Προστιμο για παρκαρισμα

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

.......................Οποτε αν αυτο λεει ο νομος, ισως ειχαν δικιο για το οτι εγω εφταιξα που δεν με βρηκε κλητηρας να μου επιδοσει την κλητευσει ωστε να ειμαι στη δικη και να πληρωσω ενα μικρο προστιμο χωρις προσαυξησεις.
........................................... Παρα μονο στο οτι ολα θα ειχαν ξεμπλεξει απο μερους μου αν ειχα παραστει στη δικη.
Το οτι δεν πηγα ηταν δικο μου λαθος επειδη δεν δηλωσα τη νεα μου διευθυνση στην Αθηνα πλεον και ο κλητηρας δεν μπορεσε να με βρει και καταδικαστηκα ερημην.
Ο νόμος ή μάλλον οι νόμοι, αν εφαρμοζόντουσαν έστω στο 60% δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.
Τώρα, εσύ αν δεν είχες αυτά τα 1900 θα έπρεπε να εκτίσεις ποινή, έτσι δεν είναι; Μάλιστα.
Για το λόγο όμως που οδηγήθηκες σ' αυτή την κατάσταση δεν τέθηκε θέμα. Τυφλή η δικαιοσύνη, δε λέω, αλλά καλό θα ήταν να μη βγάζει τα μαύρα γυαλιά σε κάποιες περιπτώσεις.

Κι εμένα μου έτυχε κάτι αντίστοιχο. Δεν με αφορούσε άμεσα βέβαια. Μου τοιχοκόλλησαν κλήτευση σε δίκη στην εξώπορτα, που απευθυνόταν στον προ - προηγούμενο ιδιοκτήτη. Μένω σε μονοκατοικία (έμενε μέχρι το 1998) Το πήρα και το πήγα στο τμήμα.
- Πρόβλημα δικό του μου είπαν.
- Και από πού θα μάθει τους ρώτησα;
- Ας δήλωνε την αλλαγή κατοικίας.
- Μα από τα στοιχεία της εφορίας κάπως, δεν μπορεί να μην μπορείτε. 2014 έχουμε.
- Εσύ τι του είσαι;
Έφυγα χωρίς να απαντήσω. Δεν εύρισκα άκρη, άσε που πήγαινα γυρεύοντας.

Υ.Γ. Είναι δυνατόν να σε βρίσκει η εφορία και να μη μπορεί να σε βρει η δικαιοσύνη;

Παράξενη περίπτωση όμως, ο παραβάτης χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμό σου και έδωσε σωστά το όνομα του δρόμου που έμενες. Θα έπρεπε να είναι κάποιος γνωστός σου. Και χωρίς επίσημα χαρτιά, ο αστυνομικός δεν μπορεί να καταχωρήσει όνομα και άλλα στοιχεία. Θα έπρεπε υποχρεωτικά να τον πάει στο τμήμα και να γίνει η ταυτοποίηση εκεί - ή να μην κόψει καθόλου κλήση.

Βασικα οπως μου ειπαν αργοτερα (δεν ξερω αν ισχυει) επρεπε να τον πανε οπωσδηποτε στο τμημα, γιατι χωρις ταυτοτητα και οχημα χωρις πινακιδα, μπορει να ειναι κλεμμενο, να χρησιμοποιηθει για καποια τρομοκρατικη ή εγκληματικη πραξη κλπ κλπ
Νομιζω οτι επρεπε να τον πανε αυτοφωρο.

Εκει υποθετω πως μεσα στα πλαισια εισπραξης προστιμων απο μηχανακια που οδηγουσαν τουλαχιστον τοτε χωρις διπλωμα πιτσιρικαδες κλπ η αστυνομια εκανε γκαφα και απλα εκοψε μια κληση για αυτο το λογο.
Τουλαχιστον αυτο μου ειπε ενα παλληκαρι αστυνομικος μεσα στο αστυνομικο τμημα οταν τους επισκεφθηκα.
Ενταξει συνεβαιναν αυτα μου ειπε την εποχη της υποτιθεμενης παραβασης σου, γιατι μοιραζαμε κλησεις αβερτα για εισπρακτικους λογους.

