Προστιμο για παρκαρισμα

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Τελικά Στέλιο τι έκανες (κάνατε) με τις πινακίδες;
Όσο για το συμβάν του φίλου μας click, αν θυμηθώ τον εαυτό μου πριν 30 χρόνια, μάλλον το ίδιο θα έκανα. Και θα την πάταγα με τον ίδιο τρόπο. Ούτως ή άλλως είμαστε έρμαια στην επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Επειδή πιστεύω ότι αν έβλεπε, κρίνοντας εξ ιδίων, 2 - 3 σκόρπια αυτοκίνητα θα του έμπαιναν ιδέες. Αν μη τι άλλο ήταν σε μια πόλη που δεν την ήξερε. Θα ρώταγε έστω κάποιον. Όσο για την επιστροφή, αν δεν έβρισκα τρόπο να το ασφαλίσω, θα επέστρεφα έστω ..... :captain: αλλιώς ο πατέρας μου:argue:

σημερα τελειωσαν οι 5 ημερες προθεσμιας και λεω να παω στη τροχαια Αγ Παρασκευης να δουμε τι θα γινει ...

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

σημερα τελειωσαν οι 5 ημερες προθεσμιας και λεω να παω στη τροχαια Αγ Παρασκευης να δουμε τι θα γινει ...

Μην παρεις τις πινακιδες μαζι σου.

Εξηγησε τους οτι δεν ειναι δικο σου.

Κοντεύω τις 950.000 χλμ. Εκτός από τις κανονικές κλήσεις, έχω δεχθεί κλήσεις και για τα εξής:

