Πάντα σε ένα σύστημα ήμουν ποτέ δεν ειχα 2, απλά τώρα για το συγκεκριμένο είδος που σκέφτομαι είναι ακριβές λύσεις στο Ζ για μια στο τόσο χρήση και γι'αυτό σκέφτηκα εναλλακτικές.Ok, τώρα είδα ότι έχεις Νίκον , οπότε άκυρη η προταση.
Κι εγώ λόγω ανάγκης το έριξα στο μινιμαλ, οπότε έχω ένα σύστημα για όλα.
Πρέπει κι εσύ μάλλον να καταλήξεις σε ένα σύστημα που βολεύει τις ανάγκες σου.
Εγω βολεύτηκα τώρα με τη Fuji, και δεν βλέπω να αλλάζω σύντομα σύστημα .
Κοίτα να αλλάξω σύστημα βασικό δεν το κάνω.Τότε αλλάζεις σύστημα ...είχα κι εγώ τις Nikon, πολύ καλές μηχανές με τρομερή ποιότητα φώτο, αλλά οι επιλογές για native φακούς πολύ μικρή .
Το ίδιο και η canon....η μόνη λύση αν θες full frame και πολλούς και οικονομικούς φακούς είναι η Sony.
Αλλιώς πας σε crop ...εκεί έχεις αρκετές επιλογές
Ναι γίνονται κάτι τέτοια με megaadap και νομίζω έχει βγάλει και η Viltrox E to Z mount αν θυμάμαι καλα.Κοιτα να δεις εγω δεν θυμομουν καν οτι γινεται αυτο
Μηπως να το κοιταξεις ? Δεν το ειδα καν το βιντεο ειναι φρεσκο σημερινο.
Mounting the Sony 400-800mm on a Nikon Z9 – What Could Go Wrong?
Αυτό έκανα κι εγώ και ησύχασα!Τότε αλλάζεις σύστημα ...είχα κι εγώ τις Nikon, πολύ καλές μηχανές με τρομερή ποιότητα φώτο, αλλά οι επιλογές για native φακούς πολύ μικρή .
Το ίδιο και η canon....η μόνη λύση αν θες full frame και πολλούς και οικονομικούς φακούς είναι η Sony.
Αλλιώς πας σε crop ...εκεί έχεις αρκετές επιλογές
@Γιαννης Σπυρου
Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δε θα ήθελα να μπλέξω με ανταπτορα και με φακό έστω και αυτού του σχετικά χαμηλού κόστους για κάτι που ουσιαστικά όπως είπα δεν με βλέπω να το κάνω κατά βάση παρά μόνο αραιά και που.
@Highpriest
Ειναι αλήθεια μια λύση αυτή αλλά με τρόμαξε πολύ αυτό που είδα σε εκείνον τουλάχιστον που δοκίμασα στο κατάστημα που είπα την άλλη φορά και δε ξέρω μην είναι τελείως "μάπα το καρπούζι" ο Ταμρον αυτός.
Στην ουσία δεν σκέφτηκα να μπλέξω με πολλαπλά συστήματα αλλά με 2.
Ενα Ζ που έχω ήδη για γενική φωτό και μάκρο που κάνω και ένα για πουλιά όταν και αν.
Για πουλιά "όταν και αν" οι λύσεις που σκέφτηκα είναι μ43 έως 500 για φακό σώμα ή fz300.
Δηλαδή και το μ43 αν είναι αυτό που θα καταλήξω θα είναι με τον οποίο φακό ΖΟΟΜ και τέλος και θα βγαίνει έξω μόνο για αυτό.
Θέλω να πω πως δεν το θεωρώ μπλέξιμο, δε θα μπλέξω με πολλά συστήματα, δε θα πάρω έξτρα περιφερειακά για την Fz300/m43 κλπ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ!Αναφορικά με τον Tamron 50-400mm. Είχα ξεχάσει την άλλη φορά που είχε τεθεί προς συζήτηση να βάλω το παρακάτω link. Είναι ένας τυπάς στο flickr που ανεβάζει δείγματα από πολλούς φακούς σε καλή ανάλυση για να μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση. Θέλω να πιστεύω πως πριν ανεβάσει δείγματα έχει ελέγξει ότι πρόκειται για καλό κομμάτι του φακού. Εμένα πάντως με βοήθησε αρκετά όταν ήθελα να τσεκάρω αν η πρώτη κόπια του Sony 24-50 που είχα πάρει ήταν οκ (τελικά δεν ήταν). Από τότε τσεκάρω για φακούς που με ενδιαφέρουν αν υπάρχει αντίστοιχο gallery από αυτόν, πέραν των κλασικών review που θα δω. Έβαλα επίτηδες τη 2η σελίδα καθώς η πρώτη είναι πάντα φωτογραφίες του ίδιου του φακού, το κουτί του, hood κλπ δες όποιες κρίνεις εσύ. Είναι από Sony, θεωρώ πως καθαρά για αυτό που θες να δεις εσύ δηλαδή την οπτική απόδοση δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.
![]()
50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD
asobinet.com/tag/50-400mm-f-4-5-6-3-di-iii-vc-vxd-review/www.flickr.com
Βάζω και του 50-300mm μιας και ίσως σε ενδιαφέρει από το αντίστοιχο post στο Insomnia που είδα νωρίτερα
![]()
50-300mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD
Explore this photo album by torunara photo on Flickr!www.flickr.com
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.