Φυσικα σημερα υστερα απο αυτη την νιλα.....με παιρνουν τηλεφωνο στο σταθερο:
- Γεια σας ειμαστε απο την ταδε εταιρια διαφημιστικη, να σας κανουμε κατι ερωτησουλες....
- Δεν λεω τιποτε χωρις τον δικηγορο μου. :flipout:

Οσο τραβηγμενο και ν ακουγεται πριν χρονια στην μεγαλη εξεγερση στις φυλακες κορυδαλου ειχαν μαχαιρωσει και καψει ζωντανο εναν κακομοιρη

που ηταν φυλακη για τροχαιες παραβασεις επειδη τον ειχαν περασει κατα λαθος για καποιον ρουφιανο.....

Send, δεν ηρθε κληση, θεωρηθηκα αγνωστου διαμονης γιατι οπως προανεφερα ο υποτιθεμενος που εδωσε διευθυνση ειχε πει λαθος αριθμου οικιας.
Και επαναλαμβανω σε ολη μου την ζωη, οταν μετακομιζα ΠΑΝΤΑ πηγαινα σε αστυνομικο τμημα να δηλωσω την νεα μου διευθυνση. Νομιζα πως οτιδηποτε συμβει, το συστημα μπορει να σε βρει, οτι υπαρχει συννενοηση μεταξυ αστ. τμηματων, δικαστηριων κλπ.
Υστερα απο αυτο φυσικα δηλωσα και την νεα μου διευθυνση και στην εισαγγελια, διευθυνση που ζω μεχρι και σημερα.

Άρα απλούστατη περίπτωση εφέσεως, που εάν την ασκούσες και απεδείκνυες τη διαμονή σου και ότι κακώς είχες κλητευτεί ως αγνώστου, το δικαστήριο θα έμπαινε στην ουσία και θα σε είχε απαλλάξει λόγω παραγραφής (το πιθανότερο, συνήθως πρόκειται για παλιές αποφάσεις).
Αυτό που έκανες ήταν μάλλον σχετικό με την εκτέλεση της ποινής, ενώ αυτό που σε ενδιέφερε ήταν η ανατροπή της απόφασης στην ουσία.

Όσο για το όργανο, φυσικά και γίνονται κραυγαλέα λάθη μερικές φορές. Γι' αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια, για να τα διορθώνουν. Αρκεί να ασκούμε κι εμείς σωστά τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος. Πληροφοριακά, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε μάλλον θα είσαι και ο τελευταίος που δικάστηκε από εσφαλμένη εντύπωση για την ταυτότητά του. Τέτοια ζητήματα λύνονται όταν έρχεται η ώρα να εκτελεστεί η ποινή, που είναι και η πρώτη φορά που ο ανύποπτος πολίτης πληροφορείται την ύπαρξη καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οσο τραβηγμενο και ν ακουγεται πριν χρονια στην μεγαλη εξεγερση στις φυλακες κορυδαλου ειχαν μαχαιρωσει και καψει ζωντανο εναν κακομοιρη

που ηταν φυλακη για τροχαιες παραβασεις επειδη τον ειχαν περασει κατα λαθος για καποιον ρουφιανο.....

Ηθικόν δίδαγμα λοιπόν:

να πληρώνετε τις κλήσεις σας.

Offtopic, αλλά... Aυτόν που σκοτώσανε και (μετά) κάψανε στην φυλακή δεν έγινε απο λάθος. Οντως την συγκεκριμένη περίοδο ήταν στην φυλακή για κάτι ασήμαντο, αλλά ο τύπος ήταν του υποκόσμου και είχε ανοιχτές κάμποσες ιστορίες με άλλους σαν κι αυτόν. Επειδή ήξερε τι τον περίμενε, είχε ζητήσει και τον έβαλαν σε ειδικό χώρο κράτησης, αλλά μετά την στάση οι κρατούμενοι πήραν τον εσωτερικό έλεγχο όλης της φυλακής και φυσικά και των ειδικών χώρων κράτησης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Αυτό που έμεινε όμως ήταν το "μπήκε για τροχαία παράβαση και τον σκότωσαν"...

