Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλοριζοικη .... δες και το αντιστοιχο νημα για τις nex θα βρεις πολλες πληροφοριες.
Και οσο για bokeh, παρε τον sony sel 50mm 1.8 OSS και θα δεις !

DSC05197 by Pangsun.store, on Flickr

Φίλος θέλει για τον πεθερού του 65+ να πάρει φωτογραφική 100-150 max ευρώ.
Ποια?

Καλησπερα σε ολους τους φιλους. Ειχα στην κατοχη μου τη canon 1000d την οποια εβρεξα με θαλασσινο νερο και μου ειπαν οτι δεν φτιαχνεται.Εγω δεν ειχα ιδιαιτερη εμπειρια απο dslr αλλα κολλησα και τωρα θελω να ξανα παρω μια. Εχω δει την 1100d και την 600d. Εχουν διαφορα και στην τιμη και στα χαρακτηριστικα. Ο φακος της δικης μου φανταζομαι οτι ταιριαζει κανονικα και στις 2. Αν εχει καποιος αποψη για το διλλημα που εχω θα παρακαλουσα να την παραθεσει.

Καλησπερα σε ολους τους φιλους. Ειχα στην κατοχη μου τη canon 1000d την οποια εβρεξα με θαλασσινο νερο και μου ειπαν οτι δεν φτιαχνεται.Εγω δεν ειχα ιδιαιτερη εμπειρια απο dslr αλλα κολλησα και τωρα θελω να ξανα παρω μια. Εχω δει την 1100d και την 600d. Εχουν διαφορα και στην τιμη και στα χαρακτηριστικα. Ο φακος της δικης μου φανταζομαι οτι ταιριαζει κανονικα και στις 2. Αν εχει καποιος αποψη για το διλλημα που εχω θα παρακαλουσα να την παραθεσει.

Φιλε την 600D με κλειστα ματια. Πολυ καλυτερη κατασκευη και καλυτερη μηχανη.
Ποιον φακο εχεις; Ολοι οι ef και ef-s κανανε στην 1000D και κανουν και στις 1100/600D ... Αν κοιτας σε μεταχειρισμενες, θα βρεις σε καλη τιμη και την 60D που ειναι ακομα ενα σκαλι ποιο πανω.

δεν παιρνεις μια weather sealed να μην τη ξαναχαλασεις? ειτε ακριβη μηχανη απο Νικον και Κανον, ειτε πιο φτηνη Pentax. Εχουν weather seal και ειναι αρκετα ποιοτικες.

καλοριζοικη .... δες και το αντιστοιχο νημα για τις nex θα βρεις πολλες πληροφοριες.
Και οσο για bokeh, παρε τον sony sel 50mm 1.8 OSS και θα δεις !

Ευχαριστώ! Όσο για το φακό τον έχω υπόψιν αλλά 279 (όσο σχεδόν κάνει η μηχανή) και μόνο για το χόμπι είναι αρκετά λεφτά...υπάρχει καμία εναλλακτική λύση...πιο φθηνή;

Φιλε την 600D με κλειστα ματια. Πολυ καλυτερη κατασκευη και καλυτερη μηχανη.
Ποιον φακο εχεις; Ολοι οι ef και ef-s κανανε στην 1000D και κανουν και στις 1100/600D ... Αν κοιτας σε μεταχειρισμενες, θα βρεις σε καλη τιμη και την 60D που ειναι ακομα ενα σκαλι ποιο πανω.
Εχω τον 18-55 ef-s. Την εχω βρει απο ebay 305 μονο το σωμα.

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω δώρο μια compact στην αδελφή μου. Για γενική χρήση προορίζεται, ξέρετε, καμιά φώτο για facebook, παρέες, ταξίδια κλπ. Της αρέσει να βγάζει φωτογραφίες αλλά δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί περισσότερο απ' αυτό, ούτε πρόκειται να μπει ποτέ σε manual καταστάσεις. Οπότε ψάχνουμε για μια "Point & Shoot" συσκευή, φιλική προς απλούς χρήστες που να δουλεύει καλά στο auto. Αν είναι και ανθεκτική (γιατί δεν φημιζόμαστε για το πόσο προσεκτικοί είμαστε :flute:) θα ήταν ευτύχημα.

Μπορώ να διαθέσω χοντρικά γύρω στο 100άρικο. Υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάτι αξιόλογο σ'αυτά τα χρήματα; Αξιόλογο εννοώ όχι περιττό σε κάποιον που διαθέτει κινητό αντίστοιχης κατηγορίας.