1. Παραβίαση στοπ στο επαρχιακό δίκτυο Νάουσας-Σκύδρας. Κινούμουν το 1997 στον κύριο άξονα και σε διασταύρωση με χωματόδρομο είχε στρίψει το στοπ και έδειχνε ότι έχει προτεραιότητα ο χωματόδρομος. Δεν πλήρωσα την κλήση, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής δέχθηκε ότι δεν μπορεί να έχει προτεραιότητα ο χωματόδρομος.
2. Πριν την κατασκευή του σημερινού οδικού άξονα Κοζάνης -Πτολεμαίδας, μέσα στο χωριό Περδίκκα αφαίρεση πινακίδων γιατί εκινούμην με 42 χλμ. την ώρα ενώ το όριο ήταν 20 χλμ. Βρισκόμουν μεταξύ φορτηγών ορυχείων, άρα δεν υπήρχε περίπτωση να πάω με περισσότερο ή λιγότερο. Ζήτησα να γραφεί στην κλήση και μου έδωσε τς πινακίδες ο δήμαρχος Αμυνταίου (1996).
3. Αφαίρεση πινακίδων στην οδό Καστριτσίου (κάθετη στην Αγίας Σοφίας) για παράνομο παρκάρισμα εντός του ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης του Αθηναικού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ήμουν υπάλληλος του πρακτορείου, είχα άδεια υπογεγραμμένη από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, αλλά ο νέος διευθυντής έκρινε ότι τα αυτοκίνητα που έχουν δικαίωμα παρκαρίσματος έπρεπε να φέρουν και τον αρθμό κυκλοφορίας γραμένο στην οροφή του αυτοκινήτου όπως τα περιπολικά. Ούτε πλήρωσα καν το πρόστιμο.
4. Κλήση για υπέρβαση ορίου χρόνου σε ελεγχόμενο χώρο παρκαρίσματος με κάρτες λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. Πλήρωσα το πρόστιμο κανονικά.
5. Το 2007 υπέρβαση ορίου ταχύτητος (ψευδής) στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Εδέσσης στη διασταύρωση για Αμύνταιο. Πήγαινα με λιγότερα από 48 χλμ. Μου βεβαιώθηκε πρόστιμο για κίνηση με 89 χλμ. και όταν ζήτησα απόδειξη μου έφεραν από το πίσω κάθισμα του περιπολικού το ραντάρ που έδειχνε, άγνωστο από πότε, την ένδειξη 89. Μετά από επικοινωνία με το δικηγόρο μου μου συνέστησε να πληρώσω το πρόστιμο κανονικά. Το πλήρωσα κανονικά.
6. Το 2003 χειμώνας στη Φλώρινα, με σταματούν για να μου κόψουν κλήση ότι δεν φορώ χιονολάστιχα. Τους λέω είμαι περαστικός. Αφήστε τα κύριε εδώ και δυο χρόνια έρχεστε εδώ στο πανεπιστήμιο. Την επόμενη εβδομάδα να έρθετε στο Τμήμα και να φοράτε χιονολάστιχα. Την επόμενη εβδομάδα φορούσα χιονολάστιχα.
7. Το 2004 αν θυμάμαι καλά επιστρέφω από Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη με όλη την ικογέεια στο αυτοκίνητο. Σταματώ στο πρώτο μπλόκο περνώ, σταματώ στο δεύτερο μπλόκο περνώ, και στο τρίτο μου ζητούν τα χαρτιά μου, αλλά πλέον δεν τα έχω διότι κατά λάθος μου τα έχει κρατήσει το προηγούμενο μπλόκο. Η σχετική ενημέρωση δεν γίνεται δεκτή, και μου ακινητοποιούν το αυτοκίνητο και με πηγαίνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας. Όπου μετά από αρκετή ώρα επιστρέφει το προηγούμενο μπλόκο με τα χαρτιά μου. Με άφησαν ελεύθερο.
8. Την ίδια χρονιά με σταματούν πάλι σε μπλόκο, κάνουν κανονικό έλεγχο, και μου βρίσκουν τρία (3) ατίγαα δκού μου βιβλίου (εγώ ήμουν ο συγγραφέας) στο πορτ μπαγκάζ. Ο ισχυρισμός μου ότι πρόκειται για το βιβλίο που διδάσκω στο μάθημα στο πανεπιστήμιο δεν έγινε δεκτός, και συνεχίζουν τον έλεγχο. Βρίσκουν δισκέτες που γράφουν πάνω ΤΒΣ (Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών). Νομίζουν ότι γράφει ΚΒΣ (Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων) και με πηγαίνουν συνοδεία στη ΔΟΥ Φλώρινας. Μετά από έλεγχο των δισκετών με αφήνουν ελεύθερο.
9. Δεκέμβριος 2000 συναυλία στη Φλώρινα με Γιώργο Σταυριανό, Λέκκα, κλπ. Μετά τη συναυλία πάμε σε κέντρο εκτός Φλώρινας. Χιονίζει τρελά. Έρχεται περιπολικό και μένει έξω. Θα φύγει λέμε. Στις 2.30 είναι ακόμη εκεί θαμμένο στο χιόνι. Βγαίνουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα. Φυσικά μας περνούν από αλκοτέστ και όλοι είμαστε θετικοί. μας υποχρέωσαν να αφήσουμε εκεί τα αυτοκίνητα και να επιστρέψουμε στην πόλη με τα πόδια (αλβανοφοβία, τα ταξί είχαν κλείσει νωρίτερα) 11 χλμ. μέσα στο χόνι, χωρίς φώτα, χωρίς τίποτε. Θα προτιμούσα να είχα πληρώσει 200 ευρώ πρόστιμο.
10. Απρίλιο του 2008 επιστρέφω από Αχρίδα. Εχω ξεκινήσει μόνος περίπου 11.00 το βράδυ άρα με πιάνει έλεγχος αλκοτέστ στο Μαυροβούνι της Σκύδρας. Φυσήξτε. Φυσώ, καμιά ένδειξη. Να πάτε στο καλό. Παιδιά έχετε πιάσει άλλους με ένδειξη; Μέχρι στιγμής είστε ο πρώτος καθαρός (!!!!!)
7. Χθες με σταμάτησε ένα από τα νέα περιπολικά γιατί δεν άναβε το ένα από τα φώτα πορείας. Το τερματικό έβγαλε ότι έχω ληξιπρόθεσμη οφειλή στην Εφορία, άρα έπρεπε να με συνοδεύσουν στην Εφορία για την καταβολή ή μέχρι κάποιο ΑΤ για να κάνω κατάθεση. Είχα πληρώσει προχθές, τους έδειξα και την απόδειξη πληρωμής. Μου ζήτησαν συγνώμη και μου είπαν ότι το σύστημα έχει απευθείας πρόσβαση στο TAXIS, επομένως εκείνο ενημερώνεται μετά από 2 ημέρες καθυστέρηση, άρα γι αυτό μου έδειξε την καθυστέρηση στην πληρωμή. Σήμερα πλήρωσα την κλήση κανονικά για το καμένο φως πορείας.

