Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αντιστρόφως σίγουρα όχι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει adapter για τους DX σε J1 κ.λ.π. Έχει νόημα όμως? Γιατί πρέπει να υπολογίσεις ότι θα έχεις crop factor 2,7 περίπου, και επί πλέον οι φθηνοί (στα 20$) είναι μόνο manual δεν έχουν ηλεκτρονικές επαφές...

Edit: υπάρχει και "μαμίσιος" με αυτόματη εστίαση κ.λ.π. αλλά τσούζει: http://www.cameta.com/Nikon-FT1-F-m...1-J1-J2-J3-S1-V1-V2-Digital-Cameras-64599.cfm

και ο κατάλογος των συμβατών φακών: http://imaging.nikon.com/lineup/acil/accessories/mount_adapter_ft1/compatibility.htm

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μπορείς να ανεβείς στα 200; Το λέω διότι παίζει πλέον εκεί η nikon j1 με τον φακό 10-30. Είναι σαν τις παλιότερες Μ4/3 και καλύτερη από τις κόμπακτ, τουλάχιστον αυτές πουσ τοιχίζουν λιγότερο από 300 ευρώ. Φυσικά να τονίσουμε ότι είναι η πιο γρήγορη στην εστίαση από όλες τις mirrorless.

Την πηρα! Την βρηκα σε αγγελια καινουρια σε κοκκινο χρωμα αλλα αυτο που δεν βρηκα ειναι πως τραβαει φωτογραφιες 16:9

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Την πηρα! Την βρηκα σε αγγελια καινουρια σε κοκκινο χρωμα αλλα αυτο που δεν βρηκα ειναι πως τραβαει φωτογραφιες 16:9

Φτου δεν....

http://www.amazon.com/Aspect-possib...KKWUSV018XTO/1?_encoding=UTF8&asin=B005OGQXJW

Με βλεπω να την δινω πισω και να βαζω αλλα 100 ευρω για να παρω την Canon S100

Με την S100 θα δυσκολευτείς να βγάλεις καλές φωτογραφίες σε μπόμπιρες που κινουνται συνεχεια..

Με 2 μικρά παιδιά (να τα χαιρεσαι παρεπιπτώντως) εγώ θα κοιταζα DSLR..

Σκεψου προσεκτικά τι πραγματικά χρειάζεσαι γιατί αλλιως θα πουλάς και θα αγοράζεις συνέχεια αλλά φωτογραφίες δεν θα βγάζεις...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φτου δεν....

http://www.amazon.com/Aspect-possib...KKWUSV018XTO/1?_encoding=UTF8&asin=B005OGQXJW

Με βλεπω να την δινω πισω και να βαζω αλλα 100 ευρω για να παρω την Canon S100

η s100 από όσο ξέρω 16:9 τραβάει με crop στον αισθητήρα, οπότε δώρο-άδωρο, μπορείς να το κάνεις στον υπολογιστή με οποιαδήποτε μηχανή...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παντως εγω κανω την υποβαθμιση της υποβαθμισης, απο Canon 600D πηγα σε NEX-5N μετα σε Olympus E-PL3 και τωρα Nikon J1 στο τελος με βλεπω με φωτογραφικη με φιλμ μιας χρησης! :flipout:

Τι φακους εχει βγαλει για αυτη την σειρα 1 η Nikon γιατι δεν ειδα καποιον κατω απο τα 3.5

Είχα πέσει και εγώ παλαιότερα στη λούμπα του καταναλωτισμού τώρα πια το μελετάω πιο προσεκτικά το θέμα των αγορών.

Για την σύγκριση των συνδυασμών αισθητήρα-φακού .. είναι λιγο μπερδεμα ...
Όχι λίγο, πολύ νομίζω -bye-

Αυτό που "ανακάλυψα" έχει να κάνει με τα WIN 7 και την προβολή του φακέλου.
Όταν ένας φάκελος είναι σε προβολή Details (ή λεπτομέρειες για τα ελληνικά νομίζω) μπορείς να προσθέσεις ΠΑΡΑ πολλά στοιχεία να προβάλλονται, κάνοντας δεξί κλικ πάνω από το 1ο αρχείο (στο Name ή σε κάποια άλλη ιδιότητα).
Αυτό που έδωσε σε εμένα την αίσθηση συσχέτισης φωτογραφιών με άλλο αισθητήρα και άλλο φακό είναι το στοιχείο {35mm focal length}.

Νομίζω οτι η ιδιότητα αυτή ανάγει όλες τις φωτογραφίες σε εστιακή απόσταση ff.
Δηλαδή αν ο αισθητήρας ήταν ff η ίδια φωτό θα έβγαινε με φακό εστιακής απόστασης που λέει η συγκεκριμένη ιδιότητα.
Έτσι είναι ή τα έχω καταλάβει λάθος ???

