Προστιμο για παρκαρισμα

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Αν δεν υπήρχε σήμανση, έπρεπε να μην πληρώσεις κανένα πρόστιμο και να πας δικαστικά.

Πού, στην Τσιμισκή; Σε κάθε τετράγωνο. Η κεντρικότερη οδός της πόλης και, με 3+1 λωρίδες, ο βασικότερος σήμερα άξονας της κίνησης από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Οι άλλοι βασικοί άξονες της "μεγαλούπολής" μας είναι η Εγνατίας, η οποία λόγω των ατελείωτων έργων του Μετρό (μη γελάτε) στα περισσότερα σημεία της έχει μόνο δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση -και λεωφορεία μαζί- (αντί 3+1) και έξω από την πόλη, η Περιφερειακή (άλλες 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση). Όντως το βράδυ η Τσιμισκή γεμίζει παρκαρισμένα, τα οποία όμως 5-6 το πρωί που ξεκινάει η κίνηση έχουν φύγει όλα. Ένα σταθμευμένο στην Τσιμισκή αποτελεί σοβαρότατη παρακώλυση της κίνησης, μην το γελάτε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα να πω και τις δικές μου αμαρτίες, δύο φορές μου έχουν αφαιρεθεί πινακίδες λόγω στάθμευσης.

Την πρώτη φορά, ....έλειπα γαμήλιο ταξίδι, και είχα αφήσει το Citroen μου στον μικρό μου αδερφό, να μην μένει και ακίνητο... και πήγε το χαμένο και το πάρκαρε στο κέντρο της πόλης στην περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως, που παραδοσιακά ξεσκίζονται να γράφουν. Επιστρέφουμε με τη σύζυγο, βλέπουμε μας περιμένει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου στο αεροδρόμιο, σκέφτομαι όπα εξυπηρέτηση! Πάρε τα κλειδιά παιδί μου να οδηγήσεις εσύ μου λέει. :flipout:

Τη δεύτερη φορά, είχα παρκάρει κάτω από το σπίτι μου, όπου υπάρχει σήμα που απαγορεύει τη στάθμευση για κάποιες ώρες χάριν φορτοεκφορτώσεων του από κάτω σουπερμάρκετ... ε ξεχάστηκα να το ξεπαρκάρω το επόμενο πρωί, ήταν και Σάββατο και ξύπνησα κάπως πιο αργά, έφταιξα, τι να πω. Βέβαια οι μπαγλαμάδες ήξεραν ποιος είμαι και μπορούσαν απλώς να μου χτυπήσουν το κουδούνι να κατεβώ, γιατί έτσι που κάλεσαν την τροχαία, δεν έγινε η δουλειά τους, μόνο πινακίδες μου πήραν. Έφαγαν ένα ξεχεστήριο μετά.... και φυσικά τους είχα με τη σειρά μου για καιρό στην τσίτα για τις λοβιτές τους.

Γενικώς πάντως προσέχω πού παρκάρω. Από την άλλη, και η προσέγγιση του όλου συστήματος είναι τιμωρητική-μεσοπολεμική-μεταξική. Απαγορεύονται ....περίπου όλα, ώστε όταν φιλοτιμηθούμε να πιάσουμε κάποιον, όποιον πιάσουμε, να το σκίσουμε. Εντελώς τα αντίθετα δηλαδή από τις διδασκαλίες της φιλοσοφίας του δικαίου, ότι αποτελέσματα έχει μία ελαφρότερη ποινή που όμως όλοι γνωρίζουν και αναμένουν ότι θα επιβληθεί, και όχι μια εξοντωτική που επιβάλλεται μια στο τόσο.

Οδικά εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα:

- Μετατροπή του αυτοκινήτου σε καταδιωκτικό τροχαίας σε περίπτωση που προσπεραστεί από άλλο - στόχος η αναχαίτιση και εξύβριση του οδηγού που τόλμησε τη προσπέραση... :)
- Αδέξια αλλαγή λωρίδας
- Κόρνα και φώτα από πίσω αυτοκίνητο για προσπέραση (ενώ ταυτόχρονα η/ο οδηγός μιλάει στο κινητό)
- Σταμάτημα για έλεγχο σε stop βγάζοντας όλη τη μούρη του αυτοκινήτου στον κάθετο δρόμο
- Παιδιάστικη συμπεριφορά οδηγών αυτοκινήτων που διαθέτουν φιμέ (=κατάμαυρα) τζάμια - δε με βλέπεις ποιος είμαι > κάνω ότι γουστάρω!

:)

Συγγνώμη αλλά οι μεμβράνες είναι must για τη χώρα μας. Όχι κατάμαυρες, αλλά τουλάχιστον στο όριο διαπερατότητας που θέτει ο νόμος (70% για όλα τα τζάμια, πλην του παρμπριζ 75%). Δεν ζούμε στη Γερμανία αλλά σε διακεκαυμένη ζώνη.

Μα νομίζω οτι γράφουν άσχετα τι ποσοστό είναι η μεμβράνη.. τουλάχιστον ξέρω αρκετές περιπτώσει με όχι κατάμαυρες που έχουν φάει κλήση γιατί απλά είχαν φιμέ..

Υπάρχουν και μεμβράνες που δεν είναι σχεδόν καθόλου φιμέ αλλά μπλοκάρουν τη ακτινοβολία με την ίδια διαπερατότητα όπως οι σκούρες φιμέ του 70%. Κοστίζουν βέβαια τα διπλάσια.

Μα νομίζω οτι γράφουν άσχετα τι ποσοστό είναι η μεμβράνη.. τουλάχιστον ξέρω αρκετές περιπτώσει με όχι κατάμαυρες που έχουν φάει κλήση γιατί απλά είχαν φιμέ..

Ο καθένας τροχαίος μπορεί να γράψει κατά παράβαση του νόμου... εγώ σου λέω τι λέει ο νόμος.

Υπάρχουν και μεμβράνες που δεν είναι σχεδόν καθόλου φιμέ αλλά μπλοκάρουν τη ακτινοβολία με την ίδια διαπερατότητα όπως οι σκούρες φιμέ του 70%. Κοστίζουν βέβαια τα διπλάσια.

Είσαι σίγουρος ότι μπλοκάρουν όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας; Ή μόνο το UV τμήμα του φάσματος; Γιατί μεμβράνη για UV λόγω ευαισθησίας στα μάτια έχω κι εγώ στο παμπρίζ, που όντως δείχνει διάφανη.

Πού, στην Τσιμισκή; Σε κάθε τετράγωνο. Η κεντρικότερη οδός της πόλης και, με 3+1 λωρίδες, ο βασικότερος σήμερα άξονας της κίνησης από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Οι άλλοι βασικοί άξονες της "μεγαλούπολής" μας είναι η Εγνατίας, η οποία λόγω των ατελείωτων έργων του Μετρό (μη γελάτε) στα περισσότερα σημεία της έχει μόνο δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση -και λεωφορεία μαζί- (αντί 3+1) και έξω από την πόλη, η Περιφερειακή (άλλες 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση). Όντως το βράδυ η Τσιμισκή γεμίζει παρκαρισμένα, τα οποία όμως 5-6 το πρωί που ξεκινάει η κίνηση έχουν φύγει όλα. Ένα σταθμευμένο στην Τσιμισκή αποτελεί σοβαρότατη παρακώλυση της κίνησης, μην το γελάτε.

Τώρα να πω και τις δικές μου αμαρτίες, δύο φορές μου έχουν αφαιρεθεί πινακίδες λόγω στάθμευσης.

Την πρώτη φορά, ....έλειπα γαμήλιο ταξίδι, και είχα αφήσει το Citroen μου στον μικρό μου αδερφό, να μην μένει και ακίνητο... και πήγε το χαμένο και το πάρκαρε στο κέντρο της πόλης στην περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως, που παραδοσιακά ξεσκίζονται να γράφουν. Επιστρέφουμε με τη σύζυγο, βλέπουμε μας περιμένει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου στο αεροδρόμιο, σκέφτομαι όπα εξυπηρέτηση! Πάρε τα κλειδιά παιδί μου να οδηγήσεις εσύ μου λέει. :flipout:

Τη δεύτερη φορά, είχα παρκάρει κάτω από το σπίτι μου, όπου υπάρχει σήμα που απαγορεύει τη στάθμευση για κάποιες ώρες χάριν φορτοεκφορτώσεων του από κάτω σουπερμάρκετ... ε ξεχάστηκα να το ξεπαρκάρω το επόμενο πρωί, ήταν και Σάββατο και ξύπνησα κάπως πιο αργά, έφταιξα, τι να πω. Βέβαια οι μπαγλαμάδες ήξεραν ποιος είμαι και μπορούσαν απλώς να μου χτυπήσουν το κουδούνι να κατεβώ, γιατί έτσι που κάλεσαν την τροχαία, δεν έγινε η δουλειά τους, μόνο πινακίδες μου πήραν. Έφαγαν ένα ξεχεστήριο μετά.... και φυσικά τους είχα με τη σειρά μου για καιρό στην τσίτα για τις λοβιτές τους.

Γενικώς πάντως προσέχω πού παρκάρω. Από την άλλη, και η προσέγγιση του όλου συστήματος είναι τιμωρητική-μεσοπολεμική-μεταξική. Απαγορεύονται ....περίπου όλα, ώστε όταν φιλοτιμηθούμε να πιάσουμε κάποιον, όποιον πιάσουμε, να το σκίσουμε. Εντελώς τα αντίθετα δηλαδή από τις διδασκαλίες της φιλοσοφίας του δικαίου, ότι αποτελέσματα έχει μία ελαφρότερη ποινή που όμως όλοι γνωρίζουν και αναμένουν ότι θα επιβληθεί, και όχι μια εξοντωτική που επιβάλλεται μια στο τόσο.

μου κανει εντυπωση αυτο που λες με το σουπερ μαρκετ.
Εγω γνωριζω,οτι ακομα και οι πινακιδες που εχουν οι τραπεζες για μη σταθμευση λογω χρημ/λων,ειναι ακυρες,ποσω μαλλον αυτες ενος σουπερ μαρκετ!

Παραδέξου το φίλε click, είσαι η πηγή του κακού, η ρημάδα εκείνη η κλήση μας οδήγησε στην κρίση...

ειναι το φαινομενο της πεταλουδας.

Δεν είπα όλο το φάσμα. Μπλοκάρουν τις υπέρυθρες, τις υπεριώδεις και την θερμότητα όπως οι σκούρες και έχουν οπτική διαπερατότητα 70%, στα όρια του νόμου. Δες εδώ 3Μ Crystalline CR70

Εγω γνωριζω,οτι ακομα και οι πινακιδες που εχουν οι τραπεζες για μη σταθμευση λογω χρημ/λων,ειναι ακυρες,ποσω μαλλον αυτες ενος σουπερ μαρκετ!

Εαν ειναι πινακιδες του δημου που συνηθως ειναι τοτε ειναι 100% νομιμες.

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Εαν ειναι πινακιδες του δημου που συνηθως ειναι τοτε ειναι 100% νομιμες.

Nομιζω οτι η δημαρχια δινει αδεια κατοπιν αδειας λειτουργιας κλπ...

Ακομα και για μετκομιση εαν πας και το δηλωσεις, σου δινει μια αδεια με σημανση απαγορευσης για συγκεκριμενη ημερομηνια-χρονο.

Ολα αυτα ακομα και τα προστιμα εξαρτουνται απο του δημους κανονικα. Υπαρχει βεβαια και η υποχρεωση αποτελεσματος. Δηλ. το οργανο (το οποιο αποτελει το κατωτερο και πιο ψαρωμενο μελος της ιεραρχιας) πρεπει να κοψει τοσες κλησεις. Εχει σχεση με τα εσοδα που αποβλεπει ο δημος καθε χρονο. Πιστευω και στην Ελλαδα δεν μπορει να ειναι διαφορετικα.

Εδω με αυτα τα κυκλοφοριακα μονο η δημοτικη αστυνομια ασχολειται. Ουτε η Κρατικη Αστυνομια ουτε η χωροφυλακη, εκτος απο αιτιες επικινδυνης οδηγησης, κοντρολ κυκλφοριας σε κρισιμες περιοδους, και υποπτων συμπεριφορων.