Εμένα πέρα από όλα αυτά τα εξωφρενικά που διαβάζω, μου φαίνεται εξωφρενικό και το γεγονός ότι πρέπει να δηλώνεις την διεύθυνσή σου στα δικαστήρια. Βασικά σε μια χώρα με μηχανογράφηση ούτε στην αστυνομία έχει νόημα να δηλώνεις που μένεις από την στιγμή που είσαι δηλωμένος στον δήμο και πληρώνεις δημοτικά τέλη. Όταν ήρθα στην Γερμανία δηλώθηκα στον δήμο και από εκεί και πέρα σε όποια δημόσια υπηρεσία πάω με την ταυτότητα μου και μόνο με βρίσκουν αυτομάτως. π.χ. όταν πήγα να βγάλω άδεια κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο, το μόνο που μου ζήτησαν ήταν η ταυτότητά μου. Απευθείας αναγράφτηκε η διέυθυνσή μου στην άδεια χωρίς να με ρωτήσουν ποτέ που μένω και χωρίς να μου ζητήσουν κάποιο αποδεικτικό χαρτί για αυτό.

Σε εμάς πρέπει να δηλώνεσαι και στους επιμελητές δικαστηρίων... άλλο το ότι, άμα θέλουν, σε βρίσκουν μια χαρά.

Θυμάμαι μια φορά, 8 το πρωί 15Αύγουστο, ήμουν στη Χαλκιδική και με κάλεσαν από ένα αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης... κάποιος μπαγλαμάς είχε καταφέρει να κλειδωθεί μέσα στην οικοδομή του γραφείου μου, και το όργανο μου ζητούσε να πάω ...να του ανοίξω! :flipout:

Δηλαδή το κράτος μπανανία έκανε λάθος με την αστυνομία του, έκανε λάθος με την ελεεινη "δικαιοσύνη" του στην αποστολή της κλητευσης, έκανε λάθος με την απόφαση αφού καταδίκασε λάθος άνθρωπο, έκανε λάθος με τον υπερόπτη δικαστή που δεν άκουσε καν τον πολιτη που πληρώνει το μισθό όλων αυτών. Αλλά ο πολίτης έπρεπε να πληρώσει και δικηγόρο, και παραβολα και να ταλαιπωρηθει άδικα. Κι αυτό το λέτε "δικαιοσύνη" επειδή είδε το δικαίωμα έφεσης;

Στις ΗΠΑ ή πολιτεία ξέρει πολύ καλά που μένει ο κάθε πολίτης για δικαστικά θέματα. Τουλάχιστον για αυτούς που έχουν άδεια οδήγησης και δεν είναι άστεγοι.

Είμαι σίγουρος ότι αν αυτό καταλήξει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο η χώρα μας θα φάει πολύ γερή καμπάνα.

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Η Αμερική δεν είναι που κάθε χρόνο εκτελεί κάμποσους, ανάμεσα στους οποίους και κάποιους δεδομένα αθώους;

Ή που μπορεί να βρεθείς σε καμια τρύπα δίχως δικαίωμα δικηγόρου κλπ;

Ή που μπορεί όλος ο κόσμος να ξέρει ότι τη σκότωσες, αλλά να σε αθωώνουν οι ένορκοι πειθόμενοι σε αγορεύσεις τύπου if the glove don't fit you must aquit;

Οκ, εδώ για την εσφαλμένη καταδίκη θα του έβγαινε του φίλου μας ας πούμε κανένα 300ρι να ξεμπλέξει με τον νόμιμο τρόπο.... αλλά εμείς είμαστε η μπανανία.

Γενικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Το δίκιο σου μπορείς να το βρεις μόνο αν έχεις χρήματα να πληρώνεις δικηγόρους, πολύ ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς και υπομονή ετών μέχρι να ξεμπερδέψεις. Σε αντίθετη περίπτωση είσαι στο έλεος της γραφειοκρατίας της ελληνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά όχι, θεωρώ, για τους λόγους που ο συμφορουμίτης μας πλήρωσε 1900 ευρώ στον βρόντο.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί πληρώνεις παράβολο μηνύσεως 100 ευρώ εάν κάποιος σε φτύσει στο δρόμο.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί εάν κάποιος καταπατήσει το οικόπεδό σου δεν μπορείς να πας στα δικαστήρια εάν δεν έχει πληρώσει ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί πληρώνεις περίπου 1% δικαστικό ένσημο ακόμη και για την αναγνώριση της απαίτησής σου, δίχως το κράτος να σου προσφέρει καμία διασφάλιση ή αρωγή στην είσπράξή της.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί οι ίδιοι οι δικαστές δεν ενδιαφέρονται για το εάν μπροστά τους έρχεται ψευδομάρτυρας, αρκεί να έρθει κάποιος. (ενώ αλλού αντιμετωπίζεται ως μέγιστο αδίκημα)

κλπ κλπ

Η διεύθυνση κατοικίας μας φαίνεται στο εκκαθαριστικό και είναι δηλωμένη στη ΔΟΥ.
Εάν πρέπει να αλλάξουμε διευθυνση κατοικίας πηγαίνουμε στο δήμο στην τοπογραφική υπηρεσία που έχει τους χάρτες της περιφέρειας του οποιουδήποτε δήμου και με αίτηση μας γνωστοποιεί την διεύθυνση εγγράφος. Μετά πρέπει να ενημερώσουμε την ΔΟΥ μας ως φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας.
Ο δήμος γνωρίζει που ψηφίζουμε, στο δήμο δηλώνουμε μετά από μεταδημότευση (ή είναι δηλωμένη) τη διεύθυνσή μας , τα αστυνομικά τμήματα αντλούν πληροφορίες για θανάτους γεννήσεις γάμους από τα ληξιαρχεία-δημοτολόγια, εκλογικά τμήματα, διευθύνσεις πολιτών, και άλλα πολλά, αφού οι δήμοι έχουν το πληρέστερο αρχείο.
Τώρα αυτά που ειπωθήκαν περί ενημέρωσης του εισαγγελέα είναι αστεία, εκτός #werewolf αν είπε κάτι άλλο ή αν είσαι στρατιωτικός και αλλάζει κάτι με αυτά.

Αν όμως ο werewolf έφευγε για φαντάρος θα τον έβρισκαν την επόμενη μέρα? Αμέσως θα τον έβρισκαν.
Να το δούμε διαφορετικά, είναι άδικο να υπάρχει ένα Α χρέος προς το δημόσιο εις βάρος των πολιτών και να περιμένουμε πότε θα χρειαστεί αυτός που οφείλει το ποσό, να ''πιαστεί'' από μία διεκπεραίωση/συναλλαγή με το κράτος?

Φυσικά ο αναβάτης που δεν έχει ταυτότητα πρέπει να έχει ταυτοποιηθεί για να φύγει από το αστυνομικό τμήμα, και μηχανάκι χωρίς πινακίδα κατάσχεται. (Δύο αποδεικτικά στοιχεία που λείπουν εις βάρος της αστυνομίας)
Αν γίνονται τέτοια πράγματα το σύστημα μας χωλαίνει, και σιγουρα συμβαίνει και μερικές φορές δένει τα χέρια των υπαλλήλων. Δηλαδή φαντάζομαι, να μη μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση να θέλει ο πολίτης (ο παράνομος) να φύγει, και να κωλύεται η διαδικασία της ταυτοποίησης κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δε γίνεται όμως σε κάθε περίπτωση να χρειαζόμαστε ένα δικηγόρο επειδή το σύστημα αδυνατεί. Είναι δυνατόν ο κάθε ένας από μας να έχει το δικό του δικηγόρο, παππά, γιατρό, ψυχολόγο και ότι άλλο?

