒ.