Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Νέος στις dslr!προτασεις σωματος Nikon ή canon+φακων(1500 μπατζετ)

ηλια σε ευχαριστω παρα πολυ θα κοιταξω οσα μου ειπες!
NtinNton σε ευχαριστω!σιγουρα ειμαι αρχαριος στις dslr αλλα να ξερεις οτι ηδη τα εχω διαβασει ολα αυτα που μου εδωσες στο link οπως διαβαζω γενικα για τις dslr εδω και ενα χρονο.το εχω ψαξει οσο μπορω και η ιδεα εχει ωριμασει στο μυαλο μου.
τωρα αν και θα προτιμουσα την canon 60d ή και την nikon d7000 η "σωστη" σκεψη νομιζω λεει nikon d90 αφου δεν ξερω αν στην πραξη τα παραπανω χαρακτηριστικα των αλλων δυο θα μου χρειαστουν!
το μονο που κολλαω λιγο ειναι οτι η d90 ειναι ηδη σχεδον 3 χρονων...

Είναι όμως εξαιρετική μηχανή. Και αρκετά φτηνή (630 το σώμα στα μαγαζιά στο κέντρο). Εμένα πάντως η προτασή μου είναι Nikon (ένα από τα 2 σώματα που ανέφερες) τον 18-105, τον 35mm/1.8 και/ή τον Nikon 85mm/1.8 για τα πορτραίτα.

Επίσης σημαντικό και το πιάσιμο της κάμερας στο χέρι σου, δεν έχω δοκιμάσει την 60D αλλά η d90 έχει τρομερό πιάσιμο (σε σχέση με την 500D που έχω) και επειδή σε διαστάσεις η d7000 είναι στα ίδια, φαντάζομαι πως θα έχει και αυτή πολύ καλό πιάσιμο.

Βρες μια καλη μεταχειρισμενη (canon 40D, 50D, Nikon D90) απο καταστημα.
Δωσε το πολυ 400 ευρω.
Επενδυσε σε φακους.

Μολις "ξεπερασεις" την μηχανη, κρατα τους φακους και παρε μια καλυτερη μηχανη.
Προσπαθησε να συγκρατησεις τον ενθουσιασμο σου, μη αγοραζοντας ενα νεο (και πολυ πολυ καλο) σωμα σε πρωτη φαση.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχει IS έτσι δεν είναι...?

Σου εδωσα καποια λινκ αλλα μαλλον δεν τα κοιταξες.

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056023987&postcount=246

Ο φακος της Σονυ δεν εχει σταθεροποιηση γιατι ολες οι Σονυ εχουν σταθεροποιηση στο σωμα για ολους τους φακους .Η προσφορα ειναι 499 με τον κιτ 18-55 που μοιαζει να ειναι παρα πολυ καλος οπτικα ιδιαιτερα στο ευρυγωνιο αν θυμαμαι καλα.

Το μονο μειον που βρισκω στην α580 στα 500 ευρω ειναι που δεν εχουν βγαλει ακομα σοβαρα reviews γιατι η μηχανη ειναι καινουρια ...παντως τα πρωτα δειγματα και τα σχολια χρηστων ειναι πολυ ενθαρυντικα.

edit :Διαβασε οπωσδηποτε ολη τη συζητηση στο λινκ που σου εδωσε ο jpil και που σου ειχα δωσει κι'εγω , πιστευω πως ειπωθηκαν αρκετα που θα σε βοηθησουν στην επιλογη σου.

Last edited:

Σου εδωσα καποια λινκ αλλα μαλλον δεν τα κοιταξες.

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056023987&postcount=246

Ο φακος της Σονυ δεν εχει σταθεροποιηση γιατι ολες οι Σονυ εχουν σταθεροποιηση στο σωμα για ολους τους φακους .Η προσφορα ειναι 499 με τον κιτ 18-55 που μοιαζει να ειναι παρα πολυ καλος οπτικα ιδιαιτερα στο ευρυγωνιο αν θυμαμαι καλα.

Το μονο μειον που βρισκω στην α580 στα 500 ευρω ειναι που δεν εχουν βγαλει ακομα σοβαρα reviews γιατι η μηχανη ειναι καινουρια ...παντως τα πρωτα δειγματα και τα σχολια χρηστων ειναι πολυ ενθαρυντικα.

edit :Διαβασε οπωσδηποτε ολη τη συζητηση στο λινκ που σου εδωσε ο jpil και που σου ειχα δωσει κι'εγω , πιστευω πως ειπωθηκαν αρκετα που θα σε βοηθησουν στην επιλογη σου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ...απλά τα είχα ψιλομπερδέψει γιατί μερικές βγαίνουν σε 2 εκδόσεις: Με IS και χωρις...!!!Ευχαριστώ...!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ΤΡΕΕΕΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΟΣΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ COMPACT...ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ...ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ!!!! [199 Η SONY HX5V]
ευχαριστουμε citiz για την πληροφορία...!!

