Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

εγώ όταν βλέπω αυτού του είδους την ερώτηση καταλαβαίνω ότι αυτός που ρωτά έχει βραχυκυκλώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε επιθυμεί ο άλλος να αναλάβει την ευθύνη για τη δική του απόφαση. Κι αυτό δεν είναι καλό.

Αν σε ρωτήσω εγώ, εσύ ως (με το όνομά σου γιατί σε βλέπω με ψευδώνυμο) θα με συμβούλευες να δείρω το παιδί μου, ή κάτι παρόμοιο θα αναλάμβανες την ευθύνη;

Γιατί να θέτεις τέτοια ηθικά διλήμματα σε άλλους;
Εγω δεν γνωριζω πολλα απο μηχανες και επειδη ειναι πολυ πιο ειδικος απο εμενα ειπα να μου πει την γνωμη μου....δεν ειναι κακο πιστευω να με βοηθησει ουτε θα αναλαβει καποια ευθυνη....δικα μου τα χρηματα οπως και η τελικη αποφαση....απλα ψαχνω να βρω το καλυτερο...

Λοιπόν,
Εάν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι μια compact που να χρησιμοποιείς manual ρυθμίσεις και περιμένεις αρκετά καλά αποτελέσματα και προορίζεται ΜΟΝΟ για φωτογραφίες και ΟΧΙ για βίντεο, κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να αγοράσεις την Canon s90 μια αρκετά καλή και οικονομική top compact.
Από την άλλη πλευρά εάν προτιμάς την ευκολία και τον αυτοματισμό, το βίντεο και καλά θες καλά αποτελέσματα(κατώτερα βέβαια από την s90) τη μέρα και τη νύχτα τότε θα πας προς Sony μεριά και θα πάρεις την HX5V ή αλλιώς, όπως πρότεινε και ο Δημήτρης, την Panasonic TZ10...Και οι δυό έχουν καλό ζουμ(10x και 12x αντίστοιχα) και κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες compact, με λίγα mpixel(!) και slim design σε σχέση με άλλες ίδιου εύρους ζουμ.
Άρα ιδού η απορία: Υψηλή ποιότητα και καθαρά θέμα φωτογραφίας
με πολλές manual ρυθμίσεις
ή
Ένα "πλήρες πακέτο", κατώτερης βέβαια ποιότητας
που κυριαρχεί ο αυτοματισμός αλλά σου προσφέρει
περισσότερες επιλογές και δυνατότητες πέρα από
το θέμα φωτογραφίας(ζουμ, βιντεο, scenes, gps(?!)...

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!
***αυτή είναι η γνώμη και οι απόψεις μου***

Last edited:

Εγω δεν γνωριζω πολλα απο μηχανες και επειδη ειναι πολυ πιο ειδικος απο εμενα ειπα να μου πει την γνωμη μου....δεν ειναι κακο πιστευω να με βοηθησει ουτε θα αναλαβει καποια ευθυνη....δικα μου τα χρηματα οπως και η τελικη αποφαση....απλα ψαχνω να βρω το καλυτερο...

όπως βλέπεις και ο tsourakis λέει (και πολύ πολύ σωστά) ότι υπάρχουν horses for courses. You can 't have them all with 300 euros. Επομένως αναλόγως με τα θέλω και τις ανάγκες σου αποφασίσεις. Όχι εσύ Δημήτρη ποιά θα διάλεγες. Ο Δημήτρης έχει ήδη διαλέξει αλλά σύμφωνα με τα δικά του θέλω κι ανάγκες.