Herculis πριν πολλα χρονια και για αρκετα χρονια, κατοικουσα σε επαρχιακη πολη λογω επαγγελματος.
Εκανα γνωριμιες, φιλους κλπ.
Καποια στιγμη ηρθα στην αθηνα.
Αφου ηρθα αθηνα περασαν και 3-4 χρονια, "καποιος" εκανε την παραβαση και εδωσε το ονομα μου.
Αφου περασαν και αλλα 5-6 χρονια εντελως τυχαια ανακαλυψα πως υπαρχει αποφαση στο ονομα μου.
Ημερες εορτων οπως και τωρα, ταξιδεψα αμεσως στην επαρχιακη πολη για να πληροφορηθω απο την τροχαια κλπ τι εχει συμβει. Το λαθος μου ηταν πως δεν πηγα κατευθειαν σε δικηγορο ωστε ΑΥΤΟΣ να μου εξηγησει οτι με την αποφαση θα με συλλαμβαναν και οτι μπορουσε να γινει και εφεση.

Αν και δεν εχω οδηγησει ποτε μου μηχανη (ποσο μαλλον και χωρις πινακιδα) παρα μονο αυτοκινητο, δεν γνωριζα πως πρεπει να δηλωνω και στα δικαστηρια την νεα μου διευθυνση. Αν το ηξερα, θα το ειχα κανει για τυχον αλλες παραβασεις που θα μπορουσαν να προκυψουν (π.χ. με το αυτοκινητο μου)

Ειπαμε πως για τη μεγαλη πληρωμη ευθυνομαι εγω, μιας και επρεπε να παω σε δικηγορο ΠΡΙΝ παρουσιαστω στο αστυνομικο τμημα και δικαστηριο. Δεν ειχα εμπειρια με αποφασεις, εφεσεις κλπ. Θυμαμαι πως δεν ηξερα τι ακριβως εχει συμβει. Πηρα τα χρηματα και ξεκινησα για την επαρχια με σκοπο να πληρωσω τα 1800 γιατι νομιζα πως ειχα κανει ΕΓΩ καποια παραβαση π.χ. με το αυτοκινητο μου.

Οταν εφτασα στο αστυνομικο τμημα εμαθα ολα τα παραπανω.

Ειπαμε, η πικρια μου δεν ηταν η πληρωμη, επρεπε να βαλω δικηγορο, τωρα το ξερω, τοτε δεν το ηξερα. Πληρωσα την αγνοια μου.

Η πικρια μου ηρθε λογω του λαθους της τροχαιας. Γιατι με κλητευσεις που πολλες παραδιδονται ως αγνωστου, ανακαλυψα με τα χρονια πως αρκετοι καταδικαζονται ερημην.
Και μην νομιζετε πως ολοι ξερουν τους νομους απ εξω κι ανακατωτα και ξερουν πως να πραξουν.
Λετε να ηξερα πως "αποφαση" σημαινει πως αν με πιασουν θα με συλλαβουν ή σε οτι αυτο το "τετελεσμενο" μπορουσα να κανω εφεση μετα απο 4-5 χρονια. ?

