Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ερωτησης..φιλος αδερφικος ψαχνει για μηχανουλα... βασικες προυποθεσεις ειναι καλη φωτογραφια φυσικα , αξιοπρεπης αποδοση indoor και lowlight , αλλα και καλο βιντεο! αρα μηχανη με auto focus.. δεν ψαχνει κατι σε compact αλλα dslr η mirrorless...budget κανα 500αρικο max.. καποια προταση?

Παιδιά καλημέρα.

Άσχετος εντελώς με το κόσμο της φωτογραφίας, περιμένω κόρη σε 1 μήνα και έχει φαγωθεί η αδερφή της γυναίκας μου να μας πάρει μηχανή. Αυτή με τον άντρα της έχουν μιά κάποια εμπειρία, από ότι εχω καταλάβει, γύρω στα 10 χρόνια (χομπίστες, ζουνε Γερμανία) και θέλουν να μας πάρουν την panasonic lumix g5.

Προσωπικά δε θα έδινα ποτέ τόσα χρήματα για μία φωτογραφική μηχανή, όχι γιατί δεν έκτιμώ το άθλημα, απλά γιατί δε το κατέχω και ακόμα και με τις απλές μηχανές οι φωτογραφίες μου είναι μάυρα χάλια. Η γυναίκα μου από την άλλη έχει full αρτιστική φλέβα και ανυπομονεί.

Σε αυτό το price range που από ότι καταλαβαίνω είναι +-500 θα προτείνατε κάτι άλο?

Η χρήση θα είναι για αποθέωση της κόρης στις διάφορες φάσεις των πρώτων χρόνων της ζωής της.

Καλως να ερθει η κορη!!

Εγω θα σου προτεινα να δεις και την Panasonic Lumix LX7/LX5/LX3 που ειναι για μενα απο τις κορυφαιες compact στην αγορα με δυνατοτητα raw, αν θελει η γυναικα σου περαιτερω επεξεργασια με photoshop τυπου προγραμματα.

Εχω την LX3 εδω και πολλα χρονια και ειμαι τοσο ευχαριστημενος που δεν εχει χρειαστει να την αναβαθμισω ακομα..!!

Εαν αργοτερα αποφασεις για d-SLR/mirroless, η LX7/5/3 θα ειναι παντα μεσα στη τσαντα σου για back-up, η για περιπτωσεις που χρειαζεσαι φορητοτητα. Δεν παει ποτε χαμενη τετοια αξιολογη μηχανη.

Με το καλό να έρθει και η κόρη και από μένα!

Δεν έχω εμπειρία από τη συγκεκριμένη μηχανή αλλά από όσα έχω διαβάσει είναι εξαιρετική.

Επειδή έχω πρόσφατη εμπειρία για χρήση φωτογραφικής σε μπέμπα 2-3 θέματα να προσέξεις. Χρειάζεσαι ταχύτατη εστίαση. Τα μωρά δεν ποζάρουν. Μετά τον 1.5 χρόνο ποζάρουν αφού τους δείξεις στην οθόνη ότι "μπαινουν" μέσα στην μηχανή. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να είσαι γρήγορος. Και η μηχανή το ίδιο. Παρόλο που έχω 2 καλές κόμπακτ στο σπίτι χρησιμοποιώ μια dslr Canon για αυτό το λόγο. Είναι ταχύτατη. Αλλά εδώ έρχεται ένα άλλο θέμα. Του μεγέθους. Όταν με το καλό θα ξεκινήσετε τις βόλτες θα είναι απαραίτητο το μικρό μέγεθος. Με δυσκολεύει η κανον στην μεταφορά οπότε έξω βολεύομαι με το κινητό που είναι και αυτό ταχύτατο στην εστίαση και στην φωτογραφία. Ιδανικά βάλε και πρόγραμμα για να τραβάει 3-4 συνεχόμενα καρέ για να παίρνεις παντα τη σωστή φωτογραφία που θέλεις.

Αφού όμως είναι δώρο και λογικά λίγο πολύ καλύπτει όλα αυτά μην στεναχωρείς του δωροδοτες και αποδεξου το δώρο. Όπως λέει και ο Χιώτης άνωθεν χαμένη δεν θα πάει.

Μην τους το χαλάσεις, δεν θα με χάλαγε καθόλου ένα τέτοιο "δωράκι"...

Φίλε kover καλώς να ορίσει η κορούλα!
Εχε υπόψη όμως ότι η φωτογράφηση ενός παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, είτε γιατί στο 90% των περιπτώσεων γίνεται σε εσωτερικό χώρο με λίγο φως, είτε γιατί ένα παιδί είναι αεικίνητο!
Η G5 είναι εξαιρετική μηχανή, αλλά με τον κιτ φακό μην περιμένεις καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να επενδύσεις στην αγορά ενός φωτεινού prime για να πάρεις αυτό που θέλεις και πάντα με το σκεπτικό της μη χρήσης φλας

Συμφωνω.
Επειδη η φωτογραφικη μηχανη θα ειναι κυριως για το μωρακι, ενας φωτεινος φακος σαν αυτος της Lumix LX7, αλλα γενικοτερα το εξαιρετικο auto mode της σειρας LX, θα ειναι οτι πρεπει.

Συμφωνω.
Επειδη η φωτογραφικη μηχανη θα ειναι κυριως για το μωρακι, ενας φωτεινος φακος σαν αυτος της Lumix LX7, αλλα γενικοτερα το εξαιρετικο auto mode της σειρας LX, θα ειναι οτι πρεπει.

H G5 όμως έχει εντελώς άλλες δυνατότητες εστίασης και το iso 800 το δικό της είναι καλύτερο από το 400 της lx.

