Προστιμο για παρκαρισμα

Τo να τιμωρουν το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ φανερωνει απολυτη αγνοια της πραγματικοτητας και σαδιστικη διαθεση.
Οταν λοιπον το κρατος σου συμπεριφερετε με αυτον το χυδαιο τροπο, ειναι υποχρεωση σου να αμυνθεις.
Με οποιον τροπο μπορει ο καθενας.
Βαζουν εξωφρενικα χαμηλα ορια ταχυτητας σε ορισμενα σημεια της επαρχιακης οδου και μετα στεκονται με το πιστολι να σου λενε οτι ετρεχες!!!
Και εσυ πρεπει να ανεχτεις ολο αυτο το τσιρκο.
Αν ηταν σοβαροι θα ειμαστε και μεις.

Παντως για να μη νομιζετε πως μονο στην Ελλαδα υπαρχει παραλογισμος στα ορια ταχυτητας να σας ενημερωσω πως στη Νεα Υορκη (την Πολιτεια, οχι την Πολη) το οριο ταχυτητας στους αυτοκινητοδρμους ειναι 55 μ.α.ω (90 χλμ/ω). Και μιλαμε για δρομους με 3, 4, 5 λωριδες ανα κατευθυνση, στηθαιο ή ταφρο αναμεσα στα ρευμαντα και 2 ΛΕΑ (μια αριστερα και μια δεξια). Φυσικα ολοι παμε με 65-70, αλλα αν σε πιασουν την κληση δεν την γλιτωνεις.

Για την τιμωρια του αυτοκινητου (τις πινακιδες), συμφωνω πως ειναι γελοιο μετρο που προσομοιαζει λυτρα απελευθερωσης απαχθεντος. Ειδικα αυτη την εποχη που συνηθως υπαρχει ενα αυτοκινητο ανα οικογενεια. Φανταζομαι πως εχει παραμεινει επειδη παλαιοτερα σπανια πληρώνονταν οι κλησεις και επειδη αυτο το μετρο δεν αγγιζε τους παροικουντες την Ιερουσαλημ.

Και για να γελασουμε λιγο, οι κλησεις για παρανομη σταθμευση που εχω παρει ειναι οι εξης:
1. Μπηκε σημα απαγορευσης σταθμευσης τους μονους μηνες, αφοτου ειχα παρκαρει στην Χαροκοπου στην Καλλιθεα. Χρησιμοποιουσα καθημερινα μηχανη τοτε (και σπανια αυτοκινητο) οποτε την πληρωσα και ειπα κι ενα τραγουδι (στην Τροχαια). Οταν τους ειπα τι εγινε μου ειπαν πως ειχα δικιο αφου ηξεραν πως το σημα μπηκε τη μερα που μου εκοψαν την κληση, αλλα δεν μπορουσαν να τη σβησουν
2. Απο αυτοσχεδιο σημα απαγορευσης σταθμεσης μπροστα απο παρανομο γκαραζ. Αυτη σβηστηκε και ο ανοητος που εκανε την βλακεια να φτοιαξει μονος του "σημα" βρηκε τον μπελα του.
3. Οταν σταθμευσα το παπακι πισω απο τη λιμο του Βαρδη: το 'οργανο' εγραψε επιτηδες λαθος τον αριθμο του παπακιου οταν του ειπα πως αν δεν εγραφε τη λιμο θα του εκανα καταγγελια. :-)
4. Στη Νεα Υορκη οταν σταθμευσα κοντα σε κρουνους που ηταν 'στο βαθος κηπος'. $120 πληρωθηκαν με πιστωτικη με το που την εφαγα και εμαθα και τον συγκεκριμενο νομο (δεν ειχα αμερικανικη αδεια οδηγησης τοτε, οποτε δεν ειχα μαθει της ιδιαιτεροτητες). πντως και ο κρουνος ηταν 5-6 μετρα απο το ριθρο του πεζπδρομιου και δεν τον ειδα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν προσβάλουμε το συνομιλητή μας. Μιλάμε για μια γενική νοοτροπία που υπάρχει με τις κλήσεις. Και επειδή στο παρελθόν τα διπλοπαρκαρίσματα ειδικά μου έχουν φάει ώρες στην κίνηση γι αυτό.