Συγγνώμη αλλά οι μεμβράνες είναι must για τη χώρα μας. Όχι κατάμαυρες, αλλά τουλάχιστον στο όριο διαπερατότητας που θέτει ο νόμος (70% για όλα τα τζάμια, πλην του παρμπριζ 75%). Δεν ζούμε στη Γερμανία αλλά σε διακεκαυμένη ζώνη.

Σαν να έχεις μεμβράνες!!!:flipout:

Κανονικές πινακίδες του δήμου είναι εννοείται. Το ζήτημα είναι η ευκολία με την οποία χορηγούνται τέτοιες πινακίδες σε ορισμένες περιπτώσεις. Είχε πχ και ο απέναντι φούρνος που έκλεισε, πινακίδα που του εξασφάλιζε όχι μία αλλά δύο παρακαλώ θέσεις στάθμευσης "για τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος"!. Τι ωραίο κόλπο, ε;

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Κανονικές πινακίδες του δήμου είναι εννοείται. Το ζήτημα είναι η ευκολία με την οποία χορηγούνται τέτοιες πινακίδες σε ορισμένες περιπτώσεις. Είχε πχ και ο απέναντι φούρνος που έκλεισε, πινακίδα που του εξασφάλιζε όχι μία αλλά δύο παρακαλώ θέσεις στάθμευσης "για τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος"!. Τι ωραίο κόλπο, ε;

Κολπο η απλα πληρωσε (νομιμα) οταν πηρε την αδεια λειτουργειας αυτης της δραστηριοτητας ;;;

Κανονικα ο δημος οταν χορηγει αδειες για καποιες επαγγελματικες λειτουργειες (και παραλληλα γεμιζει τα ταμεια του) εχει και καποιες υποχρεωσεις εξυπηρετησεως, του πελατη-δημωτη του, ετσι δεν ειναι ;

Τι σχέση έχει η άδεια λειτουργίας με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για στάθμευση; Και όχι μίας θέσης παρακαλώ, αλλά δύο!
Κόλπο εννοώ ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια παραχώρησης από το Δήμο, ο οποίος δεν δίνει όπως φαίνεται λογαριασμό σε κανένα πού θα παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο.

Οι δυο θεσεις παρκινγκ μπορει να εχουν νοημα αν θελει να ξεφορτωσει φορτηγο.Αλλα ποιες ειναι οι ωρες που γινονται τετοιες παραδοσεις ? Ολο το 24 ωρο ? Σε καποια αλλη χωρα θα εχουν απαντηθει με σαφηνεια και κοινη λογικη ολα αυτα..:)
Eδω που τα λεμε και παλι καλα.Θα μπορουσε να ειχε καβατζωσει τις δυο θεσεις..με τσιμεντολιθους :)

Τι σχέση έχει η άδεια λειτουργίας με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για στάθμευση; Και όχι μίας θέσης παρακαλώ, αλλά δύο!
Κόλπο εννοώ ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια παραχώρησης από το Δήμο, ο οποίος δεν δίνει όπως φαίνεται λογαριασμό σε κανένα πού θα παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο.

αρα μιλαμε γι'αυθαιρεσια του δημου,στην ουσια παρανομια δηλαδη.

Επίσης άλλος παραλογισμός των απαγορεύσεων:
απέναντι από το γραφείο μου, ο δρόμος σχηματίζει για 60-70 μέτρα εσοχή. Δλδ το πεζοδρόμιο μπαίνει πιο μέσα, αφήνοντας πλάτος αυτοκινήτου. Κι όμως κι εκεί υπάρχει απαγορευτικό στάθμευσης! Φυσικά όλοι παρκάρουν εκεί, ενώ πιο κάτω καβαλούν και το πεζοδρόμιο. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως. Το θέμα είναι ότι, ναι μεν παρανομούν οι Έλληνες, αλλά ταυτόχρονα τα πάντα απαγορεύονται δίχως να υπάρχει οπωσδήποτε λόγος για αυτό! Ή με μόνο λόγο, να βρουν να γράφουν εύκολα όταν το αποφασίσουν... Όπως έγραψα, λογική χωροφύλακα του μεσοπολέμου. Αυτό είναι το κράτος μας. Ε μην περιμένουμε να είναι καλύτεροι και οι πολίτες του. Υποτίθεται ότι το κράτος διδάσκει νομοθετώντας και οι πολίτες ακολουθούν.