μηχανη γρήγορη - μικρή - ανθεκτική

καλησπερα
μπορει καποιος απο τους"ειδικους" να μου προτεινει μια μηχανη με τα παραπανω χαρακτηριστικα

λεγοντας γρηγορη ενοω να μη παταω το κουμπι και να κανει 1 ωρα να βγει(πολυ βασικο)
μικρη - σε μεγεθος(compact)
ανθεκτικη - θα μπαινει σε τσαντακια, τσαντες, μπανανες,.....
τα χρηματα που σκοπευω να δωσω ειναι μεχρι 200 euro

ευχαριστω πολυ

Κοίτα τα προηγούμενα 10-15 posts, τα ίδια ισχύουν και για σένα -bye-

Από την μικρή σχετικά εμπειρία μου, σε βλέπω για Sony nex ή Olympus pen,
με την Nex να υπερτερεί σε θόρυβο στα ψηλά iso και δυναμικό εύρος και την pen σε τιμή.
Οι super zoom συνδυάζουν μόνο τα "κακά" των 2 κατηγοριών!

σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου
απο οτι ειδα υπαρχουν διαφορα μοντελα
προτεινεις καποιο συγκεκριμενο?
και επισης μηπως ξερετε καποιο καταστημα online?
αυτη τη στιγμη μενω στο καταρ και μαλλον ειναι λιγο δυσκολο να τις βρω
μηπως απο το εξωτερικο εχουν καλυτερες τιμες σε σχεση με τα ελληνικα καταστηματα?

Προτεινω την παρακατω (αφου δεν σε πειραζει αν χωραει στην τσεπη)

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=4927

Ειναι στην τιμη που θελεις, ειναι συμμαζεμενη, ειναι dslr, εχει βιντεο, ειναι σχετικα νεο μοντελο, μπορεις να επεκταθεις με φακους αν σου αρεσει το χομπυ.

Δεν προτεινω πεν ή νεξ γιατι με ενοχλει -προσωπικα- η υστερηση κλειστρου και εστιασης σε σχεση με τις κλασσικες dslr (και οχι τοσο η ελειψη σκοπευτρου).

Ολυμπους και πενταξ, μπορει να εχουν καπως πιο ολοκληρωμενες προτασεις στην -οικονομικη- κατηγορια που ψαχνεις (κυριως εχουν την σταθεροποιηση στο σωμα), αλλα θα σε περιορισουν αν θελησεις να επεκταθεις, κυριως απο θεμα φακων.

Απο σονυ δεν ξερω τιποτε.

ειναι λιγο παραπανω απο το budget αλλα μπορει να αξιζει τον κοπο. φοβαμαι ομως οτι θα ξεφυγει αφου ολο και κατι παραπανω θα χρειαστω. ετσι δεν ειναι?

μηπως απο το εξωτερικο εχουν καλυτερες τιμες σε σχεση με τα ελληνικα καταστηματα?

σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου
απο οτι ειδα υπαρχουν διαφορα μοντελα
προτεινεις καποιο συγκεκριμενο?

Για Sony Nex προτείνω με τον κιτ φακό 18-55 ,εδώ στην Ελλάδα τον βρίσκεις περίπου 528 ευρώ.
Για On-line κατάστημα δεν γνωρίζω κάποιο που να στέλνει κατάρ.
Ίσως ο Γιάννης Σπύρου που είναι ο "ειδικός" όσον αφορά την Nex μπορεί να σε βοήθήσει περισσότερο.
Για την Olympus κυκλοφόρησε η καινούργια epl-2 αλλά δεν ξέρω σε τι τιμές κυμαίνονται,
περισσότερα ισως μπορεί να σου εξηγήσει ο cacau ως πιο ειδικός στις μηχανες της Oly epl..

Last edited:
Να πάρω την panasonic-lumix tz10 η όχι?

Θέλω να πάρω μια compact φωτογραφική μηχανή και έχω καταλήξει στην panasonic-lumix tz10 αλλά αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο δεκτή η γνώμη του.
Με ενδιαφέρει κατά σειρά προτεραιότητας:
1) Η ποιότητα της φωτογραφίας και καλοδεχούμενος ο χαμηλός θόρυβος στα σκοτεινά
2) Η ύπαρξη επιλογής λήψης hd video
3) Ο ευρυγώνιος φακός
4) Η ύπαρξη ζουμ 5χ και πάνω
5) Η υποδοχή για κάρτες sd
6) Το μέγεθος και το βάρος να χαρακτηρίζουν τον όρο compact

Ευχαριστώ.