Νοοτροπίας συνέχεια: γνωστός τρώει κλήση για παράνομο παρκάρισμα. Αφού προσπαθούσε και αυτός να εξηγήσει τα γνωστά (λίγο έκατσα, ήταν αργά το βράδυ, δεν ενοχλούσα κανέναν κλπ), πάει, πληρώνει τα 40 και μετά πάει με απαίτηση στην τροχαία να πάρει τις πινακίδες. Αφού δεν τον εξυπηρετεί ο υπάλληλος και δεν του δίνει τις πινακίδες (δεν ήταν υποχρεωμένος) αρχίζει να τον κατηγορεί ότι έτρωγε τυρόπιτες και δεν τον εξυπηρέτησε. Πάει πιο κάτω, βγάζει πλαστές πινακίδες (20 ), επιστρέφει και μετά διαπιστώνει πως ήταν λάθος το χρώμα αυτοκινήτου στην κλήση.
Θα μπορούσε να την γλυτώσει με 0 (μηδέν) αφού είχε λάθος στοιχεία αλλά η νοοτροπία κλασσικά τιμώρησε.

Καλα αυτο αν το κανει αλλου (ΗΒ, ΗΠΑ) πας μεσα για απατη και πλαστογραφια. Και πας μεσα...δεν εχει αναστολες και μ@λακιες

Ας φρόντιζαν να υπήρχαν θέσεις παρκινγκ ώστε να μην αναγκαζόμαστε να παρανομούμε!
Χαλαρώστε παίδες (εσείς που κουνάτε το δάκτυλο), στην Ελλάδα ζείτε, όχι στη Ελβετία...

καλα τωρα εσυ πλακα κανεις... Δηλαδη για να παρκαρει ο καθενας μας το ρημαδι του να φτιαξουν (δωρεαν υποθετω) παρκινγκ, αλλοιως δικαιουμαστε να παρκαρουμε και στα δεντρα?

Παντως για να μη νομιζετε πως μονο στην Ελλαδα υπαρχει παραλογισμος στα ορια ταχυτητας να σας ενημερωσω πως στη Νεα Υορκη (την Πολιτεια, οχι την Πολη) το οριο ταχυτητας στους αυτοκινητοδρμους ειναι 55 μ.α.ω (90 χλμ/ω). Και μιλαμε για δρομους με 3, 4, 5 λωριδες ανα κατευθυνση, στηθαιο ή ταφρο αναμεσα στα ρευμαντα και 2 ΛΕΑ (μια αριστερα και μια δεξια). Φυσικα ολοι παμε με 65-70, αλλα αν σε πιασουν την κληση δεν την γλιτωνεις.

Στην Αμερική πάντως έχουν κάποιο νόημα τα χαμηλά όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους λόγω του διαφορετικού τρόπου οδήγησης εκεί. Δεν υπάρχει η έννοια του κινούμαι δεξιά και προσπερνάω από αριστερά, βασικά τα αυτοκίνητα κυρίως κινούνται με μία σταθερή ταχύτητα σε μία οποιαδήποτε λωρίδα, χωρίς να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν. Αν με αυτόν τον τρόπο οδήγησης επέτρεπαν ταχύτητες αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν στις γερμανικές Autobahn θα ξεκληριζόταν η μισή Αμερική!

Στην Αμερική πάντως έχουν κάποιο νόημα τα χαμηλά όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους λόγω του διαφορετικού τρόπου οδήγησης εκεί. Δεν υπάρχει η έννοια του κινούμαι δεξιά και προσπερνάω από αριστερά, βασικά τα αυτοκίνητα κυρίως κινούνται με μία σταθερή ταχύτητα σε μία οποιαδήποτε λωρίδα, χωρίς να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν. Αν με αυτόν τον τρόπο οδήγησης επέτρεπαν ταχύτητες αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν στις γερμανικές Autobahn θα ξεκληριζόταν η μισή Αμερική!

Τα ορια αυτα μπηκαν στις αρχες της δεκαετιας του '70 με την πετρελαικη κριση για οικονομια στο καυσιμο. Για τη σταθερη ταχυτητα εχεις δικιο: δε φανταζεσαι ποσες φορες παω απο τη δεξια λωριδα για πιο γρηγορα...! βεβαια η διακιολογια ειναι πως στους εδω αυτοκινητοδρομους εχει εξοδους και απο την αριστερη λωριδα σε ορισμενες περιπτωσεις, αλλα τα 90 χλμ/ωρα σε δρομο πλατυτερο απο την Αττικη Οδο ειναι καπως ηλιθιο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Οχι πλαστες πινακιδες...φυσικα και οχι. Τις ιδιες τις δικες σου. Πας σε ενα γκαραζιστα με την καρτα του αυτοκινητου και σου χτυπαει ενα δευετερο ζευγαρι.