Επίσης άλλη κλασική παράλογη απαγόρευση: η απαγόρευση και στάθμευσης και στάσης, ενώ αυτό που ενδιαφέρει είναι μάλλον το πρώτο. Όλη η Τσιμισκή με απαγόρευση στάσης... δηλαδή πού θα αποβιβάσουν τα ΙΧ τον επιβάτη τους; Υπάρχουν διαμορφωμένες εσοχές και δεν τις είδα;

Κάτω σπό το πατρικό μου, κάθε Τετάρτη έχει λαϊκή.
Παραδίπλα, υπάρχουν φυσικά και οι άσχετοι πάγκοι που πουλάνε πράγματα ενώ δεν ανήκουν στη λαϊκή.
Σαν κολαούζοι ένα πράγμα.
Ένας από αυτούς έφερνε μία πινακίδα, από αυτές που πουλάνε στα καταστήματα "απαγορεύεται το πάρκινγκ" η οποία μόνο νόμιμη δεν είναι και την έβαζε από το βράδυ για να μην παρκάρουν εκεί που θα βάλει τον πάγκο του, μιας και δεν υπήρχε εκεί κανονική σήμανση από την αστυνομία.
Όταν έστηνε τον πάγκο, την άφηνε παραδίπλα, στην είσοδο μίας πολυκατοικίας.
Γίνεται ντου από τη δημοτική αστυνομία, μαζεύει τον πάγκο και ξεχνάει την πινακίδα.

Ε, την επόμενη ημέρα, ένας μπαλούρδος ήθελε να μου ρίξει κλίση για παράνομο παρκάρισμα επειδή είχε μείνει η πινακίδα στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Ευτυχώς που τον είδα και έφαγε τρολλάρισμα που θα το θυμάται ακόμη.
Πήγαινα την "πινακίδα" γύρω γύρω σε φάση "Κύριε αστυνομικέ, όταν ήρθα η πινακίδα ήταν εδώ! Ή εδώ; Δεν θυμάμαι. Μάλλον εδώ!"
Κάποια στιγμή κατάλαβε τη βλακεία του αλλά και πάλι ήταν σε φάση "Αυτή τη φορά σας τη χαρίζω, αλλά να φύγετε από εδώ και να προσέχετε που παρκάρετε!" :p

Κάτω σπό το πατρικό μου, κάθε Τετάρτη έχει λαϊκή.
Παραδίπλα, υπάρχουν φυσικά και οι άσχετοι πάγκοι που πουλάνε πράγματα ενώ δεν ανήκουν στη λαϊκή.
Σαν κολαούζοι ένα πράγμα.
Ένας από αυτούς έφερνε μία πινακίδα, από αυτές που πουλάνε στα καταστήματα "απαγορεύεται το πάρκινγκ" η οποία μόνο νόμιμη δεν είναι και την έβαζε από το βράδυ για να μην παρκάρουν εκεί που θα βάλει τον πάγκο του, μιας και δεν υπήρχε εκεί κανονική σήμανση από την αστυνομία.
Όταν έστηνε τον πάγκο, την άφηνε παραδίπλα, στην είσοδο μίας πολυκατοικίας.
Γίνεται ντου από τη δημοτική αστυνομία, μαζεύει τον πάγκο και ξεχνάει την πινακίδα.

Ε, την επόμενη ημέρα, ένας μπαλούρδος ήθελε να μου ρίξει κλίση για παράνομο παρκάρισμα επειδή είχε μείνει η πινακίδα στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Ευτυχώς που τον είδα και έφαγε τρολλάρισμα που θα το θυμάται ακόμη.
Πήγαινα την "πινακίδα" γύρω γύρω σε φάση "Κύριε αστυνομικέ, όταν ήρθα η πινακίδα ήταν εδώ! Ή εδώ; Δεν θυμάμαι. Μάλλον εδώ!"
Κάποια στιγμή κατάλαβε τη βλακεία του αλλά και πάλι ήταν σε φάση "Αυτή τη φορά σας τη χαρίζω, αλλά να φύγετε από εδώ και να προσέχετε που παρκάρετε!" :p

Σιγά μην ζητούσε συγνώμη!!!