Προστιμο για παρκαρισμα

Μα το εξήγησα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να πήγαινε σε δικηγόρο και με τα διαδικαστικά να του έπαιρνε χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η υπόθεσή του για την τελική απόφαση.
Όπως και να τον συμβούλευε, αλλά δεν βγάζουμε την πιθανότητα ότι μπορεί να συμβεί το παραπάνω.

Δεν είναι ο δικηγόρος που είναι ο ιδιώτης στη προκειμένη είναι το σύστημα και η δομή του το οποίο δημιουργεί αυτό το πρόβλημα.
Να το πω πιο απλά, ένας ανώριμος (χωρίς γνώση) πολίτης, πρέπει να προστατεύεται από το κράτος, στην προκειμένη οι υπάλληλοι του τμήματος έπρεπε να λειτουργήσουν ως πρόνοια του και ενάντια του παραβάτη.

...ο οποίος δικηγόρος πολύ πιθανόν, εάν επρόκειτο για απλή πληροφορία/συμβουλή, να μην σου έπαιρνε και τίποτε ή έστω να έπαιρνε κάτι εντελώς στοιχειώδες εάν αναλάμβανες δηλαδή να κάνεις τη διαδικασία μόνος σου. Υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί κανείς να εξηγήσει 5 απλά πράγματα με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο μπροστά σε ένα δικαστήριο. Το λέω γιατί είναι αρκετοί που είτε δεν μπορούν είτε δεν είναι δυνατόν λόγω ύφους τους και μόνο να σταθούν ενώπιον οποιουδήποτε δικαιοδοτικού οργάνου.

Δυστυχως δεν ειναι ετσι....
Μονο αμα δει ο δικαστης/εισαγγελεας τον ΤΟΠΙΚΟ δικηγορο θα φροντισει για το καλυτερο.
Εχω 2-3 ακραια παραδειγματα απο χαλκιδα και χανια που δεν θελω να αναφερω.
Ακομα και διασημο δικηγορο να εχεις αυτος πρεπει να εχει διπλα του εναν τοπικο. Ασχετως με τις διαφορες των δικηγορικων συλλογων.

Φίλε μου αυτό που έκανες ήταν το ανήκουστο, να σε πληροφορήσουν για ανεκτέλεστη απόφαση, και να ταξιδέψεις αυτοβούλως, σε επαρχιακή πόλη, για ...να σε συλλάβουν και να σε οδηγήσουν στον εισαγγελέα για την εκτέλεση της ποινής.
Κι ο φίλος μας παραπάνω λέει πως απλώς έκανες το λογικό πράγμα.

Έχετε δίκιο. Ο δικηγόρος ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα. Θα έπρεπε να έχει το κράτος ένα γραφείο πληροφοριών, το οποίο να συμβουλεύει για προφύλαξη από την ...κρατική αυθαιρεσία.

Για αυτο ξεκαθαρισα πως αυτο ηταν δικο μου λαθος σε αυτο το σκελος.
Οταν δεν ξερεις τι...δεν ξερεις και εισαι ασχετος και αφελης με αυτα...!

Τα επομενα χρονια εμαθα τι σημαινει "αποφαση" "φυγοποινος" "φυγοδικος" "εφεση" κλπ
Δεν ειχα ασχοληθει ποτε με ολα αυτα.

Σημερα βεβαια τα γνωριζω, ξερω και για αχυρανθρωπους, αυτοφορακηδες, κλπ κλπ :flipout:

Και ξερεις...στα αυτια και ματια ενος δικηγορου πρεπει να φανταζω πααααρα πολυ ασχετος για να μην πω την αλλη λεξη που αρχιζει απο μ...

Το καταλαβαινω αυτο...αλλα σημερα. Τοτε ηταν η πρωτη μου εμπειρια και επαφη με ολο αυτο που λεγεται "συστημα" οσον αφορα νομους, δικαστηρια κλπ. Αν εβλεπες και τη φατσα μου μεσα στην αιθουσα....λες και με πηγαιναν για εκτελεση στην κρεμαλα εδειχνα. :flipout:

Επισης καταλαβα γιατι εβγαλαν την ρηση, μαζεψε λεφτα γιατι θα στα φανε ολα οι γιατροι και οι δικηγοροι. :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Η Αμερική δεν είναι που κάθε χρόνο εκτελεί κάμποσους, ανάμεσα στους οποίους και κάποιους δεδομένα αθώους;

Ή που μπορεί να βρεθείς σε καμια τρύπα δίχως δικαίωμα δικηγόρου κλπ;

Ή που μπορεί όλος ο κόσμος να ξέρει ότι τη σκότωσες, αλλά να σε αθωώνουν οι ένορκοι πειθόμενοι σε αγορεύσεις τύπου if the glove don't fit you must aquit;

Οκ, εδώ για την εσφαλμένη καταδίκη θα του έβγαινε του φίλου μας ας πούμε κανένα 300ρι να ξεμπλέξει με τον νόμιμο τρόπο.... αλλά εμείς είμαστε η μπανανία.