Και να σε σταματησουν για ελεγχο, κοιτανε την καρτα κυκλοφοριας σου, κοιτανε τις πινακιδες αντιστοιχουν ειναι οι δικες σου, τελειωσε...

Οταν θα σε σταματήσουν για έλεγχο αφού σου περάσουν τα βραχιολάκια θα σου εξηγήσουν το όνειρο ,γιατί θα έχει καταγραφεί ηλεκτρονικά στο σύστημα η αφαίρεση πινακίδων
Δυστυχώς -ευτυχώς έχουν στοιχεία για τα πάντα

Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Αν δεν έχουν σφραγίδα του υπουργείου επάνω, πάλι πλαστές είναι, ακόμα και το ίδιο νούμερο να έχουν.

Οποτε γραψτε ακυρον... Δεν ηξερα οτι οι πινακιδες σας εχουν πατεντα...

Εδω αλαζω πινακιδες ( τον ιδιο αριθμο_ οποτε θελω στο γκαραζ γιατι μου αρεσει αλλος γραμματοτυπος για παραδειγμα, η γιατι θελω να βαλλω μια σημαιουλα διπλα στον αριθμο.

Οποτε δεν ισχυει για την περιπτωση του Στελιου.

Οταν θα σε σταματήσουν για έλεγχο αφού σου περάσουν τα βραχιολάκια θα σου εξηγήσουν το όνειρο ,γιατί θα έχει καταγραφεί ηλεκτρονικά στο σύστημα η αφαίρεση πινακίδων
Δυστυχώς -ευτυχώς έχουν στοιχεία για τα πάντα

Εγω εχω μεσον :beatnik2:

Τωρα σοβαρα...για να κοιταξει ο αστυνoμικος το λαπτοπ του, πρεπει να "εχεις δωσει σημα" για αλλα πραγματα αρκετα πιο προβληματικα.
Και για να το περασει η μηχαγραφια στα data... ασε ειδα σε ενα ποστ ο αλλος ελαβε την κληση 4 χρονια μετα...
Nα σε χτυπησει κεραυνος ειναι πιο πιθανο.
Δεν θελω να σπρώξω κανεναν σε ανομη πραξη, προσωπικα 3 κλησεις εχω ολες και ολε σε 30 χρονια οδηγησης και αυτες για παρκαρισμα, τη γνωμη μου λεω απλα...

Last edited:
Εδώ το laptop το κοιτάει καλά καλά πριν σου μιλήσει. :D

Πλάκα-πλάκα, η πρώτη συμβουλή που μου έδωσαν εδώ πέρα Έλληνες ήταν θέμα ζωής και θανάτου: Αν σε σταματήσει αστυνομία ΜΗ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙΣ να βγεις έξω, όπως κάνουμε στην Ελλάδα, θα εκληφθεί ως επιθετική κίνηση και... τη συνέχεια την ξέρετε. Σοκαριστικό μεν, αλλά σε μια χώρα που η κουτσή Μαρία κουβαλάει rifle, ακούγεται μάλλον αναμενόμενο (αν όχι λογικό).

Τωρα σοβαρα...για να κοιταξει ο αστυνoμικος το λαπτοπ του, πρεπει να "εχεις δωσει σημα" για αλλα πραγματα αρκετα πιο προβληματικα.
Και για να το περασει η μηχαγραφια στα data... ασε ειδα σε ενα ποστ ο αλλος ελαβε την κληση 4 χρονια μετα...
Δεν θελω να σπρώξω κανεναν σε ανομη πραξη, προσωπικα 3 κλησεις εχω ολες και ολε σε 30 χρονια οδηγησης και αυτες για παρκαρισμα, τη γνωμη μου λεω απλα...

Δεν κοιταει κανενα λαπτοπ....

Εχει τερματικο μεσα στο περιπολικο πλεον κι αν σε σταματησει ρωταει πρωτα "αν απασχολει" το νουμερο και μετα ο οδηγος και τυχον επιβαινοντες.

Πριν ενα μηνα ελεγξαν φιλο στην οδο κων/πολεως για ζωνη και τον πηγαν τμημα γιατι χρωσταγε 4,000 στην εφορια.....

Νεα ηθη λοιπον εδω και αρκετο καιρο.

.

Δημος η αστυνομια?

Η αστυνομια πρεπει να εχει τον υπαλληλο κατσαβιδακια μαζι διαφορετικα δεν ασχολουνται.

και ομως ..Τροχαια Αγ Παρασκευης ( Να προσκομιθουν εντος 5 ημερων πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας , γραφει η κληση )

Οποτε γραψτε ακυρον... Δεν ηξερα οτι οι πινακιδες σας εχουν πατεντα...