Εγω παλι απορω πως τα θυμαται ολα αυτα.
Εγω δεν θυμαμαι ουτε που γυρνανα προχθες. :smile:

Πρώτα από όλα είμαι καθηγητής. Σημαντικός λόγος. Αλλά υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά που μου συνέβησαν σε άλλες χώρες.

Συγγνώμη για τα λάθη πληκτρολόγησης.

Η δικη μου εμπειρια περιλαμβανει 2 περιπτωσεις ολες κι ολες.

1) Πριν μερικα χρονια κατεβαινοντας την Κηφισιας προς Λ αλεξανδρας, στο υψος του ξενοδοχειου president εχει συμβει καποιο τροχαιο με αυτοκινητο που χτυπησε μοτοσυκλετα. Λογω του αυτοκινητου και της μοτοσυκλετας που ειχε σκορπισει σε μια λωριδα και το ακινητοποιημενο οχημα στην αλλη, ολα τα αυτοκινητα περνουσαμε αυτα τα εμποδια σιγα σιγα απο την λεωφοριολωριδα αναγκαστικα.
Μετα απο μερες μου ηρθε φωτο απο την καμερα με προστιμο. Εξηγησα τι ειχε συμβει (μαλιστα τμημα του συμβαντος απεικονιζοταν και στην φωτο) αλλα το προστιμο πληρωθηκε.

2)
Καποτε, για υποθεση που δεν θυμαμαι βρεθηκα σε καποια δημοσια υπηρεσια οπου με ενημερωσαν πως υπηρχε καταδικαστικη αποφαση. Καποια παραβαση τροχαιας σε επαρχια.
Τις επομενες μερες ταξιδεψα στην επαρχια, πηγαινοντας πρωτα στο αστυνομικο τμημα για να ζητησω εξηγησεις. Η παραβαση αφορουσε οδηγηση μοτοσυκλετας (παπακι) χωρις διπλωμα οδηγησης.
Μιας και ουδεποτε ειχα οδηγησει μηχανη ζητησα εξηγησεις απο το αστυνομικο τμημα και τα στοιχεια πινακιδας της μηχανης, ωστε να βρω ποιος ηταν ο υπαιτιος που προφανως χρησιμοποιησε τα δικα μου στοιχεια.

Η απαντηση ηταν... ο αναβατης δεν ειχε ταυτοτητα επανω του και δηλωσε προφορικα τα στοιχεια του (απο τα οποια μερικα ηταν λαθος σε σχεση με τα δικα μου. αρ τηλεφωνου, διευθυνση κλπ) Οσον αφορα την πινακιδα...το παπακι δεν ειχε πινακιδα.
Εξοργισμενος γιατι καποιος που οδηγουσε μηχανη χωρις πινακιδα και χωρις ταυτοτητα, δεν τον πηγαν αυτοφωρο ωστε να εχουν διαπιστωθει και τα αληθινα του στοιχεια, οι απαντηση τους ηταν πως...συγνωμη ηταν λαθος του οργανου.
Εμεις ομως τωρα πρεπει να σας συλλαβουμε διοτι εχετε αποφαση υψους 1800 ευρω.
Τους απαντησα πως αμεσως μετα απο αυτους θα πηγαινα στο δικαστηριο και θα πληρωνα ζητωντας ταυτοχρονα να με συνοδευσουν και να δηλωσουν το λαθος τους μηπως αυτο συνηγορουσε υπερ μου.

Την επομενη ωρα βρεθηκα στο δικαστηριο και σε καποια γραφεια μια ωραια κυρια μου ειπε πως αν καταβαλλω 100 ευρω θα μπορεσω να ζητησω ακροαση (ή καπως ετσι τελος παντων) ωστε να εξηγησω τι εχει συμβει και μου ακυρωσουν το προστιμο.

Τα πληρωσα και οταν ηρθε η ωρα να...απολογηθω, τους εξηγησα πως τα τελευταια 20 χρονια ζω στην Αθηνα και ουδεποτε ειχα ή οδηγησα μηχανη χωρις διπλωμα και μαλιστα χωρις πινακιδα σε αυτη την πολη. Ο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να ισχυρισθει οτι ημουν εγω χωρις ταυτοτητα. Το λαθος ηταν της αστυνομιας που δεν τον συνελαβε για τα περαιτερω.

