Προστιμο για παρκαρισμα

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Πού, στην Τσιμισκή; Σε κάθε τετράγωνο.

Γενική παρατήρηση ήταν Τάσε!!:D

Θυμάμαι μια φάση που πηγαίνω με 100 σε ανοιχτό επαρχιακό δρόμο (Κορινθία προς Αργολίδα). Στα 300 μέτρα μου πετάγεται μια αστυνομικίνα μέσα στον δρόμο και μου κάνει σήμα να σταματήσω δεξιά. Κατεβαίνω:

-Γνωρίζετε με πόσα τρέχατε?
-Με 100.
-Άρα έχετε υπερβει το όριο ταχύτητας.

(παύση)

Στρατηγική Νο1:

Ο δρόμος δεν έχει απολύτως κανένα όριο ταχύτητας. Θα μπορούσα να την τραβάω μέχρι και 5 χλμ πίσω για να μου το δείξει. Με δεδομένο ότι τον δρόμο τον ξέρω απ' έξω και ανακατωτά, ήμουν 100% βέβαιος γι' αυτό. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα την τσίτωνε (ήταν παρέα και με έναν άλλο συναδελφό της). Από το ύφος και τον τρόπο της, έκρινα ότι ήταν νέα στο κουρμπέτι, οπότε ακολούθησα την στρατηγική Νο2:

-Αλήθεια? Ούτε το κατάλαβα...πάντως δεν πρέπει να ήμουν πολύ παραπάνω. Πόσο αναγράφει η πινακίδα? 80-90 χλμ?
-..............
-Ε, δεν φαντάζομαι ότι γράφει 60, σωστά?
-.............

-Καλώς. Πηγαίνετε και άλλη φορά να μην τρέχετε τόσο.
-Ευχαριστώ, καλημέρα σας!!

:flipout:

ΥΓ

Το πιθανότερο είναι να την πήγε ο πάλιουρας τσάρκα για να της δείξει πως να κόβει κλήσεις και επειδή σε 'κείνον τον δρόμο περνάει ένα αυτοκίνητο κάθε ένα δεκάλεπτο, βαρέθηκαν να βαράνε μύγες και σταμάτησαν εμένα!!! Περιττό να πω ότι 28 χρόνια που κάνω αυτόν τον δρόμο, δεν έχω ξαναδεί μπλόκο σε 'κείνο το σημείο!!:D

Η πρώτη φορά είναι πάντα αξέχαστη... :)

Τώρα που το λές Σταύρο το θυμήθηκα
Είχα μια βδομάδα πού είχα πάρει το δίπλωμα ,οπότε στα Ανάκτορα[της θεσ/νικης] υπάρχει διπλή γραμμή και ένας τύπος μπροστά πηγαίνει με 20[τρόπος του λέγειν] .
Οπότε πατώ τη διπλή και κάνω προσπέραση και να σου ο τροχονόμος Κοιτάζει την ημερομηνία έκδοσης και χαμογελάει και αφού μου κόβει την κλήση μου λέει ,<μάλλον θα σε βλέπουμε συχνά> ...
Βέβαια η συνέχεια τον διέψευσε ,αλλά μου έμεινε αξέχαστη

Γενική παρατήρηση ήταν Τάσε!!:D

Θυμάμαι μια φάση που πηγαίνω με 100 σε ανοιχτό επαρχιακό δρόμο (Κορινθία προς Αργολίδα). Στα 300 μέτρα μου πετάγεται μια αστυνομικίνα μέσα στον δρόμο και μου κάνει σήμα να σταματήσω δεξιά. Κατεβαίνω:

-Γνωρίζετε με πόσα τρέχατε?
-Με 100.
-Άρα έχετε υπερβει το όριο ταχύτητας.

(παύση)

Στρατηγική Νο1:

Ο δρόμος δεν έχει απολύτως κανένα όριο ταχύτητας. Θα μπορούσα να την τραβάω μέχρι και 5 χλμ πίσω για να μου το δείξει. Με δεδομένο ότι τον δρόμο τον ξέρω απ' έξω και ανακατωτά, ήμουν 100% βέβαιος γι' αυτό. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα την τσίτωνε (ήταν παρέα και με έναν άλλο συναδελφό της). Από το ύφος και τον τρόπο της, έκρινα ότι ήταν νέα στο κουρμπέτι, οπότε ακολούθησα την στρατηγική Νο2:

-Αλήθεια? Ούτε το κατάλαβα...πάντως δεν πρέπει να ήμουν πολύ παραπάνω. Πόσο αναγράφει η πινακίδα? 80-90 χλμ?
-..............
-Ε, δεν φαντάζομαι ότι γράφει 60, σωστά?
-.............

-Καλώς. Πηγαίνετε και άλλη φορά να μην τρέχετε τόσο.
-Ευχαριστώ, καλημέρα σας!!

