Προστιμο για παρκαρισμα

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Κανε περατζαδα ολο το δρομο, εχει σε καθε γωνια πινακιδες. Σιγουρα κατι ειχε και τοτε. Μπορει να μην ειχε ιδιες διαγραμισεις, λεωφορειολωριδες κλπ αλλα μια πινακιδα, εστω στην αρχη της Τσιμισκη θα την ειχε.

ετσι.

Σημανση υπαρχει παντου αλλα εχουμε συνηθειο να την περναμε για διακοσμητικα στοιχειο.

Κανε περατζαδα ολο το δρομο, εχει σε καθε γωνια πινακιδες. Σιγουρα κατι ειχε και τοτε. Μπορει να μην ειχε ιδιες διαγραμισεις, λεωφορειολωριδες κλπ αλλα μια πινακιδα, εστω στην αρχη της Τσιμισκη θα την ειχε.

Σίγουρα σε κάποιο σημείο της θα είχε, όμως χάνουμε το νόημα κάπου νομίζω.

Ας φρόντιζαν να υπήρχαν θέσεις παρκινγκ ώστε να μην αναγκαζόμαστε να παρανομούμε!
Χαλαρώστε παίδες (εσείς που κουνάτε το δάκτυλο), στην Ελλάδα ζείτε, όχι στη Ελβετία...

Τωρα που θα πληρωνουμε (ολοι μαζι...) καθε χρονο 3.5 % πλεονασμα θα χαλαρωσουμε μια χαρα .Μαζι στις χαρες , μαζι και στις λυπες , ετσι ειναι ο σοσιαλισμος :))

Τωρα που θα πληρωνουμε (ολοι μαζι...) καθε χρονο 3.5 % πλεονασμα θα χαλαρωσουμε μια χαρα .Μαζι στις χαρες , μαζι και στις λυπες , ετσι ειναι ο σοσιαλισμος :))

εγω στα λεγα αλλα δεν με ακουγες.

Παω να γυαλισω τα ασημικα μου (για πουλημα λολ)

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Οσο πιο μπαχαλο το δημοσιο τοσο μεγαλυτερο περιθωριο για ''σοσιαλιστικη επανασταση '' .Με τον λαο στην εξουσια φυσικα.

Αλλα αντ´αλλων - εκτος αν στη θεση τουπρασινου ηλιου περιμενεις να ανατειλει ο...μαυρος σου!

Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Αλλα αντ´αλλων - εκτος αν στη θεση τουπρασινου ηλιου περιμενεις να ανατειλει ο...μαυρος σου!

Ακομα εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο ? Μεχρι την δευτερα παρουσια θα μας ..φορτωθει η εοκ και το νατο με τους ριζοσπαστικους σοσιαλιστες :))

Aκομα βρε παιδια, γερασατε με αυτα :))

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Προφανώς απαντάς για να απαντήσεις. Σου έγραψα πως ούτε καν υποψιάστηκα πως μπορεί να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Εσύ σε κάθε δρόμο που βλέπεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει κάποια σήμανση κοντά που να λέει πως απαγορεύεται το παρκάρισμα, ρωτάς τους γύρω σου αν επιτρέπεται να παρκάρεις εδώ ή όχι;;; Πόσο μάλλον όταν είσαι οδηγός με μόλις 1-2 χρόνια εμπειρία.

Αν δεν υπήρχε σήμανση, έπρεπε να μην πληρώσεις κανένα πρόστιμο και να πας δικαστικά.

Σίγουρα σε κάποιο σημείο της θα είχε, όμως χάνουμε το νόημα κάπου νομίζω.
Ναι, γιατί συνήθως οι πινακίδες μπαίνουν έτσι για να μπαίνουν. Εδώ στον Βόλο δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα σε κανέναν δρόμο στο κέντρο, κι όμως όλοι είναι γεμάτοι παρκαρισμένα. Αν οι πινακίδες υπήρχαν μόνο εκεί που πραγματικά υπηρχε πρόβλημα (και σου ερχόταν η κλήση στο λεπτό) και οι υπόλοιπες πινακίδες αφαιρούνταν, θα ήταν πολύ καλύτερη η καθημερινότητα. Για να μην πούμε για τα δικαστήρια που σου έκοβαν παλιά συνέχεια κλίση, αλλά όταν έγινε το ίδιο σημείο πάρκινγκ δικύκλων, ξαφνικά έπαψε να είναι πρόβλημα η στάθμευση!

Σήμερα παράνομα παρκαρισμένο ΙΧ είχε κλείσει τον δρόμο κοντά στο Πυροσβεστείο. Υποθέτω ότι η Πυροσβεστική πήγαινε για κάτι που δεν ήταν επείγον και απλά είχε την σειρίνα και περίμενε. Άμα είχε φωτιά και ήμουν ο οδηγός του πυροσβεστικού θα έπαιρνα και το παρκαρισμένο μαζί...