Εδω αλαζω πινακιδες ( τον ιδιο αριθμο_ οποτε θελω στο γκαραζ γιατι μου αρεσει αλλος γραμματοτυπος για παραδειγμα, η γιατι θελω να βαλλω μια σημαιουλα διπλα στον αριθμο.

Δεν είναι πατέντα, και εδώ στην Γερμανία έτσι είναι, έχουν σφραγίδα του κρατιδίου. Δηλαδή στην Γαλλία δεν έχουν τίποτα;

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Προφανώς απαντάς για να απαντήσεις. Σου έγραψα πως ούτε καν υποψιάστηκα πως μπορεί να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Εσύ σε κάθε δρόμο που βλέπεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει κάποια σήμανση κοντά που να λέει πως απαγορεύεται το παρκάρισμα, ρωτάς τους γύρω σου αν επιτρέπεται να παρκάρεις εδώ ή όχι;;; Πόσο μάλλον όταν είσαι οδηγός με μόλις 1-2 χρόνια εμπειρία.

Ένας λόγος παραπάνω να ήσουν πιο τυπικός και προσεκτικός

Δεν είναι πατέντα, και εδώ στην Γερμανία έτσι είναι, έχουν σφραγίδα του κρατιδίου. Δηλαδή στην Γαλλία δεν έχουν τίποτα;

Οχι πας στο γκαραζ και τις φτιαχνεις. Συμφωνα με την καρτα κυκλοφοριας του αυτοκινητου σου. Μπορεις να βαλεις και μια σημαιουλα της περιοχης (region) αν θελεις.

Βεβαια πρεπει να εχουν προδιαγραφες οι πλακες που συνοψιζονται σε ενα...οτι πρεπει να ειναι αναγνωρισημες απο τα ρανταρ -αυτοματους φωτογραφστες κλπ...

Η εγκληματικοτητα παιζει σε...αλλα επιπεδα.

Οκ. Πες τους οτι δεν το οδηγουσες εσυ ωστε να γλυτωσεις πινακιδες.

Συνεννοησου με καποιον δικο σου φυσικα πρωτα.

χαχα το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της γυναικας μου και οδηγουσα εγω
της ειπα να παει αυριο να καταθεση πινακιδες και μου ειπε
- εγω δεν παω πουθενα εσυ να πας να ξεμπλεξεις ....

Μια χαρα τοτε.

Αν επιμεινουν πες τους οτι η συζυγος δεν φταιει σε κατι οποτε πιθανοτατα να γλυτωσεις μονο με το προστιμο.

Μην τις πας τις πινακιδες...

Αν θελουν οπωσδηποτε να τις παρουν να ειδοποιησουν με νομιμο τροπο τον κατοχο...

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Παντως για να μη νομιζετε πως μονο στην Ελλαδα υπαρχει παραλογισμος στα ορια ταχυτητας να σας ενημερωσω πως στη Νεα Υορκη (την Πολιτεια, οχι την Πολη) το οριο ταχυτητας στους αυτοκινητοδρμους ειναι 55 μ.α.ω (90 χλμ/ω).

Με 'κειό το βόδι για δήμαρχο που απαγόρευσε το τσιγάρο και στους ανοιχτούς χώρους?:D

Αφού δεν σας παίρνει τις πινακίδες όταν βάζετε 3η, πάλι καλά!!

Kαι μερικές φορές και από τον συνεπιβάτη ζητούν ταυτότητα για έλεγχο στοιχείων ,είναι ανάλογα τι ψάχνουν

Δεν κοιταει κανενα λαπτοπ....

Εχει τερματικο μεσα στο περιπολικο πλεον κι αν σε σταματησει ρωταει πρωτα "αν απασχολει" το νουμερο και μετα ο οδηγος και τυχον επιβαινοντες.

Πριν ενα μηνα ελεγξαν φιλο στην οδο κων/πολεως για ζωνη και τον πηγαν τμημα γιατι χρωσταγε 4,000 στην εφορια.....

Νεα ηθη λοιπον εδω και αρκετο καιρο.

Kαι μερικές φορές και από τον συνεπιβάτη ζητούν ταυτότητα για έλεγχο στοιχείων ,είναι ανάλογα τι ψάχνουν

χαχα το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της γυναικας μου και οδηγουσα εγω
της ειπα να παει αυριο να καταθεση πινακιδες και μου ειπε
- εγω δεν παω πουθενα εσυ να πας να ξεμπλεξεις ....

Θέλουν πινακίδες -άδεια κυκλοφορίας και ένα δίπλωμα [οποιοδήποτε]