Η απαντηση του εισαγγελεα (ημερες χριστουγεννων παρακαλω ) ηταν η εξης:
Λυπουμαστε, αλλα θα πληρωσετε 1800 ευρω για το προστιμο και τις προσαυξησεις εξοδα κλπ.
- Μα δεν ημουν εγω κυριε εισαγγελεα.
- Δεν εχει σημασια, ολα αυτα τα εξοδα πρεπει να πληρωθουν. Και επειδη διακρινω και μια εκφραση απογοητευσης στο προσωπο σας, να σας πω οτι επρεπε να εχετε δηλωσει εκτος απο το αστυνομικο τμημα την μετακομιση σας στην Αθηνα απο την πολη μας, ΚΑΙ στην εισαγγελια, ωστε να σας ειχε βρει ο κλητηρας και ΤΟΤΕ να παρευρισκοσασταν στο δικαστηριο ωστε να τα πειτε ολα αυτα.

- Μα σας τα λεω τωρα. Γιατι με εβαλαν επανω στα γραφεια πριν λιγο να πληρωσω 100 ευρω για ακροαση τωρα στην αισθουσα. ?
- Τελειωσαμε κυριε. Ειτε πληρωνετε 1800 ευρω, ειτε συλλαμβανεστε.

Πληρωσα 1800 +100 στο δικαστηριο και αφεθηκα ελευθερος.

Δεν εμαθα ποτέ τι ειχε συμβει τελικα. (ισως να ειναι και απο τα ακριβοτερα προστιμα που εχω ακουσει για οδηγηση μηχανης χωρις διπλωμα)
Ηταν ομως και η πρωτη συνειδητοποιηση μου πως τελικα τα δικαστηρια δεν ειναι οπως στις ταινιες, οπου αν εχεις δικιο θα το βρεις κλπ.

Εκτος απο τις 2 αυτες περιπτωσεις, ουδεποτε ειχα κατι αλλο απο θεμα τροχαιας στα περιπου 20 χρονια που οδηγω αυτοκινητο.

Κοινοι αλητες δηλαδη αστυνομικοι και δικαστικοι.

Δεν ειναι λοιπον καθολου τυχαιος ο τροπος που τους αντιμετωπιζουμε....

Η αλαζονεια της εξουσιας στην μορφη του καθε κομπλεξικου μπαλουρδου.....

Κοινοι αλητες δηλαδη αστυνομικοι και δικαστικοι.

Δεν ειναι λοιπον καθολου τυχαιος ο τροπος που τους αντιμετωπιζουμε....

Η αλαζονεια της εξουσιας στην μορφη του καθε κομπλεξικου μπαλουρδου.....

Ενταξει εμενα οσον αφορα το δικαστικο συστημα με λες και παντελως ασχετο.
Αλλος στη θεση μου θα ειχε στειλει καποιο δικηγορο ή τελος παντων θα το ειχε χειριστει διαφορετικα.
Εγω πηγα ως αφελης.

Βεβαια για πρωτη φορα ακουσα πως ειμαστε υποχρεωμενοι οταν μετακομιζουμε, να δηλωνουμε τη νεα μας διευθυνση στην εισαγγελια. Νομιζα πως αρκει να το δηλωνω στο αστυνομικο τμημα πραγμα και που κανω σε καθε μου μετακομιση.
Οποτε αν αυτο λεει ο νομος, ισως ειχαν δικιο για το οτι εγω εφταιξα που δεν με βρηκε κλητηρας να μου επιδοσει την κλητευσει ωστε να ειμαι στη δικη και να πληρωσω ενα μικρο προστιμο χωρις προσαυξησεις.

Πικραμενος ομως για το ποσο ευκολα καποιος μπορει να πει το ονοματεπωνυμο σου χωρις ταυτοτητα επανω του και να μπλεξεις εσυ. Ειδικα οταν το οχημα δεν ειχε και πινακιδα.
Αρα κατα τη γνωμη μου για το λαθος του αστυνομικου οργανου οπως επραξε, εγω πληρωσα 1900 ευρω.