Re: Να πάρω την panasonic-lumix tz10 η όχι?

Θέλω να πάρω μια compact φωτογραφική μηχανή και έχω καταλήξει στην panasonic-lumix tz10 αλλά αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο δεκτή η γνώμη του.
Με ενδιαφέρει κατά σειρά προτεραιότητας:
1) Η ποιότητα της φωτογραφίας και καλοδεχούμενος ο χαμηλός θόρυβος στα σκοτεινά
2) Η ύπαρξη επιλογής λήψης hd video
3) Ο ευρυγώνιος φακός
4) Η ύπαρξη ζουμ 5χ και πάνω
5) Η υποδοχή για κάρτες sd
6) Το μέγεθος και το βάρος να χαρακτηρίζουν τον όρο compact

Ευχαριστώ.

Μια ματιά στο λινκ από κάτω πιθανά θα σε βοηθήσει
http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/

Re: Να πάρω την panasonic-lumix tz10 η όχι?

το 1. δεν ικανοποιείται ως προς το β σκέλος.

εν μέρει και ως προς το α

όπως βλέπεις και ο tsourakis λέει (και πολύ πολύ σωστά) ότι υπάρχουν horses for courses. You can 't have them all with 300 euros. Επομένως αναλόγως με τα θέλω και τις ανάγκες σου αποφασίσεις. Όχι εσύ Δημήτρη ποιά θα διάλεγες. Ο Δημήτρης έχει ήδη διαλέξει αλλά σύμφωνα με τα δικά του θέλω κι ανάγκες.
δεν εβαλα το μαχαιρι στο λαιμο κανενος.....απλα ρωτησα και ηθελα να παρω μια γνωμη....

Λοιπόν,
Εάν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι μια compact που να χρησιμοποιείς manual ρυθμίσεις και περιμένεις αρκετά καλά αποτελέσματα και προορίζεται ΜΟΝΟ για φωτογραφίες και ΟΧΙ για βίντεο, κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να αγοράσεις την Canon s90 μια αρκετά καλή και οικονομική top compact.
Από την άλλη πλευρά εάν προτιμάς την ευκολία και τον αυτοματισμό, το βίντεο και καλά θες καλά αποτελέσματα(κατώτερα βέβαια από την s90) τη μέρα και τη νύχτα τότε θα πας προς Sony μεριά και θα πάρεις την HX5V ή αλλιώς, όπως πρότεινε και ο Δημήτρης, την Panasonic TZ10...Και οι δυό έχουν καλό ζουμ(10x και 12x αντίστοιχα) και κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες compact, με λίγα mpixel(!) και slim design σε σχέση με άλλες ίδιου εύρους ζουμ.
Άρα ιδού η απορία: Υψηλή ποιότητα και καθαρά θέμα φωτογραφίας
με πολλές manual ρυθμίσεις
ή
Ένα "πλήρες πακέτο", κατώτερης βέβαια ποιότητας
που κυριαρχεί ο αυτοματισμός αλλά σου προσφέρει
περισσότερες επιλογές και δυνατότητες πέρα από
το θέμα φωτογραφίας(ζουμ, βιντεο, scenes, gps(?!)...

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!
***αυτή είναι η γνώμη και οι απόψεις μου***
ευχαριστω πολυ για την γνωμη,τις αποψεις και τον χρονο σου....

