Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Τα 400mm είναι πολύ οριακά για BIF σε FF , καλό είναι να τον παντρέψεις και με ένα crop Ζ σώμα , νομίζω έχεις ακομα την Z50

πολύ το βάρος για την περιστασιακή χρήση που ανέφερες
BIF δε θέλω να κάνω, κάνα πουλάκι σε κλαδί με ενδιαφέρει αλλά τώρα αυτός ο φακός μου κάνει και για γενικός φακός που δεν είχα κάτι σε mm άνω των 100 που είναι ο μάκρο μου.

Όχι, δεν έχω Ζ50, Ζ5 είχα και την έκανα ανταλλαγή συν χρηματική διαφορά για τον 50-400.

Ως γενικος φακος ειναι σουπερ χρησιμος ασυζηττητι , για πουλακια κρατω μικρο καλαθι να σε βολεψουν τα 400mm εκτος αν ειναι στα 10-20 μ σε ταιστρα και την εχεις στησει σε καμια ακρη

Μη μου κόβεις τα φτερά που θέλω να φωτογραφίσω... Φτερά .. 🤣

...ή με καραούλι γίνεται η δουλειά ή με τύχη ή και με τα 2 σε συνδιασμό.
Άκου εκεί ταιστρα... Με προσβάλεις... Εγώ κάνω pure wild life.

Και 10-20 μέτρα πάλι πολύ είναι (μια καρακάξα εχθές ήταν καμιά 20αρια μέτρα και δεν ήταν και πολύ μεγάλη στο κάδρο) για τα 400mm.

Θα προσπαθήσω να βγάλω κάνα ωραίο δείγμα και θα ανεβάσω ότι καταφέρω.

• Like
  • Haha
Reactions: gkpapad and kbouk
Μην ξεχνάς και το Topaz Gigapixel, η τελευταία έκδοση το 2Χ το 'χει για πλάκα + το ότι κάνει και αρκετές άλλες βελτιώσεις. Θέλει βέβαια αρκετά ισχυρό PC...

• Like
Reactions: stratigos24
Δεν ξέρω εάν είναι το σωστό νήμα, αλλά ελπίζω ότι το πέτυχα.

Sony 24-50f2.8G VS Tamron 20-40f2.8 FE mount για Sony A7CII.
Sony 20-70f4 G ως underdog..

Έχω tamron 24f2.8/35f2.8 & Sony 50f1.8.
Αρκετά ευχαριστημένος από όλους πλην του 24αρη, αλλά βλέπω ότι με τη A7CII δεν αλλάζω συχνά φακούς.
Δηλαδή ακόμη και εάν έχω δύο φακούς έξτρα στη τσάντα, πάντα μένω με το φακό που έχω πάνω στο σώμα.

Έτσι λέω να πάρω έναν τίμιο (ή καλό) και σίγουρα κόμπακτ ζουμ για να αντικαταστήσω τη τριάδα των prime.
Φακός που θα είναι γενικός για ταξίδι και θα συμπληρώνεται από τον Sony 85f1.8 (για πορτραίτο).

Έχει κάποιος (προτιμότερο ιδία) εμπειρία με τους ζουμ αυτούς;
Κυρίως 24-50f2.8 & 20-40 που είναι μικροί και καλύπτουν εκεί που θέλω περισσότερο.

Αρκετά ευχαριστημένος από όλους πλην του 24αρη, αλλά βλέπω ότι με τη A7CII δεν αλλάζω συχνά φακούς.
Δηλαδή ακόμη και εάν έχω δύο φακούς έξτρα στη τσάντα, πάντα μένω με το φακό που έχω πάνω στο σώμα.

Έτσι λέω να πάρω έναν τίμιο (ή καλό) και σίγουρα κόμπακτ ζουμ για να αντικαταστήσω τη τριάδα των prime.
Φακός που θα είναι γενικός για ταξίδι και θα συμπληρώνεται από τον Sony 85f1.8 (για πορτραίτο).

Κυρίως 24-50f2.8 & 20-40 που είναι μικροί και καλύπτουν εκεί που θέλω περισσότερο.

Για το ίδιο δίλημμα κατέληξα στον 24-50. Δεν έχει νόημα να κάτσω να γράψω για απόδοση κλπ υπάρχουν σίγουρα πολύ πιο πλήρεις αναλύσεις.

Θα πω για τα δικά μου κριτήρια. Είναι ο συνδυασμός βάρους, διαφράγματος, εύρους που χρησιμοποιούσα περισσότερο έτσι και αλλιώς και φυσικά δαχτυλίδι διαφράγματος και που έβγαζε τον Tamron εκτός. Bonus ότι κλειστός είναι στα 50 αντί για τα 24mm.

Από εκεί και πέρα είναι ακριβός για αυτό που είναι. Τον πήρα επειδή έδωσα την ελαττωματική Χ-Τ4 που είχα αγοράσει από MPB δύο μήνες νωρίτερα οπότε δε γινόταν επιστροφή χρημάτων. Μόνο άλλη Χ-Τ4 ή άλλο προϊόν αντίστοιχης ή μεγαλύτερης τιμής και είχα ήδη αποφασίσει να αλλάξω σύστημα οπότε με διευκόλυναν. Δεν ξέρω αν μπορώ να τον προτείνω για τον μέσο χρήση που θέλει έναν ζουμ σε αυτά τα εστιακά μήκη.

Για μένα άριστος για πολλούς ανούσιος.

• Like
Reactions: LongTom

αν βαριεσαι να αλλαζεις φακους, θα προτεινα και τον tamron 28-75 g2 - πολυ καλος και οικονομικος, μπορει να βγαλει και ενα αξιοπρεπες πορτραιτο - 24 με 28 εχουν διαφορα βεβαια

για πορτραιτα, θα πηγαινα επισης σε ζουμ - οι επιλογες που σου δινει ενας 70-180 (παλι tamron) ειναι τρομερα περισσοτερες, τελειως διαφορετικο υφος και προοπτικη

προσωπικα τον 85αρη σονυ τον πηρα 2 φορες και τον πουλησα ή επεστρεψα σχεδον αμεσως

αν βαριεσαι να αλλαζεις φακους, θα προτεινα και τον tamron 28-75 g2 - πολυ καλος και οικονομικος, μπορει να βγαλει και ενα αξιοπρεπες πορτραιτο - 24 με 28 εχουν διαφορα βεβαια

για πορτραιτα, θα πηγαινα επισης σε ζουμ - οι επιλογες που σου δινει ενας 70-180 (παλι tamron) ειναι τρομερα περισσοτερες, τελειως διαφορετικο υφος και προοπτικη

προσωπικα τον 85αρη σονυ τον πηρα 2 φορες και τον πουλησα ή επεστρεψα σχεδον αμεσως
Ευχαριστώ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

Θέλω φακούς που να είναι κόμπακτ ζουμ να ταιριάζουν στη A7CII.
Πρωτίστως και κυρίως μικροί.
Ο Sony 24-70f4 είναι ο μεγαλύτερος που μπορώ να βάλω στη λίστα...

Όσον αφορά τον 85αρη. Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα.
Μικρός και καλός στην απόδοση για τα λεφτά του και το μέγεθος του.

• Like
Reactions: waroo