Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σε αισθητήρα APS-C:
Aν σκέφτεσαι κ video κοιτα προς canon 550d/600d / sony nex 5n, και πιο πάνω A65.
Aν όχι τόσο κοιτάς κ Nikon 3100/5100 ακόμα κ την αρκετά παλιά πιά D90.. που έχει περισσότερες ρυθμίσεις στο σώμα.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φιλοι γεια σας. Δεν ειμαι καινουριος εδω αλλα ελλειψα καιρο... Αν και ειμαι... reflexion-ιστης, τελευταια μ' επιασε η επιθυμια για μια compact ωστε να την εχω παντα μαζι μου σαν κινητο. Θελω αρκετο zoom και εχω καταληξει σε δυο, τρια μοντελα, ητοι: Olympus SZ-31MR iHS , Panasonic Lumix DMC-TZ30, Panasonic Lumix DMC-TZ25. Θα ηθελα τη γνωμη σας, χωρις να επεκταθουμε σε αλλες, (εκτος αν απορριπτονται εντελως αυτες).
Και κατι αλλο σημαντικο: επειδη ο αισθητηρας στα μοντελα αυτα ειναι απελπιστικα μικρος και τα διαφραγματα οχι ιδανικα, με απτελεσμα να ειναι ολα net, μηπως υπαρχει κανενα ψηφιακο κολπο σε καποια μοντελα απο αυτα, στο προγραμμα πορτραιτο, ωστε να πετυχαινουν φλου φοντο (μικρο βαθος πεδιου) αναλογο των φωτεινων φακων;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φιλοι γεια σας. Δεν ειμαι καινουριος εδω αλλα ελλειψα καιρο... Αν και ειμαι... reflexion-ιστης, τελευταια μ' επιασε η επιθυμια για μια compact ωστε να την εχω παντα μαζι μου σαν κινητο. Θελω αρκετο zoom και εχω καταληξει σε δυο, τρια μοντελα, ητοι: Olympus SZ-31MR iHS , Panasonic Lumix DMC-TZ30, Panasonic Lumix DMC-TZ25. Θα ηθελα τη γνωμη σας, χωρις να επεκταθουμε σε αλλες, (εκτος αν απορριπτονται εντελως αυτες).
Και κατι αλλο σημαντικο: επειδη ο αισθητηρας στα μοντελα αυτα ειναι απελπιστικα μικρος και τα διαφραγματα οχι ιδανικα, με απτελεσμα να ειναι ολα net, μηπως υπαρχει κανενα ψηφιακο κολπο σε καποια μοντελα απο αυτα, στο προγραμμα πορτραιτο, ωστε να πετυχαινουν φλου φοντο (μικρο βαθος πεδιου) αναλογο των φωτεινων φακων;

ο cacau μπορεί να μας πει καλύτερα, αλλά από όσο ξέρω η Olympus είναι μπάζο.
Τώρα για φλου φόντο η μόνη λύση είναι να απέχει πολύ (κι όταν λέμε πολύ το εννοούμε) το θέμα (πρόσωπο) από το φόντο. Π.χ. αν είναι σε 1.5-2 μ. απόσταση από τη μηχανή, το ίδιο να έχει τουλάχιστον 10 μ. απόσταση από το φόντο.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γεια σας.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω και είμαι κ' εγώ σε αναζήτηση φωτογραφικής.Το διαθέσιμο ποσό είναι πάνω κάτω στα 300 ευρώ μιας και είναι δύσκολη περίοδος.Απλά σκέφτομαι αντί να πάω σε compact (Olympus SZ-31MR iHS , Panasonic Lumix DMC-TZ30, Panasonic Lumix DMC-TZ25) μήπως είναι καλύτερα να πάω στην λύση των olympus e-pm1 ή Nikon 1 J1; Τώρα ο προορισμός της : καθημερινή χρήση και οικογενειακές φωτογραφίες.Θα ήθελα τη γνώμη σας!

Από compact η TZ25 ή μια canon sx240/260 είναι ότι καλύτερο στο είδος τους (zoom τσέπης). Οι mirrorless που αναφέρεις βέβαια είναι σαφώς καλύτερες φωτογραφικά και "εξελίξιμες", αλλά σε τσέπη κανονική δεν μπαίνουν. Πήγαινε να τις δείς για να έχεις άποψη από θέμα μεγέθους - βάρους και ευχρηστίας.

