Προστιμο για παρκαρισμα

Πάντως αυτό να σου παίρνουν τις πινακίδες πρέπει να είναι ελληνική πατέντα. Δηλαδή αν εσύ έχεις κάνει την μ@λ@κία και έστω το αυτοκίνητο είναι στο όνομά σου, τι φταίει π.χ. η γυναίκα σου να μην μπορεί να πάει π.χ. τα παιδιά με το αυτοκίνητο στο σχολείο. Εδώ στην Γερμανία πάντα τιμωρείται ο οδηγός όχι "το αυτοκίνητο"! Σε σοβαρές παραβιάσεις σου παίρνουν το δίπλωμα και σε χρεώνουν πόντους, αλλά οι πινακίδες σε κάθε περίπτωση μένουν πιάνω στο αυτοκίνητο.

Επίσης σε περιπτώσεις παράνομου παρκαρίσματος που εμποδίζει, απλά σου σηκώνουν το αυτοκίνητο με γερανό και το μεταφέρουν σε μάντρα της αστυνομίας από όπου για να το πάρεις πίσω εκτός από το πρόστιμο πρέπει να πληρώσεις και τα έξοδα του γερανού. Απλά πράγματα..

Οπου σταματαει η λογικη αρχιζουν τα ποιος θα βγαλει τις πινακικες, πως θα τις βγαλει, ποσο θα πληρωσω, ποτε θα πληρωσω , ποτε θα μου τις επιστρεψουν, αν τους πω ετσι και μου πουν αλλιως , αν η γυναικα μου θελει να παει στην δουλεια το παιδι στο γιατρο η θελουμε να παμε το παιδι στο γιατρο,ιδεολογικοι συμψηφισμοι για τον ρολο του κρατους και της κοινωνιας κλπ.Στο Βιλαμπαχο τριβουν το πιπερι δηλαδη

Από την άλλη όμως, ο μεροκαματιάρης προσέχει / νοιάζεται περισσότερο... :)

...το ίδιο και αυτοί που δανείζονται το αμάξι του.

Δεν είναι πάντα έτσι, πολλές φορές κάνουμε παρανομίες όχι εσκεμμένα αλλά από απειρία, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το παρκάρισμα. Θα σου φέρω προσωπικό παράδειγμα:

Πριν πολλά χρόνια ήμουν πιτσιρικάς γύρω στα 20 και ξεκίνησα με το αυτοκίνητο από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη όπου θα διέμενα σε ξενοδοχείο στο κέντρο. Χωρίς να έχω ιδέα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας βράδυ και βλέποντας την οδό Τσιμισκή γεμάτη παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος της, πάρκαρα και εγώ σε μια κενή "θέση" χωρίς καν να υποψιαστώ πως μπορεί εκεί να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Φυσικά δεν ήξερα πως ο συγκεκριμένος δρόμος πρόκειται για έναν από τους πιο κεντρικούς της πόλης, ούτε για την συνήθεια των Θεσσαλονικών να παρκάρουν σε αυτόν τον δρόμο σαν να μη τρέχει τίποτα στην βραδινή τους έξοδό όταν κανένας της τροχαίας δεν ελέγχει, και την μέρα να τον αφήνουν ελεύθερο.

Έτσι πήγα και εγώ στο ξενοδοχείο μου, κοιμήθηκα και την άλλη μέρα το πρωί που κατέβηκα βλέπω μόνο το δικό μου αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο επί της Τσιμισκή με τις πινακίδες να λείπουν. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα κατευθείαν, πλήρωσα το πρόστιμο και παρακάλεσα να μου δώσουν τις πινακίδες τουλάχιστο για να μπορέσω να επιστρέψω στην Αθήνα. Αρνήθηκαν να μου τις δώσουν και μου είπαν πως θα τις κρατήσουν για 40 ημέρες, μέχρι να πάω πάλι στην Θεσσαλονίκη να τις παραλάβω. Ως αποτέλεσμα μη έχοντας άλλη επιλογή αναγκάστηκα να οδηγήσω όλη την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα χωρίς πινακίδες, με τον φόβο μην με δει κανένας αστυνομικός και φάω και άλλο πρόστιμο και στην συνέχεια στερήθηκαν το αυτοκίνητο και οι γονείς μου για μια δική μου παράβαση που έγινε χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση, αλλά καθαρά από άγνοια και απειρία.

Αν ήταν πράγματι τόσο σοβαρή η παράβασή μου, δεν θα ήταν ορθότερο να μου δώσουν τις πινακίδες, να επιστρέψω στην Αθήνα και να με αναγκάσουν από εβδομάδα να παραδώσω το δίπλωμά μου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου για αυτές τις 40 ημέρες ώστε να τιμωρηθώ εγώ και όχι οι γύρω μου που σχετίζονταν με το αυτοκίνητο;

Οσο πιο μπαχαλο το δημοσιο τοσο μεγαλυτερο περιθωριο για ''σοσιαλιστικη επανασταση '' .Με τον λαο στην εξουσια φυσικα.