Ετσι είναι, απλά δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους G5 με LX και μου κάνει εντύπωση η εμμονή του φίλου Χιώτη, από τη στιγμή μάλιστα που ο ενδιαφερόμενος έχει πάρει την απόφασή του. Πρέπει να είναι ενθουσιασμένος με την LX, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την υπεραμύνεται σε τέτοιο βαθμό. Μια κόμπακτ είναι και τίποτα παραπάνω, καλή αλλά όχι σαν μια mirrorless, ειδικά στις συνθήκες που απαιτεί ο ενδιαφερόμενος. Με όλο το συμπάθιο αλλά δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και μαζί να παρασύρουμε και άπειρους υποψήφιους αγοραστές

Γειά σας και απο εμένα! :smile:

Ψάχνω για μια DSLR που θα με συντροφεύσει στα πρώτα μου βήματα στον όμορφο κόσμο της φωτογραφίας. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με το θέμα και δεν έχω ιδέα απο εξοπλισμό, χαρακτηριστικά, τεχνικές, κλπ. Σκοπεύω όμως να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα ώστε να μάθω τα βασικά, αφού αποφασίσαμε με ένα φίλο να γραφτούμε σε ένα φωτογραφικό σύλλογο. Άσχετος αυτός, άσχετος κι εγώ, το είδαμε σαν μια ευκαιρία για ένα νέο χόμπι που μπορούμε να συνδυάσουμε με εξορμήσεις και εκδρομές.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια μηχανή θα με συμβουλεύατε να αγοράσω; Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα μου φάνηκε καλή περίπτωση η Nikon D3100. Κάπου εκεί κινείται και το διαθέσιμο budget, εκτός κι αν η συγκεκριμένη μηχανή δεν καλύπτει τις ανάγκες μου και θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσω με κάτι καλύτερο. Η Nikon D3200 πχ δικαιολογεί τη διαφορά τιμής; Έχετε κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση; Για φακό σκέφτομαι να ξεκινήσω με τον βασικό 18-55 και αφού τον μάθω καλά και ξεστραβωθώ, θα είμαι σε θέση να κρίνω τότε αν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω. Συμφωνείτε με αυτή τη λογική ή θα ήταν καλύτερα να σκεφτώ το θέμα "φακός" απ' την αρχή;

Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των έμπειρων. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βεβαίως και δικαιολογείται η διαφορά (νομίζω 80 ευρώ στο κιτ? Ή και λιγότερο). Άλλης γενιάς αισθητήρας. Από εκεί και πέρα αρχάριος, ό,τι και να πάρει ικανοποιημένος θα βγει. Στον 11χρονο γιο μου έχω παραχωρήσει την παλιά μου, Canon 40D, για τον όμιλο φωτογραφίας (πηγαίνει σε Πειραματικό) και ασφαλώς η μηχανή υπερβαίνει πολύ τις δυνατότητές του.

Καλές χρυσές και άγιες όλες οι entry level dslr αλλά πιστεύω ότι για έναν πρωτόλειο στο χώρο θα ταίριαζε καλύτερα μια mirrorless, ιδιαίτερα λόγω μικρού όγκου/βάρους και αυξημένης ευχρηστίας. Απλά την άποψή μου εκφράζω, βλέποντας τις δικές μου dslr να γεμίζουν σκόνη από την απραξία

Σε μία τεχνολογική εκπομπή του discovery χτες χαρακτήριζε την fujifilm f31 ως τη compact μηχανή της δεκαετίας και μόνο σύγχρονες την έχουν ξεπεράσει.
Για πείτε μία μέχρι 250 ευρώ που να είναι καλύτερη.

Καλές χρυσές και άγιες όλες οι entry level dslr αλλά πιστεύω ότι για έναν πρωτόλειο στο χώρο θα ταίριαζε καλύτερα μια mirrorless, ιδιαίτερα λόγω μικρού όγκου/βάρους και αυξημένης ευχρηστίας. Απλά την άποψή μου εκφράζω, βλέποντας τις δικές μου dslr να γεμίζουν σκόνη από την απραξία

Μπορειί να είνα έτσι. Αν όμως θέλει να τραβά παιδάκια, τότε η λύση της εισαγωγικής dslr είναι μονόδρομος (ακόμη).

υστ. η omd δεν είναι εισαγωγικό μοντέλο....έτσι δεν είναι ;

Μπορειί να είνα έτσι. Αν όμως θέλει να τραβά παιδάκια, τότε η λύση της εισαγωγικής dslr είναι μονόδρομος (ακόμη).

υστ. η omd δεν είναι εισαγωγικό μοντέλο....έτσι δεν είναι ;

Μαθήματα θέλει να κάνει και να μπει στο χώρο της φωτογραφίας, ας αφήσει τα δύσκολα (παιδάκια να τρέχουν) για αργότερα :)

Από τη στιγμή που η OM-D είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος μιας νέας κατηγορίας και οι ιθύνοντες της Olympus ΔΕΝ την χαρακτηρίζουν επαγγελματική, τότε είναι το εισαγωγικό μοντέλο...

Σε μία τεχνολογική εκπομπή του discovery χτες χαρακτήριζε την fujifilm f31 ως τη compact μηχανή της δεκαετίας και μόνο σύγχρονες την έχουν ξεπεράσει.
Για πείτε μία μέχρι 250 ευρώ που να είναι καλύτερη.

Olympus XZ-1 με 249 ευρώ http://fotodesmos.gr/olympus-black-p-2461.html

Είναι μακράν ότι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς σε compact με αυτά τα χρήματα.