Ειδα μια "αποφαση" ειδα ενα ποσο τεραστιο και εσπευσα ως πολιτης να το πληρωσω. Αν δεν ηταν και υψηλο το ποσο, ισως να μην ρωτουσα καν τι ειναι αυτο, υποθετοντας καποια κληση με το αμαξι που να μου ειχαν κοψει.
Οταν μου ειπαν στην αστυνομια πως πρεπει να με συλλαβουν και εξηγησα πως ηρθα με τα χρηματα να πληρωσω αυτοβουλως, απλα με συνοδεψαν στο δικαστηριο. Μιας και ημερες εορτων, αν με κρατουσαν, μεχρι να γινει εφεση...αντε μεινε μεσα μεχρι να ξανα δικαστεις (ή οτι κανουν τελος παντων)

Και η κυρια στα γραφεια του δικαστηριου να μου λεει...πληρωσε ΤΩΡΑ αμεσα 100 ευρω και θα σου γινει τωρα αργα το μεσημερι ακροαση, θα εξηγησεις οτι δεν ησουν εσυ και θα ληξει η υποθεση.
Τα πληρωσα, αλλα την συνεχεια την ξερετε.

Η αστυνομια προσπαθωντας να αποποιηθει την γκαφα της με μπερδευε. Η κυρια στα δικαστηρια μου ειπε πως αν πληρωσω για ακροαση, θα λυθει η παρεξηγηση οταν εξηγησω στην εδρα.

Μην νομιζετε πως σε σχετικα νεαρη ηλικια που ημουν ολοι ειναι τοσο ψαγμενοι και σχετικοι με νομους κλπ.
Ουτε ειχα καποια γενικη εμπειρια απο τριτους κλπ.
Ουτε εξω απο δικαστηριο δεν ειχα περασει ποτε.
Δεν ηξερα πως δουλευουν οι νομοι, οι αποφασεις, εφεσεις κλπ μεσα στο δικαστικο συστημα.

Εκτοτε καταλαβα πως σε οποιαδηποτε κατασταση...πας σε δικηγορο πριν κανεις οτιδηποτε.

...ο οποίος δικηγόρος πολύ πιθανόν, εάν επρόκειτο για απλή πληροφορία/συμβουλή, να μην σου έπαιρνε και τίποτε ή έστω να έπαιρνε κάτι εντελώς στοιχειώδες εάν αναλάμβανες δηλαδή να κάνεις τη διαδικασία μόνος σου. Υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί κανείς να εξηγήσει 5 απλά πράγματα με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο μπροστά σε ένα δικαστήριο. Το λέω γιατί είναι αρκετοί που είτε δεν μπορούν είτε δεν είναι δυνατόν λόγω ύφους τους και μόνο να σταθούν ενώπιον οποιουδήποτε δικαιοδοτικού οργάνου.

Κανείς μας δε γνωρίζει εκτός αν είναι του κάθε συγκεκριμένου συστήματος ή παθών.
Άλλα χρόνια οι νόμοι πιο χαλαροί ή γίνονταν πολλά εν ερήμην, να ξέρεις όμως πως μπορεί να πλήρωνες σε ένα δικηγόρο ένα σεβαστό ποσό και να μην γίνονταν η δουλειά σου ή να χρειάζονταν να ταξιδέψεις και μια και δύο φορές εκτός αττικής διότι καμια φορά οι υποθέσεις εκκρεμούν ή παίρνουν πολύ χρόνο εως ότου ολοκληρωθούν.
Πλήρωσες και ησύχασες.
Και εγω αυτό θα έκανα.

Εκτοτε καταλαβα πως σε οποιαδηποτε κατασταση...πας σε δικηγορο πριν κανεις οτιδηποτε.

Μην τους ακούς...έπρεπε να είχες μπει στα κρυφά μενού της αστυνομίας και να τα έκανες όλα Τ@τ@ν@...άχρηστοι είναι οι δικηγόροι. Ούτε ένα πρασινάκι κατοστάρι καρφί δεν μπορούν να φέρουν στους Μπενκ!:D