Click, από τη στιγμή που σου δόθηκε το αυτοκίνητο έπρεπε, σαν ώριμος νέος, να προσέχεις και να βεβαιώνεσαι για ότι αφορά την ακεραιότητα αλλά και τη μελλοντική διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου.

1. Δεν ρώτησες κάποιον Θεσσαλονικιό αν είναι "σωστό" να το αφήσεις εκεί που το άφησες το βράδυ, και 2. οδήγησες στην επιστροφή υπό την επήρεια του φόβου, που είναι ότι το χειρότερο σε πολύωρο ταξίδι...

Click, από τη στιγμή που σου δόθηκε το αυτοκίνητο έπρεπε, σαν ώριμος νέος, να προσέχεις και να βεβαιώνεσαι για ότι αφορά την ακεραιότητα αλλά και τη μελλοντική διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου.

1. Δεν ρώτησες κάποιον Θεσσαλονικιό αν είναι "σωστό" να το αφήσεις εκεί που το άφησες το βράδυ, και 2. οδήγησες στην επιστροφή υπό την επήρεια του φόβου, που είναι ότι το χειρότερο σε πολύωρο ταξίδι...

Προφανώς απαντάς για να απαντήσεις. Σου έγραψα πως ούτε καν υποψιάστηκα πως μπορεί να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Εσύ σε κάθε δρόμο που βλέπεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει κάποια σήμανση κοντά που να λέει πως απαγορεύεται το παρκάρισμα, ρωτάς τους γύρω σου αν επιτρέπεται να παρκάρεις εδώ ή όχι;;; Πόσο μάλλον όταν είσαι οδηγός με μόλις 1-2 χρόνια εμπειρία.

Πόσο μάλλον όταν είσαι οδηγός με μόλις 1-2 χρόνια εμπειρία.

Ειδικα οταν εισαι νεος οδηγος εχεις τους κανονισμους του ΚΟΚ πολυ φρεσκους και ειναι ανεπιτρεπτο να παρκαρεις χωρις να ελεγξεις πρωτα αν επιτρεπεται.

Εκτος αν υπαρχει η νοοτροπια "οι δρομοι ειναι ολοι δικοι μας" :firstprize:

Δεν είναι όλα τόσο προφανή... :)

Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ΝΑΙ. Πήγα το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, περαστικός, και δεν τόλμησα να αφήσω το αμάξι σε κεντρική οδό.

Βρήκα ένα κάθετο στενό αρκετά πιο κάτω από κει που ήθελα και ρώτησα ένα μπουγατσαζίδικο, όπου και πήρα (διπλή) επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα στάθμευσης.

Για να κάνεις ταξίδι με 1+ χρόνο εμπειρία ΙΜΟ δηλώνει μήπως κάποια ανευθυνότητα? Ειδικότερα από πλευράς εκείνου που στο παρέχει το αυτοκίνητο?

Ειδικα οταν εισαι νεος οδηγος εχεις τους κανονισμους του ΚΟΚ πολυ φρεσκους και ειναι ανεπιτρεπτο να παρκαρεις χωρις να ελεγξεις πρωτα αν επιτρεπεται.

Εκτος αν υπαρχει η νοοτροπια "οι δρομοι ειναι ολοι δικοι μας" :firstprize:

Δεν είπα πως πάρκαρα χωρίς να ελέγξω αν επιτρέπεται. Φυσικά και έλεγξα αν επιτρέπεται κοιτάζοντας τις σημάνσεις της τροχαίας και δεν υπήρχε σχετική σήμανση. Αυτό που δεν ήξερα ήταν πως ο δρόμος αυτός ήταν κεντρικός και by default απαγορευόταν το παρκάρισμα.

Δεν δικαιολογούμαι για την παρανομία μου, ήταν παρανομία και έπρεπε να τιμωρηθώ. Αυτό που λέω είναι πως κάποιες φορές κάνουμε σφάλματα χωρίς πρόθεση και μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και πως η συγκεκριμένη τιμωρία είναι λάθος και άδικη.

.
Σημερα το πρωι παρκαρησα για 20 λεπτα το αυτο στο πεζοδρομιο και σε λεοφωριοδρομο στη μεσογειων
ημουν παρανομος αλλα δεν ενοχλουσα κανενα ...
εφαγα μια κληση πολυ σωστα 80 ευρω
αλλα στο κατω μερος της κλησης μου εγραψε : Nα προσκομιστουν εντος 5 ημερων πινακιδες και αδεια

τι γινεται βρε παιδια πρεπει να παω να παραδωσω μονος μου τις πινακιδες ?
αν πληρωσω το προστιμο και δεν παω θα ερθει κλητηρας στο σπιτι
η θα ερθει αργοτερα καμμια νεα βαρια κληση ?