Last edited:

Τα βάζω τα 30, δεν θα κολλήσουμε εκεί. Αρκεί ν' αξίζει, εννοώντας όπως εξήγησα και πριν οτι θα είναι ένα σκαλί πάνω απ' το smartphone που έχει.

Χμ... έχει και wifi βλέπω η συγκεκριμένη. Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα τη μελετήσω.

Καλημερα και απο μενα, θα ηθελα μια μικρη βοηθεια μιας και ειμαι ασχετος.

Ειμαι μεταξυ του βασικου κιτ της nikon d5100 στα 430ε και του βασικου κιτ της d5200 στα 630ε. Αξιζουν τα 200ε παραπανω για την 5200; Τι βασικες διαφορες εχουν;

Βασικα θα ηταν καλυτερο να παρω την 5100 με τον βασικο φακο στα 430 και να επενδυσω ισως αργοτερα σε εναν επιπλεον φακο;

Ευχαριστω.

^ Οι πιο έμπειροι σίγουρα θα έχουν να σου πουν περισσότερα. Όμως, ως κάποιος που πολύ πρόσφατα βρισκόταν στην ίδια θέση με σένα, ίσως σε καταλαβαίνω καλύτερα. Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ήταν η εξής: "Πάρε μια φωτογραφική μηχανή και ξεκίνα να βγάζεις φωτογραφίες". Το ξέρω οτι δεν σου λέει και πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά πίστεψέ με, εκεί είναι όλη η ουσία.

Για να απαντήσω όμως και στην ερώτησή σου, θα σου πω οτι μετά απο κάποιους μήνες συμβίωσης με την D3100, οι λόγοι για τους οποίους θα ήθελα ένα καλύτερο σώμα είναι οι αυξημένες επιδόσεις σε υψηλά ISO (φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό που διαπίστωσα οτι με ελκύει ιδιαίτερα) και οι ρυθμίσεις πάνω απ' τη μηχανή χωρίς να μπαίνω σε μενού. Για να μη στα πολυλογώ, μιλάμε για σώματα απο D7000 και πάνω. Λεφτά για τόσο ακριβό σώμα δεν είχα, το δικό μου δίλημμα ήταν 3100+18-105 vs 5100+18-55 και είμαι ευτυχής που επέλεξα το πρώτο. Καλή η σπαστή οθόνη, δεν λέω, υπήρξαν περιπτώσεις που θα την ήθελα, αλλά την αναβάθμιση στον φακό την απολαμβάνω κάθε φορά που γυρίζω το power στο on. (Νομίζω οτι αυτό απαντά και στην δεύτερη ερώτησή σου)

Δεν ξέρω αν σου φαίνονται χρήσιμα όλα αυτά, περισσότερο ως κατάθεση της δικής μου εμπειρίας θέλω να το δεις και λιγότερο ως συμβουλή. Για συμβουλή είπαμε... πάρε μια μηχανή και ξεκίνα να βγάζεις φωτογραφίες.

^ Οι πιο έμπειροι σίγουρα θα έχουν να σου πουν περισσότερα. Όμως, ως κάποιος που πολύ πρόσφατα βρισκόταν στην ίδια θέση με σένα, ίσως σε καταλαβαίνω καλύτερα. Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ήταν η εξής: "Πάρε μια φωτογραφική μηχανή και ξεκίνα να βγάζεις φωτογραφίες". Το ξέρω οτι δεν σου λέει και πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά πίστεψέ με, εκεί είναι όλη η ουσία.

Για να απαντήσω όμως και στην ερώτησή σου, θα σου πω οτι μετά απο κάποιους μήνες συμβίωσης με την D3100, οι λόγοι για τους οποίους θα ήθελα ένα καλύτερο σώμα είναι οι αυξημένες επιδόσεις σε υψηλά ISO (φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό που διαπίστωσα οτι με ελκύει ιδιαίτερα) και οι ρυθμίσεις πάνω απ' τη μηχανή χωρίς να μπαίνω σε μενού. Για να μη στα πολυλογώ, μιλάμε για σώματα απο D7000 και πάνω. Λεφτά για τόσο ακριβό σώμα δεν είχα, το δικό μου δίλημμα ήταν 3100+18-105 vs 5100+18-55 και είμαι ευτυχής που επέλεξα το πρώτο. Καλή η σπαστή οθόνη, δεν λέω, υπήρξαν περιπτώσεις που θα την ήθελα, αλλά την αναβάθμιση στον φακό την απολαμβάνω κάθε φορά που γυρίζω το power στο on. (Νομίζω οτι αυτό απαντά και στην δεύτερη ερώτησή σου)

Δεν ξέρω αν σου φαίνονται χρήσιμα όλα αυτά, περισσότερο ως κατάθεση της δικής μου εμπειρίας θέλω να το δεις και λιγότερο ως συμβουλή. Για συμβουλή είπαμε... πάρε μια μηχανή και ξεκίνα να βγάζεις φωτογραφίες.