:flipout:

ΥΓ

Το πιθανότερο είναι να την πήγε ο πάλιουρας τσάρκα για να της δείξει πως να κόβει κλήσεις και επειδή σε 'κείνον τον δρόμο περνάει ένα αυτοκίνητο κάθε ένα δεκάλεπτο, βαρέθηκαν να βαράνε μύγες και σταμάτησαν εμένα!!! Περιττό να πω ότι 28 χρόνια που κάνω αυτόν τον δρόμο, δεν έχω ξαναδεί μπλόκο σε 'κείνο το σημείο!!:D

Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου,ρωτώ;
Όταν δεν αναγράφεται το όριο ταχύτητας,τι ισχύει;

Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου,ρωτώ;
Όταν δεν αναγράφεται το όριο ταχύτητας,τι ισχύει;

Υπάρχει γενική διάταξη ορίου, αλλά, δεν θυμάμαι ποιο είναι με τον νέο κώδικα..:blush:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη αν δεν απατώμαι το γενικό οριο ταχυτητας στο επαρχιακο δικτυο ειναι ουτως ή άλλως τα 90 χαω.

https://www.youtube.com/watch?v=PH14Lh-gMRw

:grinning-smiley-043

...σκέφτεται πριν απο σας, για σας!

:flipout::flipout:

Να τελειώσω και την ιστορία πιο πάνω που παραλίγο να είχε άλλες προεκτάσεις..

Ο συνάδελφός της στριφογύριζε το αυτοκίνητο...σε μια φάση, βλέπει στο πίσω κάθισμα τη θήκη της στέκας μου!!

-Αυτό εδώ που έχετε από πίσω τι είναι? Όπλο?
-Ναι!! Όπλο...όμως μόνο στην πράσινη τσόχα...στέκα μπιλιάρδου είναι!!

Κατάλαβες...θα με πηγαίναν και για κουμπούρια μέσα!!:flipout:

Άλλη μία "αξέχαστη" κλήση:

Το 2003/4 ότανπρσπαθούσαν να φτιάξουν την Βάρης - Κορωπίου, για να την διασχίσεις τις πρωινές ώρες από Νότια Προάστεια προς το Ελευθέριος Βενιζέλος που δούλευα, μπορούσε κάλλιστα να σου πάρει έως και 2 ώρες, οπότε πήγαινα από Βουλιγμένη - Βάρκιζα - Αγία Μαρίνα και μετά καρφί αεροδρόμιο. Καθόλου κίνηση, αλλά πολλά χιλιόμετρα και η διάρκεια 1 ώρα.

Ένα ωραίο πρωινό (8:00) πέρασα την Βάρκιζα και κατηφόριζα πρός το On the Rocks (δύο λωρίδες) πατημένος και τσουπ βγαίνει ο τροχονόμος με το "σεσουάρ" και μου κάνει σήμα να σταματήσω.

Μου ζητάει - και του δίνω άδεια και δίπλωμα - και τον ρωτάω:

- Με πόσο πήγαινα?

- Με 129 μου λέει

- Με όριο 80?

- Όχι 60 μου λέει

(Γιά όσους ξέρουν την περιοχή, είχε κάποτε συμβεί ένα θανατηφόρο ατύχημα πριν κάμποσα χρόνια και ίσως γι´αυτό τα 60).

Αν δεν κάνω λαθος αν κάποιος πηγαίνει με το διπλάσιο του ορίου σημαίνει αφαίρεση πινακίδων - άδειας και έχει και αυτόφωρο? (τι λένε οι νομικοί μας?).

Για καλή μου τύχη, ο έτερος τροχονόμος σταματάει ένα Audi που πήγαινε με 127 χιλ. ο δε οδηγός βγαίνει απο το αυτοκίνητο σε έξαλλη κατάσταση και αρχίζει να φωνάζει σαν τρελλός, οπότε αυτός που είχε αρχίσει να μου γράφει την κλήση, λέει προς τον συνάδελφο:

Πάρτου τα όλα!!!!!

Πέρασαν ίσως 10 - 15 λεπτά μέχρι να του αφαιρέσουν τις πινακίδες και να του κόψουν την κλήση, οπότε επιστρέφει σε μένα και μου λέει:

- Συγνώμην για την καθυστέρηση

- Παρακαλώ - σας καταλαβαίνω

- Α με πόσο είπαμε ότι πηγαίνατε?

- Με 129 - αν δεν κάνω λάθος -

- Κάνετε λάθος. Με 99 πηγαίνατε. Το πρόστιμο είναι 88 ευρώ και αν το πληρώσετε πριν το δεκαήμερο, 44.

- Μην ανυσηχείτε - θα πάω κατευθείαν στο ταχυσδρομείο τώρα!!!!!!!!!!!!!!!

Την επόμενη ημέρα σκεφτηκα να αγοράσω τυρόπιτες από την Βάρκιζα και να τους κεράσω, αλλά το έπαιξα Γερμανός. Όντως ήταν εκεί τις επόμενες ημέρες και βέβαια περνούσα με 50 ..................για να είμαι 100% σίγουρος!!!!!!!!!!!!!!!!