Φίλε μου click, πολλές είναι οι αδικίες στην ζωή, όπως το να βγαίνουν παγανιά και να γράφουν από 1/8 μέχρι 15/8 στην Αθήνα τα πάντα. Το '13 (9-8) έφαγα κλήση στις 11 το βράδυ σταθμευμένος στην Αχαρνών παρέα με 10 ταλαίπωρους άλλους σε απόσταση 200 μέτρα ο ένας από τον άλλο. Τους υπόλοιπους 11 μήνες που όλη η Αχαρνών πήζει (ούτε μηχανάκι δεν παρκάρει), δεν παίρνει κλήση ποτέ κανένας και για κανένα λόγο. Φυσικά, το ένα δεν δικαιολογεί το άλλο, οπότε πλήρωσα κανονικότατα την κλήση μου χωρίς μα,μου,σου,του.

Αν δεν υπήρχε σήμανση, έπρεπε να μην πληρώσεις κανένα πρόστιμο και να πας δικαστικά.

Ξαναλέω δεν δικαιολογούμαι, παρανόμησα από άγνοια και έπρεπε να τιμωρηθώ. Με το είδος της τιμωρίας διαφωνώ. Σήμερα έχοντας την εμπειρία χρόνων στο τιμόνι, και έχοντας ζήσει στην Ελλάδα δεν θα έκανα τα ίδια λάθη από άγνοια, θα τα έκανα μόνο με πρόθεση. Όμως ζώντας πλέον στην Γερμανία μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά πως ένας π.χ. Γερμανός που έχει συνηθίσει σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές τις Ελλάδας και είναι κατά όλα τυπικός με τον Κ.Ο.Κ., αν βρισκόταν σε παρόμοια θέση με εμένα τότε, κάπου στην Ελλάδα, πολύ εύκολα θα μπορούσε να την πατήσει από άγνοια όση εμπειρία και αν είχε σε γερμανικούς δρόμους.

Τι εννοεις ? Νεοελληνικο πασοκικο δημοσιο...η βαρβαροτητα ? :)

Άρα ο δρόμος δεν είχε σήμανση. Αυτό λες?

Λέω πως ο δρόμος δεν είχε προφανή σήμανση, τουλάχιστον όχι μέχρι την πλησιέστερη γωνία, και πως οι συνθήκες που επικρατούσαν με παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου επί πολλών τετραγώνων μπορούσε πολύ εύκολα να παραπλανήσει κάποιον μη εξοικειωμένο με την Ελληνική πραγματικότητα για το αν το πάρκινγκ εκεί απαγορεύεται.

Στην Γερμανία θα ήταν αδιανόητο σε έναν τέτοιο δρόμο που απαγορεύεται το πάρκινγκ να δεις τόσα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην σειρά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Ακομα εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο ? Μεχρι την δευτερα παρουσια θα μας ..φορτωθει η εοκ και το νατο με τους ριζοσπαστικους σοσιαλιστες :))

Aκομα βρε παιδια, γερασατε με αυτα :))

Ενω εσυ εισαι επικαιρος! Ασχολεισαι με το ΠΑΣΟΚ, αγνοωντας την θυελα που ακολουθησε αυτο! Εν πασει περιπτωσει παρκαρισες αντικανονικα, γιατι αλλο ειναι το θεμα εδω - για τετοιο παιγνιδακι αλλαχου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Ενω εσυ εισαι επικαιρος! Ασχολεισαι με το ΠΑΣΟΚ, αγνοωντας την θυελα που ακολουθησε αυτο! Εν πασει περιπτωσει παρκαρισες αντικανονικα, γιατι αλλο ειναι το θεμα εδω - για τετοιο παιγνιδακι αλλαχου

Λαθος , αυτο ειναι το θεμα.Η ασαφεια με οτι εχει να κανει με το δημοσιο.Γιατι στο κατω κατω, δεν διαβασα και πολλες σαφεις απαντησεις στον topic starter για το τι πρεπει να κανει...

Θιχτηκε κανεις που εκανα πλακα με την Πασοκαρα ? :))

Φίλε μου click, πολλές είναι οι αδικίες στην ζωή, όπως το να βγαίνουν παγανιά και να γράφουν από 1/8 μέχρι 15/8 στην Αθήνα τα πάντα. Το '13 (9-8) έφαγα κλήση στις 11 το βράδυ σταθμευμένος στην Αχαρνών παρέα με 10 ταλαίπωρους άλλους σε απόσταση 200 μέτρα ο ένας από τον άλλο. Τους υπόλοιπους 11 μήνες που όλη η Αχαρνών πήζει (ούτε μηχανάκι δεν παρκάρει), δεν παίρνει κλήση ποτέ κανένας και για κανένα λόγο. Φυσικά, το ένα δεν δικαιολογεί το άλλο, οπότε πλήρωσα κανονικότατα την κλήση μου χωρίς μα,μου,σου,του.