Παιδια..ερωτηση κρισεως! η Pentax K-X λεει τιποτα? ειδα στο νετ την κοκκινη και ζαλιστηκα!!μ αρεσε τρελα!..φακους δε προκειτε να κανω συλογη ποτε!.αμα βρω καναν 17-135 θα μαι αρχοντας σχεδον στο 99% των αναγκων μου!..

Ναι να της βαλεις και ασπρες ριγες να την παιρνεις στο γηπεδο ρε συ....:)

Ναι να της βαλεις και ασπρες ριγες να την παιρνεις στο γηπεδο ρε συ....:)
χα χα χα...ρε συ ειναι κατι totaly different απο οτι αλλο κυκλοφοραει!!!...

Η αλλη επιλογη ειναι η d500..βγαινει και 70-80ε ποιο φτηνα να βρασω...αυτες οι dslr οπως η d500, αμα τραβας βιντεακια κανουν καθολου autofocus?.η οχι?..γιατι η d90 που χει ενα φιλαρακι ειναι απλα σπαστικια στο βιντεο..
Μεταξυ της d500 και της K-X ποια θα διαλεγατε βρε παιδια?...

Για AF στο video μόνο Sony a33 και a55 κοιτάς.

Δωσε το πολυ 400 ευρω.
Επενδυσε σε φακους.

Προσπαθησε να συγκρατησεις τον ενθουσιασμο σου, μη αγοραζοντας ενα νεο (και πολυ πολυ καλο) σωμα σε πρωτη φαση.

+1...

Η Nikon D90 ειναι μεν τριών χρονών αλλά ειναι πραγματικά από τις πιο ολοκληρωμένες φωτογραφικές μηχανές στην κατηγορία της που έχουν παραχθεί ποτέ.

Βρες την καινουργια ή (ελαφρά) μεταχειρισμενη και με τα υπόλοιπα επένδυσε σε φακους/φλας...

Δωσε το πολυ 400 ευρω.
Επενδυσε σε φακους.

τα λεω και εγω στους γνωστους μου αυτο οταν με ρωτανε τι μηχανη να παρουν, αλλα ποτε δεν ακουνε και πανε και σκανε λεφτα για 7D η δ90:)

Έχετε να προτείνετε κάποια dslr κυρίως για macro φωτογραφίες λουλουδιών (αλλά και για γενική χρήση) με όριο τα 600 ευρώ;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

εγω προτιμο της compact sony βολευουν και στην μεταφορα εχουν και ελληνικα μενου.

Αντικαταστάτης Panny TZ10

Έχω την εν λόγω μηχανούλα για ‘’ταξιδιωτική’’ χρήση. Τίποτα ιδιαίτερα, ‘’όλα auto’’ συνήθως κλπ.

Ειμαι ικανοποιημένος αλλά ψήνομαι να τη δώσω σε ένα φίλο και να πάρω κάτι ‘’καλύτερο’’ (λιγότερος θόρυβος στα σκοτεινά; )

Προφανως η προτεραιότητα της φορητότητας (να χωράει σε μία τσεπη – άντε μικρή θηκούλα), απλότητας χρήσης κλπ παραμένουν βασικές προτεραιότητες (οπότε πχ προτάσεις τύπου NEX δεν μου κάνουν).

Θα συμβιβαζόμουν με κάτι λιιιιγο μεγαλύτερο (πάντα compact όμως – όχι τύπου NEX) αρκεί να αξίζει τον κόπο στην ποιότητα εικόνας.

Το ζουμ το θέλω αλλά πλέον κατάλαβα ότι το 10+ x δεν με πεθαίνει κιόλας. Ζω και με ένα ~5Χ.

Το HD video είναι σαφώς ζητούμενο ενώ το 3D καλό είναι να υπάρχει (αλλά ως εκεί).

Βλέπω κάτι σαν την Olympus XZ-1 και σκέφτομαι αν αυτή η ''κατηγορία’’ είναι η απάντηση σε αυτά που ζητάω….

Σκέψεις;

Η εμπειρία μου από την μετάβαση από ΤΖ7 σε S95, λέει ότι δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Η 2η είναι αισθητά καλύτερη φωτογραφικά, και παρά την έλλειψη των 24mm, μου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά. Εκτός από τα εγγενή χαρακτηριστικά, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι τα αρχεία raw. Αν δεν έχεις θέμα μεγέθους και understatement πάρε την LX5, πιο χρήσιμο εύρος zoom, και περισσότερος χρωματικός χώρος στα raw. Τα 300mm δεν μου έχουν λείψει σχεδόν καθόλου.

Το κυριώτερο μειονέκτημα της f31, είναι η 2,5" οθόνη χαμηλής ανάλυσης και τα μικρά γράμματα-σύμβολα, που με ανάγκαζαν να φοράω γυαλιά για να βλέπω τις ρυθμίσεις. Βάλε και το ότι παρά το κουμπί fn, πρέπει να μπαίνεις στα μενού...