Στην αστυνομια (αρκετα ταραγμενοι) οταν ειχα παει και τους ελεγα πως δεν ειμαι εγω και ειδαν αποφαση 1800 ευρω για παραβαση διπλωματος, εμενα να ζητω εξηγησεις και να ρωτω ποια ηταν η πινακιδα για να βρω τον ενοχο, μετα να ρωτω ΠΟΙΟΣ ηταν ο αστυνομικος που ειχε κοψει την κληση σε οχημα χωρις πινακιδα ενω επρεπε να τον εχουν μπουζουριασει... διεκρινα μια αμηχανια απο μερους τους.
Και επανω εκει (αφου καταλαβαν πως ειμαι και ασχετος με τα δικαστικα προφανως) μου ειπαν...δεν τρεχει τιποτε, τωρα που θα πας στο δικαστηριο θα εξηγησεις τι εχει συμβει και μαλλον το θεμα θα ληξει.
Εκει τους ζητησα ο αστυνομικος που θα με συνοδευε να εξηγησει εκ μερους της αστυνομιας πως αυτοι εκαναν λαθος και εκοψαν κληση σε καποιον που δεν εφερε ταυτοτητα. Φαινομενικα δεχτηκαν, αλλα στην συνεχεια οπως ανεφερα την ωρα της ακροασης...ο αστυνομικος ειχε εξαφανιστει απο την αιθουσα. Ενιωσα εξαπατημενος απο μερους τους.

Ομοιως και η κυρια που μου ζητησε τα 100 ευρω μου ειπε το ιδιο παραμυθι. Τα πληρωνεις...γινεται ακροαση...αναφερεις αυτα που μας ειπες οτι δεν ζουσες σε αυτη την πολη και πως ο παραβατης δεν εφερε ταυτοτητα μπλα μπλα...και θα σε αφησουν ησυχο.

Τωρα εγω ρωτω... Χρονια στην πιατσα και στο κουρμπετι η αστυνομια και η κυρια επανω στα γραφεια, δεν ηξεραν οτι αυτο που μου ειπαν ΔΕΝ ηταν δυνατον να συμβει σε τετελεσμενη αποφαση και πως επρεπε να γινει εφεση. ?

Και αντε τωρα αυτα να τα ακους απο εντολους και απο ανθρωπους του νομου γενικα. Δεν ηξερα οχι, αλλα και αυτοι αλλιως μου τα ελεγαν. Μου χρυσωναν το χαπι. ? Φοβοντουσαν μην...δραπετευσω. ? Τους εξηγουσα πως αυτοβουλως παρουσιαστηκα οταν ελαβα γνωση για να πληρωσω.

ΑΥΤΟΙ μου ειπαν πως μπορω να μην πληρωσω τιποτα οταν εξηγησω το λαθος της αστυνομιας.

Αυτο μου εμεινε ως πικρη αναμνηση επαναλαμβανω και μονο. Ειδαν εναν αφελη και ασχετο και τον ταραξαν στην μπουρδολογια. Εκτος κι αν ΟΥΤΕ αυτοι ηξεραν το πως δουλευουν οι νομοι οταν μου τα ελεγαν.

Περιττο να πω πως την αποδειξη πληρωμης της αποφασης, μου συνεστησαν να το κρατησω καποιους μηνες ή χρονο, μηπως δεν ενημερωθουν τα συστηματα αμεσως και με ξανα συλλαβουν.

Με ολη αυτη την κατασταση....κρατησα το χαρτι μεσα στο πορτοφολι μου για 7-8 χρονια μεχρι που ελιωσε.
Αμα καεις απ το χυλο...! :flipout:

Φίλε μου αυτό που έκανες ήταν το ανήκουστο, να σε πληροφορήσουν για ανεκτέλεστη απόφαση, και να ταξιδέψεις αυτοβούλως, σε επαρχιακή πόλη, για ...να σε συλλάβουν και να σε οδηγήσουν στον εισαγγελέα για την εκτέλεση της ποινής.
Κι ο φίλος μας παραπάνω λέει πως απλώς έκανες το λογικό πράγμα.

Έχετε δίκιο. Ο δικηγόρος ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα. Θα έπρεπε να έχει το κράτος ένα γραφείο πληροφοριών, το οποίο να συμβουλεύει για προφύλαξη από την ...κρατική αυθαιρεσία.