Να κάνω μια εριστική πρόταση

Βγάλε φωτογραφίες στην Μεσογείων στο ΑΒ στο Νομισματοκοπείο τα ταξί που είναι μόνιμα εκεί
Ενοχλούν πεζούς και λεωφορεία και κλείνουν τον λεωφορειόδρομο - μονιμα
Και ρώτα τους – γιατί η επιλεκτική τιμωρία ?

Το ίδιο πιο πάνω προς Αγία Παρασκευή μπροστά από την αλυσίδα καφέ Μικέλ

Πήγαινε λοιπών με αυτές τις φωτογραφίες και ζήτα
Ισονομία

Δεν είναι όλα τόσο προφανή... :)

Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ΝΑΙ. Πήγα το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, περαστικός, και δεν τόλμησα να αφήσω το αμάξι σε κεντρική οδό.

Βρήκα ένα κάθετο στενό αρκετά πιο κάτω από κει που ήθελα και ρώτησα ένα μπουγατσαζίδικο, όπου και πήρα (διπλή) επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα στάθμευσης.

Για να κάνεις ταξίδι με 1+ χρόνο εμπειρία ΙΜΟ δηλώνει μήπως κάποια ανευθυνότητα? Ειδικότερα από πλευράς εκείνου που στο παρέχει το αυτοκίνητο?

Και εγώ τώρα στα 40 μου χρόνια έτσι θα κάνω αν πάω Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού. Τώρα ξέρω, τότε δεν ήξερα.

Τώρα για το ποιος έχει δικαίωμα να πάει ταξίδι και που που ανάλογα με τα χρόνια της εμπειρίας του το αφήνω ασχολίαστο. Δεν θα συνεχίσω σε αυτή την κουβέντα, όποιοι κατάλαβαν τι θέλω να πω το κατάλαβαν..

Δεν είπα πως πάρκαρα χωρίς να ελέγξω αν επιτρέπεται. Φυσικά και έλεγξα αν επιτρέπεται κοιτάζοντας τις σημάνσεις της τροχαίας και δεν υπήρχε σχετική σήμανση. Αυτό που δεν ήξερα ήταν πως ο δρόμος αυτός ήταν κεντρικός και by default απαγορευόταν το παρκάρισμα.

Δεν δικαιολογούμαι για την παρανομία μου, ήταν παρανομία και έπρεπε να τιμωρηθώ. Αυτό που λέω είναι πως κάποιες φορές κάνουμε σφάλματα χωρίς πρόθεση και μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και πως η συγκεκριμένη τιμωρία είναι λάθος και άδικη.

Διεσχισες την μιση Ελλαδα χωρις πινακιδες :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σεισμος-σεισμος-σοσιαλισμος :))

Από την άλλη όμως, ο μεροκαματιάρης προσέχει / νοιάζεται περισσότερο... :)

...το ίδιο και αυτοί που δανείζονται το αμάξι του.

Click, το παράδειγμα το έδωσες πρώτος εσύ με βάση το παραπάνω ποστ και εγώ απλά προσπαθώ να πω ότι πιστεύω ότι ισχύει και σ' αυτή τη περίπτωση...

Στέλιο μου εχω να σου προτεινω εναν καλο προβολεα να αγορασεις Ελπιζω να μην ειμαι offtopic

Διεσχισες την μιση Ελλαδα χωρις πινακιδες :))

Σεισμος-σεισμος-σοσιαλισμος :))

Έχεις δίκιο, έπρεπε να αφήσω το αυτοκίνητο για 40 μέρες παρκαρισμένο σε μία ξένη πόλη κάποιες εκατοντάδες χλμ. μακριά ώστε όταν επιστρέψω να έχω πινακίδες αλλά να μην έχω αυτοκίνητο.

Έχεις δίκιο, έπρεπε να αφήσω το αυτοκίνητο για 40 μέρες παρκαρισμένο σε μία ξένη πόλη κάποιες εκατοντάδες χλμ. μακριά ώστε όταν επιστρέψω να έχω πινακίδες αλλά να μην έχω αυτοκίνητο.

Ε τι πιο λογικο να διασχισει καποιος ολη την χωρα χωρις πινακιδες

Ο ηλιος ο πρασινος ο ηλιος που ανατελλει,μαςςςς οδηγειιιι ¨))

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Αν και ημουν σιγουρος εδω και η αποδειξη
https://www.google.gr/maps/@40.6287...4!1sbFs76s_J9esKE3WcioS0_w!2e0!7i13312!8i6656
Δε θα πω και κατι αλλο γιατι απλα θα παρεξηγηθουμε

Αναφέρομαι κάπου στο 1998-1999 αν δεν κατάλαβες και φυσικά δεν μπορώ να θυμάμαι σε ποιο ακριβώς σημείο του δρόμου αναφέρομαι.

Κανε περατζαδα ολο το δρομο, εχει σε καθε γωνια πινακιδες. Σιγουρα κατι ειχε και τοτε. Μπορει να μην ειχε ιδιες διαγραμισεις, λεωφορειολωριδες κλπ αλλα μια πινακιδα, εστω στην αρχη της Τσιμισκη θα την ειχε.