Ένα ωραίο πρωινό (8:00) πέρασα την Βάρκιζα και κατηφόριζα πρός το On the Rocks (δύο λωρίδες) πατημένος και τσουπ βγαίνει ο τροχονόμος με το "σεσουάρ" και μου κάνει σήμα να σταματήσω.

Μου βγήκε ο ατμός από τα αυτιά!!:flipout::flipout:

Ναι, Χρήστε, αν τα θυμάμαι καλά, έχεις αυτόφωρο. Θα μας το επιβεβαιώσει ο Τάσος.

Το 03, ναι, αν θυμαμαι πηγαινε πλημμελημα. Άλλαξε ομως απο τοτε, μονο διοικητικο προστιμο, γιατι ειχαν τιγγαρει τα πινακια.

Εκει στο φαναρι του ον δε ροκς την φυλανε παντα....

Μια φορα πριν χρονια πηγαινοντας μαλιοκουβαρα τους ειδα και εκανα δεξια στην παρακαμψη αποφευγοντας τους μαζι και το φαναρι....

Δεν ειναι βεβαια σωστο να βγαινεις και με τσαμπουκα και αγενης οποτε καλα του εκαναν.

Σε αναλογη περιπτωση στην αττικη οδο στην ελευσινα μου φερθηκαν αναλογα και πληρωσα μονο προστιμο.

Στην Γερμανία όταν δεν γράφει όριο ταχύτητας και είσαι σε επαρχιακό δρόμο, το όριο είναι 100. Όταν είσαι εντός πόλης το όριο είναι 50, και όταν είσαι σε αυτοκινητόδρομο το όριο είναι απεριόριστο.

Το παράδοξο είναι πως υπάρχουν πολλοί ορεινοί δρόμοι με στροφές όπου και να θες να πας με 100 είναι αδύνατο, ωστόσο το επίσημο όριο που ισχύει είναι 100.

Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Με 'κειό το βόδι για δήμαρχο που απαγόρευσε το τσιγάρο και στους ανοιχτούς χώρους?:D

Αφού δεν σας παίρνει τις πινακίδες όταν βάζετε 3η, πάλι καλά!!

Χα χα... Ο Μπλουμπεργκ απαγορευσε το τσιγαρο στα παρκα και στις παραλιες και δεν ανοιξε μυτη (αναρωτιεμαι ποσοι καπνιζουν πλεον στη Νεα Υορκη, εκτος απο εμενα). Να φανταστεις εχω βγαλει φωτο απο ανοιχτο μπαρακι στο Μανχαταν, πανω στο East River που επιτρεπει το καπνισμα!

Παντως για το οριο ταχυτητας μιλαω για την Πολιτεια (οχι την πολη) οποτε δεν ειναι στις αρμοδιοτητες του δημαρχου, αλλα του Κυβερνητη και της Βουλης. Επισης εδω δεν βαζουμε 3η... Το καρο το κανει μονο του (σπανιο να δεις χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων εδω).

Στην Γερμανία όταν δεν γράφει όριο ταχύτητας και είσαι σε επαρχιακό δρόμο, το όριο είναι 100. Όταν είσαι εντός πόλης το όριο είναι 50, και όταν είσαι σε αυτοκινητόδρομο το όριο είναι απεριόριστο.

Το παράδοξο είναι πως υπάρχουν πολλοί ορεινοί δρόμοι με στροφές όπου και να θες να πας με 100 είναι αδύνατο, ωστόσο το επίσημο όριο που ισχύει είναι 100.

Δεν έχουν λεφτά τα Γερμανά να φτιάξουν πινακίδες, εμείς τα λάρτζ έχουμε κάθε 3 χλμ!!:flipout:

Αδιάφορο που οι μισές γράφουν 50 χλμ/ω!! Μια φορά το έκανα...πήγα με 50, παραλίγο να με στουκάρουν 3 από πίσω!! Νόμιζαν ότι είμαι χαλασμένος.

Για τα όρια ας μην μιλήσουμε διότι έχουν...παραγραφεί. Όντως, σε πολλά σημεία, ιδίως επαρχιακών δρόμων, αν πας σύμφωνα με τα όρια έχεις 80-90% πιθανότητες να προκαλέσεις ατύχημα. Και μιας και μιλάω για πινακίδες...

Έχετε παρατηρήσει σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους τις ταμπελίτσες που μετράνε ανά 100 μέτρα???????

Ε ρε μέταλλο που πάει χαμένο!! Τι μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια ένδειξη, ο θεός και η ψυχή τους...:D

Γιάννη αυτό με τις ταμπελίτσες ανά 100 μέτρα το έχω παρατηρήσει και εγώ. Το μέταλλο πάει χαμένο και το κόστος ανεβαίνει. Πάρε για παράδειγμα τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθο - Τρίπολη - Καλαμάτα και κάνε τις πράξεις!!!!!:flipout:

Εδώ που είμαι οι ταμπελίτσες αυτές τοποθετούνται ανά 500 μέτρα.