Έτσι είναι. Την έχω πατήσει δυο φορές:

Μια φορά έξω απ'το Hilton, περνάω με μόλις κίτρινο, και ένας πεζός θυμάται να πεταχτεί στο δρόμο να περάσει. Πέφτω στα φρένα, σταματάω στη μέση της διασταύρωσης, ο τύπος περνάει με το πάσο του, στο μεταξύ έχει ανάψει πράσινο για το κάθετο ρεύμα, ο ταρίφας έχει αρχίσει ήδη να κορνάρει, και τροχονόμος που καθόταν στη γωνία του δρόμου γυρνάει και βλέπει εμένα στη μέση της διασταύρωσης με (πλέον) κόκκινο. Άντε να εξηγήσεις τώρα τα ανεξήγητα, 167 ευρώ, εν έτει αν θυμάμαι καλά 2003, χριστουγεννιάτικο δωράκι.

Αρχές 2004, φτιάχνουν τη Μαραθώνος στο Σταυρό, και κάθε μέρα υπάρχει νέα παράκαμψη/σήμανση. Γυρνάω εγώ ψιλοκουρασμένος και κάθομαι να στρίψω αριστερά, όπως έκανα κάθε μέρα. Υπήρχε σηματάκι απαγορεύεται η στροφή, μπηγμένο σε...βαρέλι, σε χαμηλό ύψος, που είχε μπει εκείνο το πρωί. Σιγά μην το'δα. Μάλιστα στην αριστερη στροφή περίμενε ουρά 5-6 αυτοκινήτων στην οποία στήθηκα. Ξεκινάει το κομβόι να στρίβει αριστερά, περνάνε τα 5 πρώτα (μπροστά μου μάλιστα μια SUVάρα BMW), και φρουυυυυυ ο μπατσούλης στη γωνία σταματάει εμένα (με το μεταχειρισμένο κουτάκι 10ετίας).
"Μα τόσοι πέρασαν, εμένα θυμήθηκες;" Άντε βγάλε άκρη πάλι. Δε θυμάμαι το ποσό, ήταν πάντως νορμάλ ευτυχώς.

Άκρη δε βγάζεις, απλά προσέχεις και ελπίζεις.

Σκηνικό έξω απ'την Ολυμπία: Εγώ πηγαίνω σε ευθεία νέου σχετικά δρόμου (Ολυμπία-Πύργος), μεγάλου πλάτους, καλό οδόστρωμα, εκτός κατοικημένης, κλπ, έλα όμως πως τα'φερε η τύχη και είχα χαλασμένο κοντέρ (ήταν τελείως νεκρό, και δεν είχα προλάβει να πάω να το φτιάξω). Πήγαινα λοιπόν όπως πίστευα εγώ "αργά". Υπολογίζω κάνα 90άρι, σε τέτοιο δρόμο. Μου κάνει νόημα ο τροχαίος, σταματάω, "με πόσα πηγαίνατε ξέρετε;;" "αν σας πω όχι, θα με πιστέψετε;" του εξηγώ περί κοντέρ.

"Καλά, καλά, πηγαίνετε, όμως όταν βλέπετε να σας παίζουν φώτα οι απέναντι, κόψτε ταχύτητα, κρίμα είναι να πληρώνετε εσείς τη νύφη". :BDGBGDB55:

Επίσης τώρα θυμήθηκα πως όταν πήγα να πάρω τις πινακίδες το είχα αναφέρει αυτό για την έλλειψη σήμανσης στον αστυνομικό του τμήματος και μου είπε είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι άμεσα και πως πρέπει να πάει δικαστικά το θέμα αν θέλω. Θυμάμαι μου είχε δώσει μία φόρμα να συμπληρώσω περιγράφοντας το συμβάν, αλλά δεν το κυνήγησα περαιτέρω και μάλλον καλύτερα έτσι γιατί θα έχανα πολύ χρόνο και χρήμα χωρίς λόγο. Έχω μπλέξει σε άλλο περιστατικό με τα ελληνικά δικαστήρια και πήρε καμιά 5ετία με τις αναβολές να εκδικαστεί η υπόθεση και στο τέλος αν και δικαιώθηκα δικαστικά, ουσιαστικά τόσο οικονομικά όσο και από θέμα ταλαιπωρίας βγήκα ζημιωμένος.