Εκτός απο τα παραπάνω διαστασιολογικά χαρακτηριστικά παίζει ρόλο και η ποιότητα του αισθητήρα
Ορισμένες φορές ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο

Ο μονος τροπος για να τραβηξει η J1 16:9 φωτογραφια ειναι την στιγμη που τραβαμε βιντεο και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα καλη γιατι δεν μπορεις να βαλεις φλας και ο μοναδικος φωτισμος στο σαλονι ηταν μια λαμπα οικονομιας 15w

Σχεδον καθολου θορυβος παρα οτι ο 10-30 ειναι σκοτεινος. Θορυβο δεν ειχε και το βιντεο παρα οτι τραβαει μονο 30 καρε σε Progressive.

Αν δεν τον βρείς τελικά, υπάρχει σε γνωστά μαγαζιά του εξωτερικού γύρω στα 180 ...

Δεν εχουμε δει κανενα review απο αυτο τον φακο για δουμε αν αξιζει σαν φακος ασχετα τα λεφτα του.

Που τον βρηκες απο εξωτερικο και δεν μπορω να καταλλαβω γιατι δεν τον βγαζει σε κοκκινο χρωμα οπως ειναι η μηχανη μου ενω ο κιτ φακος ειναι κοκκινος.

Παντως η J1 για 200 ευρω ειναι μια χαρα μηχανουλα και εχει πολυ λιγοτερο θορυβο στο βιντεο απο την ZS20 που ειχα αλλα ισως επειδη αυτη τραβαει 30p ενω η Πανυ τραβουσε 60p

Μαλλον δεν ειχα ψαξει καλα.

Εδω βιντεο την νυχτα και αν δεν εχουν πειραξει κατι η διαφορα ειναι μεγαλη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και εδω ενα review με φωτογραφιες.

http://www.stevehuffphoto.com/2012/12/05/the-nikon-18-5-f1-8-cx-lens-review-for-the-1-series-by-craig-litten/

εντυπώσεις χρηστών στο http://slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/12 .

αν προσπαθήσεις να συγκρίνεις αυτή τη μηχανή με τις mirrorless θα χάσει. Αν όμως τη συγκρίνεις με τις κόμπακτ τότε έχεις μια πολύ πιο εύκολη μηχανή για allround χρήση. Κυρίως λόγω της γρήγορης απόκρισης του af.

Πρεπει να ειναι η ποιο φτηνη με δυνατοτητα αλλαγης φακων. Μετα απο αυτη ποιες ειναι φτηνες που αλλαζουν;

Ερωτηση ασχετου: Για να βγαλω φωτογραφιες μερα παιδια που τρεχουν τι πρεπει να κανω; Στις ρυθμισεις εκτος απο manual εχει αυτοματη επιλογη σκηνης, αυτοματο προγραμμα, αυτοματη προτεραιοτητα διαφραγματος, αυτοματη προτεραιοτητα κλειστρου.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πρεπει να ειναι η ποιο φτηνη με δυνατοτητα αλλαγης φακων. Μετα απο αυτη ποιες ειναι φτηνες που αλλαζουν;

Ερωτηση ασχετου: Για να βγαλω φωτογραφιες μερα παιδια που τρεχουν τι πρεπει να κανω; Στις ρυθμισεις εκτος απο manual εχει αυτοματη επιλογη σκηνης, αυτοματο προγραμμα, αυτοματη προτεραιοτητα διαφραγματος, αυτοματη προτεραιοτητα κλειστρου.

Ακολουθεί η Oly epm1

Παιδιά που τρέχουν μέσα στο σπίτι δε βγαίνουν γιατί δεν τα φωτογραφίζεις αλλά τα κυνηγάς.
Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι τα παιδιά σε κίνηση μέσα στο σπίτι δεν είναι κριτήριο για επιλογή μηχανής, στην τελική πόσες φώτο μας είχαν βγάλει οι γονείς μας μικροί να τρέχουμε, μάλλον καμία!
Εγώ έκανα δώρο χτες στην nikon 1 j1 ( εντυπωσιακή για δώρο) και την επεξεργάστηκα για λίγο απλά δεν έχω το χρόνο να γράψω τις εντυπώσεις, αλλά προβληματίστηκα τώρα που ψάχνω μικρή μηχανή μέχρι 300 ευρώ αν αξίζει να πάρω την nikon 1 j1 ή την olympus xz-1.

Οχι δεν θελω για μεσα στο σπιτι αλλα εξω πχ σε ενα παρκο μια παραλια.

Παραδειγμα πηγα πριν μιγες μερες στον παιδοτοπο που ειναι στα Village που ειναι υπαιθριος και προσπαθουσα να τα βγαλω και οι 8 στις 10 ηταν κουνημενες.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Οχι δεν θελω για μεσα στο σπιτι αλλα εξω πχ σε ενα παρκο μια παραλια.

Παραδειγμα πηγα πριν μιγες μερες στον παιδοτοπο που ειναι στα Village που ειναι υπαιθριος και προσπαθουσα να τα βγαλω και οι 8 στις 10 ηταν κουνημενες.

θελεις dslr. Αν έχεις μηχανή με 5-6 καρέ /δευτ. όχι παιδί, αλλά και το σουτ σε αγώνα ποδοσφαίρου προλαβαίνεις να έχεις νετ σε 5 καρέ. Δες στο http://www.flickr.com/photos/72422941@N05/