αυτο:

ISO Auto: Περ. 0,08 m-περ.3,7 m (περ. 0,26'-περ. 12,13')(W) / Περ. 0,5 m-περ. 2,7 m (περ. 1,64'-περ. 8,85')(T), ISO3200: έως περ. 5,2 m (περ. 17')(W) / περ. 3,8 m (περ. 12,4')(T)

σε σχεση με αυτο:

ISO Auto: Περ.0,25 - περ. 3,8m (περίπου 0,82' - περ. 12,5') (W) / περ.1,0 περ. 2,6m (περ. 3,281' - περ. 8,53') (T), ISO3200: μέχρι περίπου 7,6m (περίπου 24,9) (W) / περίπου 5,2m (περίπου 17,1') (T)

ποιο ειναι καλυτερο και γιατι?
δεν καταλαβαινω τιποτα.....

Ηθελα να 'ξερα ποιος καταλαβαινει... :D

αυτο:

ISO Auto: Περ. 0,08 m-περ.3,7 m (περ. 0,26'-περ. 12,13')(W) / Περ. 0,5 m-περ. 2,7 m (περ. 1,64'-περ. 8,85')(T), ISO3200: έως περ. 5,2 m (περ. 17')(W) / περ. 3,8 m (περ. 12,4')(T)

σε σχεση με αυτο:

ISO Auto: Περ.0,25 - περ. 3,8m (περίπου 0,82' - περ. 12,5') (W) / περ.1,0 περ. 2,6m (περ. 3,281' - περ. 8,53') (T), ISO3200: μέχρι περίπου 7,6m (περίπου 24,9) (W) / περίπου 5,2m (περίπου 17,1') (T)

ποιο ειναι καλυτερο και γιατι?
δεν καταλαβαινω τιποτα.....

ούτε εμείς καταλαβαίνουμε.

ξερω οτι θα φαω κραξιμο αλλα για αυτην τι εχετε να πειτε?

http://www.gadgetfreak.gr/?p=22220

αγαπητέ δεν θα φας κράξιμο, διότι αυτή η ερώτησή σου είναι απολύτως φυσιολογική. Προσωπικά ο αισθητήρας των 16 μέγα της SONY δεν μου είναι γνωστός. Επομένως αποδέχομαι όσα μας είπε ο Δημήτρης σε άλλο μήνυμά του ακριβώς γι αυτό τον αισθητήρα. Από την άλλη θα είχα πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για την οθόνη. Επειδή δεν έχει καθόλου πραγματικά κουμπιά, θα πρέεπι κάποιος να σου αποδείξει έμπρακτα ότι κάτω από τον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, θα μπορείς να βλέπεις την οθόνη και να πατας το κατάλληλο κουμπί και δεν θα έχεις ραντεβού στα τυφλά. Αλλιώςε δεν θα έχεις καν τη δυνατότητα να χειρίζεσαι τη μηχανή σου. Ο ελληνικός ήλιος δεν αστιεύεται και ξεφτυλίζει εύκολα κάθε γκατζετιά.

rap-attack ο tsourakis τα λέει μια χαρά, σε κάθε περίπτωση δεν θα απογοητευθείς. Μην πάρεις μηχανή με touch screen, ακατάλληλες για Ελλάδα.

tolis 21, μακρυά από "κτήνη" με μικρό αισθητήρα. Αν θες super zoom πάρε μια τσέπης να την έχεις πάντα μαζί σου - αυτό είναι το νόημα.

Οι Pen είναι μια άλλη ιστορία, σε πρώτο χρόνο παίρνεις εύκολα πολύ καλά αποτελέσματα (κλάσεις ανώτερα από οποιαδήποτε compact), λόγω μεγάλου αισθητήρα, καλών φακών και επεξεργαστή που δίνει ενδιαφέροντα jpeg. Σε δεύτερο χρόνο, έχεις μπεί σε ένα σύστημα που έχει μέλος την "αυτοκρατορία" Panasonic, οπότε έχεις δεύτερη επιλογή για σώματα, και πολλές επιλογές φακών (παλαιούς και νέους) που αυξάνονται διαρκώς. Γυρνάς σε raw+jpeg και γίνεσαι "Ερασιτέχνης με απαιτήσεις"... Για την Nex θα σου πει ο Γιάννης (Σπύρου).