OK Send. Το USA ειναι η μπανανια. Αν και δε φερω καμια ιδιαιτερη αδυναμια στις ΗΠΑ (κι ας ζω εδω) το θεμα μας ΔΕΝ ειναι οι ΗΠΑ. Απλα απαντησα στο (ελαφρα προβοκατορικο) ερωτημα σου σχετικα με το αν η Πολιτεια γνωριζει που κατοικουν οι πολιτες της. Βεβαια στην Ηνωμενη Μπανανια της Αμερικης μικροδιαφορες λυνονται στο small claims court χωρις την παρουσια δικηγορου, αλλα στην Ελλαδα ο ΔΣ ειναι πολυ ισχυρος για να επιτρεψει κατι τετοιο.

Τωρα το πως εσυ βλεπεις ως δικαιο το να ξεμπλεξει ο φιλος απο συνεχομενα σφαλματα της Πολιτειας (και οχι δικα του) το να πληρωσει περαν του χρονου και σε χρημα, εγω πραγματικα δεν το καταλαβαινω. Και επιμενω: απο τη Δικαιοσυνη (που ΔΕΝ εχουμε στην Ελλαδα) ξεκινανε ολα, γιατι αν μερικα λαμογακια ειχαν μπει φυλακη απο τη δεκαετια του '90, τωρα δεν θα ημασταν σε αυτη την κατασταση.

Για να μεινω στο "κωμικο" του θεματος το γιατι ενω ειχα αποφαση και πηγα μονος μου να με ...συλλαβουν οπως ειπε και ο send παραπανω, να εξηγησω το εξης.

Μεσα στην αγνοια που ειχα τοτε, υπεθεσα πως η περιπτωση ηταν ιδια με αυτο που θα λεγαμε σημερα, εκανα μια παραβαση, δεν την πληρωσα, επεσε δημοσιο ταμειο, προσαυξηθηκε και πηγα μετα απο καιρο αφου το εμαθα να την πληρωσω.

Εβαλα στο ιδιο καδρο δηλαδη και την δικη μου περιπτωση.
Δεν γνωριζα, ακουσα για τροχαια παραβαση μη διπλωματος και υπεθεσα οτι υστερα στο δικαστηριο μπηκαν προσαυξησεις κλπ και ηταν κατι τετελεσμενο που οφειλα να πληρωσω. Και πως απλα για καποιο λογο αυτου του ειδους υποθεσεις καταληγουν στα δικαστηρια μαλλον για πληρωμες κλπ.
Αν ηξερα οτι ηταν καταδικαστικη αποφαση που επισυρει συλληψη/φυλακιση και επιδεχεται εφεσεως δεν θα επρατα ετσι.

Αλλα και παλι...αν εβαζα εδω αθηνα δικηγορο να αναλαβει μια εφεση οπως λετε, σε ποσο χρονο θα γινοταν η δικη. ?
Μεχρι να γινει (αν αργουσε) εγω σαν φυγοποινος πλεον δεν θα επρεπε να κρυβομαι για να μην συλληφθω. ?
Δεν θα με συλλαμβαναν και θα με κρατουσαν μεχρι την εφεση ή μεχρι να πληρωσω τα 1800. ?
Δεν ξερω αν υπαρχει κι αλλη μεθοδος μη συλληψης μεχρι την εκδικαση , αν σε αφηνουν προσωρινα ελευθερο κλπ.