Σευχαριστω για την απάντησή σου. Η αληθεια ειναι πως και γω κλεινω προς την 5100 που ειναι φθηνοτερη για να παρω και κανα επιπλεον φακο.

Αν καποιος γνωριζει καποια επιπλεον πραγματα σχετικα με 5100 vs 5200, θα βοηθουσε, μιας και αφου θα δωσω μια φορα τα χρηματα, αν αξιζει τοσο παραπανω η 5200, να βαλω και καμια δοση και να την παρω... Ο βασικος φακος για αρχη θα μου ειναι αρκετος;

^ Τίποτα φίλε, να 'σαι καλά. Ρίξε και μια ματιά εδώ, είναι απευθείας σύγκριση μεταξύ των δυο μοντέλων. Για μένα δεν αξίζει τη διαφορά όσο την αξίζει η επένδυση σ' ένα καλύτερο φακό. Τον οποίο θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις απο την αρχή, εκτός κι αν θέλεις ν' ασχοληθείς με συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας. Τότε ναι, υπάρχουν συγκεκριμένοι φακοί που θα σου κάνουν τη δουλειά καλύτερα και θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Διαφορετικά, ο κιτ θα σε καλύψει στα πρώτα σου βήματα, μέχρι να κατασταλάξεις και να διαπιστώσεις στην πράξη τι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Καλές αγορές και καλά κλικ!

Όχι να μην ασχοληθείς, δές αυτή πού λέει ο Παναγιώτης (tiniakos) πιο πάνω

^ Στα χαρτιά φαίνεται δυνατή πρόταση. Καλά specs για την κατηγορία, μπόλικο ζουμ και άφθονα καλούδια. Ψήθηκα λοιπόν και πήγα αποφασισμένος να την τσιμπήσω, αλλά όταν την έπιασα στα χέρια μου με χάλασε η πλαστικούρα. Καλής ποιότητας πλαστικό μεν, πλαστικό όμως. Σε αντίθεση με κάτι Sony και Nikon της ίδιας κατηγορίας που ήταν όλο μέταλλο, η Samsung δεν μου έδωσε την εντύπωση στιβαρής κατασκευής. Τώρα θα μου πεις... αν σου πέσει αυτό το πραγματάκι απ'τα χέρια, το κλαις όπως και να' χει. Δεν θα σε σώσει το μέταλλο...

Anyway, δεν την έχω απορρίψει, είναι προφανές οτι η κατηγορία έχει συμβιβασμούς. Αλλά είπα να μη βιαστώ και να το ψάξω λιγάκι ακόμη πριν αποφασίσω. Αν πχ ο ανταγωνισμός έχει πρόταση με λιγότερα "καλούδια" ή/και λιγότερο ζουμ, αλλά καλύτερη ποιότητα κατασκευής, ποιοτικότερες φωτογραφίες, πιο γρήγορη αυτόματη εστίαση κλπ θα το προτιμούσα. Καλά τα γκατζετάκια και οι οθόνες αφής, αλλά προτιμώ να πληρώσω κάτι άλλο που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά.

πχ Nikon Coolpix S6500 (λένε οτι έχει καλή ποιότητα εικόνας για την κατηγορία), μια απ' τις Canon IXUS (λένε οτι η Canon είναι σταθερή αξία στην κατηγορία) ή κάποια εναλλακτική τελοσπάντων υπάρχει; Εκτός κι αν η Samsung είναι αστέρι και έχει κάνει συμβιβασμό μόνο στο πλαστικό. Αν είναι έτσι να πιάσω το πορτοφόλι...

Την έχε δουλέψει κάποιος να μου πει τι γίνεται πέρα απ' τα specs;

Last edited:

Παιδια καλησπερα,αναζητω μια καλη φωτογραφικη (nikon κυριως) γιατι μεχρι τωρα ειχα συμβιβαστει με το κινητο..Το ποσο που ειμαι διατεθειμενος να δωσω ειναι μεχρι 240,ειμαι απειρος απο θεμα μηχανων και απλα θελω να αντεξει στον χρονο και να ειναι καλης ποιοτητας φωτογραφια..Καποιοι μου χουν προτεινει τις nikon l820 kai l830 καθως και τις l320 και l330.Μιας και ειστε γνωστες του θεματος μπορειτε να μου πειτε την αποψη σας για αυτες?Η´και να μου προτεινετε καποια αλλα καλυτερα μοντελα κατα την αποψη σας??
Ευχαριστω πολυ!!