Για την Olympus SZ-31MR iHS εχεις την ιδια γνωμη με το Βλαση; να την απορριψω; επισης ποιο ειναι το βασικο μειον της Panasonic Lumix DMC-TZ30, σε σχεση με την Panasonic Lumix DMC-TZ25;
ευχαριστω.

Η SZ-31MR είναι μέτρια, σε αντίθεση με τις προτεινόμενες. Η TZ30 είναι παραδόξως φωτογραφικά χειρότερη από το "μικρό" μοντέλο την TZ25. Δες εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthre...-τιμής?p=1056419585&viewfull=1#post1056419585 γιατί αυτά που λέω είναι αυτά που βλέπουν τα δικά μου μάτια (τα οποία φοράνε γυαλιά πλέον) -bye-

Edit: δυστυχώς ένα μπλέ τέρας "έφαγε" το δείγμα της CanonSX260, οπότε μπορείτε να δείτε συγκριτικά δείγματα εδώ: http://www.dkamera.de/testbericht/bildqualitaet/

Edit2: όπου η Sony HX20V είναι τραγική σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν...

Last edited:

Η SZ-31MR είναι μέτρια, σε αντίθεση με τις προτεινόμενες. Η TZ30 είναι παραδόξως φωτογραφικά χειρότερη από το "μικρό" μοντέλο την TZ25. Δες εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthre...-τιμής?p=1056419585&viewfull=1#post1056419585 γιατί αυτά που λέω είναι αυτά που βλέπουν τα δικά μου μάτια (τα οποία φοράνε γυαλιά πλέον) -bye-

Edit: δυστυχώς ένα μπλέ τέρας "έφαγε" το δείγμα της CanonSX260, οπότε μπορείτε να δείτε συγκριτικά δείγματα εδώ: http://www.dkamera.de/testbericht/bildqualitaet/

Edit2: όπου η Sony HX20V είναι τραγική σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν...
Σ' ευχαριστω. Πραγματι η TZ25 ειναι σε ολα καλυτερη απο την TZ30, αλλα νομιζω οτι στο προσωπο τα πραγματα ειναι σαφως αντιστροφα. Θα ηθελες, cacau, να το σχολιασεις; θα ηθελα τη γνωμη σου.:BDBDG54:

Δεν συμφωνώ, αν κλικάρεις πάνω στις φωτογραφίες ανοίγουν σε νέο παράθυρο όπου μπορείς να τις μεγεθύνεις. Κοίτα από κοντά και θα δεις ότι η (όποια) λεπτομέρεια υπάρχει στην TZ25 στην ΤΖ30 έχει "ομογενοποιηθεί", χαρακτηριστικά κοίτα τα μαλλιά. Επιπλέον στην 30 έχουμε και περισσότερο θόρυβο. Αν τώρα η χρωματική παλέτα σου αρέσει περισσότερο, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Βεβαίως εδώ τις βλέπουμε σε μεγεθύνσεις που δεν γνωρίζω αν θα κάνεις ποτέ...

Δεν συμφωνώ, αν κλικάρεις πάνω στις φωτογραφίες ανοίγουν σε νέο παράθυρο όπου μπορείς να τις μεγεθύνεις. Κοίτα από κοντά και θα δεις ότι η (όποια) λεπτομέρεια υπάρχει στην TZ25 στην ΤΖ30 έχει "ομογενοποιηθεί", χαρακτηριστικά κοίτα τα μαλλιά. Επιπλέον στην 30 έχουμε και περισσότερο θόρυβο. Αν τώρα η χρωματική παλέτα σου αρέσει περισσότερο, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Βεβαίως εδώ τις βλέπουμε σε μεγεθύνσεις που δεν γνωρίζω αν θα κάνεις ποτέ...
Ισως εχεις δικιο. Το χρωμα του δερματος ομως (του προσωπου) μου φαινεται πιο φυσικο στην ΤΖ30. Η ΤΖ25 εχει κατι πιο ματζεντο-κοκκινο. (Βεβαια δε γνωριζω και την κοπελα απο κοντα...!):flipout:

Δημήτρη, το είχαμε πεί και στο νήμα απο όπου αντιγράφηκε η εν λόγω σύγκριση ... το δείγμα της ΤΖ30 είναι σε f/8.0 !!! δεν μπορείς να περιμένεις λεπτομέρεια σε αισθητήρα 1/2,3 14Mp με f/8.0 είναι σαν να τραβάς σε FF με f/45.0, .. http://www.avclub.gr/forum/showthre...-zooms?p=1056421626&viewfull=1#post1056421626

Aυτό βέβαια απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα και την σύγκριση χμμμ ... άδικη.