Τελος παντως, το συμβαν το ανεφερα ως ενα απο τα δυο περιστατικα που συνεβησαν στην ζωη μου ολα κι ολα. Ηταν απλα οι δικες μου εμπειριες οσον αφορα ζητηματα τροχαιας.
Το επισης παραπονο ηταν που ποτε δεν καταφερα να μαθω ποιος εδωσε τα στοιχεια μου. Τα χρονια περασαν και τελικα εγκατελειψα την προσπαθεια και ολα εγιναν μια μακρινη εμπειρια που σημερα την λεω σε φιλους για να γελαμε.
Εκεινη την εποχη ομως, ενα σοκ το εφαγα μεσα στο δεος μιας αιθουσας δικαστηριου που αντικριζα για πρωτη φορα στη ζωη μου. Ηταν το σοκ του πρωτογνωρου.
Επισης μπορω να λεω με τσαμπουκα σημερα...α μη με κοιτας ετσι γιατι δεν σηκωνω πολλα.
Εμενα που με βλεπεις μπαινοβγαινω στα δικαστηρια. :flipout:

(ετσι για να δωσω και μια χαρουμενη αστεια νοτα στο ολο συμβαν μου)

Δυστυχως δεν ειναι ετσι....
Μονο αμα δει ο δικαστης/εισαγγελεας τον ΤΟΠΙΚΟ δικηγορο θα φροντισει για το καλυτερο.
Εχω 2-3 ακραια παραδειγματα απο χαλκιδα και χανια που δεν θελω να αναφερω.
Ακομα και διασημο δικηγορο να εχεις αυτος πρεπει να εχει διπλα του εναν τοπικο. Ασχετως με τις διαφορες των δικηγορικων συλλογων.

Για περιπτωση παντως ενδικου μεσου σε τοσο κραυγαλεα περιπτωση, δεν νομιζω να συνεβαινε ετσι. Δεδομενου οτι δεν υπαρχει και καποιου ειδους αντιδικια με τοπικο παραγοντα.

Δυστυχως υπαρχει ο τοπικισμος και αυτη η νοοτροπια στους δικαστικους, αλλα οχι και στο βαθμο που περιγραφεις.

Ουτως ή αλλως το πιθανοτερο θα ηταν ο φιλος μας να πηγαινε σε τοπικο δικηγορο, εκτος εαν μιλαμε για πολη σε διπλανο νομο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

OK Send. Το USA ειναι η μπανανια. Αν και δε φερω καμια ιδιαιτερη αδυναμια στις ΗΠΑ (κι ας ζω εδω) το θεμα μας ΔΕΝ ειναι οι ΗΠΑ. Απλα απαντησα στο (ελαφρα προβοκατορικο) ερωτημα σου σχετικα με το αν η Πολιτεια γνωριζει που κατοικουν οι πολιτες της. Βεβαια στην Ηνωμενη Μπανανια της Αμερικης μικροδιαφορες λυνονται στο small claims court χωρις την παρουσια δικηγορου, αλλα στην Ελλαδα ο ΔΣ ειναι πολυ ισχυρος για να επιτρεψει κατι τετοιο.

Τωρα το πως εσυ βλεπεις ως δικαιο το να ξεμπλεξει ο φιλος απο συνεχομενα σφαλματα της Πολιτειας (και οχι δικα του) το να πληρωσει περαν του χρονου και σε χρημα, εγω πραγματικα δεν το καταλαβαινω. Και επιμενω: απο τη Δικαιοσυνη (που ΔΕΝ εχουμε στην Ελλαδα) ξεκινανε ολα, γιατι αν μερικα λαμογακια ειχαν μπει φυλακη απο τη δεκαετια του '90, τωρα δεν θα ημασταν σε αυτη την κατασταση.

Φιλε μου, διχως καμια διαθεση αντιδικιας, και εδω στα ποινικα χωρις δικηγορο πηγαινεις, δεν ειναι υπιχρεωτικο. Οπως και στις αστικης φυσεως μικροδιαφορες.

Μη φανταζεσαι καποιο χερι των δικηγορικων συλλογων σε αυτα. Εδω δεν εχουν δυναμη να πιεσουν για αλλα, στοιχειωδη. Ή το παιρνεις επειδη οι μισοι βουλευτες, τουλαχιστον παλιοτερα, ηταν νομικοι;

Ε και ο Τσιπρας... μηχανικος νομιζω ειναι.

Eγώ τα 1800 δεν θα τα πλήρωνα κι ας με πήγαιναν στο κρατητήριο. Θα ειδοποιούσα συγγενείς και φίλους για το τι ακριβώς συμβαίνει και θα τους έλεγα να ειδοποιήσουν ραδιόφωνα και κανάλια. Κατόπιν θα έπεφτα κάτω κάνοντας τον ψόφιο κοριό να με τρέχουν στα νοσοκομεία. 1800 ακόμα κι αν τα έχω στην τσέπη, δεν τα δίνω για να "ξεμπερδεύω"...