Ξεχασα να αναφερω πως στο δικαστηριο, οταν εψαχνα τον αστυνομικο που ηρθε μαζι μου για να εξηγησει και ο ιδιος οτι ηταν δικο τους λαθος που δεν οδηγησαν τον αναβατη στο τμημα και φτασαμε εκει που φτασαμε, ηταν αφαντος, εξαφανιστηκε.
Και εμεινα εγω να πληρωσω επειδη ο εισαγγελεας δεν εστιασε καθολου στο αν ημουν εγω ή οχι.
Παρα μονο στο οτι ολα θα ειχαν ξεμπλεξει απο μερους μου αν ειχα παραστει στη δικη.
Το οτι δεν πηγα ηταν δικο μου λαθος επειδη δεν δηλωσα τη νεα μου διευθυνση στην Αθηνα πλεον και ο κλητηρας δεν μπορεσε να με βρει και καταδικαστηκα ερημην.

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Η δικη μου εμπειρια περιλαμβανει 2 περιπτωσεις ολες κι ολες.

1).......

2)
Καποτε, για υποθεση που δεν θυμαμαι βρεθηκα σε καποια δημοσια υπηρεσια οπου με ενημερωσαν πως υπηρχε καταδικαστικη αποφαση. Καποια παραβαση τροχαιας σε επαρχια.......

Ούτε ο Κάφκα, όταν έγραφε τη "Δίκη" θα το' χε σκεφτεί έτσι.....! Δηλαδή αν ο παραβάτης είχε δηλώσει πχ "Γιάννης Παπαδόπουλος", αγνώστων λοιπών στοιχείων, προφανώς θα κληρωνε "λαχείο" σε κάποιον απ' τους χιλιάδες συνώνυμους ανά την Ελλάδα.......:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Ούτε ο Κάφκα, όταν έγραφε τη "Δίκη" θα το' χε σκεφτεί έτσι.....! Δηλαδή αν ο παραβάτης είχε δηλώσει πχ "Γιάννης Παπαδόπουλος", αγνώστων λοιπών στοιχείων, προφανώς θα κληρωνε "λαχείο" σε κάποιον απ' τους χιλιάδες συνώνυμους ανά την Ελλάδα.......:violent-smiley-030:

Οχι βρε, ειμαι σχεδον πεπεισμενος πως ο παραβατης (αν υπηρξε) ηταν καποιο ατομο που με γνωριζε.
Γιατι εκτος απο το ονοματεπωνυμο μου, εδωσε και την διευθυνση μου (απο οταν ζουσα εκει) αλλα με λαθος αριθμο οικιας.
Επισης εδωσε και το τηλεφωνο μου που απο οσο θυμαμαι ειχε δωσει και εκει 1-2 ψηφια λαθος.
Φυσικα και σωστα να τα εδινε, κλητηρας δεν θα με εβρισκε διοτι εγω ειχα φυγει απο την πολη 3-5 χρονια πριν το συμβαν.
Για αυτο επισκεφθηκα πρωτα το αστυνομικο τμημα πριν το δικαστηριο. Για να τον βρω απο την πινακιδα του οχηματος. Και εκει εισεπραξα την απαντηση πως το οχημα δεν εφερε πινακιδα.
Και γελασαμε...και αγκαλιαστηκαμε...και 1900 ευρω. :laugh:

Sorry ρε παιδια, αλλα το παραδειγμα του Warewolf ειναι η αποδειξη της Μπανανιας.... Αν ειναι δυνατον!!!
ΟΛΑ ξεκινανε απο τη δικαιοσυνη και αυτους τους αχρηστους που την υπηρετουν (ναι, και η κριση)

Επρεπε αμέσως μετά να απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Παιδες υπηρχε καταδιαστικη οφαση, οποτε ειναι αλλο πραγμα. Εαν καταλαβα καλα στον συμφορουμιτη ειχε ερθει κληση σε παλια διευθυνση. Θα μπορουσε να ειχε κανει εφεση επικαλουμενος για το εκπροθεσμο τη λαθος επιδοση. Κανοντας φιλε μου τον δικηγορο του εαυτου σου ομως, δεν πετυχες να εξεταστει η υποθεση στην ουσια της, οπερ θα ειχε συμβει εαν ασκουσες το ενδικο μεσο που σου παρεχει ο νομος. Θα πρεπει να ειμασταν εντελως μπανανια ωστε μια δικαστικη αποφαση να μπορει να ανατραπει με ...συζητησουλα, ακομη και με τον εισαγγελεα. Δηλαδη στις ΗΠΑ ετσι ανατρεπεται αποφαση δικαστηριου;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επρεπε αμέσως μετά να απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Και μετα στον ΟΗΕ.