Στο λινκ http://www.chip.de/ii/486699492_ac4383825e.JPG δείγμα ΤΖ30 σε νορμαλ διάφραγμα ..

Για το θεμα video,εχουμε διαφορες μεταξυ TZ25 και ΤΖ30; στην πραξη, (οχι στα χαρτια τους δηλ)

Είμαι ακατάλληλος να απαντήσω, δεν τραβάω σχεδόν καθόλου...

Να θεωρησω οτι η Nikon Coolpix S9300 ειναι πολυ πισω απο τις TZ η παιζει κοντα;

Η Fujifilm FinePix F 750 EXR τι λεει ρε παιδια; (γιατι μου φαινεται ενδιαφερουσα σα στυλ και χαρακτηριστικα) :chinscratch:

Για να κάνεις τί με αυτήν;
Ειναι αληθεια οτι απλωσα το θεμα παλι, ενω ειχα εστιασει στις TZ25 και canon sx260, αλλα και γι'αυτες δεν εχω ξεκαθαρισει, αν και διαβασα ολα οσα σχετικα γραφονται παραπανω και σε αλλα Thread.
Βλαση, εννοεις οτι δεν κανει για τιποτα; (η Fujifilm FinePix F 750 EXR )

Ειναι αληθεια οτι απλωσα το θεμα παλι, ενω ειχα εστιασει στις TZ25 και canon sx260, αλλα και γι'αυτες δεν εχω ξεκαθαρισει, αν και διαβασα ολα οσα σχετικα γραφονται παραπανω και σε αλλα Thread.
Βλαση, εννοεις οτι δεν κανει για τιποτα; (η Fujifilm FinePix F 750 EXR )

όχι δεν λέω κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να πω τίποτε, διότι δεν έχω καμιά εμπειρία από αυτή τη μηχανή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πριν 2-3 μήνες ενδιαφέρθηκα για υπερζουμ μηχανή και παλιότερες Fuji της ίδιας κατηγορίας μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον. Π.χ. η 300/500. Όμως είχα διαβάσει ότι η απόδοση δεν ακολουθούσε τα χαρακτηριστικά.

Αυτή την εποχή προσπαθώ να βρω μια αξιοπρεπή υπερζουμ για να τη συστήσω στο κοινό του φόρουμ και να την αγοράσω κι εγώ. Δυστυχώς από ότι φαίνεται οι μόνες πραγματικά αξιόλoγες υπερζουμ είναι οι canon sx50 και οι panasonic fz200 οι οποίες φθάνουν σε ένα μάλλον καλό αποτέλεσμα από διαφορετικό δρόμο. Βέβαια στοιχίζουν...

Μπορεί κάποιες φορές να φαίνομαι ακραίος στους χαρακτηρισμούς μου, αλλά αν κάποιο προιόν υπόσχεται ότι μπορεί να κάνει κάτι, και το κάνει με τέτοιο τρόπο που είναι ουσιαστικά, άχρηστο, για μένα είναι καλύτερο να το έχεις αγοράσει ποτέ.

Δεν μπορείς να έχεις μια μηχανή αδιάβροχη και να δυσκολεύεται να λειτουργήσει στη θάλασσα. Δεν μπορείς να έχεις μια μηχανή υπερζουμ κι αυτή να σου δίνει φωτο σε μεγάλα εστιακά μήκη αλλά άχρηστες. Δεν μπορείς να πάρεις μια μηχανή για να τραβάς το παιδί σου στο μπάσκετ, στην ενόργανη κλπ. και να έχεις φακό που να αργεί τόσο, ώστε να μην έχεις σωστή φωτο.