Παιδες υπηρχε καταδιαστικη οφαση, οποτε ειναι αλλο πραγμα. Εαν καταλαβα καλα στον συμφορουμιτη ειχε ερθει κληση σε παλια διευθυνση. Θα μπορουσε να ειχε κανει εφεση επικαλουμενος για το εκπροθεσμο τη λαθος επιδοση. Κανοντας φιλε μου τον δικηγορο του εαυτου σου ομως, δεν πετυχες να εξεταστει η υποθεση στην ουσια της, οπερ θα ειχε συμβει εαν ασκουσες το ενδικο μεσο που σου παρεχει ο νομος. Θα πρεπει να ειμασταν εντελως μπανανια ωστε μια δικαστικη αποφαση να μπορει να ανατραπει με ...συζητησουλα, ακομη και με τον εισαγγελεα. Δηλαδη στις ΗΠΑ ετσι ανατρεπεται αποφαση δικαστηριου;

Φυσικα και εχεις δικιο. Ομως εξηγησα. Αφελης και ασχετος γαρ τοτε. Αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω θα εστελνα δικηγορο. Που να ηξερα οτι οταν η αλλη στο γραφειο της εισαγγελιας μου ειπε "πληρωσε 100 ευρω για να ξανα γινει ακροαση τωρα αμεσα και μαλλον θα στο διαγραψουν" οτι τα πραγματα δεν θα ηταν ετσι.
Ουτε γνωριζα οτι ο εισαγγελεας δεν θα εμπαινε στην ουσια της υποθεσης επειδη επρεπε οταν ειχα μετακομισει, να ειχα δηλωσει στα δικαστηρια την νεα μου διευθυνση επειδη οπως μου ειπε ειναι υποχρεωτικο.
(δεν εχω ακουσει ποτε απο κανεναν γνωστο μου να δηλωνει στην εισαγγελια τη νεα του διευθυνση)

Απλα η πικρια μου τοτε, ηταν οτι το θεμα ξεκινησε απο λαθος βαση. Δεν θα επρεπε ποτέ να μου ειχαν στειλει κλητευση επειδη καποιος εδωσε τα στοιχεια μου, χωρις ταυτοτητα και πινακιδα .
Υστερα, τα πραγματα πηραν τον δρομο που πηραν μεσα απο την δικη μου αγνοια των πραγματων.

Send, δεν ηρθε κληση, θεωρηθηκα αγνωστου διαμονης γιατι οπως προανεφερα ο υποτιθεμενος που εδωσε διευθυνση ειχε πει λαθος αριθμου οικιας.
Και επαναλαμβανω σε ολη μου την ζωη, οταν μετακομιζα ΠΑΝΤΑ πηγαινα σε αστυνομικο τμημα να δηλωσω την νεα μου διευθυνση. Νομιζα πως οτιδηποτε συμβει, το συστημα μπορει να σε βρει, οτι υπαρχει συννενοηση μεταξυ αστ. τμηματων, δικαστηριων κλπ.
Υστερα απο αυτο φυσικα δηλωσα και την νεα μου διευθυνση και στην εισαγγελια, διευθυνση που ζω μεχρι και σημερα.

Το λαθος για μενα ηταν της αστυνομιας εξ αρχης και υστερα το δικο μου λαθος απο αγνοια.
Το δικαστηριο επραξε οπως επραξε βαση των (οποιων) νομων.
Απλα εγω μετα απο χρονια μονος μου καταλαθος ανακαλυψα πως εχω αποφαση και δεν εστειλα δικηγορο.

Παράξενη περίπτωση όμως, ο παραβάτης χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμό σου και έδωσε σωστά το όνομα του δρόμου που έμενες. Θα έπρεπε να είναι κάποιος γνωστός σου. Και χωρίς επίσημα χαρτιά, ο αστυνομικός δεν μπορεί να καταχωρήσει όνομα και άλλα στοιχεία. Θα έπρεπε υποχρεωτικά να τον πάει στο τμήμα και να γίνει η ταυτοποίηση εκεί - ή να μην κόψει καθόλου κλήση.